Jump to content

Politia rutiera

93 replies to this topic

#81 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,860 posts

Posted 22 April 2011 - 01:54 PM

View PostElvis, on 22 April 2011 - 12:58 PM, said:

Mascatu ai dreptul sa cunosti legea.

gresit. are obligatia de a cunoaste legea, de aceea se publica in MO. :naughty:

#82 Mascatu

Banned - clona

• Banned
  • 23 posts
  • LocationBucureşti

Posted 22 April 2011 - 02:47 PM

Exact, de-aia şi încercam să mă lămuresc. Am abandonat ideea între timp. Rămânem la "nu orice localitate...", "sper să nu greşesc", "parcă aşa ştiam", etc.

Edited by Mascatu, 22 April 2011 - 02:57 PM.

#83 Cristi

Investigator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 2,109 posts
  • LocationValcea

Posted 22 April 2011 - 05:49 PM

Mascatu, eu ti-am aratat un semn de circulatie care iti indica cand ai acea obligatie si cand nu. De asemenea, politistul poate sa te avertizeze verbal, poate sa te avertizeze scris sau poate sa te sanctioneze cu amenda, in functie de anumiti factori de context. Apropo, daca faci pe desteptul, nu iti castigi respectul ci pici in ridicol. :emo-yessir:

Edited by Kmcoio, 22 April 2011 - 05:49 PM.

#84 florin

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 176 posts

Posted 23 April 2011 - 10:07 AM

Mascatu, lasa aici un numar de telefon si te mai sunam noi cand e noapte sa-ti spunem sa aprinzi farurile.

#85 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 25 April 2011 - 08:53 AM

@florin, aici era vorba despre luminile de intalnire care trebuie aprinse pe timpul zilei pe DEN.

#86 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 25 April 2011 - 10:14 AM

Scuze pentru offtopic.
Rusy, vazand noua fotografie de la avatarul tau, am simtit nevoia sa atasez un sistem care sa ma anunte atunci cand te loghezi... :rolleyes:
Sper sa intelegi gluma si sa nu te superi

Stima si inca o data Hristos a Inviat! :emo-yessir:

Posted Image

#87 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 25 April 2011 - 06:22 PM

Adevarat a Inviat!! Nu ma supar deloc, dar sper ca ai vazut ce scrie desupra parbrizului :P

#88 Ben

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 540 posts

Posted 01 October 2011 - 11:39 PM

Poliţia rutieră va avea de săptămâna viitoare un nou ajutor de încredere: Dacia Duster Robot

De săptămâna viitoare, poliţia va patrula pe autostrăzi cu cea mai dotată maşină. Duster-ul robot este echipat cu aparatură de ultimă generaţie. Îi poate depista pe vitezomani, pe cei care se urcă băuţi la volan, dar şi pe cei care conduc sub influenţa drogurilor.

Dotările de peste 30.000 de euro fac din această maşină un sediu de poliţie mobil.

Nici un şofer care încalcă legea nu scapă. "Sistemul de supraveghere video a traficului rutier", adus tocmai din Italia, are o bază de date cu numerele de înmatriculare ale maşinilor cu probleme, fie furate sau implicate în accidente rutiere. Scanează toate plăcuţele care intră în raza camerei video.

Şi cei care se urcă băuţi la volan sunt depistaţi de dotările Duster-ului robot. Iar dacă poliţiştii au vreo suspiciune că şoferul a consumat droguri îl pot verifica imediat. Un echipament special poate da un rezultat în 15 minute şi poate preciza clasa de droguri dar şi dacă şoferul este un consumator ocazional sau nu.

În primele 6 luni ale acestui an, la nivel naţional, 849 de oameni au murit în urma a peste 3.900 de accidente rutiere. Principalele cauze: viteza, consumul de alcool şi consumul de droguri.

http://www.antena3.r...bot-138646.html

Edited by ben, 01 October 2011 - 11:40 PM.

#89 Kayne

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 693 posts
  • LocationBUH

Posted 02 October 2011 - 07:43 AM

totul pe imprumut... :( pe cand dotari si de zanul camatar?

