Ultrajul asupra politistilor
Posted 13 November 2011 - 01:57 PM
Catalin ai dreptate. Mie imi place modelul american. Daca nu te supui politistului iti asumi riscul de a fi ranit/omorat.
Posted 13 November 2011 - 02:31 PM
Medicii de la spitalul de urgenţă din Drobeta Turnu Severin, care l-au operat pe derbedeu, îi dau şanse aproape minime de supravieţuite. Conducerea spitalului din Mehedinţi încearcă acum să găsească o clinică privată din Timişoara unde să-l transporte pe bărbatul de 50 de ani împuşcat, pentru a-i fi salvată viaţa.
Posted 13 November 2011 - 04:16 PM
In alta ordine de idei, hallow point nu este permis in Romania.Din cate stiu ai nostri il considera in categoria gloantelor dum-dum.
Am doua colege care au fost in state acum un an.Mi-au zis urmatoarea chestiune, referitoare la politiste: conform legii(nu stiu daca din statul ala sau federale) femeia politist are un singur mod de a riposta unui atac : foloseste lethal force...adica cu arma.
Posted 13 November 2011 - 04:42 PM
Posted 13 November 2011 - 04:52 PM
Posted 13 November 2011 - 05:08 PM
Catalin, on 13 November 2011 - 02:31 PM, said:
Edited by eti, 13 November 2011 - 05:10 PM.
Posted 13 November 2011 - 05:40 PM
Cat despre jigodie, pacat ca se cheltuie bani si resurse pe el.
Posted 13 November 2011 - 09:50 PM
Oare ce simte acum mama politistei injunghiate?
Cat va dura recuperarea colegei noaste ?
Posted 14 November 2011 - 05:53 AM
Si sa o intrebe si daca are nevoie de ceva, poate o putem ajuta.
Posted 14 November 2011 - 08:19 AM
Posted 14 November 2011 - 08:27 AM
Posted 14 November 2011 - 09:20 AM
Catalin, on 13 November 2011 - 01:03 PM, said:
...
Nu e uşor să iei decizia de a împuşca o persoană, mai ales dacă avem în vedere antrenamentele şi pregătirea anterioară pentru astfel de situaţii de care beneficiază poliţistul român.
Revin si va amintesc cazuri in care politistii care au folosit armamentul din dotare, perfect legal, au fost tarati prin tribunale, ori arestati si consider ca este normal in aceste conditii sa te gandesti de 2-3 ori inainte sa tragi in plin!!!
Problema este mult mai grava decat pare, suntem aproape de "viciu de autoritate" daca pot sa spun asa, poate nu m-am exprimat bine...nu prea mai insemnam nimic pentru infractori, asta fiindca nu suintem sustinuti de lege, de mass-media, de ministru, chiar de presedinte....
Dupa acest ultraj clar, ia sa iasa ministrul pe sticla, ia sa iasa primul procuror, ia sa iasa presedintele si sa spuna toti la unison ca asa nu se mai poate, asta va fi raspunsul politiei de acum incolo pentru cei care incalca legea si savarsesc ultraje asupra politistilor( cu conditia sa se tina de cuvant)...dar este un vis....cum ar fi atunci Romania, ar mai sufla vreun nenorocit in fata politistului? Va asigur ca nu!
Tot respectul pentru colegii implicati, multa sanatate pentru fata care a ales meseria asta grea si la nici 25 de ani a fost pusa in situatia de a fi injunghiata de un nenorocit(sa-i dea Dumnezeu putere sa treaca peste aceasta incercare!!!) si sper din tot sufletul ca politistul care a tras cu arma sa nu treca prin "furcile caudine" si sa fie sustinut de conducerea IPJ-ului si a politiei!!!
Posted 14 November 2011 - 09:37 AM
bozo, on 14 November 2011 - 05:53 AM, said:
Si sa o intrebe si daca are nevoie de ceva, poate o putem ajuta.
Măcar noi între noi să ţinem şi să avem grijă unii de alţii. Pentru că trăim nişte vremuri fără precedent pentru poliţiştii români.
Posted 14 November 2011 - 01:52 PM
Posted 14 November 2011 - 06:28 PM
Daca asta nu e tentativa de omor, atunci eu sunt popa! Si nu, nu sunt... popă !
