Jump to content

Iisus

463 replies to this topic

#421 VladM

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 357 posts
  • LocationConstanta

Posted 20 April 2011 - 12:46 PM

Saracu...copil. De ar stii el cat e de controversat.. :ner:

#422 LORD

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 852 posts
  • LocationSUCEAVA

Posted 20 April 2011 - 04:15 PM

Erori de procedură în procesul lui Iisus. Sursa : Revista Historia din 20 aprilie 2011, articol scris de George Rădulescu

COMPONENŢA SINEDRIULUI IUDAIC

Termenul „sinedriu“ este sinonim cu ceea ce înţelegem astăzi prin „sinod“ sau „senat“. În Faptele Apostolilor 5:21 acestui organism al puterii i se mai spunea „sobor“. Sinedriul era constituit dintr-un număr de 71 de persoane. Misna şi Gemara, două culegeri de tradiţii iudaice, consemnează faptul că structura respectivă era formată din marele preot, din 24 de căpetenii preoţeşti (arhierei) care reprezentau cele 24 de cete ale preoţimii, din 24 de „bătrâni“, reprezentanţi ai oamenilor obişnuiţi şi din 22 de „cărturari“, cunoscători ai prevederilor civile şi religioase. Întrunirea Sinedriului presupunea adunarea la un loc a tuturor acestor lideri ai diferitelor facţiuni iudaice.

FARISEII, SADUCHEII ŞI POLITICA VREMII

Arhiereii şi „bătrânii“ Sinedriului iudaic aparţineau partidului saducheilor, favorabili romanilor şi adepţi ai unei filosofii cu caracter materialist. Cei 22 de „cărturari“ erau în majoritate farisei, fiind primii care se arătaseră ostili faţă de Iisus. Acestora li se părea că învăţătura Nazarineanului primejduieşte aplicarea corectă a Legii, dar mai ales, că le diminuează autoritatea. De cealaltă parte, saducheii manifestau indiferenţă la problemele de ordin religios, motiv pentru care, până spre finalul activităţii Lui Hristos, Îi ignoraseră mesajul. Ceea ce i-a determinat să părăsească această atitudine pasivă a fost entuziasmul manifestat de mulţimi faţă de Iisus, care se amplificase în urma învierii lui Lazăr. Saducheii au început să se teamă de consecinţele politice pe care le-ar fi putut avea entuziasmul maselor. Teama acestora era ca lucrurile să nu degenereze într-o reacţiune împotriva stăpânirii romane. Astfel, saducheii s-au alăturat fariseilor în acţiunea de urmărire şi arestare a lui Iisus.
Conspiraţia politică a fariseilor şi a saducheilor împotriva Lui Hristos a generat un şir de ilegalităţi ce au culminat cu răstignirea Celui care a marcat ireversibil istoria umanităţii. Căpeteniile religioase ale iudeilor au încălcat toate procedurile prevăzute de legea ebraică în cazul acuzaţilor. La rându‑i, guvernatorul roman Ponţiu Pilat le‑a dat satisfacţie acestora, tot din raţiuni politice, deşi, potrivit principiilor dreptului roman, Iisus nu se făcea vinovat de nimic.
De peste două mii de ani, umanitatea stă cu faţa spre o palmă de pământ din Orientul Mijlociu, numită Palestina. Cele trei mari religii monoteiste – iudaismul, creştinismul şi islamul – revendică Ierusalimul drept centru al propriei spiritualităţi. O dovadă a originii lor comune, dar şi o sursă de interminabile dezbinări şi conflicte. Niciuna dintre religiile amintite nu neagă existenţa istorică a unui „fiu de tâmplar“ din Nazaret care a produs cea mai mare revoluţie din istoria lumii – iar unii spun că singura. Iudeii îi spuneau Rabi, adică Învăţător, creştinii L-au descoperit ca Fiu al Lui Dumnezeu, iar musulmanii îl numesc şi astăzi Profet.
Sfârşitul tragic – din perspectivă omenească – al Lui Iisus Hristos preocupă şi astăzi numeroşi teologi, pictori, literaţi şi, nu în ultimul rând, jurişti. S-a făcut sau nu vinovat de ceva? A încălcat vreo lege sau cutumă a acelor vremuri ori a fost arestat, torturat şi osândit în dispreţul reglementărilor romane şi iudaice? Iată doar două întrebări care nasc şi acum aprigi dispute.
Paradoxal, Iisus Nazarineanul a fost arestat noaptea de o mulţime de oameni înarmaţi, ostaşi şi reprezentanţi ai fariseilor (membri ai unei grupări politico-religioase aristocratice), în grădina Ghetsimani din partea de răsărit a Ierusalimului. În schimb, legea ebraică prevedea că, exceptând flagrantele, acţiunile de acest gen trebuie să se desfăşoare ziua pentru ca „nimic să nu se petreacă în ascuns“.
În plus, la arestare, existenţa mandatului legal era condiţia de bază, fapt ce a fost trecut cu vederea în cazul Lui Iisus. Procedura a avut caracteristicile unei conspiraţii politice. Istoriografii au consemnat faptul că probabilitatea ca Iuda Iscarioteanul să fi fost dezamăgit de Hristos în speranţele sale patriotice este foarte mare. Iuda, asemenea multora dintre conaţionalii săi, aşteptau un Mesia răzbunător, care să lupte cu arma în mână împotriva romanilor, nicidecum să propovăduiască pacea şi iubirea aproapelui.

