Jump to content

Gestul lui Alexandru Gheorghe

207 replies to this topic

#41 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 26 January 2012 - 11:15 AM

Intunecatule eu o sa-ti dau ca si exemplu pe un coleg de-al meu care dupa taieri si-a pierdut apartamentul pentru ca i l-a luat banca.
Nu a mai putut plati ratele, a pierdut si banii pe care ii platise pana la acea data, are un copil iar dupa 20 de ani de serviciu s-a mutat cu chirie.
Parca ministerul odata in viata trebuie sa ajute fiecare politist sa-si cumpere ,,o casa". S-a intamplat?
Nu mai suntem militari, ca sa iti repet ce ti-a spus Catalin, priveste ,,uniforma" ca pe un echipament de protectie, si iti pot da asigurari ca electricianul de la CEZ este mult mai bine echipat decat majoritatea politistilor de la P.O., ca tot imi place mie domeniul.
Te-ai gandit macar o singura data ca s-ar putea ca niciun politist sa nu fi aruncat cu cascheta?
Eu am o singura cascheta, care are pretul de ,,catalog" la magazia IPJ 100 de leuti.
Crezi ca sunt chiar asa de tampit incat sa arunc cascheta la Cotroceni , iar atunci cand ajung acasa in buget sa am mai putin cu 100 de lei?
Sunt frumoase mitingurile organizate din fata televizorului, mai ales daca esti un lup moralist cu burta plina.

Nu sunt in masura sa il judec pe tanarul locotenent, o vor face cu siguranta altii si sunt convins ca va raspunde pentru ce a facut.
Pentru ca a gresit.
Insa apreciez curajul lui.
Sper sa-l ajute Dumnezeu si sa-si angajeze avocati foarte buni.
Va avea nevoie.

Edited by Elvis, 26 January 2012 - 11:21 AM.

#42 DarkSide

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 341 posts

Posted 26 January 2012 - 11:39 AM

@catalin+Elvis:
Nu e nevoie sa imi dati exemple punctuale, sunt mii de politisti in situatii de genul asta si singurul motiv pentru care Ministerul nu poate afirma ca il doare in cur de ei e pentru ca nu are cur. Altfel ar face-o.
Da, uniforma nu e militara. Nu mi se pare suficient, ca motiv, sa ne p.sam pe ea. Rectivic, MIE nu mi se pare. Nu va oblig sa achiesati.
Deasemenea, nu am spus ca cei care au aruncat cu caschetele, au facut-o de bucurie, de plitiseala sau de caldura... Evident ca a fost un gest de frustrare maxima, de cutit ajuns la os. Emotional, e justificat. In general toate gesturile emotionale, inclusiv cele deplasate, au o justificare. De multe ori chiar plauzibila.

Cu toate astea, eu imi mentin parerea: justificat, emotional, provenit din acumularea prea multor neputinte insa, totodata, urat. Am spus, poate nu sunt eu suficient de modern, de in pas cu vremea, insa as fi preferat ca lui Basescu sa i se dea cu tifla intr-un mod elegant, care sa il umileasca, care sa ii arate diferenta dintre noi si altii.
Jeez, cre' ca sunt cripto-nostalgic, hm? :D

#43 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 26 January 2012 - 12:07 PM

Eu privesc în alt fel lucrurile. Aceea aruncare a caschetelor a fost un gest simbolic, că doar nu au renunțat definitiv polițiștii să mai poarte acel element al uniformei pentru totdeauna.
Și din orice parte aș privi ceea ce s-a întâmplat atunci, acolo părerea mea este că nu este nimic de blamat. Și mi-am susținut acest punct de vedere tot timpul, chiar și înainte de apariția protestelor din ultimele zile, unde românii au adoptat lozincile polițiștilor, ce până acum erau atât de blamate de tot felul de politruci, analiști sau lupi moraliști pe la televizor. Din păcate chiar și din rândul reprezentanților polițiștilor au fost exemple de tâmpi ce au blamat pe la televizor gestul polițiștilor de la acel miting de pomină, deși chiar și apariția lor la televizor se datorează tot acelui miting.
Nu are rost să mai repostez aici ce am mai spus despre acest subiect, le poți citi aici și aici. (și mai există posturi în legătură cu acest subiect, dar nu am avut răbdarea să le caut). Concluzia este că atunci și acolo polițiștii au demonstrat încă o dată că sunt cu un pas înaintea societății civile, au fost pragmatici și și-au atins scopul (nimeni din societatea civilă nu auzise sau știa de existența sindicatelor din poliție sau de problemele acestei categorii profesionale), iar protestele din zilele trecute nu au făcut decât să confirme că cei ce s-au grăbit să blameze polițiștii au cam dat cu bâta-n baltă.

