Emigrare in Canada, un vis pentru unii, o realitate pentru altii
Posted 16 August 2010 - 12:25 PM
Mai bine ma chinui aici in tara, unde mai am rude, prieteni, mai cunosc pe unul, pe altul, decat singura printre straini.
E doar parerea mea.
Posted 18 August 2010 - 06:05 AM
Edited by mosudan, 18 August 2010 - 06:20 AM.
Posted 18 August 2010 - 09:13 PM
Miadry, on 16 August 2010 - 12:25 PM, said:
Mai bine ma chinui aici in tara, unde mai am rude, prieteni, mai cunosc pe unul, pe altul, decat singura printre straini.
E doar parerea mea.
Ai dreptate, nici in strainatate nu sunt caini cu covrigi in coada, dar in tara noastra deja se atinge apogeul greutatilor....mai rau de atat se mai poate?...Chiar si in afara....Si eu am rude in strainatate..si normal, la inceput le-a fost greu, dar in timp..mai mult sau mai putin, tot au realizat ceva..in 2-3 ani poate ce nu ar fi realizat aici in 10, mai ales in conditiile actuale! Mai are cineva speranta de mai bine?...eu nu!! Cat priveste rudele, prietenii, crede-ma...ca poti intalni si cunoaste oameni care sa te ajute mai mult in afara...decat "rudele" din tara! Si nu cred ca f.multi ma pot contrazice de acest aspect! Cu cat te ajuta la noi rudele si prietenii....faci singur in strainatate..si chiar mai mult de atat!..Bineinteles, la inceput e greu...sunt sacrificii, dar cand incep sa se vada rezultatele..pai se vad, pe cand aici...nu mai zic nimic!...E parerea mea, cum spuneai si tu...doar parerea mea..
E doar parerea mea.
Cum ai prieteni aici, la fel poti sa ti-i faci oriunde! Cat sa te mai zbati?...pentru ce?..pana cand?...Daca ar fi vreo speranta si as sti pentru ce ma zbat...da, as mai zice!...dar asa?..la ce mai putem spera?..La noi totul merge prost si nu sunt sanse de redresare pentru urmatorii..multi ani! Poate daca as trai intr/o tara civilizata, cum ar fi Germania, Grecia, si aceasta ar trece printr-un impas..economic, sociale, ma rog.., da as zice ca sunt patriot si stau sa lupt in tara mea ca lucrurile se vor redresa...As avea sperante si as sti ca nu sunt in van, nu stiu, as vrea sa pot spera, dar sincer nu pot! Sunt mult prea scarbita de tot ce se intampla in ultima vreme in tarisoara asta amarata! ...de minciuni, bataie de joc, nesimtire...Nu sunt pesimista, doar realista..deja nu ne mai putem minti pe noi insine! TRAIASCA MIRCEA BADEA, care le spune pe bune si fara ocolisuri, unul din cei mai realisti oameni din tara asta!
Posted 20 August 2010 - 02:44 PM
E doar parerea mea.
In alte tari politistul nu este iubit ci temut si respectat.La noi este doar hulit si injosit.
Da asa este nu sunt cainii cu covrigi in coada in Canada dar poti trai decent si fara grijile zilei de maine atat de prezente in capul nostru.
http://www.torontopolice.on.ca/
Posted 23 August 2010 - 06:44 PM
Posted 05 September 2010 - 12:42 PM
Un coleg spunea ca pentru emigrare in Canada costurile sunt de 4000 euro de persoana.Nu este adevarat.Aici veti vedea care sunt costurile iar aici veti gasi toate detaliile referitoare la emigrare in Canada.Pentru o familie sunt necesari aproximativ 3800 euro.
