Jump to content

Avansarea

76 replies to this topic

#21 Sam

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 24 posts
  • LocationBu(_I_)esti

Posted 25 July 2010 - 11:42 AM

Nu asa se pune problema Elvis. Important e ce ne dorim de la aceasta institutie.
Daca vrem profesionalism, criteriile de selectie trebuie sa fie cat mai ridicate pt toti politistii. Cum dracu sa imbunatateasca imaginea acestei institutii cand astia au modificat limitele de inaltime si baremele de la testarile psihologice.
Au dreptate cei care zic, ce zic de astia din aparatul central al ministerului, au mintea odihnita ....

#22 um2010

Clona cRbL

• Banned
  • 127 posts

Posted 25 July 2010 - 11:45 AM

Criteriile de selectie se actualizeaza anual pe baza rezultatelor din anul precedent! Si cine a spus ca baremele au fost scazute la psihologic????? Stiti cumva cati au cazut la psiho anul asta fata de anul trecut???

PS NU vorbesc de alte criterii. Nu ma pricep!

#23 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,630 posts

Posted 25 July 2010 - 11:52 AM

Care sunt argumentele pt care se face aceasta diferentiere? De ce trebuie ca baremele pt agenti sa fie mai scazute?

#24 um2010

Clona cRbL

• Banned
  • 127 posts

Posted 25 July 2010 - 11:59 AM

Rezultatele din fiecare an sunt bagate (absolut toate) pe calculator. Dupa examen se foloseste un program care stabileste, pe baza unor formule statistice, baremele pentru anul urmator. Intregul proces este supervizat de Colegiul Psihologilor din Romania. La fel se va intampla si dupa examenul de anul asta. Eu, ca persoana, pot sa nu fiu de acord cu acest sistem, dar va garantez ca asa a iesit... Fara sa mai vorbim ca acordarea a doua avize a presupus dublarea muncii, deci nu a fost nici o bucurie ! :D

#25 eti

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,142 posts
  • Locationolt

Posted 25 July 2010 - 12:12 PM

um, despre ce program este vb, ce criterii, cine le-a stabilit, oare ofiterii? de ce diferente intre agenti si ofiteri? mi se pare discriminare, poate gresesc, dar unii sunt nascuti mai inaintea altora si stim noi cum au ajuns ofiteri, faptul ca sunt ofiteri nu inseamna cu sunt mai inteligenti, destepti, bla-bla-bla. cum zicea si elvis, ofiterii merg ca zid cu cardul si iau de 2,3 ori bani cat un agent, cat muncesc ofiterii in strada? ah, am gresit, ei muncesc intelectual, au dat un alt test psiho...Posted Image, nu toti sunt la fel, nu generalizez, exista si ofiteri care merita..Posted Image

#26 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,630 posts

Posted 25 July 2010 - 12:12 PM

Nu am intrebat care este procedura de stabilire a baremelor, am intrebat cu totul altceva.
Care sunt argumentele pt care a fost introdusa aceasta diferentiere? De ce trebuie ca baremele pt agenti sa fie mai scazute?

#27 um2010

Clona cRbL

• Banned
  • 127 posts

Posted 25 July 2010 - 12:16 PM

Criteriile sunt stabilite pe baza unor formule matematice. Programul de calculator e american si recunoscut. Cum siteul e public am sa va raspund pe PM la unele intrebari.

#28 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,493 posts

Posted 25 July 2010 - 01:31 PM

View Postum2010, on 25 July 2010 - 11:45 AM, said:

Criteriile de selectie se actualizeaza anual pe baza rezultatelor din anul precedent!

Păi și ce facem dacă de la an la an se prezintă din ce în ce mai mulți candidați, iar procentul celor „mai slabi de înger” este mai mare ... vor scădea baremele?
Adică cu alte cuvinte, dacă în viitor numai retardații vor dori să devină polițiști, nu vom avea încotro ... deoarece baremele se vor reduce an de an.
Mi se pare o mare greșeală, chiar dacă e recunoscut internațional, e pe baza unor formule matematice, provine de la americani, bla bla bla

Eu aș face un singur examen, unic, iar locurile să se ocupe în funcție de rezultatele obținute. Această diferențiere este o mare prostie.
Bineînțeles asta dacă vrem să avem polițiști de calitate. Dar se pare că nu ...

#29 Sam

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 24 posts
  • LocationBu(_I_)esti

Posted 25 July 2010 - 01:48 PM

Ma intreb de ce dracu nu se externalizeaza functiile astea de psiholog din sistem, ca nu au nicio treaba cu profesia de politist. Asa e in politiile occidentale.
Primesc salariu doar ca sa bage in calculator rezultatele testelor ... restul "e facut de un program" :lol:

#30 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,740 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 25 July 2010 - 04:06 PM

View Postum2010, on 25 July 2010 - 11:45 AM, said:

Criteriile de selectie se actualizeaza anual pe baza rezultatelor din anul precedent!

View Postum2010, on 25 July 2010 - 12:16 PM, said:

Criteriile sunt stabilite pe baza unor formule matematice. Programul de calculator e american si recunoscut. Cum siteul e public am sa va raspund pe PM la unele intrebari.

Uite ca si aici ne comparam cu anul trecut. Nu era destul ca ne comparam ca si activitate......Doamne mare iti este gradina.
Vad ca dinozaurul si-a bagat codita rosie si aici.
Um2010 pensionati-l mai repede ca face praf Politia Romana.
M-ai dat pe spate cu programul asta american, nu de alta dar stiu cam cat de inteligenti sunt copii americani umflati cu hot-dog. Facem pariu ca 99,99% din ei nu stiu care este capitala Romaniei?
Vai de mama noastra, acum s-a facut lumina. Ma miram de ce generatiile pro sunt asa de slabe.
E clar ,s-a dat ordinul sa se aleaga praful. Gaura in carena .Corabia ia apa. Sariti peste bord marinari.Scapa cine poate.

Edited by Elvis, 25 July 2010 - 04:09 PM.

#31 um2010

Clona cRbL

• Banned
  • 127 posts

Posted 25 July 2010 - 04:45 PM

Primesc salariu doar ca sa bage in calculator rezultatele testelor ...

Nu psihologii baga rezultatele... de unde ai mai scos-o si pe asta?????

Elvis esti simpatic rau :ner: Ce imi pace umorul involuntar al ignorantului!!!
Ca sa stabilesti ca cineva e mai bun sau mai prost trebuie sa ai un reper, de cele mai multe ori se iau rezultatele obtinute de o generatie anterioara.

Edited by um2010, 25 July 2010 - 04:52 PM.

#32 bendar

Banned

• Banned
  • 54 posts

Posted 25 July 2010 - 08:05 PM

Pana in 2008 au fost 2 testari diferite, pt academie si pt agenti. Nu era un singur test si 2 bareme. Singura diferenta era la testul de inteligenta, nu la intrebarile care aratau personalitatea ta, modul de gandire, pshicul, etc.

#33 Sam

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 24 posts
  • LocationBu(_I_)esti

Posted 25 July 2010 - 08:19 PM

bendar de unde stii tu treburile astea?

#34 um2010

Clona cRbL

• Banned
  • 127 posts

Posted 25 July 2010 - 08:47 PM

bendar are dreptate. Apoi in 2009 s-a incercat varianta cu un singur examen pentru amandoua nivelurile iar in 2010 cu un singur examen cu cateva bareme diferite. Probabil ca la anul se va reveni.....sau nu....
Personal mi se pare corecta varianta cu un singur examen, cu aceleasi bareme... dar trebuie sa iasa asa "si din calcule" nu numai ca ne dam noi cu presupusul!

Edited by um2010, 25 July 2010 - 08:49 PM.

#35 Sam

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 24 posts
  • LocationBu(_I_)esti

Posted 25 July 2010 - 09:02 PM

Eu stiu ca prin '95 - '99, se sustinea un singur examen psihologic. Nu-i asa?

#36 um2010

Clona cRbL

• Banned
  • 127 posts

Posted 25 July 2010 - 09:14 PM

Nu erau doua, complet diferite. Tendinta este de unificare a lor...dar nu se poate face la intamplare... trebuie "fundamentat stiintific" :naughty:

#37 bendar

Banned

• Banned
  • 54 posts

Posted 25 July 2010 - 09:17 PM

View PostSam, on 25 July 2010 - 08:19 PM, said:

bendar de unde stii tu treburile astea?

Pt ca am dat in 2007 si 2008 si ca mai intrebi si tu cum au stat treburile in anii anteriori. ;)

#38 Sam

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 24 posts
  • LocationBu(_I_)esti

Posted 25 July 2010 - 09:40 PM

View Postum2010, on 25 July 2010 - 09:14 PM, said:

Nu erau doua, complet diferite. Tendinta este de unificare a lor...dar nu se poate face la intamplare... trebuie "fundamentat stiintific" :naughty:

Probabil in anii respectivi nu erai in sistem ori nu lucrai "la taiat frunze". Altfel nu imi explic cum un prieten foarte bun si fost coleg de liceu, a sustinut aceeasi testare psihologica cu mine (am fost in acceasi sala) si nu a venit la Academie, a dat numai la Campina. :hmmmt:

View Postbendar, on 25 July 2010 - 09:17 PM, said:

Pt ca am dat in 2007 si 2008 si ca mai intrebi si tu cum au stat treburile in anii anteriori. ;)

Remarc aroganta ce caracterizeaza toate postarile tale. Nici macar nu ai terminat scoala si esti cu nasul pe sus. Mai e drum lung pana sa te poti numii in adevaratul sens al cuvantului politist.
Daca vei continuua asa, cu siguranta nu vei face cariera in politie. In general aici rezista doar oamenii cu onoare, nu cei infumurati, cu timpu, acestia se pierd pe drum. ;)

#39 um2010

Clona cRbL

• Banned
  • 127 posts

Posted 25 July 2010 - 10:09 PM

Sunt din 86. Este posibil sa ai dreptate. E adevarat atunci nu eram "la taiat frunze" in birou. :) Taiam frunze in strada. :emo-yessir:
Ce stiu e ca de-a lungul anilor au fost mai multe incercari. Daca imi spui anul in care a avut loc examenul si mai multe amanunte am sa verific si daca am gresit am sa ma corectez. Sigur m-ar fi onorat daca imi puneai numai intrebarea, tinere coleg, fara alte referiri.
Au fost ani in care s-a dat in aceeasi sala si se faceau optinuni pe unul din formulare (si atunci la cei pt. AdP se mai adaugau doua teste), au fost ani in care baremele erau diferite iar cei pentru AdP erau automat apti si pentru scolile de agenti/subofiteri, fara a se mai emite un aviz si a fost un an in care s-a dat direct la Campina respectiv la Baneasa si etc.

Edited by um2010, 25 July 2010 - 10:11 PM.

#40 Miadry

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts
  • LocationBraila, Romania

Posted 25 July 2010 - 10:38 PM

View PostElvis, on 25 July 2010 - 10:13 AM, said:

Alo ministerul ma aude cineva?

Abonatul apelat nu poate fi contactat. :lol:

Si acum on topic: daca am inteles eu bine din certuta asta a voastra pe tema testului psihologic, este ca ar trebui sa ne asteptam la politisti din ce in ce mai "crazy"?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users