Posted 30 December 2010 - 07:49 PM
Ori eu scriu si gandesc alambicat, ori voi, dragi colegi, nu vedeti decat o fateta a problemei.
Posted 30 December 2010 - 08:30 PM
Așa ca fapt divers, să știi că poți să ai un coeficient de inteligență astronomic, dar dacă nu îl antrenezi, nu îl exploatezi cum trebuie, este egal cu zero. Nici nu vei afla vreodată de ce ești în stare. În plus inteligența dacă este folosită în scopuri malefice nu are nicio legătură cu abilitatea de a conduce.
Ne poți spune ce calități trebuie să aibă un lider bun în viziunea ta?
Posted 30 December 2010 - 10:46 PM
p.s. Eu incerc sa spun: lasati-i omului o sansa si poate vom avea o surpriza placuta in privinta lui. Poate nu are studii, dar poate e suficient de inteligent sa ii asculte pe cei din jur care au acele studii si poate are suficiente calitati de lider incat sa distinga intre cei cu adevarat valorosi de restul gastii. Un ministru nu trebuie sa se priceapa la toate domeniile pe care le are reunite in ministerul sau, ci trebuie sa stie sa ii puna pe cei care se pricep la treaba. Eu zic sa avem rabdare, desi dupa cum a inceput sunt semne proaste....
Posted 30 December 2010 - 10:51 PM
Hai sa fim seriosi ,de la Doru Ioan Viorel Ursu noi nu am mai avut ministru.
Toti au fost oameni politici, iar dupa directivele primite de la base nu ne asteapta nimic bun.
Ce incepe prost se termina si mai prost.
Posted 30 December 2010 - 11:59 PM
Să luăm numai un singur exemplu, pe cel privind abilitățile de comunicare ale unui lider.
Un lider adevărat trebuie să știe să creeze în colectivul pe care-l conduce un mediu bazat pe încredere și comunicare deschisă. El trebuie să știe cum să-și motiveze oamenii.
Chiar și când va critica vreun subaltern, această critică trebuie să fie constructivă. El trebuie să aibe capacitatea de a comunica și bune și rele.
Această artă a comunicării nu vine „by default” odată cu coeficientul de inteligență. Comunicarea este demult o știință, iar dacă presupusul lider nu a trecut pe la școală să o studieze și să aprofundeze astfel de cunoștințe, te asigur că IQ-ul său, indiferent de cât de mare este, nu-l ajută cu nimic, e pur și simplu inutil.
Posted 31 December 2010 - 01:24 PM
@Elvis. Crezi ca ministrul va da afara politisti? NU.... El doar semneaza, asa cum a semnat odinioara Adrian Nastase, fara sa citeasca. Urmarile mitingului din 24 vor dainui atat timp cat cel vizat va fi sef.
Posted 31 December 2010 - 01:42 PM
Inteligența este doar un concept abstract.
Repet, poate nu ai fost atent, valoarea mare a unui IQ la o persoană, este inutilă, egală cu zero, dacă aceea inteligență nu este coroborată cu dezvoltarea intelectuală.
Posted 31 December 2010 - 02:13 PM
Intodeauna, de-a lungul istoriei, s-au ridicat din randul oamenilor lideri (vezi in special rascoalele, sau alte miscari sociale care nu presupun existenta unor clase conducatoare), care ghici ce aveau? Charisma, ca altfel nu ar fi fost urmati de ceilalti. Deci pe vremea epocii de bronz banuiesc ca existau lideri fara doctorat in comunicare si al carui IQ cred ca saltau binisor de a-l restului populatiei. Inteligenta nu este ceva abstract. Istoria si stiinta ne arata ca unii sunt mai inteligenti ca altii, si ca din acest punct de vedere nu suntem egali.
Si da! Un IQ ridicat arata un nivel de inteligenta ridicat, un om inteligent isi da seama ca are nevoie de dezvoltare personala si intelectuala, altmi9nteri nu mai poate fi numit om inteligent. Om om inteligent poate alege alte cai de dezvoltare intelectuala si personala. Dar a lega aceasta dezvoltare de studii si doctorate e prea mult. Studiile si doctoratele, in viziunea mea perimata, nu dezvolta intelectual pe cineva ci ajuta pe acel cineva sa invete cat mai mult despre domeniul studiat. Asta nu inseamna ca nu poate fi un dobitoc si un incuiat. Si daca te uiti la lumea politica chiar ai sa descoperi cateva astfel de exemple.
