Jump to content

Glock 17 calibrul 9mm

Glock Glock 17 Pistol Arma Pistol glock 9 mm Dotare Politie

238 replies to this topic

#21 skymedic

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 25 June 2010 - 01:03 AM

Am uitat sa adaug, conectorul este de 3.5 lbs. in loc de 5.5 lbs (1 lb. =450 grame) asa ca e mai usor de apasat tragaciul si slide release catch este mai lunga (Lone Wolf, U.S.A.) Avantajul unui tragaci mai usor este stabilitatea focului, in special rapid.

#22 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,493 posts

Posted 25 June 2010 - 02:16 PM

O comparație interesantă făcută de un american între Glock 23 vs H&K USP Compact și cu toate că autorul spune că este deținătorul unui model H&K USP, în această comparație pe care o face Glock-ul iese câștigător.
Glock 23 vs H&K USP Compact - partea I

Glock 23 vs H&K USP Compact - partea a-II-a

Este interesantă de urmărit această comparație, pentru cei interesați, merită să pierdeți 20 min. :good:

#23 eti

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,142 posts
  • Locationolt

Posted 25 June 2010 - 02:27 PM

nu am avut decat 10 min rabdare pt partea a doua, oricum personal prefer GLOCKPosted Image

#24 skymedic

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 26 June 2010 - 06:08 AM

View PostNightwolf, on 07 June 2010 - 03:00 PM, said:

Sa mi se scuze putin ironia DAR atata timp cat am 2 sectoare dupa mine de ce as avea nevoie sa le tin in holstere diferinte si pistolul gol in toc? Adica eu pana acum n-am vazut niciun politist care sa procedeze asa... iar daca e sa-ti ia cineva pistolul, atunci ori ti-l ia cu tot cu incarcator ori tu nu esti politist si nu ii sari la beregata, una din doua. Sau sa ne aducem aminte de colegul de la Timis, Dumnezeu sa-l ierte, care s-a batut cu agresorul si abia apoi a fost dezarmat si impuscat?

In mod normal, incarcatorul trebuie tinut in arma din toc, iar un glont pe teava tot timpul! Nu ai timp as incarci daca e vre-o urgenta. Blackhawk, Safariland si altele fac tocuri din polimer cu dubla retentie, iar arma nu poate sa iti fie luata sub nici o forma de cineva, pentru ca tocul nu permite sa o iei decit daca ridici pistolul perfect vertical. Daca iti sta cineva in spate si incearca, il va trage inspre spate, nu direct in sus, asa ca nu va putea. chiar daca incearca, e simplu sa il blochezi pe atacator. tocurile de piele nu sint bune de folosit decit in concealed carry sau civil.

#25 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,493 posts

Posted 06 July 2010 - 09:54 AM

The pistol-carbine conversion

Cu acest „Carabine Kit” în câteva secunde poți transforma pistolul Glock într-un SMG.

#26 piton

Registered User

• Juniors
  • 7 posts

Posted 20 August 2010 - 01:33 PM

View Postofficerdelta, on 05 June 2010 - 09:41 PM, said:

Va salut colegi ... ma bucur sa vad discutii despre Glock si sper ca intr-un viitor nu prea indepartat toti politistii romani sa aiba in dotare o asemenea arma. E intr-adevar o diferenta enorma intre Glock si celelalte arme de mana folosite de politie (makarov si Modelul 74 - Carpati), cam aceeasi diferenta intre un Audi 80 model 85 si unul model 2005...
In primul rand e vorba de priza pe care o ai pe un Glock, simti efectiv crosa armei in mana, apoi fiabilitatea, manevrabilitatea si nu in ultimul rand capacitatea magaziei ( 18-19 cartuse in loc de maxim 8)...
Venind vorba de siguranta , intr-adevar Glock-ul e un pistol rapid, dar functioneaza pe aceleasi principii... simple, adica :
- nu cred ca cei care poseda Carpati in dotare merg in teren cu cartus pe tzeava chiar daca pistolul are sigurantza.
- daca ai introdus cartus in camera cartusului atunci trebuie sa fi avut un motiv temeinic si vei executa foc deci oricum siguranta mai mult te-ar incurca in acele momente.
- invatarea manuirii armamentului se face intr-adevar deficitar la noi, mai ales pentru politistul obisnuit, deci nu poate scoate eficient pistolul din holster (care este de cacao de obicei - cel din dotare), nu stie de obicei ce inseamna un schimb tactic, tehnic sau de viteza al incarcatorului (schimburi care ar fi f utile in anumite cazuri) etc
Revenind la dotarea cadrelor cu acest pistol parerea mea e ca inca nu sunt destul de pregatiti oamenii pentru acest lucru adica politistii... si se vor intampla destule incidente ... am vazut nu de putine ori cum se descarca munitia din pistol si cum se verifica acesta "clantanindu-l" de manson de mai multe ori apoi percutand in directii total aiurea...
De asemenea am vazut ca majoritatea poarta incarcatorul in pistol in teren existand riscul ca la inghesuiala sa ti-l ia careva si sa te execute cu el ... bineinteles ca asa am fost toti invatati si din cauza ca nu se fac antrenament pentru incarcare rapida si altele ...
Scuze daca am fost un pic off topic dar , desi Glock-ul este un pistol excelent, din toate pct de vedere, nu cred ca suntem totusi inca in masura sa fim dotati cu asemenea arme...cel putin nu cu actuala legislatie si cu actualele antrenamente privind tragerile si manuirea armamentului...
Cu respect, Delta.

Crezi ca este corect sa umbli cu pistolul fara incarcator in el in timpul executarii misiunii?
Sau altfel spus unde(in ce tara )politistul face acest lucru.Parerea mea(fara suparare)este ca nu ar fi corect.
Respect.

#27 dcrist

Member

• Members
  • PipPip
  • 231 posts
  • LocationBucuresti

Posted 29 August 2010 - 02:09 PM

Cred ca in nici o tara politia si structurile insarcinate cu siguranta nationala nu umbla cu arma goala fara incarcator, este cea mai mare timpenie sa faci asa ceva, mai bine o lasi in rastel, se pierde timp pretios si cind o incarci dar sa mai cauti si incarcatorul sa-l introduci si pe urma sa bagi cartus pe teava, se duce infractorul sa bea si o cafea si revine, ca are timp destul, dupa ce iti mai da si vre-o doua sa te trezesti la realitate. :emo-yessir:

#28 Nelu

Junior Member

• +Members
  • Pip
  • 30 posts
  • LocationSomewhere

Posted 06 October 2010 - 08:51 AM

Glock vs Beretta-Interesant .
Poate invatati si japoneza!

#29 dunelu

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,837 posts
  • LocationBacau

Posted 07 October 2010 - 08:12 PM

Filmul ...ca filmul , dar foarte interesante au fost comentariile !!!

#30 eti

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,142 posts
  • Locationolt

Posted 08 October 2010 - 11:34 AM

da, mie mi-au placut comentariile de la glock!Posted Image

#31 bozo

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 658 posts
  • LocationBucuresti

Posted 11 October 2010 - 11:12 PM

skymedic la cat ajunge la voi un glock 17 9 mm?

#32 dcrist

Member

• Members
  • PipPip
  • 231 posts
  • LocationBucuresti

Posted 13 October 2010 - 08:30 AM

C-am astea sunt preturile in mare http://www.impactgun...lock_gen_4.html

#33 cristiand20

Member

• +Members
  • PipPip
  • 142 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 14 October 2010 - 05:26 PM

View Postbozo, on 11 October 2010 - 11:12 PM, said:

skymedic la cat ajunge la voi un glock 17 9 mm?

La Glock România 3.200 lei cu tot cu TVA.

#34 bozo

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 658 posts
  • LocationBucuresti

Posted 14 October 2010 - 06:38 PM

cam scump, mai ales ca se fabrica si la cugir...

#35 gabin30

Member

• +Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • LocationWORLD

Posted 14 October 2010 - 06:51 PM

View Postbozo, on 14 October 2010 - 06:38 PM, said:

cam scump, mai ales ca se fabrica si la cugir...

