maxu08, on 27 July 2010 - 08:41 PM, said:
Putem accepta ca un judecator care nu stie medicina, de exemplu, sa nu judece un caz de malpraxis? atunci cine poate judeca asa ceva? un medic care face dreptul? nici asa nu merge.
Inclin sa nu iti dau dreptate, exista anumite colaborari intre ministerul public si MAI care nu sunt puse in aplicare, unde sunt invitati sa participe la anumite actiuni pe diferite linii de munca, dar pana in prezent nici unul nu avenit sa vada modalitatea de lucru sau cel putin eu nu am auzit sau vazut sa participe.
La ceea ce ai expus tu mai sus referitor la medicina sau alte infractiuni (ca aici noi am vorbit de contraventii) fac parte din codul penal unde este o cu totul alta abordare, acolo se fac alte acte alte expertize, etc etc. La o simpla contraventie si care zic eu este o problema nationala ca mai tot omul zice ca se pricepe la circulatie, ar trebui ca judecatorii inainte sa judece o simpal contraventie macar sa aibe habar la ce da un verdict. Credc ca in Romania daca s-ar lua masurile care au fost luate in Serbia, in prima saptamana ar fi pline puscariile.