Cu acest raspuns consider polemica incheiata. Cred ca merita sa ne irosim pe niste cauze mai bune.
Posted 31 December 2010 - 02:33 PM
Posted 31 December 2010 - 02:48 PM
Un lider sau un manager bun, nu este neapărat cel care poate mobiliza o masă de oameni. O astfel de mobilizare are în spate și alte motive ce o pot determina.
La fel cum și știința comunicării nu constă numai în carismă sau în abilitatea de a mobiliza o masă de oameni.
Tu chiar crezi că inteligența nativă a unei persoane poate suplini educația și dezvoltarea intelectuală de care beneficiază un individ în urma urmării unui forme de învățământ?
Dacă e așa, nu faci altceva decât să demonstrezi că ești în posesia unei mentalități similare oamenilor politici despre care vorbești, ce consideră că nu e nevoie să ai minime cunoștințe despre un domeniu pentru a-l putea conduce. Aceasta e și cauza pentru care ne-am trezit cu politicieni ce au invadat toate domeniile, iar țara asta merge cum merge.
Nu am spus nicăieri că un individ pentru a fi un lider bun trebuie să aibă nu știu ce doctorat, dar dacă tu trăiești cu impresia că orice individ poate fi un lider adevărat, bazându-se numai pe inteligența nativă, doar te amăgești.
Posted 18 January 2011 - 12:49 PM
"În calitate de senator al României şi de vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senatul României, solicit domnului prim-ministru al Guvernului României, Emil Boc, să-l demită (revoce) de urgenţă pe ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş (senator PDL de Arad şi vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene Arad a PDL), şi să dispună anchetarea acestuia pentru implicare în activităţi de crimă organizată, sub forma contrabandei", susţine Valer Marian într-o declaraţie de presă.
"Domnul Constantin Traian Igaş nu are nici probitatea necesară pentru înalta demnitate de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că există informaţii şi indicii că ar fi fost şi ar fi implicat în activităţi de contrabandă. Potrivit unor concitadini din oraşul Pecica, domnul Igaş nu şi-a făcut studiile liceale la timp întrucât s-a ocupat cu activităţi de bişniţă: în perioada 1986-1989, beneficiind de paşaport de mic trafic, aducea diverse mărfuri (ţigări, cafea, băuturi alcoolice, dulciuri) din Ungaria pe care le vindea în piaţa din Pecica, iar în perioada 1990-1996 a fost unul din cei mai cunoscuţi bişniţari de valută (dolari, mărci, forinţi) ai judeţului Arad, activând în Vama Nădlac şi la hotelul Astoria (actualmente Continental) din Arad. Cu banii câştigaţi din bişniţă şi din firma de tâmplărie ( SC Costello 2000 SRL, la care este asociat unic şi a cărei denumire vine de la prenumele său de alint, Costel) şi-a construit un hotel la intrarea în oraşul Pecica dinspre Arad (în faţa căruia este poziţionat un panou inscripţionat „SC Costello 2000 SRL” şi la care este anexată o clădire de birouri, inscripţionată „Electro Construct”, firmă la care asociat unic şi administrator este numitul Pop Sorin Iulian, preşedintele Organizaţiei orăşeneşti Pecica a PDL, are ca obiect principal de activitate „lucrări de instalaţii electrice” şi a realizat principalele lucrări la următoarele obiective: Primăria Municipiului Arad, Stadionul UTA, Catedrala catolică, Parcul Aleea Borsec, Cartierul Grande Village Europa, Zona industrială Arad). Până în prezent, acest hotel nu apare consemnat în declaraţiile de avere ale senatorului sau ministrului Constantin Traian Igaş.