#90 lvlad

Incepator

• Juniors
  • 1 posts

Posted 03 October 2011 - 11:01 AM

Buna ziua,

Acum 30 de zile am ramas fara permis, in afara judetului in care locuiesc. Dupa expirarea dovezii, am dat examen, am luat, dar imi este imposibil ca in urmatoarele 45 de zile sa ma deplasez in judetul unde s-a comis contraventia, pentru a depune dosarul pentru reducera perioadei de suspendare.
Stiu ca in Bucuresti se poate, pentru alte judete. Daca sunt din Cluj pot avea acelasi avantaj?

Va rog sa-mi comunicati daca exista o alta posibilitate in afara de deplasarea in judetul respectiv, pentru a depune cererea de reducere a perioadei de suspendare a permisului.

multumesc pentru informare

Edited by lvlad, 03 October 2011 - 11:04 AM.

#91 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 03 October 2011 - 11:23 AM

Chestia asta cu Dusteru e doar reclama, daca chiar se vroia sa se gaseasca masini cu probleme, toata aparatura trebuia montata pe o masina neinscriptionata si toata aparatura in locuri ascunse. Uite asa vor stii smecherii de ce sa se fereasca. Cine gandeste astfel de achizitii si face proiectul de montaj, parerea mea e ca ar trebuie disponibilizat pt ca nu-si face treaba cu trebuie. Inclusiv radarele de mcv-uri trebuiau montate pe masini neinscriptionate cum defapt sunt montate in aproape toata europa. Dar la noi se gandeste exact invers.

Edited by Rusy, 03 October 2011 - 11:25 AM.

#92 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 03 October 2011 - 03:35 PM

View Postlvlad, on 03 October 2011 - 11:01 AM, said:

Va rog sa-mi comunicati daca exista o alta posibilitate in afara de deplasarea in judetul respectiv, pentru a depune cererea de reducere a perioadei de suspendare a permisului.
Prin posta cu confirmare de primire.

#93 LORD

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 852 posts
  • LocationSUCEAVA

Posted 28 November 2011 - 05:14 PM

Rănit grav, după ce a fost lovit de un câine izbit de o maşină .
Articol preluat din monitorul de sv.ro din 28 noiembrie 2011

Un bătrân din comuna Panaci a ajuns la spital, în stare gravă, după ce, în timp ce aştepta o maşină la ocazie, pe marginea drumului, a fost lovit de un câine izbit de o maşină. Neobişnuitul accident, informează poliţia, s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, pe DJ 174, pe raza localităţii Panaci.
Petru T., în vârstă de 29 de ani, din localitate, se afla la volanul unui autoturism BMW, iar la un moment dat a surprins un câine care i-a apărut brusc în faţa maşinii.
În urma impactului, animalul a fost proiectat în aer şi l-a lovit în zona pieptului şi a feţei pe Petrea I., de 76 de ani, care se afla pe marginea drumului. Septuagenarul, explică poliţia, s-a dezechilibrat şi, în cădere, s-a lovit cu capul de o piatră, fiind transportat la spital în stare gravă.

Comentariu propriu : Uite o speta rutiera demna de un examen la drept penal. Din articol nu reiese daca patrupedul era sa nu pe trecere de pietoni, traversand regulamentar sau nu ulita cu pretentii de drum judetean.De asemeni, nu reiese daca s-a folosit etilotestul pentru caine, stiut fiind faptul ca acestia (cateii), dupa o cinzeaca ingurgitata devin lupi .Cat despre faptul daca animalul (ma refer la caine, nu la sofer) a supravietuit sau nu dublului impact, am informatii ca respectivul a fost vazut fugind schiopatand cu coada intre picioare. Patrupedul implicat a fugit de la locul accidentului asa ca i s-a intocmit dosar penal pentru parasirea locului accidentului .

Edited by LORD, 28 November 2011 - 05:15 PM.

#94 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,860 posts

Posted 28 November 2011 - 05:31 PM

ar merge o raspundere ptr fapta animalului in masura in care se identifica stapinul dar o asemenea munca complexa as lasa-o politiei locale care poate desfasura activitati specifice (ah, ce imi place limbajul de lemn al purtatorilor de cuvint din MAI)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users