BlackArt, on 23 August 2010 - 06:44 PM, said:
Cu ajutorul unui translator online am tradus pagina" cum sa devii ofiter de politie canadian"si iata care sunt conditiile:
Cum să devii un ofiţer de poliţie în Canada de Laura Hageman, eHow Contribuitor actualizare: 2010-04-30 vreau să fac asta! Ce este aceasta? A deveni un ofiţer de poliţie în Canada pot fi destul de simplu. Nu aveţi nevoie pentru a fi un absolvent de la un colegiu, dar ajută, la fel ca vorbind mai mult de o singură limbă. Nu sunt simple diverse calificări pentru a deveni un ofiţer de poliţie, mai ales dacă sunt tineri:. Dificultate Uşor Instrucţiuni 1 se aplică. 1, la o secţie de poliţie locală. Trebuie să fie apt fizic. Aceasta este una dintre cerinţele principale. Nu puteti fi in forma şi să încercaţi să alerge după criminali, în acelaşi timp.. 2 2 fie mai vechi de 18 ani şi să fie un cetăţean canadian sau rezident permanent. 3. 3 să fie certificată în acordarea primului ajutor şi CPR. Puteţi să luaţi aceste clase poate la un departament locale de pompieri sau chiar prin intermediul departamentului de politie. Puteţi lua cursuri online pentru a avea o înţelegere deplină a ceea ce trebuie să ştiţi în caz de urgenţă. Tu vei merge, de asemenea, prin cursuri de formare suplimentare, odată ce eşti angajat.. 4 4 Pass agilitate, psihologice şi teste scrise care sunt necesare atunci când se aplică pentru a fi un ofiţer de poliţie. Trebuie să obţineţi cel puţin un 80 la proba scrisă, care evaluează abilităţile de citire dvs., abilitatilor de scris şi, uneori, matematică, în funcţie de secţia de poliţie.. 5 5 trece testul poligraf. Acest lucru se administrează o dată vă sunt aduse înapoi pentru un alt interviu. Veţi fi, de asemenea, testat pe capacităţile voastre fizice şi mentale. fundal dvs. va fi, de asemenea, verificate. Tu nu poate avea o istorie penale, iar tu nu trebuie să aibă DUIs pe dumneavoastră de conducere de înregistrare. Ei doresc să aveţi un record curat timp de cel puţin 5 ani. Ei vor testa, de asemenea tu pentru droguri, aşa că trebuie să fie curate. Citeşte mai mult: Cum să devii un ofiţer de poliţie în eHow.com http://www.ehow.com/...cer-canada.html | Canada # ixzz0yeNWbdkx
BlackArt, on 23 August 2010 - 06:44 PM, said:
Posted 08 September 2010 - 01:01 PM
Pe zi ce trece ma interesez din ce in ce mai mult de plecare afara. Aici nu mai exista nici macar speranta.
Acolo o sa muncesc mult la inceput dar am speranta de mai bine.
Cand este vorba de viitorul copilului pot sa muncesc si 2 schimburi. Aici nu are nici un viitor.
Am intrat pe linkurile de mai sus si sunt interesante. Eu ma apuc de dosar.
Ne mai auzim.
Posted 12 September 2010 - 10:51 AM
-pot sa gasesc un job acolo in conditiile in care nu am lucrat decat in politie ?
-poate copilul meu in varsta de 9 ani sa se acomodeze cu viata de acolo ,sist. de invatamant si tot ce tine de un copil ?
-nu este oare prea tarziu pentru mine o emigrare ,tinand cont ca am 38 de ani ?
Acestea sunt putinele temeri ale mele pe langa faptul ca trebuie sa las in urma :parinti batrani , frati,prieteni ,colegi ,cunostinte ,etc;Toate acestea sunt puse in balanta cu dorinta de a avea o viata mai buna ,de a asigura un viitor copilului si de a scapa de tigania care este in tara asta la toate nivelele societatii !
Va doresc numai bine !
sica25, on 09 September 2010 - 07:59 PM, said:
Parerea mea in legatura cu trecutul anului :dupa ce trece un an ,iti mai acorzi unul si inca unul si probabil inca multi .Spunea cineva mai sus ca nu avem curaj .Cred ca mai este vorba si de frica de necunoscut !
Posted 22 September 2010 - 08:01 AM
Eu am imigrat in Canada din Statele Unite (am primit o oferta de lucru in Toronto). Sint in Canada de aproape 4 ani, si vreau sa va spun ca merita. Acum am inceput un nou serviciu, ofiter de corectii, si cunosc citiva politisti care au lucrat in Europe de Est si s-au mutat aici. Se poate gasi slujba in law enforcement, nu numai politie, customs, corrections, court services si altele, se plateste bine, singura chestie e ca nu poti lua slujba peste noapte, trebuie sa muncesti alte lucruri pentru citiva ani. Altfel, nu este limita de virsta la angajare, rezidenta permanenta este suficienta pentru a lua servici in politie/law enforcement in general, desi se prefera sa fii cetatean in unele pozitii. Oricum, salarul este foarte bun si viata e foarte OK. Salariile variaza intre 25-35 dollari pe ora, 40 de ore pe saptamina, plus overtime platit la 1 1/2 sau dublu time depinde de situatie.
Pe mine m-au luat la noul job dupa examene scrise, fizice, interviuri si caziere peste caziere. Dar se poate, si a durat cam un an tot procesul de angajare. In ceea ce priveste examenele, www.PoliceExamPrep.ca are explicatii.
Canada e foarte bine, viata buna, economie stabila, e mai mult decit OK.
Posted 08 October 2010 - 07:35 PM
din ce in ce mai multi politisti se gandesc la emigrare..........
Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Reply to this topic