Inasprirea sau relaxarea regimului armelor de foc
Posted 11 November 2010 - 07:18 PM
Posted 11 November 2010 - 07:37 PM
recunosc insa ca nu stiu mai nimic despe regimul armelor in UE, insa nu par asa de raspindite ca in USA. Sau poate nu am eu informatii.
Posted 11 November 2010 - 07:59 PM
Posted 11 November 2010 - 08:02 PM
Posted 12 November 2010 - 05:36 AM
Cred ca nu e om care pus in situatia respectiva, dandu-i-se o arma in mana din senin, sa zicem, sa nu aleaga sa o foloseasca, cu orice consecinte ar putea urma, decat sa-si vada pe cineva apropiat sau pe sine agresat grav.
Si nu, niciunde in lume, nici chiar aici unde-s disperati cu asa ceva nu umbla nimeni cu pistolul la persoana. Majoritatea il tin in casa pentru protectie, sau in masina, iar cei care il poarta asupra lor nu fac lucrul asta decat atunci cand e nevoie pentru ca responsabilitatea armei la purtator e o povara pentru oricine.
Posted 12 November 2010 - 10:38 AM
In alta ordine de idei, daca aveam arma in torpedo sau pe sub scaunul din masina in situatia prezentata de mine mai sus, atunci rezultatul era ca si cum nu as fi avut-o. Pana la urma, responsabilitatea e la fel de mare daca nu o ai asupra ta si o lasi in masina sau acasa . Ca exemplu, in 1998 am fost calcat de hoti si la identificarea acestora au ajutat si cele 10 cartuse gasite asupra lor, (cartuse luate din safe-ul armei, deschis fara probleme de catre acestia). Daca era si arma in acel safe?
Stima
Posted 12 November 2010 - 11:33 AM
Edited by Kmcoio, 12 November 2010 - 11:35 AM.
Posted 12 November 2010 - 12:01 PM
Posted 12 November 2010 - 12:07 PM
Posted 12 November 2010 - 12:12 PM
De ce nu incerci sa emiti o astfel de ipoteza si din punctul de vedere al unui om simplu si cinstit, care nu se poate bucura de dreptul pe care noi (in calitate de politisti) il avem.
Daca tot mergem pe principiul "drobului de sare", ce ai avea de spus daca un talhar ar intra peste sotia ta in casa, in timp ce tu esti la serviciu. In cazul asta, sunt sigur ca ai fi de acord cu relaxarea regimului armelor.
Incearca sa te pui si in locul celorlalti, renunta la subiectivism, pentru ca si ceilalti au dreptul la aparare.
Posted 12 November 2010 - 12:17 PM
Posted 12 November 2010 - 12:20 PM
Posted 12 November 2010 - 12:23 PM
Posted 12 November 2010 - 12:28 PM
Un glont cal. 9 mm, in cele mai multe cazuri nici macar nu pune la pamant o persoana, in concluzie, discutia despre gloantele cu cauciuc nu are niciun rost.
Si crede-ma, as avea mai multe motive sa sustin un regim restrictiv al armelor decat ai tu, dar nu as vrea sa dezvolt subiectul.
maxu08
Explica-mi sa inteleg si eu, de ce tu nu ai dreptul sa fii posesor al unei arme scurte, iar un consiler local are?
Posted 12 November 2010 - 12:34 PM
Posted 12 November 2010 - 12:48 PM
Amestecam lucrurile si nu e corect. Nu noi suntem cei mai importanti ... nu suntem noi "miezul".
Am mai discutat pe topicurile dedicate, Carpatiul este o arma de generatie foarte veche, depasita din toate punctele de vedere si care nu a fost conceputa ca arma de serviciu.
Posted 12 November 2010 - 12:49 PM
insa problema vine si de la autoritatile statului care nu sunt in stare sa controleze piata neagra de arme - de unde au toti hotii arme de foc? ca nu se gasesc la carrefour.
Posted 12 November 2010 - 12:55 PM
Armele letale trebuiesc sa fie doar în dotarea structurilor militare ale statului român, numai în posesia celor cu pregatire militara din aceste structuri de stat ( incluzand aici bineinteles si politia ).
Un pistol cu bile de cauciuc, un spray sau un electrosoc e suficient si pentru un parlamentar.
Daca se da liber cetatenilor la arme de foc, primii care se vor inarma vor fi tot pungasii. Regimul restrictiv asupra armelor letale a protejat societatea de violente extreme.
Solutii mai bune ar fi intarirea autoritatii si pregatirii politiei combinat cu un regulament mai dur de sanctionare a faptelor antisociale (inclusiv un uz de arma mai practic) .
Posted 12 November 2010 - 12:55 PM
Asta incerc si eu sa spun, societatea a evoluat si va evolua in continuare. Trebuie ca si legislatia sa se armonizeze, intrucat orice ar face statul, nu o sa reuseasca niciodata sa intoarca infractorii la arcul cu sageti.
Posted 12 November 2010 - 01:01 PM
Si inca ceva...da, statul imi da 10 boabe sa le trag pe an, dupa cum spunea un coleg de forum, pe principiul racanilor din armata : Armati/foc/percutati/armamentul in toc...nu toti avem antrenamentele structurilor de interventie rapida. Si nu structurile de interventie rapida ajung primele la un scandal, ci noi, cei de la ordine publica...si daca noi nu suntem pregatiti, nici logistic si nici tactic, ce facem pana vin mascatii?
P.S. : Aceasta polemica este una constructiva. Sper sa nu deranjez pe nimeni cu parerile mele(speriate).
Edited by Kmcoio, 12 November 2010 - 01:03 PM.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users