Competente sporite politistilor si modificarea uzului de arma
Posted 05 July 2010 - 03:11 PM
Posted 05 July 2010 - 05:12 PM
Posted 05 July 2010 - 05:31 PM
Posted 05 July 2010 - 05:34 PM
Posted 05 July 2010 - 06:23 PM
Marius, on 05 July 2010 - 03:11 PM, said:
si ce facem noi cu "prastia" cand domnu infractor scoate la iveala un glock, bereta, makarov sau cine stie ce alte arme MULT superioare???
stiu ca sunt colegi care s-au dotat singuri cu performante sau au in dotare astfel de persoane, dar aceste cazuri sunt rare, tinand cont ca 90% dintre cei din strada au "carpati" (adica un pistol la fel de bun ca si tigarile "carpati" in comparatie cu alte marci).
concluzia: degeaba s-ar imbunatati cadrul legislativ in ceea ce priveste acest lucru dak nu s-ar face si inlocuiri ale echipamentului.
Posted 05 July 2010 - 06:59 PM
Nu trebuie sa asculti toti neavizatii, care isi dau cu parerea despre pistolul Carpati fara a fi tras vreodata cu el, ori cei care nu l-au scos din toc niciodata intr-o situatie reala.
Intradevar, este o arma veche si nu mai corespunde noilor standarde, dar asta nu inseamna ca nu e bun pt aparare personala, pentru lupta la distante mici.
Cel mai mare dejavantaj al Carpatiului este capacitatea de foc redusa, de numai 6 cartuse pt fiecare magazie.
Dupa parerea mea, primul pas trebuie facut prin modificarea legislatiei. Cetateanul sa fie constient ca daca nu respecta indicatiile politistului, se poate folosii impotriva sa forta, inclusiv arma de foc.
O astfel de modificare legislativa ar aduce in primul rand protecte politistului din strada.
Posted 05 July 2010 - 07:24 PM
Marius, on 05 July 2010 - 06:59 PM, said:
Dupa parerea mea, primul pas trebuie facut prin modificarea legislatiei. Cetateanul sa fie constient ca daca nu respecta indicatiile politistului, se poate folosii impotriva sa forta, inclusiv arma de foc.
Si poate cu ocazia asta ar invata ca nu este ok sa-i iei la misto pe politisti si sa incerci s-o faci pe desteptul cand de fapt nu esti.
Posted 05 July 2010 - 07:49 PM
Posted 05 July 2010 - 10:26 PM
Cat timp nu este cadru legislativ si multe exemple anterioare ale colegiilor de folosire LEGALA a fortei in rezolvarea unor spete, va fi greu,,,,
Poate sta pe tusa ("la dispozitie") daca il da doamna in judecata ca a "bruscat-o" de antebrat
Posted 06 July 2010 - 02:38 PM
e chiar vitala atat pentru siguranta politistului cat si ptr siguranta cetateanului...deci sa fie un statut al politistului la fel ca in statele unite, acolo da respect ptr politist
Posted 06 July 2010 - 03:10 PM
asa cred eu...... contraziceti-ma!
Posted 06 July 2010 - 03:16 PM
Posted 06 July 2010 - 03:18 PM
Consider că legea trebuie îmbunătățită. Trebuiește scoasă prevederea aceea „gradual și proporțional” și toate celelalte de acest gen. Nu fac nimic altceva decât să lase loc de interpretări, după părerea mea.
Să se precizeze clar situațiile și fără astfel de prevederi neclare ce pot fi interpretate în nu mai știu câte feluri.
Posted 06 July 2010 - 04:13 PM
Posted 06 July 2010 - 04:16 PM
Dar a fost introdusă sub altă formulare.
Posted 06 July 2010 - 06:03 PM
_ șefii noștri dragi ,scumpi și competenți ( mă refer la cei din I.G. P .și din M.A.I. ) , nu au mai lucrat în stradă din vremea când „se circula o duminică cu soț și una fără soț _ la numerele de la mașini ”
_ iar cel de-al doilea motiv este că sunt foarte supărati că li s-au redus salariile cu 25% și sunt în ”grevă” ... își odihnesc mintea ...
Posted 06 July 2010 - 10:45 PM
maxu08, on 06 July 2010 - 03:16 PM, said:
Deci eu cred ca se mai poate lucra la cadrul legislativ...
Posted 06 July 2010 - 11:27 PM
moga, on 06 July 2010 - 10:45 PM, said:
teoretic ai dreptate insa circumstantele privind savirsirea unei fapte, presupus penale, tine de optica fiecarei parti. In realitate, asa cum stim cu totii, unul este nevinovat (presupusul faptuitor) si considera ca este abuzat, acuzat nedrept, etc etc iar celalalt crede - de bunacredinta - ca a prins un faptuitor si ca probele sale sunt invincibile. Iar de aici iese acea rezistenta la masurile de retinere sau la crizele de nervi - nejustificate - pe de o parte, iar pe de alta parte sunt posibile depasiri ale limitelor privind folosirea fortei. Toate acestea sunt lucruri care tin de caracterul fiecarei persoane si de aceea este bine sa existe reguli clare de conduita, reguli care protejeaza ambele parti de abuzurile potentiale.
Posted 09 July 2010 - 02:46 PM
Din experienţă şi din ştirile prezentate în mass-media observ faptul că majoritatea celor care se plâng de faptul că au fost bătuţi de poliţişti sunt nişte tipi cu ceafa groasă, mai mult sau mai puţini creoli, bine făcuţi, mă rog genul de care majoritatea oamenilor obişnuţi sunt speriaţi şi chiar terorizaţi .
Astfel că nu cred că este cazul să ne lansăm în în discuţii legate de principii şi să teoretizăm prea mult problema înainte să analizăm din toate punctele de vedere cazurile concrete.
Referitor la cadrul legal cred şi eu că înainte de a acorda competenţe sporite prima măsură ar fi să eliminăm formulările neclare din legislaţia actuală .
Astfel toate manualele , ghidurile metodologiile ,etc. de intervenţie sunt foarte lacunare şi neclare în ceea ce priveşte folosirea forţei fizice de către poliţişti sau a procedeelor de autoapărare.
În condiţiile actuale mai uşor justifici de ce ai folosit cătuşele sau spayul iritant-lacrimogen decăt o pălmuire .
Edited by aromas, 09 July 2010 - 02:47 PM.
Posted 09 July 2010 - 04:50 PM
maxu08, on 06 July 2010 - 11:27 PM, said:
Am patit si sa mi se ceara actele direct, si am intrebat "cu cine stau de vorba ca nu va cunosc
Edited by moga, 09 July 2010 - 04:51 PM.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users