Emigrare in Canada, un vis pentru unii, o realitate pentru altii
Posted 07 August 2010 - 09:21 PM
Deschid acest topic pentru a vedea cati politisti din cei care navigheaza pe acest site se gandesc la emigrare in Canada sau cati au curaj sa se gandeasca, mai ales acum , in conditiile actuale de salarizare, de trai si vazand cum politicienii nostri ne arata un "respect" tuturor, "sufera" pentru popor, "lupta" pentru bunastarea populatiei.............treptat incep sa nu mai suport clasa politica si se pare ca perspectivele unui viitor mai bun aici ( in Romania) sunt din ce in ce mai slabe, sansele sunt aproape zero, cand clasa politica nu face nimic pentru relansarea economica a Romaniei( ei nu stiu cum sa fure mai mult pentru ei si familiile lor), la noi (in Politie) nepotismul e la cote maxime, daca nu ai pe cineva "sus pus" cu functie , nu ai nici o sansa sa avansezi in corpul ofiterilor, nu ai loc de "pilosi", etc...
Cunosc un fost ofiter de politie din Romania , care a avut curajul sa isi dea demisia si sa emigreze in Canada, unde dupa aproximativ 2 ani a ajuns politist in Calgary. Nu i-a fost usor la inceput, dar a fost dispus sa lucreze orice pana cand a stapanit foarte bine limba si pe urma a dat examen la scoala de politie din Calgary unde a fost acceptat desi avea statut de rezident permanent. Vreau sa stiti ca nu regreta nici o clipa faptul ca a emigrat in Canada, nici in perioadele cand i-a fost mai greu, in primele 6 luni,a strans din dinti si a mers mai departe. Acolo doar daca nu vrei sa muncesti nu gasesti de munca, trebuie sa fii dispus sa te trezesti la ora 5 dimineata si sa te mai culci undeva pe la ora 23, asta in perioada de inceput , pana inveti limba engleza si/sau franceza pentru Quebec , sa ai un job de baza si altul ocazional, se gasesc si joburi de "supravietuire" la restaurante, la santiere, in porturi si alte posibilitati de munca.
Despre mine pot sa va spun ca ma gandesc foarte serios la emigrare in Canada, am 9 ani vechime in politie sunt casatorit si am doi copii mici( aici e un pic dificil , copii ma fac sa ma documentez foarte bine si tot ei sunt motivul pentru care vreau sa plecam...pentru a le oferi un viitor mai bun, nu mai cred in revenirea economica si a nivelului de trai in Romania)
Va rog sa scrieti daca mai sunt colegi care se gandesc la emigrare, daca ati inceput demersurile si in ce stadiu al dosarelor ati ajuns(2 la numar)daca aveti cunostinte care au emigrat, orice opinii sunt binevenite.
Posted 08 August 2010 - 07:46 PM
La o simpla cautare pe internet, gasesti o gramada de firme care intermediaza plecari in Canada si care se ocupa, contra unei sume consistente, de tot de inseamna dosarul de emigrare.
Totusi sursa principala de informare despre pasii pe care trebuie sa-i urmezi sunt site-urile institutiilor oficiale.
Pentru inceput poti obtine informatii direct de la Ambasada Canada la Bucuresti. Date de contact, inclusiv numere de telefon, gasesti si pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.
Mai multe informatii despre tipurile de viza pe care le poti obtine sau despre cat te costa le poti obtine direct la sursa, respectiv de AICI sau de AICI.
Trebuie sa stii ca exista si posibilitatea sa nu fii acceptat. Autoritatile canadiene iti evalueaza dosarul si-ti vor da un raspuns afirmativ doar in cazul in care considera ca au nevoie de tine. Cei mai importanti parametri de care se tine cont sunt educatia, calificarea si experienta in munca. Starea civila nu are o importanta deosebita, atat persoanele casatorite, cat si cele necasatorite sau divortate avand aceleasi sanse de a fi admise.
Pentru a emigra in Canada ai mai multe variante, in functie de calificarea pe care o ai sau de ce vrei sa faci acolo.
De exemplu, poti intra in programul pentru lucratori calificati in Quebec si in afara Quebecului, sau in cel pentru investitori, antreprenori sau liber profesionisti.
Detalii despre modalitatile de a pleca si despre ce trebuie sa faci pentru asta gasesti AICI.
Indiferent daca apelezi la o agentie de intermediere sau daca aplici pe cont propriu, trebuie sa ai pregatiti minim 4.000 de euro, pentru legalizarea actelor si pentru plata diferitelor taxe care se impun, plus biletul de avion, la pretul cel mai mic. In cazul unei familii de doua persoane, suma se dubleaza.
Bafta!
Posted 08 August 2010 - 09:19 PM
P.S. lucrez in sistem
Posted 08 August 2010 - 11:16 PM
Posted 09 August 2010 - 09:30 AM
Daca pana la sfarsitul anului nu se remediaza situatia si se continua cu aceste scaderi salariale, eu plec, nu am leaga nimic aici, mai ales ca si familia e de acord, nici nu mai stau pe ganduri.
Posted 09 August 2010 - 12:01 PM
Posted 09 August 2010 - 02:39 PM
Posted 09 August 2010 - 08:38 PM
http://www.toronto.r...dff5e6620cf345a
http://en.wikipedia....ement_in_Canada
vedeti si voi pe aici, lucruri interesante....
Posted 10 August 2010 - 07:00 AM
eti79ety, on 09 August 2010 - 02:39 PM, said:
Sunt de acord cu tine eti79ety
Posted 10 August 2010 - 12:34 PM
Posted 12 August 2010 - 11:20 PM
totusi sper ca o sa fie mai bine
Posted 15 August 2010 - 03:56 PM
Ok, hai sa ne unim! Si dupa ce ne unim? ..... ce facem? Cu cine sa luptam? Cum sa facem asta? Tara asta nu o sa se faca bine prea curand.
Personal sunt inca in perioada in care caut motive sa mai raman, si in fiecare zi gasesc tot mai putine. Nu frau ca si copilul meu sa traiasca in mizeria in care ne zbatem noi acum...
Si sctiti ce mai cred? .... ca e abia inceputul. Va fi si mai rau. Mult mai rau. Defapt .... raul abia acum incepe.
Edited by gabriel, 15 August 2010 - 04:01 PM.
Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Reply to this topic