Atât înainte cât şi după 1989, Constantin Traian Igaş a profitat în exercitarea acestor activităţi speculative de faptul că tatăl său a fost şef de post şi avea relaţii strânse cu poliţiştii, grănicerii şi vameşii din zonă. Ce este mai grav, în ultimii ani, respectiv de când a devenit parlamentar şi ministru, domnul Igaş este suspectat că ar fi legat şi chiar implicat în activităţi de contrabandă cu ţigări", mai spune senatorul.
În final, acesta solicită sesizarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sub aspectul infracţiunii de contrabandă în formă organizată.
http://www.realitate...nda_792896.html
Posted 23 January 2011 - 01:46 PM
Catalin, on 31 December 2010 - 02:48 PM, said:
Posted 17 February 2011 - 02:20 PM
În luna octombrie a anului trecut, preluând mandatul demisionarului Blaga, senatorul Traian Igaş a fost instalat în fruntea internelor.
Plecând de la Senat, şi-a luat nu numai obiectele personale din birou, ci şi şoferul, pe care l-a adus la Interne. Pentru a se respecta întru totul eticheta, şoferul a dat examen de angajare în Jandarmerie, cam tot aşa cum şi-a dat bacalaureatul şeful său. Şoferul Marian Gabriel Cardaş a fost făcut subofiţer într-un birou din incinta Ministerului de Interne, în urma unui examen formal.
Sursa: Jurnalul.ro
Posted 07 June 2011 - 05:46 PM
Ministrul Internelor a explicat cum a picat Treapta a doua, apoi a făcut armata, a suţinut Bacalaureatul, dar a făcut apoi două facultăţi. Şi a intrat în politică.
"Ca orice om în viaţă, poţi să ai şi un eşec peste care poţi să treci mai departe fără nicio problemă. Eu am avut un eşec atunci când am dat examenul din clasa a X-a, spre clasa a XI-a ... Am căzut la Treaptă", a spus Igaş. El a mai povestit că a plecat de la un liceu slăbuț şi a vrut să meargă la altul "mai bine cotat". Igaş a mai spus că a terminat liceul la seral, la 23 de ani, nu la 24, cum se spune. În 1992. A dat apoi examenul de Bacalaureat, cu toată promoţia care terminase la zi în acel an. A luat examenul de Bacalaureat şi a plecat în Germania, la sora sa.
Întors în ţară, a dat examen la Facultatea de Drept, în Arad, la "Vasile Goldiş". A absolvit în 2002, apoi a dat la o facultate de ştiinţe economice, "Aurel Vlaicu", tot din Arad.
Şi-a deschis apoi o afacere şi a devenit întreprinzător "cu acte în regulă". Apoi a intrat în politică.
sursa: Evz.ro
Posted 08 June 2011 - 04:22 PM
" Acest lucru se va întâmpla în următoarele 2 luni, esimez eu. (...) Pentru norma de hrană, am spus, este o măsură temporară. Suspendarea parţială a acestei norme până în trimestrul trei, mai exact până în luna iulie, când se vor recupera aceste drepturi ale poliţiştilor
Cei care vor fi disponibilizaţi vor beneficia de acel program de reconversie. Nu putem vorbi în acest moment de salarii compensatorii, practic situaţia economică nu ne permite să facem ceea ce s-a întâmplat în trecut, şi anume să dăm acele salarii compensatorii într-o cifră destul de mare", a spus Igaş.
Ministrul a mai susţinut că prin reorganizarea structurilor MAI nu va fi afectată siguranţa publică, ci din contră se urmăreşte modernizarea sistemului de ordine publică astfel încât populaţia să beneficieze de un grad de siguranţă mai mare de siguranţă.
În ceea ce priveşte mediul rural, Igaş a susţinut că nu vor fi desfiinţate posturile de poliţie, ci va fi menţinut un singur poliţist, maxim doi, care să asigure permanenţa, iar restul personalului va forma o serie de structuri regionale de poliţie.
Întrebat în cadrul căror structuri se vor opera disponibilizările, ministrul Internelor a afirmat că, în urma acestor măsuri, numărul angajaţilor din aparatul central al MAI va scădea, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, sub 1.000. Igaş a adăugat că noile organigrame au fost, în mare parte, aprobate, iar în teritoriu se ştie deja, în mare parte, câţi oameni vor părăsi Ministerul.
Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users