Jump to content

Cum poti ajunge in trupele speciale ale politiei

185 replies to this topic

#1 Bratyyyms13

Junior

• Members
  • Pip
  • 16 posts
  • LocationBucharest

Posted 26 June 2010 - 09:36 AM

.....In curand sper ca vom fi si noi avansati , elevii si studentii din cadrul M.A.I......as vrea sa stiu daca eu vrea sa merg la S.I.A.S ce avantaje am fata de cele pe care le spun ei acolo pe site sau ce neajunsuri?...daca e cineva care stie .....si mia ales daca stiu cum se ajunge acolo?......asa neoficial:d

Edited by Administrator, 26 June 2010 - 01:27 PM.
Editare titlu.

#2 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 26 June 2010 - 11:49 AM

În primul rând trebuie să ai câțiva ani experiență ca polițist în operativ. Direct la SIAS nu o să ajungi, de regulă după ce îndeplinești acele criterii, de experiență, etc trebuie să susții și să câștigi un concurs pentru ocuparea unui post în cadrul SSPIR sau a unui SIR. Iar de acolo cu siguranță te vor remarca ei și îți vor propune.

#3 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 26 June 2010 - 03:59 PM

Bratyyyms13
Esti din Bucuresti?

#4 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 26 June 2010 - 05:01 PM

View PostBratyyyms13, on 26 June 2010 - 09:36 AM, said:

.....In curand sper ca vom fi si noi avansati , elevii si studentii din cadrul M.A.I......as vrea sa stiu daca eu vrea sa merg la S.I.A.S ce avantaje am fata de cele pe care le spun ei acolo pe site sau ce neajunsuri?...daca e cineva care stie .....si mia ales daca stiu cum se ajunge acolo?......asa neoficial:d

Asta imi place mie la generatia pro,sunt ambitiosi, nici nu termina scoala si vor la S.I.A.S.
AVANTAJE? Stai ca mai ai putin ,o sa fi in operativ si o sa vezi tu atunci avantaje.......... :ner: :ner: :ner:

#5 eti

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,227 posts
  • Locationolt

Posted 26 June 2010 - 08:20 PM

nu-l speriati mai fratilor, nu te lua dupa ei , e super ca politist Posted Image, in prima si a doua zi , apoi...vei vedea tu Posted Image, lasa ca treci tu ca si noi..... cu intratul la SIR nu e chiar asa cu acel faimos concurs, trebuie sa te adresezi numai unde si cui trebuie, nu vb din povesti, caz real la IPJ OLT, cunosc colegi care nu au ce cauta pe acolo, iar unii (unul) nu a fost acceptat ca : "vine de la circulatie si e din ala cu gura mare".......Posted Image

#6 Miadry

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts
  • LocationBraila, Romania

Posted 26 June 2010 - 08:54 PM

@Bratyyyms13: Nu te supara ca te intreb, dar tu stii ce inseamna SIAS?
Cei care lucreaza acolo sunt varfurile Politiei.
Nu sunt politist, dar stiu ca pentru a fi acceptat acolo iti trebuie experienta, trebuie sa fii the best si ai de trecut niste probe foarte dificile. :)

#7 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 26 June 2010 - 09:06 PM

eti79ety esti sigur?
Daca asa se procedeaza la tine in judet, nu inseamna ca asa e peste tot. Dar daca exempul oferit de tine se refera la persoana ta, iti inteleg subiectivitatea.

Bratyyyms13
SIIAS are propriul sistem de selectie. Recrutarea este facuta de ofiţeri din cadrul serviciului si consta in identificarea politistilor cu aptitudini fizice si abilitati profesionale pentru acest tip de activitate. SI exact cum a spus Catalin, trebuie sa ai cativa ani de experienta.