Ultraj???? tentativa de omor!! Şi e bine ca a reactionat colegul ei (probabil socat de nu a nimerit foarte bine din 7 gloante) dar politistii ar trebui trimisi la cursuri de tir permanent si cursuri unde sa-i invete cum sa actioneze dur cand au de a face cu asemenea criminali asa cum e in state. Inteleg ca e vorba de o comuna dar sa trimiti o politista si un agent cand in incident sunt implicati mai multi infractori nu mi se pare normal. Oricat de norocoasa e tanara tot va avea probleme de sanatate din cauza aceasta. Politistii romani trebuie sa actioneze cu duritate in aceste cazuri de atacuri armate ale infractorilor. Şi nu in ultimul rand acei criminali trebuiau somati sa stea pe burta cu fata la pamant inainte de a incepe sa le puna catusele si daca unul se misca sa fie impuscat. numai asa se vor pune la respect toti criminalii care acum fac legea la noi.
Nu in ultimul rand, cu parere mare de rau pentru ce a patit tanara, am citit cu mare curiozitate cand am citit ca agresorul a fost impuscat. Si foarte mare mi-a fost dezamagirea cand vad ca agresorul nu e mort din 7 gloante. Ma rog, din 3! A injunghiat un politist, ce dracu! Acum impart patul de spital?
Daca dupa primele gloante nu s-a potolit, urmatorul trebuia in cap. Iar eventual cei care mai erau participanti la scandal, sa ia si ei cate unul si ei sa fie cei raniti. Doar asa pentru ca au cauzat injunghierea unui politist! Imobilizarea infractorului trebuie facuta depinzand de gravitatea faptei pana la impuscarea in cap si eliminarea lui. Felicitari politistului pt. atitudine si multa sanatate colegei lui. Iar cutitarului ii doresc ce i-a dorit el politistei lovind-o cu cutitul. NU AR FII NICI O PAGUBA PT. ROMANIA DACA NU AR MAI FII ACEST INFRACTOR. Una din masurile obligatorii pentru politie este doatarea lor cu pistoale serioase de ultima generatie, Glock sau Colt, ati avut ocazia sa vedeti cam cum intimideaza un pistol mare la braul politistului? Primul efect, atunci cand vezi un pistol imens, este sa bati in retragere. Cu actualele pistoale, cu proasta lor reputatie, nu mai infricosezi pe nimeni. Trebuie schimbata procedura, in caz de scandal politia sa strige culcat iar daca nu te conformezi, sa traga in aer si ulterior daca nu te conformezi la picioare, sa vezi atunci indiferent cine esti cum te conformezi. Pai ce inseamna asta sa stai la discutii cu politia , sa pui mana pe el, sa-l impingi etc.
Apropo ... băieţii, colegii acestei poliţiste ce mai aşteptaţi ? Faceţi bine şi intraţi pe pagina noastră ,, Ştiţi voi care '', şi daţi-nii acolo pe toţi care au participat ! Ce dracu... fac cu tensiunea când văd starea asta de Dolce vaniente festina lente. Şefii ne f... pe de-o parte iar ciumpalacii pe de alta parte ! Mă p... pe ele de proceduri daca astea se mai pot numi asa, atata timp cât viaţa mea sau a colegilor este pusă în pericol !
Edited by Leonidas67, 14 November 2011 - 06:40 PM.
Posted 14 November 2011 - 06:39 PM
Posted 14 November 2011 - 06:52 PM
Posted 14 November 2011 - 07:21 PM
Edited by maxu08, 14 November 2011 - 07:21 PM.
Posted 14 November 2011 - 07:39 PM
De asemenea, pot face pariu cu tine, că pe câinele tău, îl cheamă Max și este un ciobănesc german. Nici nu știi tu, cât de bine te cunosc. Ai o soție care minte la fel de bine ca tine și doi copii minori, cel mic cred că până într-un an...
Edited by lionn, 14 November 2011 - 07:42 PM.
Posted 14 November 2011 - 08:49 PM
Dan, on 29 June 2011 - 09:30 PM, said:
JUDECĂTORIA MANGALIA
DOSAR NR. 4031/254/2010
DOAMNĂ PREŞEDINTE
Subsemnatul GEORGESCU DANIEL, ..........................................................................., parte vătămată în dosarul cu nr. 4031/254/2010, formulez următoarele:
CONCLUZII SCRISE
Prin care vă solicit ca în cazul în care inculpaţii MIREA SORIN, IORDACHE MIHAI, CLAPA MARIUS CRISTIAN şi CLAPA ANDREI vor fi găsiţi vinovaţi şi dacă instanţa se va pronunţa în acest sens, pentru comiterea infracţiunii de ultraj, faptă prev. şi ped. de art. 239/alin.2 şi 5 din Cod Penal asupra subsemnatului să procedaţi la condamnarea acestora cu o pedeapsă cu închisoarea care să tindă spre maximul prevăzut de lege pentru această infracţiune ca masură de constrângere şi mijloc de reeducare a inculpaţilor, cu finalitatea prevenirii savârşirii de noi infracţiuni, urmărindu-se în acelaşi timp, formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept şi regulile de convieţuire socială, în persoanele acestora, în sensul atingerii scopului prev. de art. 52 din Cod Penal şi să obligaţi deasemenea pe inculpaţi la plata sumei de 50.000 lei daune morale faţă de subsemnat în conformitate cu art. 14/alin.3/lit.b şi alin. 5 din Cod de Procedură Penală cu aplicarea art. 998 din Cod civil.