#44 DarkSide

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 341 posts

Posted 26 January 2012 - 12:23 PM

Eu nu am pus in discutie aspectele la care faci tu referire in alin. 2 si 3. Doar pe cel al datului cu caciula dupa caini. Ma rog, cu cascheta dupa Base. Si nici macar pe ala nu l-am pus eu in discutie, m-a intrebat cineva ce parere am, sau cam asa ceva.
Evident ca a fost un gest simbolic. Si daca si-ar fi dat pantalonii jos si ar fi scandat Ca sa mearga treaba snur, Pupa-ne pe toti in..., sau ceva in genul asta, tot un gest simbolic era, ca doar nu ar fi avut nimeni pretentia ca intimatul chiar sa onoreze propunerea. Macar pentru faptul ca ar fi durat destul de mult pana ii pupa pe toti.
Dincolo de simbolistica gestului, eu il apreciez in continuare asa cum am spus.

Whatever, ca si in cazul discutiei despre Locotenentu' lu' Peste, lucrurile sunt relative. Cum se spune...the beauty is in the eye of the beholder. Adica fiecare interpreteaza cum vrea, cum crede, cum simte.

Edited by DarkSide, 26 January 2012 - 12:24 PM.

#45 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 26 January 2012 - 01:14 PM

View PostDarkSide, on 26 January 2012 - 11:39 AM, said:

Nu e nevoie sa imi dati exemple punctuale, sunt mii de politisti in situatii de genul asta si singurul motiv pentru care Ministerul nu poate afirma ca il doare in cur de ei e pentru ca nu are cur. Altfel ar face-o.

Faci pariu ca are?

#46 DarkSide

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 341 posts

Posted 26 January 2012 - 02:34 PM

View PostCatalin, on 26 January 2012 - 12:07 PM, said:

(...)
Și din orice parte aș privi ceea ce s-a întâmplat atunci, acolo părerea mea este că nu este nimic de blamat. Și mi-am susținut acest punct de vedere tot timpul, chiar și înainte de apariția protestelor din ultimele zile, unde românii au adoptat lozincile polițiștilor, (...)
banuiesc ca te referi in primul rand la deja clasicul refren "Iesi afara, javra ordinara", nu? :D

Edited by DarkSide, 26 January 2012 - 02:35 PM.

#47 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 26 January 2012 - 03:02 PM

Ai dreptate. Aceea lozincă a fost adoptată acum de cei ce protestau, probabil tocmai datorită faptului că societatea civilă a observat că deranjează și datorită ei polițiștii au avut de suferit.

#48 DarkSide

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 341 posts

Posted 26 January 2012 - 03:33 PM

Nu stiu ce sa zic. Poate tie ti se pare un motiv de mandrie si poate chiar e. Dar daca luam in calcul ca, la randul lor, politistii cei degraba aruncatori de caschete, au preluat sloganul de la o galerie a unei echipe de fotbal (din cate stiu eu, lui Piturca i s-a strigat pentru prima data asta, in Ghencea, acum cativa ani), tot asa de mandru esti?
Acum nu zic, era mai greu sa preia un slogan al Academiei Romane...
Si nici nu spun ca era frumos daca ar fi cantat Gaudeamus Igitur pe la gardul Cotrocenilor. Insa, cum spuneam, as fi vrut sa aratam ca suntem ceva mai mult decat o galerie ofticata pe antrenor.
Deci poti sa imi repeti cat vrei tu ca e un motiv de mandrie, sa dai, ca politist, cu cascheta dupa seful statului si sa ii strigi iesi afara, javra... Mie mi se pare ca fazele astea doua, dimpotriva, mai rau au stricat imaginea politistului in ochii publicului, decat sa o ridice.

#49 agent

Junior

• +Members
  • Pip
  • 15 posts
  • LocationSfantu Gheorghe

Posted 26 January 2012 - 04:03 PM

DarkSide.....cred ca te inseli,societatea civila nu cred ca ne priveste urat din cauza expresiei ""javra ordinara"" ,pur si simplu actualul(inca) presedinte merita acest apelativ!

#50 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 26 January 2012 - 04:07 PM

Acela nu a fost primul miting al polițiștilor, au mai existat câteva și înainte, fără acest gen de scandări sau gesturi. A auzit cineva de ele sau își mai amintește cineva? Nimeni, absolut nimeni. I-a băgat cineva din minister sau igpr în seamă? Răspunsul este același, absolut nimeni. Doar au mimat ceva interes și i-au trimis la plimbare. Că ulterior mitingului liderii polițiștilor nu au știut să exploateze acel miting de pomină și au trădat, e altă discuție.
După acel miting toate categoriile au preluat aceea scandare, medici, profesori și alții. Probabil că și ăia sunt niște inculți sau lipsiți de imaginație. De ce au făcut-o? Pentru că au înțeles și ei necesitatea abordării unui limbaj exact la nivelul fiecăruia, pentru a te putea face înțeles sau auzit. Așa stă treaba cu comunicarea. Poți să-i cânți cât dorești unui individ Gaudeamus Igitur, dacă el îl aude pentru prima dată mă tem că doar îți pierzi vremea.
Oare crezi că dacă un judiciarist ce sarcinile de serviciu îl duc printr-o mahala și discută cu ăia povestindu-le din vreo carte de filozofie sau sociologie, vor înțelege ceva vreodată? Te asigur că nu, iar polițiștii au dat dovadă că știu ce presupune comunicarea.

#51 DarkSide

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 341 posts

Posted 26 January 2012 - 05:22 PM

Pai fara sa vrei, cred ca imi dai dreptate: nu e trist ca lumea isi aminteste de un miting al politistilor doar pentru vulgaritatea unei scandari si extremismul unui gest?
Faptul ca dupa acel miting, scandarea a fost preluata si de alte categorii, "medici, profesori", nu cred ca ne ridica pe noi. Cel mult ii coboara pe ei. Crezi ca australopitecii din galeria Stelei (scuze, sunt dinamovist, n-am putut sa ma abtin :D ) se simt mai homo sapiens de cand scandarea asta a fost preluata de politisti si, prin ei, de medici, profesori samd?
Faptul ca unul mai civilizat ca mine incepe sa ragaie sau sa se zgarme in nas dupa ce m-a vazut pe mine facand acelasi lucru, nu ma transforma pe mine in mai civilizat ci pe el in mai badaran, cred.
Deci, in continuare, nu vad un motiv de mandrie in faptul ca au preluat si altii scandarea aia.

Cat priveste gluma aia, ca politistii au dat dovada de aptitudini comunicationale prin aceea ca au abordat un limbaj specific nivelului destinatarului (aka Base), ok, o apreciez, iau act si de argumentatia ta, aia cu judiciaristul comunicand cu mahalaua, dar atat. Continuand pe linia asta, atunci de ce nu s-a scandat si "baga-ne-am p..a-n mata!", "ia-ti fapta, fu..-ti mortii ma-tii" sau "sparge-te, p..a-te-as in gat de cioara"? Ca doar sunt expresii curente in dotarea oricarui politist deprins cu anchetele mai "amanuntite"?
Deci lasa-ma cu "cominicarea la nivel"...

Ok, bravo lor ca au dat cu caschetele, bravo lor ca au strigat ca pe stadion, bravo lor ca i-a bagat lumea in seama prin asta. Dar eu unul as fi fost mandru daca n-o faceau. Ce mai urmeaza? Cocteiluri Molotov si batai cu jandarmii? Rasturnam vreo masina si-i dam foc? Ne suim pe macarale si strigam sa vina Base ca altfel ma arunc? Copaci de-a curmezisul soselei? Nu de alta, dar chiar sa ne tina minte lumea...

Si chiar daca sunt singurul care gandesc asa, tot nu imi schimb parerea...

Edited by DarkSide, 26 January 2012 - 05:22 PM.

