Parasirea garnizoanei de catre politisti
Posted 10 May 2010 - 07:53 PM
Posted 12 May 2010 - 08:54 AM
Face bine la sanatate , nu le dai motiv sa se ia de tine si Doamene fereste sa ti se intample ceva.
Cu deosebit respect.
Posted 18 May 2010 - 08:31 PM
Posted 24 May 2010 - 05:02 PM
Posted 25 May 2010 - 05:50 PM
Posted 25 May 2010 - 06:31 PM
Daca in dimimneata urmatoare figurezi plecat din localitate nu trebuie sa iti aprobe nimeni, tu doar aduci la cunostinta sefului nemijlocit ca nu esti in judet.
Cu stima.
Posted 02 June 2010 - 05:01 PM
Edited by lionn, 02 June 2010 - 05:02 PM.
Posted 02 June 2010 - 05:29 PM
Răspunsul era că la părăsirea unităţii administrativ teritoriale este suficient înscrierea în registrul constituit în acest scop.
Posted 02 June 2010 - 11:13 PM
Am mai tastat dar nu ati citit toate posturile.
Posted 15 June 2010 - 06:42 PM
Posted 16 June 2010 - 05:06 PM
da exista acel "caiet" unde ne trecem la plecarea din judet, dar cu un telefon la OS si acesta ne marcheaza acolo
Posted 21 August 2010 - 11:56 PM
Elvis, on 27 February 2010 - 12:29 PM, said:
Problema nu e ca nu ai putea ajunge in timp, dar ai putea pati ceva in timpul asta cand ai plecat fara sa anunti, ex: accident auto si pe urma ai de dat cu subsemnatul...Cat e de intocmit un raport formal acolo?..Daca asta e procedura!...
SNK, on 15 June 2010 - 06:42 PM, said:
Pai ar trebui sa se infiinteze din nou, ultima dispozitie conceputa acum vreo 2 saptamani, spune ca trebuie sa se intocmeasca acest registru (care apropo, se va chema "de parasire a garnizoanei, desi nu mai sunt politistii militari, denumirea a ramas aceeasi) la compartimentul secretariat (nu la O.S. cum era pana acum), iar lucratorii vor anunta si vor fi trecuti in registru de catre personalul responsabil din cadrul acestui compartiment. Prezenta dispozitie mai spune ca la parasirea teritoriului national, se va preda armamentul si munitia la camera de armament, iar legitimatia la seful nemijlocit. Raportul se va inregistra la secretariatul unitatii, dupa care la Serviciul Resurse Umane, care il va preda spre aprobare sefului inspectoratului!.La noi deja au fost cazuri si s-a practicat ca atare! Stiu aceste aspecte pt ca lucrez la secretariat si toate hartiile prin mana mea trec, plus ca la sedinte tot ce se prelucreaza, mie imi revine onoarea de a intocmi procesul-verbal..asa ca , le invat pe de rost aproape!
Posted 22 August 2010 - 12:00 AM
Posted 22 August 2010 - 12:23 AM
Marius, on 22 August 2010 - 12:00 AM, said:
Da, sigur ca pot sa va spun, numai ca trebuie sa o caut la serviciu, ca nu mai retin exact! La cate "hartii" inregistrez zilnic! Dar luni o sa postez! Promit
Posted 23 August 2010 - 08:30 AM
allyyys25, on 21 August 2010 - 11:56 PM, said:
Păi cam sună a încălcarea unui drept constituţional , şi anume dreptul la liberă circulaţie, în cazul în care devine obligatoriu să ai raportul de părăsire a teritoriului naţional aprobat
Predarea armamentului şi a muniţiei, a legitimaţiei de serviciu, înscrierea în registru mi se par normale dar nu şi necesitatea obţinerii aprobării în condiţiile în care prin rotaţie asigurăm permanenţa pe evenimente.
Edited by aromas, 23 August 2010 - 08:38 AM.
Posted 23 August 2010 - 11:27 AM
Care e problema daca trebuie sa dai un telefon la secretariat sa te treaca in registru???
