Jump to content

Cum poti ajunge in trupele speciale ale politiei

185 replies to this topic

#41 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 06 August 2010 - 03:39 PM

View Postreveetdesir, on 06 August 2010 - 03:16 PM, said:

Da, acum am inteles mult mai bine fenomenul si iti multumesc pentru rabdare cu care mi-ai oferit cat mai multe amanunte. Dar totusi ramane o portita prin care poti ajunge un bun membru al unei grupe de interventie din cadrul Politiei - dar depinde de persoana in cauza si de colectivul unde ajunge.
Să nu mă înțelegi greșit, eu aici nu vorbesc despre tine. Nu te cunosc și nu știu ce fel de om ești, de aceea nici nu pot face referire la tine.
Cu siguranță că există și pot exista excepții de foști jandarmi care s-au adaptat bine ca polițiști și rezultatele sunt pe măsură.
Dar în general vorbind, e greșit și dăunător acest cult al „fentării sistemului” ce s-a împământenit în societatea noastră. Nu face altceva decât să omoare competiția, selecția corectă, ambiția și perseverența, ceea ce duce la deprofesionalizarea oricărei categorii profesionale.

View Postreveetdesir, on 06 August 2010 - 03:16 PM, said:

Dar despre SPP ce imi poti spune ? Eu am auzit ca e foarte bine acolo,chiar este asa ?
Nu știu și nu cunosc foarte bine subiectul și nu vreau să-mi dau aiurea cu părerea.

#42 Soap

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • LocationAround

Posted 02 December 2010 - 01:28 AM

Problema este că, în primul rând, pentru a fi un component bun și de calitate al forțelor speciale ale poliției, trebuie să ai ceva experiență anterioară ca polițist operativ.

Salut Cătălin. Am o intrebare. Ai spus că trebuie să ai experiență anterioară ca polițist operativ. Care ar fi domeniul (sper că e corect cum am zis), in care ar fi de preferat să ai experiență? Ordine publică, bănuiesc?

Mersi.

#43 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 02 December 2010 - 01:52 AM

În principiu, da.
Dar nu este o regulă, din orice domeniu operativ al poliției ar proveni, acolo va învăța lucruri total noi, indiferent că provine de la OP, rutieră, judiciar sau investigarea fraudelor. Experiența anterioară folosește cel mai mult, după părerea mea, pentru ca acel polițist să nu piardă contactul cu realitatea, să fie cumpătat, să nu fie impulsiv, să poată anticipa mai ușor care pot fi reacțiile unei persoane, etc. Iar aceste lucruri le înveți numai acolo ... în stradă, pentru că acolo ești nevoit, te lovești de ele și în cele mai multe situații ești singur (din păcate).
Orice polițist, după câțiva ani în stradă, se schimbă destul de radical, își schimbă modul de a privi lucrurile, observă mult mai ușor anumite detalii, are o intuiție mult mai dezvoltată, etc (sunt multe de povestit aici). Nu va reacționa la fel ca un tânăr absolvent al școlii de poliție. Strada te călește.

#44 dcrist

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 256 posts
  • LocationBucuresti

Posted 02 December 2010 - 09:42 AM

Si la SPP e nemaipomenit, de aceea aproape toti cei care au putut iesi la pensie au facut-o, poate este foarte bine pentru unii care au ajuns acolo cu pile si au pe cineva care ii protejeaza, altfel daca vrei sa nu-ti mai vezi casa decit sa dormi si sa nu poti sa ai o viata personala du-te banii sunt ceva mai multi fata de politie dar dupa un numar de ani in care vei fi folosit la maxim, poti avea sansa sa te trezesti cu un sut in cur daca nu mai faci fata. Bafta!

#45 vali2010

Incepator

• Juniors
  • 3 posts

Posted 06 December 2010 - 09:31 PM

si la D.I.P.F tot prin acelasi mecanizm ca la celelalte structuri se ajunge?