Datorita stimatilor nostri guvernanti care au reintrodus acciza de 100% la arme ( considerate produse de lux).... :angry:

#36 aromas

Member

• +Members
  • PipPip
  • 106 posts

Posted 14 October 2010 - 07:12 PM

Din câte ştiu a fost doar un zvon că se reintroduce acciza 100%, în martie 2010 preţul unui glock 17 de generaţia 3 era 2950 lei, aşa că diferenţa e doar de 250 lei.
Mai degrabă diferenţa e din creşterea TVA+rotunjirea magazinului.

#37 bozo

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 658 posts
  • LocationBucuresti

Posted 15 October 2010 - 07:07 AM

da, acciza nu e reitrodusa, cel putin nu la arme, dar acciza se plateste la produsele importate, nu la cele fabricate in romania.
Sau poate cei de la Glock le fabrica in romania si apoi le trimit in Austria si scriu pe ele "Austria" :hmmmt:

#38 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,630 posts

Posted 15 October 2010 - 08:54 AM

Pistoalele Glock nu au fost produse niciodata la Cugir, au fost doar asamblate acolo si este vorba doar de pistoale achizitionate de Armata Romana.
Cele aflate in dotarea Politiei Romane, cat si cele care se achizitioneaza de la Glock Romania sunt produse in Austria.

#39 arcan

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 848 posts
  • LocationWild West

Posted 11 November 2010 - 12:20 PM

View Postofficerdelta, on 05 June 2010 - 09:41 PM, said:

Va salut colegi ... ma bucur sa vad discutii despre Glock si sper ca intr-un viitor nu prea indepartat toti politistii romani sa aiba in dotare o asemenea arma. E intr-adevar o diferenta enorma intre Glock si celelalte arme de mana folosite de politie (makarov si Modelul 74 - Carpati), cam aceeasi diferenta intre un Audi 80 model 85 si unul model 2005...
In primul rand e vorba de priza pe care o ai pe un Glock, simti efectiv crosa armei in mana, apoi fiabilitatea, manevrabilitatea si nu in ultimul rand capacitatea magaziei ( 18-19 cartuse in loc de maxim 8)...
Venind vorba de siguranta , intr-adevar Glock-ul e un pistol rapid, dar functioneaza pe aceleasi principii... simple, adica :
- nu cred ca cei care poseda Carpati in dotare merg in teren cu cartus pe tzeava chiar daca pistolul are sigurantza.
- daca ai introdus cartus in camera cartusului atunci trebuie sa fi avut un motiv temeinic si vei executa foc deci oricum siguranta mai mult te-ar incurca in acele momente.
- invatarea manuirii armamentului se face intr-adevar deficitar la noi, mai ales pentru politistul obisnuit, deci nu poate scoate eficient pistolul din holster (care este de cacao de obicei - cel din dotare), nu stie de obicei ce inseamna un schimb tactic, tehnic sau de viteza al incarcatorului (schimburi care ar fi f utile in anumite cazuri) etc
Revenind la dotarea cadrelor cu acest pistol parerea mea e ca inca nu sunt destul de pregatiti oamenii pentru acest lucru adica politistii... si se vor intampla destule incidente ... am vazut nu de putine ori cum se descarca munitia din pistol si cum se verifica acesta "clantanindu-l" de manson de mai multe ori apoi percutand in directii total aiurea...
De asemenea am vazut ca majoritatea poarta incarcatorul in pistol in teren existand riscul ca la inghesuiala sa ti-l ia careva si sa te execute cu el ... bineinteles ca asa am fost toti invatati si din cauza ca nu se fac antrenament pentru incarcare rapida si altele ...
Scuze daca am fost un pic off topic dar , desi Glock-ul este un pistol excelent, din toate pct de vedere, nu cred ca suntem totusi inca in masura sa fim dotati cu asemenea arme...cel putin nu cu actuala legislatie si cu actualele antrenamente privind tragerile si manuirea armamentului...
Cu respect, Delta.

As dori sa te intreb care e diferenta intre schimbul tactic si cel tehnic de incarcator...

#40 CITADELA

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 11 November 2010 - 10:36 PM

detalii in zona privata

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users