E ca in familie... daca pleci la munte iti anunti rudele, sa stie de tine, nu? In cazul de fata anunti marea familie a POLITIEI ROMANE ca trebuie sa pleci undeva... in felul asta sefii stau linistiti ca esti un tip responsabil!
Si ca alternativa... daca faci un accident si nu i.ai spus sotiei ca esti pe litoral (cand ea te stia acasa)... se va supara, nu?! Aceeasi kestie e si cu seful de IPJ..
Pe bune acuma... nu mi se pare nimic anormal sa anunti cand parasesti localitatea/tara... mi s.ar parea anormal sa nu ti se permita dar situatia asta banuiesc eu ca ar putea aparea doar in cazuri extreme (vezi mineriade/ revolte/ calamitati)... deci nu exista ingradirea vreunui drept...
Si inca ceva... prin iarna m.am dus la tara intr/un weekend si am ramas inzapezit acolo (cu sau fara intentie:)) ) Am anuntat seful nemijlocit ca nu ajung la program (nu pot sa reproduc ce mi.a transmis) dar cert e ca primul lucru pe care l.a verificat a fost registrul de parasire si daca m.a gasit consemnat acolo nu prea a mai avut ce face...
Posted 23 August 2010 - 02:32 PM
bundesgrenzschutz, on 23 August 2010 - 11:27 AM, said:
Care e problema daca trebuie sa dai un telefon la secretariat sa te treaca in registru???
Problema nu este trecerea în registrul, ci faptul că a anunţa că pleci undeva în timpul liber e una şi a fi nevoit să ai aprobarea ca să pleci undeva în timpul liber e alta.
Şi crede-mă că sunt suficienţi şefi care vor interpreta în acest fel dispoziţia.
Posted 23 August 2010 - 06:19 PM
Marius, on 22 August 2010 - 12:00 AM, said:
Am revenit!...In legatura cu dispozitia...am verificat, dar la noi la subunitate a venit de fapt altceva: s-a dat o Dispozitie a Sefului IPJ BT nr.1129/09.08.2010, care cuprinde mai multe articole, a fost emisa in concordanta cu Dispozitia Inspectorului General al Politiei Romane nr.341/17.06.2005, dar prevede mai multe chestiuni, e mai complexa. Dispozitia IGPR 341/2005 prevede doar parasirea teritoriului unitatilor administrativ-teritoriale in timpul liber (respectiv pentru politistii IPJ-urilor - judetul in care isi desfasoara activitatea, iar pt politistii din cadrul unitatilor centrale ale IGPR si DGPMB - municipiul Bucuresti si judetul Ilfov ).
Dispozitia ce am primit-o noi mai prevede:
1) Personalul inspectoratului are dreptul sa paraseasca in timpul liber teritoriul judetului, instiintand in prealabil seful nemijlocit, cu conditia sa nu fie angrenati in activitati de serviciu.
2) Personalul care doreste sa paraseasca teritoriul Romaniei, in timpul liber este obligat sa depuna raport scris , in timp oportun, care va fi aprobat de conducerea inspectoratului si ulterior, pastrat la Serviciul Resurse Umane. In situatia parasirii teritoriului national, persoana in cauza este obligata sa depuna armamentul si munitia din dotare la camera ofiterului de servciu si sa predea legitimatia de serviciu sefului nemijlocit care il va instrui cu privire la respectarea normelor legale in vigoare privind comportamentul in trafic si regimul informatiilor clasificate. Raportul se inregistreaza la secretariatul compartimentului/formatiunii/subunitatii unde politistul isi desfasoara activitatea, se aproba de catre seful nemijlocit, dupa care se inregsitreaza la Serviciul Resurse Umane, care il va inainta spre aprobare conducerii inspectoratului.
3) Numarul politistilor care pot parasi teritoriul judetului nu trebuie sa depaseasca o jumatate din efectivul formatiunii din care acesta face parte(serviciu, compartiment, politie municipala/oraseneasca).