În vederea susţinerii celor mai sus menţionate vă rog să aveţi în vedere următoarele:
Camera Deputaţilor a adoptat la 5 mai 2010 Ordonanţa de Urgenţă nr. 198/2008 de modificare a Codului penal, cu amendamente, unul dintre acestea vizând înăsprirea pedepsei pentru infracţiunea de ultraj asupra poliţiştilor.
Ca motivare a demersului legislativ presa a relatat aproape zilnic faptul că un poliţist român este bătut sau ameninţat, iar unii dintre aceştia au plătit chiar cu viaţa lor meseria pe care o fac.
Nu au lipsit nici cazurile în care poliţiştii au fost şi bătuţi, dar şi suspendaţi din funcţie şi apoi târâţi prin instanţe ani de zile.
Statistica poliţiei arată că 197 de poliţişti au afost agresaţi în misiuni în 2006, 276 în 2007, 300 în 2008, iar în anul 2009 numărul acestora a crescut, cei mai violenţi fiind cei întorşi în ţară sau returnaţi, având la activ „şcoala” occidentului.
În cursul anului 2009, au fost înregistrate 349 de infracţiuni contra autorităţii, din care 336 ultraje, 12 sfidări ale organelor judiciare şi o tentativă de omor, săvârşite asupra a 439 de poliţişti din cadrul formaţiunilor de ordine publică.
Un număr de 214 (61,3%) ultraje au fost comise în mediul rural.
Modalităţile de săvârşire a ultrajelor sunt extrem de variate, predominând
injuriile, insultele şi ameninţările (86 de cazuri de ameninţare, incluzând cuţit, secure, drujbă, topor, pistol cu gaze, coasă, pistol cu glonţ, scândură, levier, cazma şi rangă de fier), lovirile şi alte violenţe, inclusiv tentativele de omor (259 loviri cu pumnul, palma, cotul, genunchiul, antebraţul, capul, scândură, pietre, pahare şi borcane de sticlă, pendul electric, obiect ceramic, scaun, furtun de cauciuc, piatră, bâtă, ciocan, fierăstrău mecanic, hârleţ, oglindă, cuţit, şurubelniţă, bici, coasă, baston telescopic, rangă, sticlă, ţeava metalică, sabie, scrumieră, sapă, grătar de fier, legume, telefon mobil, deteriorare de uniformă şi staţie de emisie-recepţie, lovire şi târâre cu autoturismul, căruţa sau tractorul, călcare cu mopedul, înţepare cu furca, stropire cu bere, apă şi cafea, împroşcare cu ierbicid, pulverizare de spray lacrimogen, îmbrânceli, muşcare, zgâriere, strângere de gât, distrugeri de autotu-risme de serviciu, etc.)
Măsuri preventive au fost luate numai în 76 de cazuri: 23 reţineri pe durata a 24 de ore, 17 internări medicale, 32 arestări preventive şi 4 interziceri de părăsire a localităţii.
În primele 4 luni ale anului 2010, au fost consemnate 105 infracţiuni contra autorităţii, acelaşi număr ca în primele patru luni ale anului 2009, din care: 96 ultraje, şapte sfidări ale organelor judiciare, o vătămare corporală gravă şi o tentativă de omor, săvârşite asupra a 130 de poliţişti.
Din acest număr, 61 (58,1%) de ultraje au fost comise în mediul rural, în 83 de cazuri poliţiştii intervenind la evenimente singuri.
Au predominat injuriile, insultele şi ameninţările (36 de cazuri de ameninţare cu topor, cuţit, coasă, scândură, levier, sabie şi rangă de fier), lovirile şi alte violenţe, inclusiv tentativele de omor.