Încălcarea procedurilor

Sfântul Evanghelist Ioan subliniază faptul că, după arestare, Iisus a fost condus mai întâi în casa lui Ana, socrul lui Caiafa, care pierduse de cincisprezece ani scaunul de preşedinte al Sinedriului iudaic, dar care se bucura încă de o mare putere şi influenţă.
După îndepărtarea lui Ana din postul de mare preot al iudeilor, el reuşeşte să transmită această funcţie fiului său, Eleazar, şi apoi ginerelui său, Caiafa. În vremea aceea, Sinedriul era tribunalul suprem şi forul care reglementa şi conducea treburile civile şi religioase ale iudeilor.
Convocarea primului Sinedriu a avut loc noaptea, fapt ce contravine legislaţiei timpului. Ceea ce astăzi am denumi „cercetare prealabilă“ s-a desfăşurat acasă la Ana, după cum am arătat. Interogatoriul luat de Ana, fost mare preot, nu a avut un caracter oficial, iar intenţia sa de a nu se angaja în vreun fel în judecată este evidentă. Asta, cu atât mai mult cu cât nu-i revenea nicio obligaţie din punct de vedere legal.
Mărturia Sfântului Evanghelist Ioan (18:24) este relevantă în privinţa abuzurilor săvârşite în această etapă a procesului – „Ana L-a trimis legat la marele preot Caiafa“. Convocarea celui de-al doilea Sinedriu a constituit o nouă încălcare a Torei (legea ebraică), aceasta stipulând un anume interval de timp între prima şi a doua audiere a acuzatului, precum şi pentru luarea unei decizii – „o zi solară întreagă“.
La această întrunire, Sinedriul votează condamnarea la moarte a Lui Iisus şi hotărăşte modalitatea obţinerii ratificării ei de către Ponţiu Pilat, guvernatorul roman al Iudeei (26 – 36 d. Hr.). Judecarea a avut loc tot noaptea, deşi legea ebraică dispunea ca acuzatul de fapte susceptibile de pedeapsa cu moartea să fie judecat ziua şi în public.

