Forumul politistilor: Colaborarea dintre Politie si Jandarmerie - Forumul politistilor

Jump to content

• (7 Pages)
  • +
  • « First
  • 5
  • 6
  • 7
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Colaborarea dintre Politie si Jandarmerie Exista beneficii in urma colaborarii dintre Politie si Jandarmerie?

#121 User is offline   Elvis 

• Devoted Member
  • PipPipPipPip
  • Group: +Members
  • LocationCRAIOVA

Posted 09 June 2010 - 03:11 PM

Delicvent????????Securist??????????
Pai vezi ayrton ai facut lumina.
Eu zic sa ramai jandarm, este cel mai bine pentru toata lumea.
Apropos, am auzit ca cu ani in urma, cand se faceau incadrarile la jandarmerie,,cu buletinul ca la Altex", dimineata mai venea albinuta de la politie si mai ridica 5-6 urmariti general.O fi adevarat??????/

This post has been edited by Elvis: 09 June 2010 - 03:12 PM

0

#122 User is offline   kostyn 

• Registered User
  • Group: Juniors

Posted 11 June 2010 - 08:22 AM

buna dimineata domnilor! Nu stiu cum sa va spun .............ca sunteti niste ..........nu am cuvinte , cuvinte care sunt in D.E.X. Citiva dintre dumneavoastra ne servesc aici niste lectii de morala si despre "spiritul politistului"..... Ei bine eu refuz sa accept lectii de morala de la cineva care merge la piata in tinuta, merge sa-si plateasca bancile(daca are.......asta cind nu a avut incotro si a trebuit sa faca un imprumut) in tinuta, si care da amenda cuiva doare pentru ca traieste. Sa imi spuna mie cineva ca nu e asa pentru ca data viitoare am sa postez si numele agentilor. Aici din cite am inteles eu era vorba de colaborare nu de atac la persoana, fie el jandarm sau politist. Poate ca este adevart ca in misiuni ne afcem loc cu pumnul si nu vraeu sa mai revin asupra acetor lucruri,dar as intreaba si eu cine este de vina pentru situtia operativa din Rominia?Jandarmeria?Jandarmii?Sincer eu nu cred, si asta nu pentru ca as fii jandarm.Pe mine nimeni nu ma i-a pe dupa umeri si-mi spune "sefule trebuie sa traim si noi si mata". Si nu comandantii de jandarmi chiama SPIR-ul in ajutor cind la usa sectiiei se aduna clanurile de tigani se le ceara socoteala.Ma intreb de ce ? Si daca va mai aduceti aminte de aczul acela foarte mediatizat de prin anii 90 si ce ceva( nu mai stiu exact data) cind un retinut a evadat din masina politiei flancat de doi politisti si afara fiind inca un politist la Gara de Sud din Ploiesti. Poate ca suntem prosti , dar imi aduc aminte de ce spunea Alexandru Lapusneanu :"Prosti , da' multi"

CU RESPECT
-2

#123 User is offline   Elvis 

• Devoted Member
  • PipPipPipPip
  • LocationCRAIOVA

Posted 11 June 2010 - 12:22 PM

Domnule kostyn inca de la inceput vreau sa va spun ca mi-a fost tare dor de dvs. Absenta dvs de pe site ne-a lasat mai saraci, pentru ca dvs dati plusvaloare relatiilor de colaborare(Politie - jandarmerie).

.,,si care da amenda cuiva doare pentru ca traieste. "
Wow.... :ner: nu am inteles nimic, ce fault grosolan ati facut gramaticii limbii romane.Cartonas rosu domnule kostyn.
Ca nu aveti toate cuvintele m-am convins, pentru ca nici DEX-ul amintit de dvs nu m-a putut ajuta sa traduc propozitia de mai sus.

Daca este vinovata jandarmeria de situatia operativa din Romania? Este de ajuns sa consultati site-ul Miniaterului pentru a fa vace o parere despre activitatea lunara a Politiei si sa o comparati cu cea a jandarmeriei. Va apropiati cu scces de valoarea absoluta, zero barat. Daca nu ar fi acele ,,colaborari" nu ar auzi nimeni de dvs. De ce mai este vinovata jandarmeria? O sa iti dau cateve exemple:
- atata timp cat schema de functionare a jandarmeriei este plina ochi din 1990 iar Politia are mai putin cu 10000 de functii ,oare domnii care va conduc nu sunt vinovati?;
- cand aveti mai multi generali decat armata rusa, nu sunteti vinovati;
- cand aveti cate trei unitati intr-o curte sa puteti avea sef de stat major ,comandant, sefi de servicii etc la fiecare UM ,nu sunteti vinovati?;
- cand voi stati ca niste trantori in unitati iar politistii de la posturi si din strada,, baga ore fara numar"nu sunteti vinovati?;
- CAND AVETI CEA MAI BUNA DOTARE DESI NU O FOLOSITI SI ZACE PRIN MAGAZII (VEZI CAZUL,, ACVILA") nu sunteti vinovati?;

Nu credeti ca daca toate aceste functii, forte,dotari etc ar fi redirectionate spre ordinea publica din Romania ,,Cetateanul" ar putea sa beneficieze de servicii mai bune din partea Politiei?