În 20 de cazuri s-au luat măsuri preventive: cinci reţineri pe durata a 24 de ore, patru internări medicale, nouă arestări şi două interziceri de părăsire a localităţii.
După cum este foarte bine cunoscut, peste 90% din fracţiunile de ultraj sunt
comise prin ameninţări, loviri sau alte violenţe.
Tratarea superficială a pericolului social generat de infracţiunile de ultraj, ce vizează în principal, autoritatea statului şi în subsidiar persoana, şi finalitatea judiciară scăzută generează o stare de disconfort social, slăbeşte şi diminuează autoritatea, aspecte completate de gravele prejudicii aduse imaginii unor instituţii ale statului, în special poliţiei.
Scopul prezentării acestor statistici este de a vă face o imagine de ansamblu a modului în care fenomenul infracţional la adresa autorităţilor publice a luat amploare în ultimii ani.
Raportat la aceste statistici mai sus enuntate si având în vedere modul şi mijloacele concrete de savârsire faptelor, împrejurarile de loc dar si de timp ale comiterii lor, urmarile ce s-au produs dar si cele mult mai grave ce s-ar fi putut produce (cum ar fi de exemplu vătămarea corporala sau uciderea unor persoane de catre inculpatul MIREA SORIN care a condus autoturismul cu care inculpaţii şi-au asigurat fuga de la locul săvârşirii faptelor, lovituri mult mai grave care s-ar fi putut produce asupra subsemnatului), scopul urmarit de inculpaţi (sau mai exact lipsa vreunui scop), tinând seama de persoanele inculpaţilor (tineri cu studii modeste, fără locuri de muncă stabile, unii dintre aceştia nefiind la primul conflict cu legea penală ex. Inculpatul CLAPA ANDREI) şi având în vedere şi faptul că în cauză este incidentă si starea de agravare a concursului de infracţiuni consider că faptele savârşite prezintă un grad ridicat de pericol social.
Vă rog să aveţi în vedere că martorii oculari audiaţi pe timpul cercetării judecătoreşti au fost audiaţi la o distanţă de timp destul de mare de la comiterea faptelor de către inculpaţi şi din acest motiv martorii au declarat parţial altfel decât pe timpul urmăririi penale.
Prin prisma atribuţiilor de serviciu prevăzute de Legea 360/2002-Statutul poliţistului este stipulat la art. 44/alin.1 că “serviciul poliţienesc are caracter permanent şi obligatoriu” iar inducerea ideii apărării inculpaţilor precum că nu rezultă că subsemnatul nu s-ar fi aflat în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu nu are susţinere legală, mai ales că la dosarul cauzei este depus deja graficul serviciilor lucrătorilor de poliţie din acea perioadă.
Deasemenea vă rog să analizaţi că inculpaţii au ales să nu se prezinte absolut deloc deşi au fost emise şi mandate de aducere pe timpul cercetării judecătoreşti în faţa instanţei, arătând dispreţ faţă de toate autorităţile publice crezând în mod eronat că astfel, coroborat şi cu faptul că dacă nu vor recunoaşte comiterea faptelor vor putea scăpa nepedepsiţi.
În susţinerea pledoariei unuia dintre avocaţii apărării s-a stipulat că inculpatul CLAPĂ MARIUS CRISTIAN nu a lovit lucrătorul de poliţie şi că probabil acesta a avut un gest reflex de împotrivire la încătuşare şi că probabil poliţistul a făcut un abuz, lucru total neadevărat susţinut de toţi martorii audiaţi care au declarat că acesta a fost iniţial cel mai recalcitrant dintre inculpaţi.
Deasemenea tot în pledoaria apărării inculpatului MIREA SORIN s-a invederat instanţei situaţia de fapt cum că acesta nu se face vinovat de comiterea vreuneia dintre faptele ce i-au fost reţinute în sarcină şi că nu a văzut lucrătorul de poliţie agăţat de maşina pe care o conducea încercând să fugă de la locul faptei cu ceilalţi inculpaţi, fapt ce nu este adevărat altfel neexplicându-se fuga de la locul faptei, mai ales că inculpaţii s-au prezentat la sediul Poliţiei Tuzla a doua zi de dimineaţă deşi nu au fost chemaţi de către organele de poliţie.
Tot în ideea conturării caracterului inculpaţilor vă rog să ţineţi cont şi de faptul că la Poliţia Staţiunii Eforie se află în lucru o plângere a unuia dintre martorii oculari prin care îl reclamă pe inculpatul CLAPA ANDREI că l-ar fi lovit şi ameninţat pentru a schimba declaraţiile date pe timpul cercetării judecătoreşti în prezenta cauză, ori nevinovăţia inculpaţilor nu se rezumă la a comite astfel de fapte, chiar dacă în respectivul dosar nu s-a pronunţat o hotărâre definitivă.
