Jump to content

Politisti de care NU suntem mandri.

316 replies to this topic

#21 Eduard

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,110 posts

Posted 15 October 2010 - 06:14 AM

Zece poliţişti şi o angajată de la Drumuri au fost reţinuţi pentru luare de mită, unii în formă continuată.
Potrivit unui comunicat remis de Directia Generala Anticoruptie, cei 10 agenti de politie sunt suspectati ca, in repetate randuri, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, au pretins si primit sume de bani cu titlu de mita.
In cursul zilei de joi, politistii, angajati la Serviciul Rutier – IPJ Arad sau in cadrul unor posturi de politie de pe raza judetului Arad, au fost condusi la parchet pentru audieri. Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Arad si Parchetul de pe langa Tribunalul Arad au inceput cercetarile in acest dosar in luna mai.
De asemenea, la instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si al Serviciului Roman de Informatii, se arata in comunicatul citat.
Sursa: www.realitatea.net

............................No Comment ! :faint:

Edited by Eduard, 15 October 2010 - 06:18 AM.

#22 dunelu

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,084 posts
  • LocationComanesti

Posted 15 October 2010 - 01:33 PM

Pe unii disperarea ii impinge la lucruri necugetate E posibil ca sa fi acceptat mita datorita salariilor diminuate si a datoriilor de la banci !!! Nu sunt de acord cu ce au facut ,dar conducerea MI ar trebui sa analizeze situatia materiala precara in care au ajuns politistii !

#23 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,860 posts

Posted 15 October 2010 - 03:35 PM

personal, ca si civil, fac diferenta intre cineva care imi cere de la obraz mita (chiar si daca sunt nevinovat) si cei cu care ajung la o intelegere mai ales cind vinovat sunt eu. Cred ca prima categorie este cea mai periculoasa, cea de-a doua incearca doar sa supravietuiasca decent si asta nu este din vina lor. Probabil ca si ei si-ar face treaba daca ar fi posibil sa traiasca decent. Toti avem rate si copii de crescut, nu putem evita achitarea acestor cheltuieli indiferent cit de patrioti suntem si este clar ca patriotismul si onoarea nu iti tin de cald si foame.

desi legal ambele categorii sunt de blamat si sanctionat, ar trebui ca si guvernantii sa isi vada birna din ochiul lor inainte sa inceapa marile campanii aticoruptie. de foame, vor risca din ce in ce mai multi sa isi rotunjeasca veniturile, indiferent cit de mult se vor mediatiza cazurile de coruptie. Singurul efect este ca vor deveni mai prudenti si vor lucra mult mai elaborat.

#24 radusandu

Reprezentant CNP

• +Official
  • PipPipPip
  • 480 posts
  • LocationBucuresti

Posted 22 October 2010 - 07:13 PM

22 octombrie 2010

Jud. Suceava: doi poliţişti prinşi în flagrant de ofiţerii D.G.A.

Flagrantul a fost organizat în urma unui apel primit la linia gratuită anticorupţie

Ieri, 21.10.2010, procurorul competent din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava au organizat şi executat prinderea în flagrant a unui ofiţer de poliţie din cadrul Biroului de ordine publică - Poliţia mun. Fălticeni, care a primit 1.000 euro drept mită.

Flagrantul a fost organizat ca urmare a unui apel primit la linia verde anticorupţie a D.G.A., 0800.806.806.

Din cercetările efectuate a rezultat că subinspectorul de poliţie M. F. i-a pretins cetăţeanului A.A. suma de 1.000 de euro, cu promisiunea că va soluţiona favorabil dosarul penal în care bărbatul era acuzat de săvârşirea infracţiunii de viol.

În momentul realizării flagrantului, în încăperea unde ofiţerul îşi desfăşura activitatea, sub biroul acestuia a fost găsită suma de 1.000 euro primită drept mită de la denunţător. Totodată, s-a stabilit că, în momentul în care s-a solicitat suma de bani şi când aceasta a fost înmânată ofiţerului de poliţie, în încăperea respectivă, se afla şi inspectorul de poliţie V.F., lucrător în cadrul aceleaşi formaţiuni.

Faţă de M.F. s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 254 C. Pen., rap la art.6, art.7 alin. 2 din Legea 78/2000, iar împotriva lui V.F. s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, prev. de art. 26 C.Pen. rap la art. 254 alin.1 Cod penal comb. cu art.6 şi art.7 din Legea nr. 78/2000.

Procurorul a dispus reţinerea inculpatului M.F. pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 22.10.2010, să fie prezentat instanţei competente cu propunere de arestare preventivă. Faţă de V.F. s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Suceava continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a tuturor participanţilor.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

#25 Cristi

Investigator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 2,109 posts
  • LocationValcea

Posted 13 November 2010 - 07:20 PM

Posted ImagePosted ImagePosted Image

sursa cocalari.com

Ce ziceti fratilor de creatura asta? Posted Image

#26 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 13 November 2010 - 07:29 PM

Cred că trebuie să facem și un topic cu polițiști de care ne este rușine că sunt colegi cu noi. :doh:

#27 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 13 November 2010 - 07:50 PM

Asta este politica D.M.R.U. de recrutare ,cunoastere si verificare a viitorilor politisti.
De aici pleaca totul.
Ofiterii din judetul care l-au triimis la scoala de politie responsabili cu fisa acestui ninjalau oare dorm linistiti?

#28 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 13 November 2010 - 07:55 PM

Cine-i ninja schija asta? Vai de capul lui, sunt fara cuvinte, mai lipsesc blondele decoltate si superfm.

#29 radusandu

Reprezentant CNP

• +Official
  • PipPipPip
  • 480 posts
  • LocationBucuresti

Posted 14 November 2010 - 12:37 PM

Corect, domnilor colegi, sunt de acord cu dvs. Dar, ce sa facem daca selectia, recrutarea anului 2010este asta...:emo-yessir:

#30 radusandu

Reprezentant CNP

• +Official
  • PipPipPip
  • 480 posts
  • LocationBucuresti

Posted 21 November 2010 - 01:24 PM

19 noiembrie 2010

COMUNICAT

La data de 17.11.2010, ofiţerii Direcţiei Generale Antricorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Arad, sub coordonarea procurorului de caz, au procedat la executarea mandatelor de aducere emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, privind pe patru poliţişti de frontieră din cadrul I.J.P.F. Arad:

- M. B., agent de poliţie;

- D.E. agent şef de poliţie;

- S.R., agent principal de poliţie;

- S.A., agent de poliţie.

La documentarea cauzei până în acest moment al procesului penal, aducerea la cunoştinţă a învinuirii de către procurorul competent, lucrătorii D.G.A. Arad au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

În fapt, s-a reţinut că:

La data de 11.10.2010 martorii P.E., C.C. şi S.I. au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad cu privire la faptul că, în contextul activităţilor de transport internaţional de persoane desfăşurate prin intermediul unei societăţi comerciale din Arad, în perioada 2009-2010, în numeroase rânduri, cu ocazia trecerii frontierei de stat prin P.T.F. Nădlac şi P.T.F. Turnu, li s-a pretins de către poliţişti de frontieră din cadrul I.J.P.F. Arad sume de bani cuprinse între 10 şi 50 Euro.

Prin încheierea Tribunalului Arad, din 12.10.2010, s-a dispus autorizarea interceptării şi înregistrării convorbirilor în mediu ambiental purtate de către cei trei martori cu agenţi ai poliţiei de frontieră români care desfăşoară, în comun cu omologii lor din Republica Ungaria, controlul documentelor la trecerea frontierei în cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac şi Turnu.

În urma activităţilor specifice desfăşurate s-au stabilit următoarele:

1)În noaptea de 21/22.10.2010, în jurul orei 03.00, martorul-denunţător S.I s-a prezentat la intrarea în ţară prin P.T. F. Turnu conducând un autoturism marca WV Transporter.

Controlul de frontieră a fost efectuat de către agent de poliţie M.B. care, sub pretextul că o parte dintre pasagerii transportaţi de denunţător au cărţile de identitate deteriorate, a pretins şi primit suma de 50 euro pentru a le permite intrarea în ţară.

2) La data de 25.10.2010, în jurul orei 19.05, martorul-denunţător C.C s-a prezentat la intrarea în ţară prin P.T.F. Turnu.

Controlul de frontieră a fost efectuat de către agentul de poliţie D.E. care, pentru a-i permite intrarea în ţară, a pretins şi primit suma de 30 euro.

3) În dimineaţa zilei de 27.10.2010, în jurul orei 05.00, martorul-denunţător S.I. s-a prezentat la ieşirea din ţară prin P.T.F. Turnu.

Controlul de frontieră a fost efectuat de către agentul de poliţie S.R. care, pentru a-i permite ieşirea din ţară, a pretins şi primit suma de 20 euro.

4) La data de 12.11.2010, în jurul orei 22.00 martorul-denunţător S.I. s-a prezentat la ieşirea din ţară prin P.T.F. Turnu.

Controlul de frontieră a fost efectuat de către agentul de poliţie S.A. care, pentru a-i permite ieşirea din ţară, a pretins şi primit suma de 20 euro.

Cei patru învinuiţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 254 alin. 1 Cod penal rap. la art. 7 alin 1 din Legea 78/2000, şi au fost prezentaţi Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, instanţa dispunând cercetarea lor în stare de libertate.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII

#31 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 21 November 2010 - 01:29 PM

Gata, am inteles, numai agentii iau mita.
Cazuri cu ofiteri, comisari sefi, or fi? :unsure:

Edited by Elvis, 21 November 2010 - 01:29 PM.