,,Si nu comandantii de jandarmi chiama SPIR-ul in ajutor cind la usa sectiiei se aduna clanurile de tigani se le ceara socoteala.Ma intreb de ce ?"
Nu va mai intrebati ca puteti sa ramaneti asa.
Dar pentru ca imi este mila de dvs o sa va spun ca jandarmeria cu asa ceva se ocupa .Asa spune legea de functionare a jandarmeriei, aici aveti dvs competente. Treceti la studiu domnule kostyn ca aveti lacune majore.

Si ca sa incheiem la fel de dramatic ,bine dvs procedati precum romanii cu citatul din Herodot ,,dacii sunt cei mai viteji si mai..." uitand sa dea si continuarea, ,,prosti da multi"si acum vine raspunsul lui Lapusneanu ,, multi dar prosti ".

This post has been edited by Elvis: 11 June 2010 - 12:36 PM

0

#124 User is offline   Catalin 

• Devoted Member
  • PipPipPipPipPip

Posted 11 June 2010 - 05:11 PM

kostyn nimeni de aici nu ți-a cerut să iei lecții de morală și nimeni nu oferă așa ceva aici. În acest topic se găsesc părerile polițiștilor despre această colaborare cu Jandarmeria.

Nu ne interesează aici care sunt părerile jandarmilor despre acest subiect, iar dacă cineva dorește să afle astfel de păreri poate consulta site-urile voastre dedicate. Oricum, să fii convins că mulți polițiști au făcut-o de mult, dar nu intervin în discuțiile voastre pentru că știu și înțeleg faptul că părerea lor nu își are locul acolo, ca să nu mai spun că polițiștii au exercițiul psihic necesar astfel încât să se poată stăpâni emoțional și să nu intre pentru „a pune la punct lucrurile”, ceea ce tu și încă câțiva jandarmi credeți că faceți postând aici.
Poate ar fi bine să realizați că aici părerea voastră nu interesează, iar faptul că intrați și postați aici nu demonstrează decât faptul că adevărul e dureros și supără.

Deși s-a tot repetat aici, o să-ți mai spun încă o dată că voi jandarmii nu aveți cum să vă comparați cu polițiștii din orice privință, chiar dacă nu vă convine și nu recunoașteți acest lucru, ăsta e adevărul, fie că vă place sau nu. Am observat că totuși o faceți, dar poate ar fi mai bine ca voi și șefii voștrii să vă schimbați optica și să vă canalizați întreaga energie astfel încât să nu mai fiți o instituție „orchestră”, care face de toate, în toate domeniile, dar nimic cum trebuie.
Oare veți realiza vreodată (voi și șefii voștri) că cu cât aveți mai multe competențe, cu atât veți fi din ce în ce mai praf. Mă tem că nu. E un lucru demonstrat în toată lumea asta modernă și nu numai în acest domeniu, faptul că pentru a face ceva cu profesionalism trebuie să te specializezi cât mai mult în acel domeniu.
Dacă tot aveți câteva competențe exclusive, nu înțeleg de ce vă tot omorâți și vă tot consumați atât în a mai face și altceva, în loc să vă specializați numai pentru a vă achita de acele competențe cât mai bine.
Istoria postdecembristă a Jandarmeriei arată că această instituție încă nu și-a găsit locul clar în societate, tot timpul ați încercat să păreți altceva decât ceea ce sunteți. Dar datorită managementului păgubos, prin care s-a deprofesionalizat definitiv instituția Jandarmeriei, prin acele treceri masive ale soldaților în rândul cadrelor militare, așa peste noapte, nu veți reuși să ieșiți prea curând din această „nebuloasă” în care vă aflați. Păcat că încă nu sunteți conștienți de acest lucru nici voi dar nici măcar șefii voștri. Abia după schimbarea generațiilor și eliminarea JAC-ilor poate se va mai schimba ceva.

Partea proastă e că pe lângă faptul că s-a stricat cu aceea decizie o întreagă instituție, în ultima vreme ați început șă contaminați și alte instituții cum este poliția, unde „mulțumită” vouă începe să se simtă o deprofesionalizare a meseriei de polițist. Înainte ca să ajungi polițist trebuia să absolvi o scoală de poliție, acum mai nou e mai ușor dacă intri în jandarmerie după care te transferi și gata ai rezolvat problema, nu mai contează de ce ești în stare.
Sunteți la fel ca neghina într-un lan de grâu.
2

#125 User is offline   Marius 

• Devoted Member
  • PipPipPipPipPip
  • LocationRomania

Posted 11 June 2010 - 05:39 PM

View Postkostyn, on 11 June 2010 - 08:22 AM, said:

Nu stiu cum sa va spun .............ca sunteti niste ..........nu am cuvinte , cuvinte care sunt in D.E.X.

