Constatarea amiabila
Posted 02 August 2010 - 08:06 PM
Intrebarea estre: pot sa fac asta legal, chiar daca celalalt imi tot repeta in ureche ca recunoaste ca el e de vina si ca vom rezolva amiabil situatia?
Posted 02 August 2010 - 08:15 PM
Sau iti plac tie uniformele de politistri.
Ii cheimi tu asa la sto.
Posted 02 August 2010 - 08:19 PM
La o adica, oricum exista CASCO, insa de ce sa imi maresc eu polita pentru nea Gica?
Legat de uniforma de politie: nu, nu imi place
Posted 02 August 2010 - 08:31 PM
PS.Nici noua nu ne plac uniformele dar nu am facut noi contractele de achizitii si nici nu am fost intrebati cam ce ne-ar trebui.
Posted 02 August 2010 - 08:53 PM
- din accident au rezultat numai pagube materiale;
- in accident au fost implicate numai doua vehicule;
- nu se creeaza pagube materiale altei persoane decat celor doi conducatori de vehicule implicaţi în accident;
- exista acordul de vointa al celor doi conducatori auto, exprimat prin semnarea formularului.
In situatia in care unul dintre vehicule este stationat sau parcat, formularul poate fi completat si de catre proprietarul sau utilizatorul acestuia.
Conducatorul auto care are pretentii de despagubire se va adresa societii la care este asigurat celalalt conducator auto, depunand formularul la orice reprezentanta a societatii din domeniul asigurarilor.
In cazul accidentelor de circulatie cu avarii (tamponari) cand nu se doreste folosirea procedurii "Constatare amiabila", conducatorii auto implicati au obligatia de a se prezenta in termen de 24 ore de la producerea accidentului la unitatea de politie competenta pentru intocmirea documentelor de constatare.
Posted 02 August 2010 - 10:38 PM
Posted 02 August 2010 - 10:42 PM
Multumesc de raspunsuri.
Respectele mele.
Posted 03 August 2010 - 08:35 AM
Posted 03 August 2010 - 03:32 PM
Posted 03 August 2010 - 04:25 PM
Te duci la politie si declari accidentul. E simplu. Nu te poate obliga nimeni sa faci amiabila. Ba mint. Pe mine m-a obligat prostia din cap.
Eu am avut asigurarea lui la mine. Am si acum copie de pe ea. Dar asta nu obliga cu nimic asiguratorul sa te despagubeasca.
Posted 03 August 2010 - 05:06 PM
Posted 03 August 2010 - 06:02 PM
1. Nu suni la 112
2. Daca banuiesti ca nea Gica o da la intoarsa, mai bine mergi la sectia de politie.
3. da-i la amiabila cu el cu riscurile de vigoare.
Multumesc inca o data. Sper sa nu am nevoie sa aplic vreodata acest scenariu. Drumuri bune
Posted 03 August 2010 - 06:22 PM
Posted 12 August 2010 - 10:55 AM
Posted 12 August 2010 - 11:16 AM
Cei de la asigurari incerca sa te duca cu zaharelul, un obicei tare prost al asiguratorilor de la noi.
Edited by Rusy, 12 August 2010 - 11:17 AM.
Posted 17 August 2010 - 11:18 PM
Tot din nefericire, asigurarile au dreptate. Amiabila e valabila numai daca o a treia persoana n-a suferit pagube materiale. Daca da, amiabila e nula. Nu-ti ramane decat sa mergi la politie, sa-ti dea PV si autorizatie de reparatie. Asta ar trebui sa stie niste oameni platiti sa vegheze la respectarea legii.
Ca sa nu patesti ca mine cu politia (lasa domne ca-l gasesc io, nu-i problema - astept de doua luni s-o faca) te duci la asigurator si ceri sa-ti dea in scris concluzia. Apoi te duci la politie si le spui ce si cum. Daca se stramba (la mine asa se intampla) faci o cerere pe care o inregistrezi la ei ( atasezi si raspunsul de la asigurator) si astepti sa-ti raspunda de ce nu vor sa dea PV si autorizatie. Fara cereri inregistrate si rasunsuri oficiale, isi bat joc de tine. Te fac minge de tenis. Mie nu-mi vine sa cred ca n-am voie sa-mi repar atelajul pentru care am factura fiscala si pentru care platesc un impozit din care unii isi iau salariul, pentru ca "cineva" se incapataneaza sa-si faca treaba. De ce... nu mai comentez.
Posted 18 August 2010 - 01:59 PM
Posted 05 October 2011 - 04:12 PM
Se poate consulta tabelul http://www.constatul...-vinovatia.html
Edited by copman, 05 October 2011 - 04:16 PM.
Posted 06 October 2011 - 08:39 PM
Personal daca mi s-ar intampla m-as deplasa la cea mai apropiata Unitate de Politie unde as declara evenimentul. (stiu ca o sa iau si niste buhuieli
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users