Jump to content

Decontarea cheltuielilor de transport

32 replies to this topic

#1 dadu

Junior Member

• +Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationConstanta

Posted 09 September 2010 - 06:16 PM

Intrucat urmeaza sa devin navetist, deoarece i-mi voi muta domiciliul la 20km de subunitate, ma intereseaza acest aspect. Din cate am inteles si observat printre colegi, s-a reusit decontarea abonamentului cu MTC dar nu si a benzinei cu masina personala. Astazi citind postarile SNAP de pe intranet, din unul din ele am dedus ca la IJPF Iasi de exemplu, politistii isi deconteaza benzina masinilor personale cu care face naveta de la domiciliu la locul de munca. In concluzie, se poate asa ceva ? Pot face naveta cu masina mea si sa-mi decontez benzina ? In ce OMAI sau alt act gasesc o baza legala ?

#2 ZOZO

Junior Member

• +Members
  • Pip
  • 25 posts

Posted 09 September 2010 - 06:41 PM

As avea si eu nevoie de informatiile acestea ! ms !

#3 Dan

anterior: Copman

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,411 posts
  • LocationMangalia

Posted 09 September 2010 - 07:29 PM

cel mai bn ar fi sa te adresezi IPJ ului de unde faci parte asta desi ar trebui sa ne supunem toti acelorasi legi se stie ca in Romania exista stat in stat si fiecare interpreteaza legea cum vrea..asa ca succes a si apropos si eu sunt in situatia asta de 5 ani si nu mi-a decontat nimeni nimik dar nici nu vor sa imi aprobe mutarea in loc. de domiciliu asa ca succes!!

#4 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 09 September 2010 - 07:32 PM

Pana acum nu am auzit de nicio prevedere legala care sa acorde decontarea cheltuielilor de transport (naveta). Daca ar exista asa ceva, nu cred ca ar mai fi Indemnizatia pentru plata chiriei.

#5 bordergabor

Junior Member

• +Members
  • Pip
  • 31 posts
  • LocationRo - Sv

Posted 09 September 2010 - 07:41 PM

Exista acest ordin cu decontarea cheltuielilor de transport de la domiciliu la locul de munca ,dar se acorda celora care sunt mutati in interes de servici ,detasati ,nu si celor care sunt mutati la cerere.Nu stiu exact numaru acestui Ordin care reglementeaza decontarea transportului ,dar stiu ca e in vigoare .Banii se acorda in functie de financiar ,undeva la 3 - 4 luni.

Edited by bordergabor, 09 September 2010 - 07:42 PM.

#6 pernutealex

Junior Member

• +Members
  • Pip
  • 21 posts

Posted 09 September 2010 - 08:17 PM

O.M.A.I. 136/2004 - Il gasiti la serviciul financiar sau resurse umane. Conditia esentiala - mutarea in interesul serviciului sau din promotie!!!
Si nu se deconteaza benzina ci se raporteaza la contravaloarea biletului de tren, dus - intors, pe nr. de kilometri pe care ii ai de la domiciliu la serviciu.

Edited by pernutealex, 09 September 2010 - 08:24 PM.

#7 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 09 September 2010 - 08:40 PM

Am cautat putin si am gasit H.G. nr. 1292 din 2003 - drepturi de transport poliţişti

Attached File  HG nr. 1292 din2003 drepturi de transport politisti.pdf (58.61K)
Number of downloads: 70

#8 radusandu

Reprezentant CNP

• +Official
  • PipPipPip
  • 480 posts
  • LocationBucuresti

Posted 09 September 2010 - 08:57 PM

Poliţiştii au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport, dus şi întors, în contul unităţilor din care fac parte şi în situaţiile în care se deplasează:
f) la şi de la locul de muncă, pe o distanţă de 5-70 km, pentru poliţiştii mutaţi în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea de domiciliu sau de reşedinţă, cărora nu li se pot asigura
locuinţe în localitatea în care au fost mutaţi;

Conform art 33 din O.M.A.I. 136/2004 se stabileste clar acest lucru si se deconteaza contravaloarea biletului de tren, dus - intors, pe nr. de kilometri pe care ii ai de la domiciliu la serviciu, dar nu mai mult de 70km si trebuie sa nu beneficieze de chirie sau locuinta de serviciu si cu aprobarea prealabila a sefului unitatii..
La raportul de decontare se ataseaza documente justificative.

#9 johanes

Registered User

• +Members
  • 5 posts
  • LocationGALATI

Posted 09 September 2010 - 11:35 PM

LA I.J.P.F. GALATI, NU SE DECONTEAZA CHELTUIELILE DE TRANSPORT , CHIAR DACA SUNT INDEPLINITE TOATE CONDITIILE! DE CE? PE MOTIV CA NU EXISTA PRECEDENT !

#10 Robert

Member

• +Members
  • PipPip
  • 102 posts
  • LocationArad, Romania

Posted 10 September 2010 - 11:22 AM

Din cate stiu, nu se deconteaza combustibilul pentru masina personala; se deconteaza doar naveta cu trenul/autobusul (cel putin asa ne spuneau cei de la MRU in primavara).