Probe eliminatorii ce se sustin de politisti recrutati:
  • Test psihologic pentru unităţile speciale;
  • Test medical;
  • Test fizic specific;
  • Testarea abilităţilor la tragerea cu armamentul din dotarea SIAS;
  • Curs de formare şi adaptare organizat în cadrul SIAS

#8 Miadry

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts
  • LocationBraila, Romania

Posted 26 June 2010 - 09:27 PM

View Posteti79ety, on 26 June 2010 - 08:20 PM, said:

cu intratul la SIR nu e chiar asa cu acel faimos concurs, trebuie sa te adresezi numai unde si cui trebuie, nu vb din povesti, caz real la IPJ OLT, cunosc colegi care nu au ce cauta pe acolo

Inseamna ca zilele ca "mascati" le sunt numarate.
SIR se numara printre serviciile (sau poate este singurul serviciu) unde NU ai ce cauta daca nu esti cu adevarat pregatit pentru asta. Ori ii termina interlopii, ori o fac colegii fiindca ii incurca si le ingreuneaza treaba. :)

#9 eti

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,227 posts
  • Locationolt

Posted 27 June 2010 - 09:12 AM

da marius, la mine ma refeream, im locul meu a mers un coleg de la OP de 1,70, fara acele teste , nu stiu cum e la voi in judete dar aici parca s-a privatizat politia, nu toti sunt asa, sunt si baieti care merita sa fie acolo, dar......

#10 ora86

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 159 posts

Posted 28 June 2010 - 06:51 PM

ety nu te supara ca te intreb dar cand s-a intamplat faza aceasta si de ce nu ai mai continuat sa incerci daca iti doreai sa ajungi la ei ? daca vrei sa imi zici

#11 eti

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,227 posts
  • Locationolt

Posted 28 June 2010 - 08:38 PM

nu ma supar
din orgoliu, poate, felul meu e sa nu ma fac frate cu dracu pana trec puntea, mai bine capul sus si tot inainte si in plus am gasit un locsor caldut in ministerul asta, e prea calm pentru mine dar nu am ce face alteceva, adevarul si eu am renuntat cam usor, m-am enervat si am lasat-o ca ei, m-au tot tinut cu vorba ca ma anunta ei cand se stabileste data concursului, care nici nu a fost vorba de concurs pentru functia respectiva, eu am aflat de la acel coleg la o actiune cand m-am intalnit cu el si mi-a povestit cu a ajuns el la DPIR, pe locul la care mie imi curgeau balele. in sistemul asta nu ai la cine sa ceri spijin, cel putin cazul meu, asa ca voi ramane un amarat de politist la proximitate, fata de o munca in echipa si adrenalina.....m-au apucat nervii iar, mai bine nu povesteam

#12 Ecou

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 156 posts
  • LocationBucuresti

Posted 28 June 2010 - 08:44 PM

nu ai cum sa ajungi la SIAS, gandeste-te la altceva :)
politia judiciara e cea mai plauzibila...

#13 eti

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,227 posts
  • Locationolt

Posted 28 June 2010 - 08:47 PM

de ce?

#14 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 28 June 2010 - 08:50 PM

Cred că Ecou i-a răspuns viitorului nostru coleg Bratyyyms13. :clip:

#15 eti

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,227 posts
  • Locationolt

Posted 28 June 2010 - 08:52 PM

da, dar de ce , el e mai tanat, poate are sanse, i-a dat un raspuns sec,

#16 Ecou

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 156 posts
  • LocationBucuresti

Posted 28 June 2010 - 08:58 PM

Nu stau sa fac polemica sau sa dau explicatii.
Cunosc problema din acest domeniu foarte bine. Schema lor e aproape permanent plina.
Sunt oameni din cadrul trupelor de interventie cu experienta, formidabil pregatiti fizic si tactic care cu chiu cu vai, dupa multiple examene abia ajung acolo, daca ajung.
In prezent in politie avem mai multa nevoie de politisti judiciaristi si agenti de ordine publica decat de trupe de interventie...

#17 eti

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,227 posts
  • Locationolt

Posted 28 June 2010 - 09:01 PM

multumesc frumos de raspuns, dar esti ruda cu poc-boc?Posted Image

#18 ora86

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 159 posts

Posted 14 July 2010 - 11:12 AM

ety iti mai doresti sa ajungi in cadrul sir-ului?vor veni locurile de la frontiera (vreo 8 locuri,sigur nu vor vrea sa vina toti)

#19 eti

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,227 posts
  • Locationolt

Posted 14 July 2010 - 05:32 PM

DA, cu siguranta

#20 reveetdesir

Incepator

• Juniors
  • 12 posts
  • LocationBucharest

Posted 01 August 2010 - 01:29 PM

Imi poate spune cineva avizat cum se ajunge la trupele speciale : SPIR , DIAS, SIAS ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users