No comment! :doh:

Daca nu ati remarcat, kostyn intra pe acest forum sa ne spuna povesti din Ploiesti.

View Postkostyn, on 11 May 2010 - 07:13 AM, said:

La un spectacol .........hai sa zic si unde .......la Ploiesti .......un politist a fost luat pe sus de un grup de sa le zic tineri , k daca le zic altfel imi pun tot forumul in cap , si nici un coleg de-al politistului nu a intervenit ; a intervenit baietelul ala in bocanci si cu inca doi de-ai lui.

Au fost cazuri cind la razii in piata obor din ploiesti colegul de la ploitie nu stia ce sa ii ceara celui de la taraba finin d ajutat de....................acelasi baietel in bocanci..

Cel putin la Ploiesti nu cred ca vreun jandarm doarme linistit in dreapta in timp ce politistul conduce.

Si daca va mai aduceti aminte de aczul acela foarte mediatizat de prin anii 90 si ce ceva( nu mai stiu exact data) cind un retinut a evadat din masina politiei flancat de doi politisti si afara fiind inca un politist la Gara de Sud din Ploiesti.

Pentru a avea o imagine despre cat de profesionisti sunt jandarmii din Ploiesti, vizionati acest reportaj:

Si nu comandantii de jandarmi chiama SPIR-ul in ajutor cind la usa sectiiei se aduna clanurile de tigani se le ceara socoteala.Ma intreb de ce ?

Sa-i spuna cineva ca SPIR-ul este serviciu al politiei, iar corect in limba romana se scrie cheama.
Dar nu cred ca are vreun rost ... toate posturile sale pe acest forum sunt o mizerie d.pd.v gramatical. :)
2

#126 User is offline   Miadry 

• Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • LocationBraila, Romania

Posted 11 June 2010 - 05:52 PM

@Marius: Pai daca are aria de actiune limitata. :)
Wow, ce tare-i stirea cu caietul. :ner:
0

#127 User is offline   copreddog 

• Junior Member
  • Pip
  • LocationU.E.

Posted 02 July 2010 - 07:33 PM

View Postwhitepower, on 11 May 2010 - 10:48 AM, said:

Atunci de ce majoritatea bancurilor sunt cu politisti si nu cu jandarmi?

Majoritatea bancurilor sunt cu politisti pentru a da o tenta de inteligenta!
0

#128 User is offline   ghici 

• Member
  • PipPip

Posted 03 July 2010 - 05:27 PM

pentru domnul Costin , poate ați auzit stimate domn de propoziții eliptice . cu scuzele de rigoare, dvs, aveți un text întreg eliptic de subiect și predicat !!!
cu stimă...

This post has been edited by ghici: 03 July 2010 - 05:28 PM

0

#129 User is offline   dunelu 

• Member
  • PipPipPip

Posted 05 July 2010 - 09:38 PM

View Postghici, on 03 July 2010 - 05:27 PM, said:

pentru domnul Costin  , poate ați auzit stimate domn de propoziții eliptice . cu scuzele de rigoare, dvs, aveți un text întreg eliptic de subiect și predicat !!!
cu stimă...

Cu stima ...pentru ce ? Pentru subiect, pentru predicat sau pentru limba romana maltratata ?

0

#130 User is offline   ghici 

• Member
  • PipPip

Posted 06 July 2010 - 05:18 PM

îi acord prezumția de bună credință (pentru că lucrează în M.A .I .)și pentru acest lucru cosider că nu exagerez când spun „cu stimă! ”

This post has been edited by ghici: 06 July 2010 - 05:18 PM

0

#131 User is offline   Ecou 

• Junior Member
  • Pip
  • LocationBucuresti

Posted 07 July 2010 - 12:03 AM

Intrebare relativ retorica: Cine rezolva AN-urile intrate intr-o zona in care patruleaza, exclusiv, jandarmeria...!?
0

#132 User is offline   Rusy 

• Member
  • PipPipPip

Posted 07 July 2010 - 08:18 AM

Oare domnul avocat nu a auzit de Conventia de la Geneva, de cand iti trebuie mandat sa intri intr-o masina, eu nu cunosc o astfel de prevedere.
0

#133 User is offline   cipri83 

• Junior Member
  • Pip
  • LocationCluj-Napoca

Posted 30 July 2010 - 11:03 PM

View PostEcou, on 07 July 2010 - 12:03 AM, said:

Intrebare relativ retorica: Cine rezolva AN-urile intrate intr-o zona in care patruleaza, exclusiv, jandarmeria...!?