#11 dadu

Junior Member

• +Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationConstanta

Posted 10 September 2010 - 01:47 PM

bun si bronzu. La mine situatia e cam asa : domiciliez (de la nastere) in localitatea unde e subunitatea, nu am casa proprietate, nu iau bani de chirie (de prost), si urmeaza sa ma mut intr-o comuna la 21km unda i-mi construiesc acuma casa (acolo mi-am permis financiar). La ultima mea mutare prin statul de organizare de pe Agent III pe Agent II scria "in interes de serviciu". Spre comuna respectiva nu exista niciun tren ca sa stiu cat costa, e o ruta de microbuz. Fac si eu obiectul decontarii a macar biletelor/abonamentului cu microbuzul respectiv ? Conteaza ca domiciliind in oras plec eu de buna voie in alta localitate ? Eu nu plec chiar de buna voie, am facut dosar anu trecut de locuinta de serviciu care...sa fim seriosi. Unde stau acum cu chirie nu a vrut proprietarul sa faca contract, e greu sa gasesti unu care vrea (si tot ii platesti tu impozitul), iar chirie pe naspa (cum au multi) eu nu sunt de acord (de prost!).

#12 cornelyus

Registered User

• Juniors
  • 2 posts

Posted 20 November 2010 - 12:43 AM

Nu se deconteaza nimic. Fac naveta cu masina de aproape 2 ani la un post de politie si nici dracu nu mi a decontat in veci nimic....sa nu mai pomenesc ca am alimentat o data masina de serviciu din banii mei ....cardul petrom a avut ceva defectiune cu PIN ul....ce decontare?!?!....vise

#13 runya

Member

• +Members
  • PipPip
  • 63 posts

Posted 20 November 2010 - 05:40 PM

In acest moment inteleg ca ai domiciliul (din buletin) in aceeasi localitate cu unitatea . Deci nici vorba de decontat transport.
Pentru viitor, cand vei avea domiciliul in alta localitate decat unitatea .......vom vedea .Daca vom avea alta lege a salarizarii, este posibil sa se modifice si "amanuntele" acestea: chirii, transport, etc.
Oricum , anul acesta au fost probleme la decontarea acestora: ba nu am avut buget, ba nu au fost bani... Iar viitorul nu suna bine...

#14 mihai1980

Registered User

• Juniors
  • 1 posts

Posted 15 October 2011 - 10:04 PM

Salutare!
De curand s-au infiintat sectiile de politie rurala si pana la sediul sectiei de politie am 32 km distanta.Am domiciliu in satul in care este fostul post de politie la care am lucrat pana acum, unde detin o locuinta proprietate personala.
Intrebarea mea este: Oare voi beneficia de decontarea cheltuielilor cu naveta?
Mentionez ca pot face naveta doar cu autoturismul proprietate personala.
Multumesc anticipat!

#15 istoricu2

Member

• +Members
  • PipPip
  • 57 posts

Posted 16 October 2011 - 06:25 AM

pentru a beneficia de decontarea navetei in primul rand seful subunitatii trebuie sa emita o dispozitie de efectuare a navetei dispozitie care se emite pentru fiecare lucrator in parte; nu trebuie sa fii mutat la cerere; raport pentru decontarea navetei catre inspectorul sef.raportul aprobat de inspectorul sef impreuna cu dispozitia de efectuare a navetei emisa de seful subunitatii se inainteaza la financiar. se deconteaza un drum dus intors contravaloarea unui drum dus-intors cu trenul la clasa II(nu-ti face griji ca nu ai tren-stiu ei cum sa calculeze). distanta trebuie sa fie cuprinsa intre 5-70 km.bafta

Edited by istoricu2, 16 October 2011 - 06:26 AM.

#16 username

Member

• Banned
  • 109 posts

Posted 19 October 2011 - 09:06 AM

View Postjohanes, on 09 September 2010 - 11:35 PM, said:

LA I.J.P.F. GALATI, NU SE DECONTEAZA CHELTUIELILE DE TRANSPORT , CHIAR DACA SUNT INDEPLINITE TOATE CONDITIILE! DE CE? PE MOTIV CA NU EXISTA PRECEDENT !

Mie mi se deconteaza naveta de la inceputul anului. Da, la IJPF Galati. Asadar, ai precedent.

#17 xxxforyou

Registered User

• Juniors
  • 1 posts

Posted 09 November 2011 - 11:01 PM

buna seara, cati bani se dau pt naveta? in functie de km,bilet cls a II a tren persona....daca a primit cineva bani pt naveta sa lase un exemplu:...... km= .....lei.ms

#18 username

Member

• Banned
  • 109 posts

Posted 10 November 2011 - 06:15 AM

intri pe infofer.ro, si-ti calculezi acolo pretul biletului la clasa a 2a, fara loc, tren personal, intre localitatile din/in care faci naveta. Acel pret il inmultesti cu numarul turelor facute la\de la locul de munca, si-ti da suma ce ar trebui sa o primesti. Tu vei primi in mana ceva mai putin, totusi...

Pt decontarea transportului va trebui sa duci lunar, atasat raportului pt decontare, si pontajul, pt a calcula asa cum am spus mai sus, numarul turelor inmultite cu pretul biletului.
Pt. cca 15 ture lucrate/luna primesc in jur de 135 de lei, avand in vedere ca fac 30 de km pana la serviciu.

#19 alexandruerdei

Registered User

• Juniors
  • 5 posts

Posted 15 December 2011 - 01:44 PM

Asa e la noi ! Cand aveam banii sa-mi cumpar si eu dupa 20 de ani de munca un apartament in cel mai apropiat oras ca sa nu faca naveta copii si sotia la oras, lucrand la tara mi s-a ordonat sa-mi cumpar casa in localitatea unde lucrez! Acum am casa in localitatea respectiva, dar s-a desfiintat postul de politie, iar acum toata familia e navetista !!!! Poate sa-mi spuna cineva cu ce au gresit membrii familiei mele ca eu sunt politist?

#20 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,774 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 15 December 2011 - 05:08 PM

Morala Alexandru este:
,,Ai grija cand vine vorba de viata personala ce iti ordona seful ca s-ar putea sa te urmareasca toata viata".

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users