Supliciile – strict interzise

Dincolo de faptul că reunirea Sinedriului nu putea avea loc în perioada Pesahului (celebrarea eliberării israeliţilor din robia egipteană), membrii acestui organism aveau misiunea de a proteja acuzatul, acordându-i prezumţia de nevinovăţie. În niciun caz, membrii Sinedriului nu aveau voie să lovească un acuzat – „L-au legat la ochi, Îl loveau peste faţă şi-L întrebau, zicând: «Proroceşte, cine Te-a lovit?» Şi rosteau împotriva Lui multe alte batjocuri“ (Luca 22:64).
În plus, Tora specifică faptul că nu era posibilă condamnarea la moarte pentru un păcat capital decât dacă avea ca fundament declaraţiile similare a cel puţin doi martori. În cazul lui Iisus, afirmaţiile martorilor nu au concordat. De asemenea, Talmudul prevedea explicit că acuzatul avea dreptul să beneficieze de un apărător. Dacă nu îşi putea plăti unul, era numit un apărător din oficiu, care ar fi urmat să acţioneze în interesul lui. Iisus nu a beneficiat nici de această dispoziţie legală.
Regele Irod Antipa (n. 4 î.Hr. - d. 39 d. Hr.), tetrarh al unei părţi din fostul regat herodian (Galileea şi Pereia), nu şi-a asumat responsabilitatea judecării lui Iisus la Ierusalim, unde se găsea cu ocazia celebrării Pesahului. Irod L-a retrimis pe Iisus lui Ponţiu Pilat, care se pronunţase deja în privinţa Nazarineanului.
Baza sistemului judiciar îl exonera pe Hristos de orice răspundere de natură penală, motiv pentru care Ponţiu Pilat a decis să nu‑şi asume cauza. „Juris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere“ (Principiile dreptului sunt acestea: a trăi în mod onest, a nu vătăma pe altul, a da fiecăruia ce i se cuvine), instituia Ulpian drept reguli universal valabile, reguli ce nu fuseseră încălcate de „fiul tâmplarului“ din Nazaret.

Guvernatorul roman al Iudeei, deşi nu i-a găsit nicio vină Lui Iisus, la strigătele mulţimii „Răstigneşte-L, răstigneşte-L!“, s-a spălat pe mâini înaintea iudeilor, zicând: „Eu sunt nevinovat de sângele Neprihănitului acestuia. Treaba voastră!“ (Matei 27:24‑25). „Ibnis in crucem!“ („Răstigniţi‑L!“) au fost cuvintele lui Pilat, care au pecetluit condamnarea plănuită de Sinedriu. În orice caz, crucificarea, o pedeapsă eminamente romană, era aplicată numai celor găsiţi vinovaţi de furt, trădare, viol sau batjocorirea împăratului. Or, pedeapsa prevăzută pentru blasfemie – acuzaţia oficială adusă Lui Iisus Hristos – era uciderea în bătaie cu pietre.
Urmare a acestor neconcordanţe şi ilegalităţi, Iisus Hristos a murit tocmai în ziua şi la ora când evreii înjunghiau mielul pascal, în amintirea dezrobirii poporului lor şi a călăuzirii lui Moise spre Ţara Sfântă.

#423 adimercea

Forumist

• Banned
  • 168 posts
  • LocationARAD

Posted 21 April 2011 - 09:05 AM

Erori de procedură în procesul lui Iisus?

Nici una, doar planul lui Dumnezeu pentru mantuirea omenirii.
Moartea Rascumparatorului Isus atarnat pe lemn(crucificat) a fost profetita,descoperita prorocilor din Israel cu o mie de ani inainte.

Avem un Dumnezeu mare, sa ne straduim ca acesta jertfa desavarsita sa aibe efect maxim in viata nostra.Cum?Prin credinta in Fiul lui Dumnezeu Isus si implinirea Cuvantului Sau(Biblia) in viata nostra.

#424 danpin

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 896 posts
  • Locationwww.buzaucity.ro

Posted 21 April 2011 - 06:18 PM

adimercea, n-ai obosit sa tot predici intr-una pe aici? Cati adepti ai adunat pana acum? La bilantul pe trim. 1 nu te-a criticat seful tau de secta pentru rezultatele slabe la recrutari de cadeti?

#425 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 21 April 2011 - 06:27 PM

Apropo draga Adi, vezi ca ti-au urat colegii de ziua ta, cate ceva pe aici ... iar tu nu i-ai bagat deloc in seama.
Nu citesti nimic altceva pe acest forum decat acest topic?
:lol:

#426 adimercea

Forumist

• Banned
  • 168 posts
  • LocationARAD

Posted 22 April 2011 - 08:47 AM

Multumesc pentru urari.(scuze pentru intarziere,nu citesc alte topicuri,ma limitez la cele ce au efecte eterne)Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti.Daca te lumineaza Isus odata, pentru ca El este lumina lumii,nu mai cauti alta lumina cel putin nu de la o lumanare.
Nu pot sa va aduc un mesaj special de Pasti pentru ca eu vorbesc tot timpul de jertfa desavarsita a lui Isus(pentru mine Pasti,Craciun,Rusalii sunt in fiecare zi)Dumnezeu este viu si trebuie sa-I multumim si sa-L laudam in fiecare zi nu numai in anumite zile.
Dumnezeu sa va ajute sa beneficiati de efectele a tot ce a facut Isus Fiul lui Dumnezeu pentru oameni.Si sa nu uitati ca Cel sarbatorit este El.

#427 danpin

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 896 posts

Posted 23 April 2011 - 08:23 AM

View Postadimercea, on 22 April 2011 - 08:47 AM, said:

nu citesc alte topicuri,ma limitez la cele ce au efecte eterne
:ner:
voiam sa zic eu ceva despre aia care se limiteaza singuri, dar mi-ai luat-o inainte

#428 adimercea

Forumist

• Banned
  • 168 posts
  • LocationARAD

Posted 23 April 2011 - 08:33 AM

Nu ma limitez, doar selectez.
Impreuna cu Dumnezeu poti face lucruri imposibile mintii umane.
Marcu 9:23
Isus a răspuns: „Tu zici: „Dacă poţi!”… Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede!”

1 Corinteni 10:23
Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos. Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate zidesc.

Sarbatori fericite!
Va doresc sa beneficiati la maxim de tot ce decurge din jertfa lui Isus Fiul lui Dumnezeu.

Edited by adimercea, 23 April 2011 - 08:36 AM.

#429 adimercea

Forumist

• Banned
  • 168 posts
  • LocationARAD

Posted 03 May 2011 - 10:43 AM

Originally written by ramosa on 2011-05-03 10:20 AM

De vorbaraie si copy-paste, toti suntem in stare.

Cu credinta stam mai slab.
Pai daca nu crezi ca Dumnezeu vindeca ,alegerea ta.Eu aleg vindecarea de la Domnul Isus pentru ca a promis si a platit.
17. Iata semnele care vor însoti pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
18. vor lua în mâna serpi; daca vor bea ceva de moarte, nu-i va vatama; îsi vor pune mâinile peste bolnavi, si bolnavii se vor însanatosa.”

Aceasta inseamna credinta,sa primesti raspuns la rugaciune,Isus e viu.

P.S.Va scriu de 2 ani ca Dumnezeu vindeca si acum sa va trimit la doctori asta da ipocrizie.

43. Şi era o femeie, care de doisprezece ani avea o scurgere de sânge; ea îşi cheltuise toată averea cu doctorii, fără s-o fi putut vindeca vreunul.
44. Ea s-a apropiat pe dinapoi, şi s-a atins de poala hainei lui Isus. Îndată, scurgerea de sânge s-a oprit.
45. Şi Isus a zis: „Cine s-a atins de Mine?” Fiindcă toţi tăgăduiau, Petru şi cei ce erau cu El, au zis: „Învăţătorule, noroadele Te împresoară şi Te îmbulzesc, şi mai întrebi: „Cine s-a atins de Mine?”
46. Dar Isus a răspuns: „S-a atins cineva de Mine, căci am simţit că a ieşit din Mine o putere.”
47. Femeia, când s-a văzut dată de gol, a venit tremurând, s-a aruncat jos înaintea Lui, şi a spus în faţa întregului norod, din ce pricină se atinsese de El, şi cum fusese vindecată numaidecât.
48. Isus i-a zis: „Îndrăzneşte, fiică; credinţa ta te-a mântuit, du-te în pace.”

Ai parte de ce crezi.Eu cred ca Dumnezeu vindeca.

12. În al treizeci şi nouălea an al domniei sale, Asa s-a îmbolnăvit de picioare aşa încât avea mari dureri; chiar în timpul bolii lui, n-a căutat pe Domnul, ci a întrebat pe doctori.
13. Asa a adormit cu părinţii săi, şi a murit în al patruzeci şi unulea an al domniei lui;

#430 adimercea

Forumist

• Banned
  • 168 posts
  • LocationARAD

Posted 09 May 2011 - 07:23 PM

Am fost sambata la o conferinta cu aprox.350 de slujitori(pastori,prezbiteri,conducatori de biserici), tema conferintei a fost cresterea spirituala(calitativ).As dori niste raspunsuri de la dvs.pe aceasta tema.Multumesc.