Ecou eu cred ca jandarmii au in competeta solutionarea AN-urilor la legea fondului cinegetic! :ner:

si apropo de competentele jandarmeriei!......si de tropaitul cu bocancii :ner: :ner: :ner:

0

#134 User is offline   policier 

• Registered User

Posted Yesterday, 01:00 PM

Dragi colegi de unde atata ura si rautate?Cand m-am inscris pe acest forum credeam ca e un loc unde niste oameni competenti si maturi isi pot sustine ideile cu argumente si mai credeam ca e un loc de informare reciproca si intrajutorare in problemele de serviciu .Eu personal mai am un frate la jandarmi si cred ca pot sa-mi fac o imagine obiectiva a ceea ce inseamna cooperarea politie-jandarmerie continoarea la actiunea ,,strada''.Nu mai faceti va rog afirmatii fara suport :echipamentul pe care il vedeti si va starneste invidia este in majoritatea cazurilor achizitionat personal de catre fiecare de la magazinele Adina si altele de acest profil;despre faptul ca se cere raportarea rezultatelor din urma patrulelor mixte nu e vina lor ca sefii nu s-au inteles la o modalitate de raportare Ex:cel care constata infractiunea,contraventia sa oraporteze structurii din care face parte,pt cei care nu stiu cei din jandarmerie(subofiterii) sunt mai prost platiti decat noi cu vreo 300 de lei si sunt vitregiti de libere si de,,libertatea'' de a-si sustine drepturile prin prisma ca sunt militari.Se pare ca ceea ce s-a dorit din aceasta ,,cooperare'' si anume asmutirea unora impotriva celorlalti urmand zicala mult iubita de seful nostru suprem ,,dezbina si cucereste'' are efectele dorite.Din cauza asta nu mergem noi inainte ca ne intereseaza capra vecinului in loc sa vedem o modalitate de a ne sprijini intre noi .

Colega sunt aproximativ 35000 cu tot cu femeia de serviciu insa problema nu sunt subofiterii care executa niste ordine ci numarul mare de ofiteri care chiar taie frunza la caini
0

#135 User is offline   policier 

• Registered User

Posted Yesterday, 01:25 PM

Dragi colegi de unde atata ura si rautate?Cand m-am inscris pe acest forum credeam ca e un loc unde niste oameni competenti si maturi isi pot sustine ideile cu argumente si mai credeam ca e un loc de informare reciproca si intrajutorare in problemele de serviciu .Eu personal mai am un frate la jandarmi si cred ca pot sa-mi fac o imagine obiectiva a ceea ce inseamna cooperarea politie-jandarmerie continoarea la actiunea ,,strada''.Nu mai faceti va rog afirmatii fara suport :echipamentul pe care il vedeti si va starneste invidia este in majoritatea cazurilor achizitionat personal de catre fiecare de la magazinele Adina si altele de acest profil;despre faptul ca se cere raportarea rezultatelor din urma patrulelor mixte nu e vina lor ca sefii nu s-au inteles la o modalitate de raportare Ex:cel care constata infractiunea,contraventia sa oraporteze structurii din care face parte,pt cei care nu stiu cei din jandarmerie(subofiterii) sunt mai prost platiti decat noi cu vreo 300 de lei si sunt vitregiti de libere si de,,libertatea'' de a-si sustine drepturile prin prisma ca sunt militari.Se pare ca ceea ce s-a dorit din aceasta ,,cooperare'' si anume asmutirea unora impotriva celorlalti urmand zicala mult iubita de seful nostru suprem ,,dezbina si cucereste'' are efectele dorite.Din cauza asta nu mergem noi inainte ca ne intereseaza capra vecinului in loc sa vedem o modalitate de a ne sprijini intre noi .
0

#136 User is offline   Rookie 

• Member
  • PipPip

Posted Yesterday, 06:04 PM

Jandarmule lasă-ne cu abureala asta ieftină, unde în postul tău sunt argumentele conform cărora acestă „colaborare” este benefică?
Există astfel de argumente?
0

#137 User is offline   Elvis 

• Devoted Member
  • PipPipPipPip
  • LocationCRAIOVA

Posted Yesterday, 09:10 PM

Da, este benefica, dar pentru jandarmi. :naughty:
Cat priveste numarul de generali din acesta structura , armata a 14-a rusa a ramas marcata pe viata :ner: ,jandarmeria se uita de sus ,au de trei ori mai multi. :ner:

This post has been edited by Elvis: Yesterday, 09:13 PM

0

Share this topic:

• (7 Pages)
  • +
  • « First
  • 5
  • 6
  • 7
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic