Jump to content

Ultrajul asupra politistilor

204 replies to this topic

#41 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 06 September 2010 - 04:40 PM

Atitudine specifică unui comunist notoriu, la acest Săniuță, care nu denotă altceva decât faptul că nu are nicio treabă cu poliția și ce înseamnă sau presupune să prinzi un hoț/tâlhar/criminal.
Cum și-o imagina acest habarnist, că un polițist va putea cunoaște situația operativă, va putea culege date și in informații ce interesează munca de poliție, dacă nu se învârte în mediile respective? Probabil că trăiește cu impresia că astfel de informații polițiștii le află cu ajutorul porumbeilor călători sau a păsăricilor. :doh:
Când nu ai prins în viața ta un hoț, ci doar i-ai văzut numai pe la televizor, îți poți pune și astfel de întrebări prin care să te faci de râs complet.

#42 radusandu

Reprezentant CNP

• +Official
  • PipPipPip
  • 480 posts
  • LocationBucuresti

Posted 06 September 2010 - 06:00 PM

George Daniel Uţă, agresorul poliţistului Codruţ Oprea, este audiat, de azi dimineaţă, la Parchetul Dâmboviţa, pentru tentativa de omor după ce a fost prins duminică seara în jurul orei 22.00, într-un apartament din Bucureşti, au declarat, pentru AGERPRES, surse din Poliţia Dâmboviţa.

Surse judiciare au declarat ca lui Uta i s-a facut rau in drum spre Parchetul Dambovita, fiind nevoie sa fie transportat la Spitalul Floreasca. Potrivit surselor citate de Agerpres, agresorul politistului consumase produse etnobotanice.
''La prinderea agresorului au colaborat ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale, trupe de intervenţie ale Poliţiei, procurori, DGIPI şi SRI. El a fost prins alături de o altă persoană, într-un apartament din Bucureşti. În caz a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă la infracţiunea săvârşirii infracţiunii de omor calificat. El riscă între 7 ani şi jumătate şi 12 ani şi jumătate de închisoare'', a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IJP Dâmboviţa, Georgiana Comănici.

Colegul nostru Codruţ Oprea, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, a fost transportat în comă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică. El a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de George Daniel Uţă. Agresorul cunoscut ca fiind membru al gruparii interlope "Ghenosu", din aceeasi localitate.
CNP regreta starea în care se afla Oprea Codruţ, poliţistul agresat de un membru al gruparii Ghenosu din Târgovişte.
Oprea unul dintre cei mai buni poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din Inspectoratului Poliţiei Judeţului Dâmboviţa, iar la momentul incidentului verifica unele informaţii, conform celor discutate cu adjunctul sefului IPJ DP si presedintele CT al CNP din IPJ DB.

CNP va acorda asistenţa juridica şi sprijin material politistului . Mai multe pe :http://www.cnpromania.ro/_newcnp/forum/viewthread.php?forum_id=4&thread_id=25&rowstart=40

#43 kamara

Clona scorillo

• Banned
  • 1 posts

Posted 06 September 2010 - 06:41 PM

Potentatii momentului (gen Saniuta etc) vor sa induca opiniei publice faptul ca "mortul" a fost de vina (va rog sa nu-mi luati in nume de rau ghilimelele, dimpotriva ma rog ca Dumnezeu cel bun si drept sa-i da colegului multe zile si insanatosire grabnica), adica conform Codului Etic si Deontologic, nu avea ce sa caute in acel "loc rau famat la ora 4 dimineata". Cea mai mare aberatie, nesimtire cat cuprinde, indiferenta crasa pentru cei de pe strada. Ma intreb si de ce cei de la Realitatea nu au luat un interviu unui coleg de-al victimei (bineinteles sub protectia anonimatului) ca sa vada si sa difuzeze starea de spirit din randurile celor care intr-adevar muncesc si isi asuma riscuri. Mai pe scurt, acel baiat, trebuie si VA FI RAZBUNAT. Toti cei din MAI, indiferent de arma, trebuie sa ne unim. O lege care ne confera drepturi, atributii si protectie va proteja implicit cetateanul impotriva acestor interlopi cu infiltratii adanci in politic.

Edited by kamara, 06 September 2010 - 06:42 PM.

#44 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 06 September 2010 - 08:25 PM

Imagini de la retinerea lui George Daniel Uta zis Danezu, agresolul politistului Codrut Oprea

#45 Rookie

Member

• Banned
  • 417 posts

Posted 06 September 2010 - 08:42 PM

Sindicatele si CNP-ul ar trebui sa solicite MAI si IGP demiterea intregii conduceri a IPJ Dambovita. E jenant si chiar o insulta la adresa politistilor modul cum au reactionat in acest caz. S-au spalat repede pe mani, ca niste lasi si fricosi prin acel comunicat de presa in care s-au grabit repede sa mentioneze faptul ca colegul nostru era in afara orelor de program. Dar cand suntem chemati din timpul liber, sau cand ni se tot aminteste prevederea legala conform careia chiar si in afara orelor de program suntem obligati sa intervenim daca observam ca se comite vreo fapta antisociala, nu mai este nicio problema.
Jenant din parte dvs. domnilor comandati, nici macar in astfel de cazuri nu va puteti detasa de teama pentru scaune !!!

Se pare ca colegul nostru ar fi deranjat prin simpla lui prezenta in barul din centrul orasului Targoviste, bar frecventat des de Ghenosu' si oamenii sai. Dealtfel localncii numesc acest loc "barul viceprimarului George Bogdan Ana", care, sustin ei, ar fi apropiat al clanului. Nu cunosc orientarea lui politica, dar sincer nici nu ma intereseaza.
De asemenea colegii nostri de la Investgatii Criminale din Targoviste, ar fi anuntat cu o luna de zile inainte despre informatii ce le-au parvenit conform carora exista un pericol iminent ca un politist sa fie agresat de membrii acestei grupari.
Daca aceste speculatii sunt reale si conducerea inspectoratului de politie Dambovita stia de aceste amenintari de ce nu a solicitat ajutorul DGIPI, al carui rol principal este de a ne apara?

#46 Miadry

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts
  • LocationBraila, Romania

Posted 06 September 2010 - 09:16 PM

View PostCatalin, on 05 September 2010 - 07:11 PM, said:

Uitați cam ce a declarat domnul comisar șef Jianu la Antena 3, citez:
- fiind întrebat ce poate spune despre acest caz:
„N-aș putea să vă spun foarte multe ... dacă a avut legătură cu serviciul, sau nu, pentru că este o anchetă în derulare....”

Asta a spus si Christian Ciocan la Realitatea. Si a mai spus ca, indiferent daca politistul se afla sau nu in timpul liber si daca agresiunea a avut legatura cu instrumentarea acelui caz, ar trebui sa fie considerat ultraj deoarece politistul este politist 24 din 24.

Nu stiu ce altceva as putea sa mai spun. Sper ca politistul agresat sa se faca bine, chiar daca medicii sunt sceptici. Ar fi pacat de el, mai ales ca este foarte tanar.:( :( :(

#47 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 06 September 2010 - 09:48 PM

Pe site-ul mediafax am găsit și o declarație a ministrului Blaga:

"Îmi exprim profundul regret pentru faptul că, până la urmă, un cetăţean, cu atât mai mult un poliţist, a fost atacat. Chiar dacă ora respectivă nu mi s-a părut potrivită pentru ca un poliţist să se afle într-o astfel de locaţie, în sfârşit, asta nu scuză acţiunile celor trei cetăţeni - pentru că şi cel de-al treilea a fost prins - care au acţionat în acest sens" - ministrul Vasile Blaga :doh:

Așa ne trebuie, pentru că suntem conduși de vameși ce nu au văzut un hoț decât prin poze și habar nu are cum se prinde unul. Caută repede să-i găsească amărâtului o vină. :doh:

PS: Apropo, gunoiul ăla a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Mă mir!!!

#48 Rookie

Member

• Banned
  • 417 posts

Posted 06 September 2010 - 09:59 PM

Blaga, a declarat, că nu înţelege de ce judecătorul care a luat mită pentru că l-a eliberat pe "foarte cunoscutul Ghenosu" se află în puşcărie, iar acesta este liber, precizând că nu vrea să acuze pe nimeni, pentru că DNA şi poliţia şi-au făcut datoria.

Iti spun eu domnule ministru, am ajuns in astfel de situatii de tot rasul, multumita procuparii dvs. pentru a imbunatati legislatia si procedurile ce apara politistii si datorita interesului pe care il manifestati pentru a modifica legile ce confera in prezent o bruma de drepturi pentru politisti. Din cauza asta am ajuns in situatia in care, pe langa faptul ca nu ne putem achita datoriile curente, nu avem nici macar cea mai mica protectie din partea acestei institutii, dar care ne exploateaza ca pe niste sclavi, pana in momentul in care am patit ceva. Dupa aceea ne arunca ca pe o masea stricata si se cauta repede un nod in papura pentru a va justifica dezinteresul pentru oamenii ce ii conduceti.

#49 Robert

Member

• +Members
  • PipPip
  • 102 posts
  • LocationArad, Romania

Posted 06 September 2010 - 10:06 PM

View PostCatalin, on 06 September 2010 - 09:48 PM, said:

... Blaga:

"... Chiar dacă ora respectivă nu mi s-a părut potrivită pentru ca un poliţist să se afle într-o astfel de locaţie, ..." - ministrul Vasile Blaga :doh:

Acest individ este chiar ministrul de interne! Parca este un scenariu de film prost facut! Posted ImagePosted ImagePosted Image

Edited by Robert, 06 September 2010 - 10:07 PM.

#50 Cristi

anterior: Kmcoio

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,885 posts
  • LocationValcea

Posted 06 September 2010 - 11:23 PM

Cred ca Blaga ala glumea cand a afirmat lucrul ala...au mama ma doare inima...nu se poate asa ceva....este incredibil...CE CAUTA UN POLITIST LA ORA AIA IN BAR? Pai, ia sa vedem, domnule ministru...in politie se poate numi acest lucru investigatie...stiti ce e aia investigatie? E o procedura prin care politistii, adica noi, adica noi astia care suntem esenta scaunelor dvs. ministeriale, mai aflam una alta despre acei indivizi pe care societatea ii catalogheaza drept hoti... si afland aceste informatii, documentam activitatea lor infractionala...timp liber? Pai bine mai ministru de carton, care esti, eu, lucrator la un post de politie, am programul intre orele 08-16. Daca vin peste program la un bar sa aflu o informatie sau pe strada si iau una in cap, voi ziceti ce mama dracului am cautat eu pe strada la ora aia? ORDINARILOR!!!

Sau, varianta 2...Era omul acolo SA SE DISTREZE!!! Care e problema, nesimtitule, ordinarule, vames coclit, dupa ce ne distrugeti nervii prin munca pe care o facem neplatiti si neprotejati de nimeni si de nimic, nu avem dreptul sa iesim dupa ora 00.00 din casa, ca ne papa interlopii? Adica noi suntem politisti sau suntem niste copii de 11-12 ani care dupa lasarea intunericului trebuie sa stam in case inchisi ca guzganii?

Societatea nu va va mai tolera si sper sa aveti ocazia sa cititi aceste postari. Nu vreau sa planga familia mea la patul din spital vreodata, doamne fereste, pentru cei 1400 de lei pe care ni-i aruncati voi in scarba ca la un caine pribeag, pentru a ne scoate tot pe noi vinovati. Jos comunismul si prostia!!!

#51 jack

Banned - clona Pulse

• Banned
  • 40 posts

Posted 06 September 2010 - 11:34 PM

Dacă erau copiii lor în astfel de situaţie nu mai făceau afirmaţii de acest gen. Şi să vedeţi că măsuri concrete tot nu se vor lua pt. a fi în siguranţă şi va mai trece un timp şi se va uita şi ei vor lua salar în continuare, dar există un D-zeu până la urmă, numa că până acolo ne mânâncă sfinţii şi trebuie să luăm măsuri noi, toţi împreună, cineva să ne facă auzită vocea că sindicatele şi CNP-ul, somn uşor în continuare....

#52 mau65

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 07 September 2010 - 06:04 AM

Poate ca si cei de la SIAS, cand l-au prins pe nenorocit, nu i-au transmis suficient "salutarile" din partea colegilor, sa-i fi dat o bataie,sub pretextul ca s-a opus si a incercat sa fuga. Dar la noi, fara camera de filmat nu se face nimic.Putea sa intarzie putin cameramanul . Si tunci, Jianu ar fi putut spune, daca era barbat adevarat, : Cu Politia sa nu te pui !. Dar la noi, nu conteaza ca dupa statut, serviciul politienesc are caracter permanent, Ei stiu ca ai fost sau nu in timpul serviciului si cu asta scapa de orice raspundere. In special un lucrator de la investigatii criminale, este permanent in serviciu... Si nemernicul, va scapa dupa 3-4 ani.

#53 dcrist

Member

• Members
  • PipPip
  • 232 posts
  • LocationBucuresti

Posted 07 September 2010 - 10:49 AM

Aceiasi situatie se intilneste si in alte structuri ale statului care se ocupa cu siguranta nationala, am fost avertizati ca juristul ,,uzinei" ca altfel nu o pot numi, nu reprezinta decit ,,uzina" in caz de proces ,,muncitorii" vor trebui sa isi angajeze avocat chiar daca a fost din cauza si in timpul serviciului cind s-a intimplat, o tara de rahat condusa de oameni de rahat. :angry:

Edited by dcrist, 07 September 2010 - 10:49 AM.

#54 georgedi

Member

• +Members
  • PipPip
  • 243 posts
  • Locationbucuresti

Posted 07 September 2010 - 05:03 PM

O conducătoare auto mult prea grăbită a depăşit o coloană, a sfidat autorităţile şi chiar a luat un poliţist pe capotă la trecerea de cale ferată din Pipera.

Un poliţist a avut parte sâmbătă dimineaţa de întâmplarea vieţii. O şoferiţă nervoasă nu a vrut să oprească, după ce a încălcat legea, şi mai mult, a încercat să-l lovească pe omul legii cu maşina. Inspirat, poliţistul a scos pistolul pentru a încerca să spargă geamul maşinii femeii, iar isterica şoferiţă a cedat şi s-a oprit.

Poliţistul a chemat ajutoare şi spiritele s-au liniştit. Femeia a primit 240 de lei amendă pentru fapta sa şi a rămas fără permis de conducere.

Sursa: Libertatea.ro

Ce parere aveti de asta??? cand ma uit la inregistrare imi imaginez ca intr-un alt stat in timp ce femeia incerca sa fuga, din pistolul politistului plecau gloantele spre parbrizul masinii [ in fine, poate ma uit prea mult la filme]. ce idioata... si mai avea si copilul in masina, halal educatie...

Edited by Administrator, 07 September 2010 - 05:22 PM.

#55 Cristi

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,885 posts
  • LocationValcea

Posted 07 September 2010 - 06:20 PM

Politistul nu putea sa foloseasca armamentul din dotare, nu din punct de vedere legal, desi in legea privind uzul de arma se stipuleaza ca este interzis a se folosi arma impotriva femeilor sau minorilor, cu exceptia cazului cand executa un atac armat sau in grup, ci din punct de vedere moral....politistul stia bine treaba asta, oricum, a fost cam ezitant. Scamatorii din astea cu masina am patit si eu...daca stiti stimati colegi, in fiecare an, la Costesti, in judetul Valcea, este acea sarbatoare a tiganilor, cand se intalnesc de Sf. Marie mica. Eu acum vreo trei ani, fiind detasat de la post pe rutiera acolo, in intersectie, un tigan cu un Jeep pur si simplu m-a impins cu bara aia din fata, bull bar sau cum ii zice. Nu ma dau mare sau nimic, insa am scos pistolul instantaneu, deoarece m-am simtit in pericol, m-am dus si efectiv l-am smuls pe borat din masina , si l-am ridicat de gat pe capota din fata, de se rugau colegii de mine sa iau mana de pe el...i-am zis ca il nenorocesc. Aici nu era cazul, era o femeie isterica, putea fi urmarita si trasa pe dreapta, identificati cativa martori si sanctionata corespunzator. Nu era cazul sa se urce pe capota, sa isi puna viata in pericol. Parerea mea, si credeti-ma, sunt un politist impulsiv de fel, nu cedez usor in fata presiunilor, insa stiu prea bine si legislatia de rahat de la noi. Daca politistul folosea pistolul in acest caz, o imbulina. Sa ma contrazica cine crede.

#56 bestkyky

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPip
  • 475 posts
  • Locationsomewhere in MH

Posted 07 September 2010 - 06:38 PM

Pentru ce? Pentru ce suportam mizeriile astea?
Cat tupeu imputit!
240 lei si permisul suspendat, atat?!
Trebuia imobilizata si condusa putin la sediu, sa se calmeze, isterica!

Edited by bestkyky, 27 October 2010 - 09:47 AM.