#52 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 26 January 2012 - 05:50 PM

Nu am spus nicăieri că dacă medicii au preluat lozinca, îi ridică pe polițiști sau îi coboară pe ei. Poți reciti ceea ce am postat și ai să te convingi.
Și nici că acest lucru îi face pe polițiști să se simtă altcumva.
Pur și simplu au găsit modalitatea prin care să se facă auziți fără să ajungă la extremele de care vorbești. Pot să pun pariu că dacă tu și cei ce blamați ceea ce au făcut polițiștii acolo veți protesta scandând citate din Voltaire sau orice alte lozinci inteligente, o să o faceți pentru multă vreme fără ca cineva să remarce acest lucru. Înțelegi care e diferența?
Bine, sunt convins că tu nu vei participa vreodată la un miting, tocmai pentru că privești lucrurile cu alți ochi, de pe o altă poziție, cu un alt venit și după cum ți-am mai zis: cu burta plină, "vezi lumea cu alți ochi". Același lucru s-a întâmplat și cu cei care ar trebui să ne reprezinte sau cu cei ce ne conduc, nu mai au idee despre cum e viața în iarbă, privesc numai din loja aflată în tribună (ca să păstrăm linia asta microbistă).
De aceea nici nu doresc să te conving să-ți schimbi părerea. Nu știu de unde ai tras o astfel de concluzie. Doar doream să-ți arăt și un alt punct de vedere.

#53 DarkSide

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 341 posts

Posted 26 January 2012 - 06:13 PM

Eh, hai c-o dai in dude flambate. Mai ai putin si imi citezi din Lenin si Lupta de clasa, eventual pe mine ma treci la Ciocoii vechi si noi, capitolul "Sa-i omoram cu pietre!" :D
Doar pentru ca nu sunt de acord cu gesturile care iti umplu tie sufletul de mandrie, gata, am salariul mare, am burta plina bla. Ti se pare corect modul in care pui problema? Dar pe urma eu sunt ala care atac, intep pe altii si nu mai stiu ce fac, este?! nevermind, nu stau in drum de pareri de genul asta, doar iti aratam ca nu procedezi corect.

Nici eu nu am spus ca ar trebui sa ai parerea mea. Si nici nu spun ca incerci sa ma convingi tu de a ta. Pur si simplu discutam, ca de-aia ii zice forum. Se mai mira nu mai stiu cine ca de ce discut eu numai in contradictoriu. Pai iete, de-aia, ca asa e misto, sa vina unul cu o parere, altul cu o alata, fiecare sa si-o sustina, argumeneze, apere... Mie nu mi-e dor de vremurile in care aveam toti aceeasi parere. Deci chiar nu ma deranjeaza ca ti-o sustii, dimpotriva, apreciez.

Nu am spus nicăieri că dacă medicii au preluat lozinca, îi ridică pe polițiști sau îi coboară pe ei.

Da, nu ai spus textual asta, insa mie asa mi-a sunat fraza asta:

După acel miting toate categoriile au preluat aceea scandare, medici, profesori și alții. Probabil că și ăia sunt niște inculți sau lipsiți de imaginație.
Adica argumentand ca a fost preluata de niste categorii intelectual-superioare, mi s-a parut ca vrei sa spui ca asta garanteaza calitatea "scandarii". De-aia ti-am dat eu exemplul cu ragaitul sau zgarmatul in nas. Ca sa arat ca nu neaparat omul (des)califica gestul. Ci uneori e invers, gestul (des)califica omul.
Dar, ok, daca nu asta ai vrut sa spui, atunci vorba lui Soric-Care-A-Facut-Liceul-De-Matematica-Fizica: iţămisandărstending.

Case closed? :)

#54 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 26 January 2012 - 06:56 PM

View PostDarkSide, on 26 January 2012 - 06:13 PM, said:

Adica argumentand ca a fost preluata de niste categorii intelectual-superioare, mi s-a parut ca vrei sa spui ca asta garanteaza calitatea "scandarii".
Nu garantează calitatea scandării, cred că absolut toată lumea e de acord că acele scandări nu excelează deloc la acest capitol, dar demonstrează eficiența ei, faptul că și-a atins scopul. Iar categoriile "intelectual-superioare" dar și ceilalți români, au apreciat ingeniozitatea sau inspirația celor ce au ales-o.
De asemenea eu nu am spus că îmi umple sufletul de mâdrie, ceea ce au făcut colegii mei atunci și acolo, ci am spus că îi susțin necondiționat, tocmai pentru că sunt de-ai mei, indiferend cum sunt ei, inspirați sau nu, bădărani ori cizelați și așa mai departe. Iar realitatea ne demonstrează tocmai prin faptul că românii au adoptat lozinca polițiștilor, că ceea ce au făcut atunci a fost apreciat de societatea civilă.