La individualizarea pedepselor ce instanţa va aprecia să le aplice aşa cum sunt prev. de art. 72 din Cod penal vă rog să aveţi în vedere şi circumstanţele agravante prev. de art. 75 din Cod Penal respectiv lit. a şi b deoarece consider că la comiterea faptelor au participat un nr. de patru inculpaţi iar faptele acestora reprezintă pericol public deoarece au avut loc în locuri publice (bar, stradă) iar la comiterea acestor fapte au asistat şi alte persoane perturbându-se grav liniştea şi ordinea publică.
Deşi s-a stipulat în apărarea inculpaţilor că suma de 50.000 lei nu se justifică ca şi daună morală vă rog să admiteţi această cerere în sensul în care atât subsemnatul cât şi instituţia pe care o reprezint, respectiv I.P.J. Constanţa prin Ministerul Administraţiei şi Internelor au avut de suferit în contextul actual iar o decizie care să nu oblige pe inculpaţi la plata acestor daune ar încuraja comiterea unor noi astfel de infracţiuni.
Consider că dacă inculpaţii îşi permit să nu fie încadraţi în muncă, iar părinţii acestora îşi permit să îi întreţină ar putea foarte uşor să plătească şi aceste daune morale reprezentate de suma menţionată anterior, în sensul în care probabil provin din familii cu situaţii financiare peste medie.
Deasemenea dacă veţi analiza materialul probator administrat în cauză respectiv procese verbale, planşă foto, certificat medico-legal, declaraţii martori, declaraţii părţi vătămate, înscrisuri, etc. veţi constata că situaţia de fapt reţinută în actele de sesizare corespunde adevărului faptic, iar prezumţia de nevinovăţie de care au beneficiat inculpaţii a fost înlaturată, mai ales că aceştia au refuzat să se prezinte la instanţă pentru audieri.
Vă rog să ignoraţi principiul “IN DUBIO PRO REO” de care a dorit să se foloseasca unul dintre apărătorii inculpaţilor deoarece atât eu cât şi alte persoane îi cunoaştem bine pe cei în cauză şi nu cred că există dubii cu privire la persoanele care au săvârşit faptele.
Doamnă Preşedinte, vă rog respectuos să aveţi în vedere că în sistemul de organizare al societăţii un rol important îl are autoritatea de care se bucură instituţiile publice învestite cu atribuţii de organizare, conducere şi îndrumare a unor importante sectoare ale vieţii social-economice şi politice.
Autoritatea, înţeleasă în sens larg ca un prestigiu de care trebuie să se bucure instituţiile publice în activitatea lor, influenţează direct modul şi eficienţa realizării atribuţiilor specifice acestor organe.
Această simbioză între autoritatea unui organ şi atributele puterii sale publice este organică şi deci inevitabilă, înfăptuirea înseşi a împuternicirilor unei instituţii publice necesită un anumit grad de credibilitate din partea destinatarilor acestei activităţi, care este asigurat de însăşi autoritatea organului respectiv.
Autoritatea publică este conferită organelor publice sau este exprimată prin însemne, simboluri, ca şi prin regimul juridic pe care îl implică.
Aceasta reprezintă o importantă valoare socială, a cărei respectare riguroasă trebuie apărată şi prin mijloace de drept penal.
Încălcarea autorităţii organelor statului subminează încrederea de care aceste organe trebuie să se bucure, slăbeşte capacitatea de acţionare a acestor organe, diminuează credibilitatea de care trebuie să se bucure în faţa cetăţenilor.
Ocrotirea penală are în vedere, fireşte, numai acele organe care reprezintă în sens juridic o autoritate oficială, recunoscută, având potrivit legii şi anumite competenţe care îi conferă dreptul de a-şi impune voinţa şi de a emite acte producătoare de consecinţe juridice cum sunt şi organelle de poliţie.
Având în vedere cele de mai sus vă rog să dispuneţi în consecinţă.
07.06.2011 Semnătura,
Frate, m-am emoționat când am citit postul tău și am văzut frazele mele
Tot ce vă pot spune este că, având oportunitatea de a privi pe ansamblu problema la nivel național, fenomenul este cutremurător și, din păcate, , în condițiile actuale, soluții nu prea există
Edited by Ecou, 14 November 2011 - 09:03 PM.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users