#431 arcan

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,106 posts
  • LocationWild West

Posted 09 May 2011 - 07:46 PM

Daca ai fi fost la un miting al politistilor, aveam ce vorbi. Nu uita ca aici e forum al politistilor, nu al pocaitilor din diverse secte . SI mai ales esti off-topic. pastorii tai nu au absolut nimic cu Iisus.

#432 adimercea

Forumist

• Banned
  • 168 posts
  • LocationARAD

Posted 10 May 2011 - 09:47 AM

Acest topic este despre Isus iar eu vorbesc numai despre El si Cuvantul Sau.(Biblia).Politistii au nevoie de Dumnezeu.

5 Este un singur Domn(Isus), o singură credinţă, un singur botez.
6 Este un singur Dumnezeu şi Tată al tuturor, care este mai presus de toţi, care lucrează prin toţi şi care este în toţi.
7 Dar fiecăruia din noi harul i-a fost dat după măsura darului lui Hristos.
8 De aceea este zis: „S-a suit sus, a luat robia roabă şi a dat daruri oamenilor.”
9 Şi acest: „S-a suit” ce înseamnă decât că înainte Se coborâse în părţile mai de jos ale pământului?
10 Cel ce S-a coborât este acelaşi cu Cel ce S-a suit mai presus de toate cerurile ca să umple toate lucrurile.
11 Şi El(Isus) a dat pe unii apostoli; pe alţii, proroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători,
12 pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos,
13 până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos;
14 ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire;
15 ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.
Efeseni 4

La fel ca si progresul in cariera exista si o crestere spirituala.
Astept si alte raspunsuri despre cresterea spirituala.Multumesc.

Pocainta este o porunca de la Dumnezeu si o conditie certa a mantuirii.

30 Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;
31 pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi…”
Faptele apostolilor 17

3 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”
nasterea din noi presupune pocainta adica sa iti para rau de viata pacatoasa pe care o duci, sa-ti ceri iertare si sa accepti nevoia unui Salvator prin credinta in jertfa lui Isus.

5 Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.
Ioan 3

Edited by adimercea, 10 May 2011 - 09:55 AM.

#433 arcan

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,106 posts
  • LocationWild West

Posted 10 May 2011 - 10:21 AM

Inca o data iti spun : Pastorii tai nu au nimic cu Iisus ! Sunt doar niste smecheri care profita de prostii din turma. Afirm cu toata responsabilitatea acest lucru.

#434 rustic

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 10 May 2011 - 11:25 AM

Confirm si eu cele spuse de arcan.E plina tara de "pocaiti",acesti sectari care au drept scop atragerea de cat mai multe persoane.Mai putina propovaduire si mai multa munca si fapte concrete, de asta are nevoie tara.

P.S. Adevarata credinta in Dumnezeu este una singura si aceea este ORTODOXIA.

#435 adimercea

Forumist

• Banned
  • 168 posts
  • LocationARAD

Posted 11 May 2011 - 07:37 AM

Fiecare raspunde de ce face sau nu face si ar trebui,de ce vorbeste sau nu vorbeste si ar trebui,de ce gandeste.Eu ma ingrijesc de mine si familia mea(sotia mea,fiica mea) in acesta privinta.Isus a facut atatea pentru mine, eu sunt dator sa marturisesc lucrarea Sa in viata mea si in jurul meu.

#436 adimercea

Forumist

• Banned
  • 168 posts
  • LocationARAD

Posted 11 May 2011 - 07:52 AM

View Postrustic, on 10 May 2011 - 11:25 AM, said:

Adevarata credinta in Dumnezeu este una singura

Credinta care implineste voia lui Dumnezeu.Unde gasesti voia lui Dumnezeu?In Biblie.

Isus le spunea celor de pe Pamant acum 2.000 de ani si ne spune si noua azi

Matei 22:29
Drept răspuns, Isus le-a zis: „Vă rătăciţi! Pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.