#57 videosuzy

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 402 posts
  • LocationBucuresti

Posted 07 September 2010 - 10:52 PM

Parte din postarile mele pot sa arate cam ce fel de cetatean sunt. Unii chiar m-au interpelat spunandu-mi ca e putin cam prea dezvoltat simtul civic insa, de aceasta data, politistul nu avea ce sa faca mai mult decat a facut, ezitarile lui venind mai mult dinspre latura umana decat dinspre cea profesionala.
Consider ca motivele ar fi fost acestea:
- situatia mocnea ca un vulcan, oricand putand izbucni un conflict intre soferi, gura-casca si soferita, o atitudine mai ferma conducand poate la escaladarea conflictului;
- politistul era singur, ori, in astfel de cazuri, daca ar fi fost doi, probabil ca unul din acestia ar fi facut ca prima miscare, scoaterea cheii din contact, evitandu-se miscarile de avansare ale masinii;
- copilul din masina reprezenta o piedica in executarea focului de avertizare, chiar si in plan vertical, uzul de arma fiind foarte strict din acest punct de vedere;
- lipsa de protectie a politistului (o femeie ce se deda la astfel de istericale nu poate fi o "femeie obisnuita", fiind clar ca poate sa actioneze pe toate caile, in primul rand impotriva acestui politist).
Nu vreau sa considerati ca as lua parte politistului insa cred ca, la conditiile actuale, acesta a procedat asa cum a considerat ca-i mai bine. Oricum, e clar ca, pentru moment parea dovedit de catre soferita insa, hotararea finala de a actiona cu riscul vietii pana la lichidarea acestei situatii, a fost determinata si de atitudinea soferilor frustrati, atitudine deloc linistitoare pentru isterica in cauza.

Respect pentru politistii adevarati!

Edited by videosuzy, 07 September 2010 - 10:57 PM.

#58 dcrist

Member

• Members
  • PipPip
  • 232 posts
  • LocationBucuresti

Posted 08 September 2010 - 08:43 AM

View PostKmcoio, on 07 September 2010 - 06:20 PM, said:

Politistul nu putea sa foloseasca armamentul din dotare, nu din punct de vedere legal, desi in legea privind uzul de arma se stipuleaza ca este interzis a se folosi arma impotriva femeilor sau minorilor, cu exceptia cazului cand executa un atac armat sau in grup, ci din punct de vedere moral....politistul stia bine treaba asta, oricum, a fost cam ezitant....... Parerea mea, si credeti-ma, sunt un politist impulsiv de fel, nu cedez usor in fata presiunilor, insa stiu prea bine si legislatia de rahat de la noi. Daca politistul folosea pistolul in acest caz, o imbulina. Sa ma contrazica cine crede.

Putea sa foloseseasaca armamentul in legitima aparare fara probleme conform legii, ai facut o confuzie si ai incurcat putin subpunctele: ART. 52

Se va evita, pe cit posibil, uzul de arma impotriva minorilor, femeilor si batrinilor.
Se interzice uzul de arma:
a. impotriva copiilor, femeilor vizibil gravide, cu exceptia cazurilor in care infaptuiesc un atac armat sau in grup, care pune in pericol viata sau integritatea corporala a unei persoane;
b. in situatiile in care s-ar primejdui viata altor persoane ori s-ar viola teritoriul, spatiul aerian sau apele nationale ale unui stat vecin.

Era vorba sa se evite pe cit posibil, dar in cazul lui era posibil ca idioata sa il omoare fara probleme daca accelera, si il arunca eventual in fata altei masinii. Oricum trebuia condamnata pentru tentativa de omor.

Edited by dcrist, 08 September 2010 - 08:46 AM.

#59 Cristi

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,885 posts
  • LocationValcea

Posted 08 September 2010 - 09:02 AM

Dcrist, nu am nicio treaba cu tine, dar reciteste cele doua litere pe care mi le-ai citat...politistul avea cel putin doua cauze care interziceau folosirea armamentului...prima...litera a!!! In masina era UN COPIL, care putea fi lovit neintentionat de gloante.
2 la mana, litera b...se putea pune in pericol viata altor persoane, tragea prin parbriz, fie ricosa glontul in multime, fie trecea prin parbriz si luneta si ajungea in spatele masinii, in fruntea ta de exemplu. Nu mai vorbii in necunostinta de cauza, te rog frumos...de ce nu esti cu plus, adica politist? Nu mai da lectii eronate. De asemenea, se putea interpreta ca politistul putea evita aceasta situatie, pur si simplu ferindu-se din fata masinii, femeia putea fi urmarita, trasa pe dreapta si amendata. In momentul in care a depasit coloana, ea a savarsit o contraventie, nu o infractiune, si din nou, in acel uz de arma de care te erijezi tu, nu scrie nicaieri sa folosesti armamentul din dotare pentru a opri un contravenient...ma rog, sper sa nu ai ocazia sa folosesti pistolul din dotare, ca nu stapanesti deloc bine uzul de arma.

Stima!

#60 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 08 September 2010 - 09:29 AM

Nu va mai contrati degeaba, soferita este cercetata penal pt. ultraj.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users