#55 DarkSide

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 341 posts

Posted 26 January 2012 - 07:14 PM

Ok. :)
No further question, your honor!

:good:

#56 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 26 January 2012 - 07:41 PM

Intunecatule daca ii puneam la Cotroceni lui base, Corul Scavilor crezi ca intelegea ceva ?
Am fost la mai toate mitingurile politistilor, dupa asta cu caschetele cum spun ziaristii, Blaga a fost demis.
Ti se pare putin?

#57 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 27 January 2012 - 12:06 AM

Revenind on-topic
Se pare că l-a luat valul rău de tot pe locotenent și a început să spună lucruri trăsnite. Priviți aici:

Alexandru Gheorghe: „Am propus ca Armata să preia timp de o lună administrarea țării

Cererea formulată ieri, pe care militarul a declarat că dorește să o prezinte întregii țări, nu făcea referire la persoana lui. „A fost o solicitare verbală adresată forurilor superioare. Este viziunea mea despre cum s-ar putea detensiona situația în cazul meu și situația socială din România", a spus ofițerul.
„Am propus ca Armatei să-i fie încredințată pe durata de o lună administrarea acestei țări. Armata să-și ia angajamentul ca într-o lună de zile să organizeze alegeri libere și democratice, supravegheate de presa română liberă", a declarat tânărul. În opinia sa, Armata ar fi fost potrivită să asigure democrația. „Superiorii m-au întrebat: bun, și ce invocăm? Le-am spus că situația de urgență. Dacă acum, când oamenii sunt în stradă, nu se poate invoca asta, nu știu ce să mai spun", a mai arătat locotenentul.
Pe buletinele de vot, Alexandru Gheorghe a propus să apară toate partidele politice. „În plus, pe lângă partide, am propus să fie trecută și monarhia constituțională, cu armata alături, ca garant al democrației, cum scrie și în Constituție", a explicat Alexandru Gheorghe. În opinia sa, nu s-ar fi produs niciun fel de dezechilibru social.
Militarul a reclamat că a fost forțat să semneze, ieri și azi, anumite documente ilegale, printre care un ordin al comandantului prin care el urma să fie trimis în fața consiliului de judecată. „Am comunicat că ordinul este vădit nelegal și am dreptul să nu îl execut. Nu l-am semnat. În ordin se spunea că nu am păstrat eschidistanța politică. Dar așa ceva nu este adevărat", a mai spus ofițerul.
„Azi, au venit la mine cu o citație. Nu știu de când există oameni care dintr-o dată se transformă în procurori militari. Eram citat în unitatea militară, să dau explicații despre o declarație pe care nu o dădusem. M-am simțit jignit. Să fie lege, dar pentru toți", a încheiat militarul.

articolul complet | adevărul.ro

#58 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 27 January 2012 - 12:26 AM

Eu v-am zis ca e papagal. Prestatia lui din seara asta a fost mai mult decat lamentabila. Pe langa asta a demonstrat clar ca e pe dinafara in cunoasterea legii si a regulamentelor in baza carora activeaza. Sper sa nu fie multi ca el prin armata.
E tipul de ofiter doxa de carte, ajuns pe munca si invatatura lui ofiter, dar care nu are nici in clin nici in maneca cu aptitudinile si calitatile de lider pe care trebuie sa le aiba un ofiter.

#59 DarkSide

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 341 posts

Posted 27 January 2012 - 09:22 AM

Se mai indoieste cineva ca e idiot? Auziti ca matreata poate sa ii produca creierul: sa pui monarhia pe buletinul de vot, "cu armata alaturi". :ner:

#60 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 27 January 2012 - 09:31 AM

Omul face greseala dupa greseala, dupa treaba cu grupul de ofiteri care-l sustin, revolta in cadrul armatei, acum ne propune o lovitura de stat.
Sa-l ajute Dumnezeu dar este naiv rau.

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users