#32 Eduard

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,110 posts

Posted 21 November 2010 - 03:31 PM

Pai aia nu au nevoie ca au salariile mari ! :ner:

Edited by Eduard, 21 November 2010 - 03:31 PM.

#33 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 21 November 2010 - 03:53 PM

Saaaaaaaaaaaau, sunt fosti colegi de scoala, de banca.

#34 cincin

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 279 posts

Posted 21 November 2010 - 04:15 PM

View PostElvis, on 21 November 2010 - 01:29 PM, said:

Gata, am inteles, numai agentii iau mita.
Cazuri cu ofiteri, comisari sefi, or fi? :unsure:

din inaltimea jiltului in care stau ofiterii in tra foarte rar in contact cu... munca :ner:
asa ca , se merge pe principiul: la agenti muncesti-gresesti, gresesti-nu esti bun, nu esti bun-esti sanctionat
la ofiteri e: nu muncesti-nu gresesti, nu gresesti-esti bun, esti bun- esti promovat :emo-yessir: :naughty:

#35 radusandu

Reprezentant CNP

• +Official
  • PipPipPip
  • 480 posts
  • LocationBucuresti

Posted 24 November 2010 - 10:52 AM

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a unui ofiter din cadrul DGMPB. - Brigada Rutiera, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, informeaza un comunicat de presa al DNA.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In cursul lunii ianuarie 2010, inculpata C. D., ofiter de politie in cadrul DGMPB. – Brigada Rutiera, a pretins si a primit suma de 2.000 euro de la un agent de politie (denuntator in cauza) pentru a o remite unui alt ofiter de politie din cadrul aceleiasi institutii, care sa solutioneze favorabil un dosar penal in care o persoana era cercetata pentru conducere pe drumurile publice avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala.

In vederea confiscarii sumei de 2.000 euro pretinse si primite, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism apartinand inculpatei.

La data de 2 noiembrie 2010, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatei Dumitrescu Claudia pe termen de 29 de zile.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

#36 gigabyte

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 222 posts

Posted 29 November 2010 - 09:32 AM

Pentru ca acest topic se numeste Politisti de care NU suntem mandri, m-am decis sa postez aici opinia mea legata organizarea unei conferinte de presa, comuna a CNP, cu Sindicatul Diamant si cu Prolex-ul lui Lincu.
Oare au uitat cei din CNP ca, acum cativa ani, Vasile Lincu le-a furat sigla si denumirea si s-au judecat pe chestia asta? Acum, acelasi Lincu, statea la masa cu cei pe care ii denigra.
Ce ti-e si cu politica asta, frate!

Edited by gigabyte, 29 November 2010 - 09:32 AM.

#37 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 29 November 2010 - 09:45 AM

Din cate stiu, Lincu asta, nu e si nici nu a fost vreodata politist, iar treaba asta spune multe. :clip:

#38 eti

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,229 posts
  • Locationolt

Posted 29 November 2010 - 09:52 AM

Lincu toaca banii sindicatului degeaba, politist nu a fost si nici nu v-a fi si nu merita sa fie aminitit numele lui in sectiunea asta, parerea mea!

#39 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 01 December 2010 - 11:54 AM

Politist de frontiera, informator pentru traficantii de tigari. Primea 1.000 de euro la fiecare transport!
Un politist de frontiera din Botosani, a gasit o metoda neortodoxa ca sa-si completeze veniturile. Ii invata pe traficantii de tigari cum sa-si treaca marfa de pe un mal pe celalalt al Prutului, fara sa fie prinsi.
Posted Image
S-a dat de gol insa, cand a inceput sa risipeasca bani multi. Dupa doua luni de filaj si de interceptari, a fost prins in flagrant marti dimineata, in timp ce vorbea la telefon cu traficantii. Acestia aduceau in Romania din Republica Moldova, cu ajutorul unor barci pneumatice, peste 15.000 de pachete de tigari.
Politistul de frontiera le-a divulgat contrabandistilor timp de mai multe luni informatii privind locurile pe unde patruleaza colegii sai. Recompensa nu era deloc mica. El primea cate 1.000 de euro pentru fiecare transport. Acum ar putea sa primeasca 5 ani de inchisoare.

sursa: crimetime.ro

Se pare că sunt și unii care după ce că își vând onoarea, își mai și bat joc de munca colegilor lor. :doh:

#40 Rookie

Loial

• Banned
  • 417 posts

Posted 01 December 2010 - 12:43 PM

View PostCatalin, on 13 November 2010 - 07:29 PM, said:

Cred că trebuie să facem și un topic cu polițiști de care ne este rușine că sunt colegi cu noi. :doh:
Cred ca pentru acest topic, mult mai potrivit ar fi un titlu de genul: "Cosul de gunoi al Politiei" :emo-yessir:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users