Jump to content

Constatarea amiabila

• You cannot reply to this topic
25 replies to this topic

#21 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 01 November 2011 - 08:12 PM

Am cazut si eu "la o amiabila" in seara aceasta cu un jandarm neatent. Rulam intre doua treceri de pietoni si, fiind ora de varf, am redus viteza si apoi am oprit pentru a ceda trecerea pietonilor ce se angajasera in traversare. Insa, ca de fiecare data cand opresc la trecere sau semafor, ochii imi sunt in "oglinda". Si inevitabilul s-a produs, mai precis am vazut cum vine fuga-fuguta, unul hotarat foc...In fractiune de secunda am introdus in viteza si, folosind pauza dintre pietoni, am demarat in tromba (noroc ca primul apucase sa treaca de botul meu iar al doilea abia pusese piciorul pe trecere)...Din pacate, avand viteza, m-a ajuns din urma insa, faptul ca am apucat sa-mi incep deplasarea impactul botului lui in fundul "meu" n-a mai fost atat de dezastruos (cum se intampla de regula la trecerile de pietoni). Revin, n-a mai fost dezastruos PENTRU MINE. El nu a avut acelasi noroc.

Paguba mea (plasicul zgariat)...
Attached File  Accident Citroen.jpg   50.04K   82 downloads

si pagubele lui...
Attached File  Accident Ford.jpg   73.74K   97 downloads

Attached File  Accident Ford1.jpg   54.2K   79 downloads

Attached File  Accident Ford2.jpg   52.79K   50 downloads

Din pacate pentru el, nu avea nici CASCO.

Edited by videosuzy, 01 November 2011 - 08:25 PM.

#22 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 01 November 2011 - 08:45 PM

Deci, ti-a dat cu botul in fund! :clip:

#23 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 01 November 2011 - 08:59 PM

Dap :emo-box: . Din pacate trebuie sa alerg putin ca sa o fac la fel cum a fost (doar de smirgheluit bara si vopsita). Si asta pentru o clipa de neatentie, coroborata cu carosabilul umed. Oricum, multumesc lui D-zeu ca a apucat femeia sa treaca si mi-a oferit sansa sa demarez pentru a diminua impactul.
Ma bucur insa ca nu mi-a distus camera video pentru marsarier si senzorii de parcare.

Edited by videosuzy, 01 November 2011 - 09:08 PM.

#24 danpin

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 896 posts
  • Locationwww.buzaucity.ro

Posted 01 November 2011 - 09:03 PM

Vezi ca bara aceea, chiar daca pare putin zgariata, pe dedesubt are niste cleme si niste picioruse de prindere, care din impact mai mult ca sigur s-au rupt. Mergi intr-un service si cere-le sa iti faca o constatare, asa incat sa ai motive de a cere inlocuirea barii de protectie, nu doar un simplu polish cum probabil o sa-ti sugereze cel de la asigurari.

De asemenea, pe sub bara este un fel de fagure, care preia socurile mecanice, vezi in ce stare se afla si acela.

Bafta!

#25 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 01 November 2011 - 09:18 PM

Sigur ca merg sa fac o constatare, la un service specializat, inainte de a merge la asigurare, ca sa nu ma duca cu zaharelul. Insa am vazut cum arata bara pe dinautru pentru ca am dat-o jos cand mi-am montat sezorii si camera video (opera mea :rolleyes: , nu a vreunui service). In spatele barii de protectie (cea din plastic vopsit), e o bara transversala din fier masiv, legata de caroserie prin intermediul unor tampoane ca la tren (cu rolul de a mai amortiza din soc). Sistemul e identic si in fata. Fagure de plastic aveam la barile de protectie de la Nubira.

#26 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 04 November 2011 - 11:45 PM

Am rezolvat. Au demontat bara ca sa vada daca nu sunt si alte avarii ascunse insa, asa cum am anticipat, in afara de plastic si vopsea, nimic. Oricum, imi inlocuiesc bara, spoilerul si imi vopsesc bandoul (pentru ca acesta nu avea decat foarte putin vopseaua exfoliata).
Din pacate, a trebuit sa fac mai multe drumuri la constatari, pentru ca:
- prima data, adresa de pe site era numai pentru daune totale;
- a doua oara, am ajuns insa am fost intrebat de cel care m-a lovit...
- a treia oara (adica azi) am venit si cu cel care m-a tamponat si am reusit sa deschid dosarul de daune, sa introduc comanda in lucru si sa stabilesc ziua cand nu fac altceva decat sa-mi inlocuiasca bara "agresata" cu cea noua.
Cu aceasta ocazie am vazut si daunele Fordului, pe langa capota, grila si far (daune ce nu se puteau vedea la o prima aspectare):
- radiator spart de catre sistemul de inchidere al capotei;
- electroventilator strivit intre radiator si motor;
- filtrul de aer spart tot de catre radiator;
- rama metalica a habitaclului motor indoita catre interior, miscare care a condus la deplasarea oalelor in care intra arcurile de la suspensie (nu stiu sa ma exprim insa se poate distinge una dintre ele, pe sub capota indoita din ultima fotografie)...

Edited by videosuzy, 04 November 2011 - 11:48 PM.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users