4) Inscrierea deplasarii in registrul special destinat se face numai dupa ce a fost obtinuta aprobarea sefului nemijlocit.
5) Registrul se pastreaza la sefii formatiunilor judetene, respectiv la secretariatele subunitatilor (in afara programului de lucru se va pastra la personalul din serviciul de permanenta) si va contine urmatoarea rubricatie: gradul profesional, numele si prenumele politistului, destinatia deplasarii, mijlocul de transport si modalitatea anuntarii in cazul in care intervine necesitatea prezentarii politistului la unitate, data si ora plecarii/sosirii, instruirea si semnatura persoanei solicitante, data si ora aprobarii, semnatura sefului.
5) La subunitati se vor inscrie in registru inclusiv cadrele posturilor de politie comunale arondate. In lipsa titularului, inscrierea in registru se va face de catre personalul din compartimentul secretariat (in afara programului de lucru, de catre personalul din cadrul servciului de permanenta al unitatii) in baza telefonului de instiintare.
6) Parasirea judetului poate fi suspendata temporar de catre seful subunitatii daca nevoile serviciului o impun, cu anuntarea in timp util a politistilor in cauza si aducerea in scris la cunostinta acestora a motivelor ce au determinat limitarea acestui drept.
Cam atat, daca va mai pot ajuta cu ceva..intrebari, etc. (in limita cunostintelor si a competentei) o fac cu placere!
aromas, on 23 August 2010 - 02:32 PM, said:
Şi crede-mă că sunt suficienţi şefi care vor interpreta în acest fel dispoziţia.
In primul rand se anunta seful nemijlocit pentru a cere aprobarea, iar in cazul unui raspuns afirmativ...suni, anunti sau te treci in registrul special destinat! E nevoie mai intai de aprobarea acestuia.
Posted 23 August 2010 - 06:39 PM
Multumesc frumos pt ajutor!
Nu stiu daca mai este in vigoare Disp. IGPR 341/2005, intrucat stiu sigur ca nu se mai preda legitimatia de serviciu cand pleci din tara si nici nu mai este necesar sa faci raport pt a fi aprobat de inspectorul sef.
Din ce au scris colegii pe pagina anterioara a topicului, a fos emisa o adresa de IGPR in 2008 cu nr. 82459/03.04.2008 reglementeaza parasirea localitatii de catre politisti, ce trebuie completata cu dispozitii ale fiecarui sef de inspectorat.
Ne mai documentam.
Posted 23 August 2010 - 07:28 PM
Marius, on 23 August 2010 - 06:39 PM, said:
Multumesc frumos pt ajutor!
Nu stiu daca mai este in vigoare Disp. IGPR 341/2005, intrucat stiu sigur ca nu se mai preda legitimatia de serviciu cand pleci din tara si nici nu mai este necesar sa faci raport pt a fi aprobat de inspectorul sef.
Din ce au scris colegii pe pagina anterioara a topicului, a fos emisa o adresa de IGPR in 2008 cu nr. 82459/03.04.2008 reglementeaza parasirea localitatii de catre politisti, ce trebuie completata cu dispozitii ale fiecarui sef de inspectorat.
Ne mai documentam.
sigur ca mai este in vigoare, tocmai asta iti spuneam, asa incepe chiar: In vederea punerii in aplicare a Dispozitiei Inspectorului General al Politiei Romane nr.341/17.6.2005, privind asigurarea minimului e personal prevazut pentru realizarea operativitatii activitatilor specifice politiei, in baa art.12 alin,4 din Regulamentul de Organizare si Functionare al IPJ....nr.???....emit urmatoarea>...... Deci, inseamna ca e valabila!!! Si tocmai asta spune> legitimatia se preda sefului nemijlocit, iar armamentul la camera OS, dupa aprobarea obtinuta de la seful inspectoratului...o am chiar aici in fata mea!..Cum ? doar n-o fi asa numai aici la noi la Botosani?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users