#46 Cristi

Investigator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 2,109 posts
  • LocationValcea

Posted 06 December 2010 - 09:51 PM

Absolut. NU te astepta sa te faca cineva mascat doar pentru ca ai vazut matale prin filme si iti place. :ner:

#47 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 06 December 2010 - 09:55 PM

Ce e si "D.I.P.F." -ul asta?

#48 Cristi

Investigator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 2,109 posts
  • LocationValcea

Posted 06 December 2010 - 10:11 PM

Cred ca se refera la mascatii aia de erau la frontiera...a vazut ca nu poate sa intre pe usa din dos la SIR sau la SSIR si incearca acolo...poate cumpara aia la kilogram carne macra... :ner:

#49 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 06 December 2010 - 10:14 PM

Avem o experienta cu baietii care au venit la noi de la mascatii de la frontiera Kmcoio.
Chiar daca unii sunt baieti buni sunt departe de ce ar trebuii sa fie.
Cu respect. :emo-yessir:

#50 vali2010

Incepator

• Juniors
  • 3 posts

Posted 07 December 2010 - 12:31 AM

da la cei de la frontiara ma refer... era doar o intrebare din curiozitate fiindca am observat ca nu s-a discutat

#51 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 07 December 2010 - 12:44 AM

Formatiunile de interventie teritoriale din cadrul politiei de frontiera au fost desfiintate.

#52 Madalin

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • LocationRomania

Posted 10 March 2011 - 02:27 PM

Pana la urma s-au desfiintat ? prin presa am vazut recent ca inca mai exista acei mascati de la politia de frontiera.

#53 Sony

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 352 posts

Posted 10 March 2011 - 05:21 PM

Nu ei (DPFIR) sunt cei care au facut gluma aceea de 8 Martie, cu descinderea in vamă? :unsure:

Edited by Sony, 10 March 2011 - 05:21 PM.

#54 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,676 posts
  • LocationMangalia

Posted 10 March 2011 - 05:34 PM

Nu Sony, "descinderile" de 8 martie, din vama au fost facute de jandari. :clip:

#55 Madalin

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • LocationRomania

Posted 10 March 2011 - 09:38 PM

Ba de cei de la DPFIR au facut acea gluma.
http://stirileprotv....e-8-martie.html
S-a abandonat proiectul sau sunt in curs de desfiintare?

#56 arcan

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,106 posts
  • LocationWild West

Posted 10 March 2011 - 09:51 PM

Doammneeee....cum dracu au ajuns toti idiotii sa duca in derizoriu minunata meserie de luptator in fortele speciale...nu reusesc sa pricep......cat de cretin poti fi sa faci asa ,,gest frumos,,....
Mai bine ,,mascatii,, aia se ocupau de contrabandisti si de traficanti, nu sa sperie muierile... :ner:

#57 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 10 March 2011 - 09:53 PM

Au fost reorganizate si redenumite aceste formatiuni, acum se numesc parca DSO (Detasament Sprijin Operativ). Nu sunt sigur 100%, probabil un coleg de la frontiera o sa confirme sau infirme informatia.
Cat priveste "gluma" lor, nu mi se pare inedita absolut deloc si nici amuzanta, nu pot spune decat ca e o copilarie, o mascareala, ce nu face cinste unei astfel de formatiunii. Probabil cei care au organizat-o au mintea odihnita. :doh:

#58 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 10 March 2011 - 09:59 PM

Cred ca dupa ce ,,vamesele" au primit floricele au mers la toaleta si nici nu au observat ca era a barbatilor :ner:
Foarte incantate. :blink:
Daca e gandeau tot anul la ,,surpriza" asta nu le ,,pica" asa de bine.

#59 kronik

Banned

• Banned
  • 6 posts

Posted 27 March 2011 - 11:30 AM

Inca sunt nelamurit. De ce trebuie sa stie un luptator, indiferent de la ce serviciu e, cum se intocmeste un pv de efectuare a perchezitiei domiciliare?

#60 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 27 March 2011 - 11:53 AM

Daca nu ai reusit sa intelegi, inseamna ca cei ca tine nu au ce cauta intr-o astfel de formatiune. :clip:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users