Biblia o avem toti acasa sau este online dar ne lipseste puterea lui Dumnezeu,pentru a intelege Biblia avem nevoie de revelatia Autorului,a Duhului Sfant si aceasta se primeste prin rugaciune.

Faptele apostolilor 1:8
Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.”

Eu am siguranta mantuirii,am dovada credintei vii in Isus,pentru ca vad in jurul meu semnele credintei mentionate de Isus in Biblie.Semnele subliniate le-am vazut si auzit cu ochii repectiv urechile mele,

15 Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
16 Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.
17 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu [u]vor scoate draci[/u]; vor vorbi în limbi noi;
18 vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.”
19 Domnul Isus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălţat la cer şi a şezut la dreapta lui Dumnezeu.
20 Iar ei au plecat şi au propovăduit pretutindeni. Domnul lucra împreună cu ei şi întărea Cuvântul prin semnele care-l însoţeau. Amin.)

Va prezint un Isus viu care si azi face minuni,Cel care ne da mantuirea.Va prezint Cuvantul Sau(Biblia) si va indemn la rugaciune.Dumnezeu sa ne binecuvanteze!

Edited by adimercea, 11 May 2011 - 07:54 AM.

#437 anamaria1292

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 405 posts
  • LocationCampulung,Arges

Posted 15 May 2011 - 06:32 PM

Am si eu in clasa niste asa zise "pocaite"..Toata ziua le auzi cum canta si nimeni nu le ajunge la nas..Problema e ca asa zisele credincioase se intalnesc cu "fratii" lor in fiecare vineri(cica se "roaga")si mai ca le-as crede doar ca la ele rugaciunea incepe seara la ora 21 si se termina undeva pe la ora 1-2..In concluzie e greu de crezut ca niste fete de 17-18 ani impreuna cu baietii sariti bine de 25 se intalnesc sa se roage si sa cante...Oricum am un sfat pentru noi astia "necredinciosii"si "desfranatii":sa ne ferim de pocaiti ca sunt printre cei mai mari hoti si prefacuti(o spun in cunostiinta de cauza)..de mentionat ca nu generalizez..

#438 avam

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 352 posts

Posted 15 May 2011 - 09:12 PM

Merceo, nasol frate, acum mai nou se difuzează pe sticlă, mai des pe la Cinemax şi alte Discovery, că Isus sau IIsus ar fi fost şi prin India şi că Şi-ar fi făcut şi pe acolo Lucrarea!.El cel din India este acelaşi cu El cel din Ierusalim?. Ia desluşeşte-mă frate că s-a lăsat ceaţa la mare. Ce zic predicatorii tăi?. Nu sunt răutăcios, sunt doar curios, te-am mai întrebat eu câte ceva de mai multe ori, dar tu nimic, o ţi înainte cu "învăţătura". Şi mai am o curiozitate frate cum te descurci cu mălaiul după ce dai zeciuiala la comunitate, că e criză mare!. Nu eşti ţinut să-mi răspunzi. Să auzim de bine!
P.S. Am respectat şi respect în continuare toate cultele şi religiile, dar trebuie să recunosc că nu îi înghit pe misionarii care încearcă să te convertească cu japca, fără să le pese că ai şi tu drepturi ca şi ei şi că eşti liber să îţi alegi propria viaţă spirituală. Dumnezeu să aibă grijă de toate oile sale, inclusiv de cele rătăcite, Amin!.( adică în traducere din Ebraică= aşa să fie, aşa să se împlinească!)

#439 adimercea

Forumist

• Banned
  • 168 posts
  • LocationARAD

Posted 16 May 2011 - 06:27 PM

Alegerea este personala.Cand il gasesti pe Isus cu adevarat nu vrei sa ti aceasta comoara numai pentru tine ci trebuie sa o impartasesti.Dumnezeu sa va binecuvanteze!Sa ajungeti sa-L cunosteti pe El ca sa aveti parte de tot ce a platit si a promis Isus Fiul lui Dumnezeu.Amin!

#440 danpin

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 896 posts

Posted 16 May 2011 - 06:29 PM

arata-mi si mie unul de aici care sa rezoneze cu ideile tale...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users