Jump to content

Neplata drepturi prevazute de OG nr. 38/2003 privind salarizarea politistilor

8 replies to this topic

#1 MuadDib

Incepator

• Juniors
  • 8 posts
  • LocationCraiova

Posted 22 January 2012 - 10:14 PM

Buna seara.
Am si eu o intrebare,
În anul 2010, ca urmare a aplicarii masurilor de austeritate, a fost emisa Legea 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, in care Art. 9 prevede ca ”(1) In anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.”
Acestea fiind spuse, a se citi legiferate, intreb si eu ca un umil ciumpalac, daca raporturile de serviciu mi-au incetat si munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, ma refer la anul 2011, nu mi-au fost compensate cu timp liber corespunzator, in prezent fiind pensionat medical, din octombrie 2011, banuiesc ca nu mai pot fi recompensat cu timp liber, pot solicita plata pentru munca suplimentara si munca prestata in zilele de repaus... conform Legii 38/2003, art. 16, alin. I, lit. b? :hmmmt:

Daca nu am postat unde trebuie rog un moderator sa mute postul. Multumesc pentru intelegere.

Si inca o intrebare, mai mult curiozitate, daca are cineva cunostinta despre Hotararea Definitiva si Irevocabila (Decizia) nr. 329 din 10.03.2011 a Curtii de Apel Bucuresti, care din cate am inteles obliga MAI la plata muncii suplimentare efectuata peste durata normala a timpului de lucru si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, pentru perioada 2008 ~ 2010. :o

Stima :emo-yessir:

#2 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 22 January 2012 - 10:54 PM

Muadib poti cere recuperarea drepturilor pe ultimii trei ani, insa nu ca si functionar public, pentru ca ti-ai pierdut aceasta calitate, in prezent fiind dupa cum spui pensionar.

#3 MuadDib

Incepator

• Juniors
  • 8 posts
  • LocationCraiova

Posted 22 January 2012 - 11:32 PM

View PostElvis, on 22 January 2012 - 10:54 PM, said:

Muadib poti cere recuperarea drepturilor pe ultimii trei ani, insa nu ca si functionar public, pentru ca ti-ai pierdut aceasta calitate, in prezent fiind dupa cum spui pensionar.

Asteptam un raspuns mai clar si mai concis. Oricum multumesc si pentru atat.
Dar cred ca mai multe le discutam la IPJ, ca tot trebuie sa ajung sa-mi ridic banii pe tinuta si pentru norma de hrana.
Stima.

#4 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 23 January 2012 - 12:15 PM

MuadDib cei de la inspectorat nu mai pot de grija ta.
Trebuie sa-ti angajezi un avocat deoarece nu poti sa-i mai actionezi in contencios pentru ca nu mai esti functionar public.
Sa-ti ridici banii pe tinuta? Cred ca tot prin instanta vei rezolva problema.
La Tibunalul Dolj sunt 50 de actiuni pe aceasta speta.
Iar juristii au depus decat pontajele lunare de unde reiese ca oamenii au lucrat exact 168 de ore deci nu au nicio ora lucrata in plus, sambata ,duminica sau sarbatori legale.
Trebuie sa soliciti buletinul posturilor sau condica, planurile de actiuni si razii, registrul de ore suplimentare, graficele de lucru cu liberele acordate si daca s-a dispus in scris de catre conducatorul unitatii ca tu sa lucrezi suplimentar, sambata , duminica si in sarbatorile legale pe ultimii trei ani de la data promovarii actiunii in instanta.
Succes!

#5 hougy

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • LocationMangalia

Posted 23 January 2012 - 12:39 PM

Dar a castigat careva..?

#6 MTK

Junior

• Members
  • Pip
  • 15 posts

Posted 23 January 2012 - 01:48 PM

OG.38/2003 s-a abrogat odata cu aparitia Legii salarizarii unitare. adica din 2010...

#7 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 23 January 2012 - 07:29 PM

Si pana atunci? Depinde cand afost introdusa actiunea.
Dupa rationamentul tau, cred ca juristii de la IPJ Dolj te-ar pupa, orele lucrate in plus, sambata, duminica si sarbatorile legale nu ar mai trebui platite, nu?

#8 MuadDib

Incepator

• Juniors
  • 8 posts
  • LocationCraiova

Posted 23 January 2012 - 09:26 PM

@ELVIS@ Nu este nici un fel de problema, primul pas este raspunsul negativ pe care il voi primi de la conducerea IPJ, cat despre munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbatori legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, nu vad cum ar spune cineva ca nu am lucrat, pontajul meu si fisa postului fiind de dispecer unde lucram 4 agenti + unu la concedii. Asa ca nu este nici o problema sa dovedesc ca am lucrat.

#9 MuadDib

Incepator

• Juniors
  • 8 posts
  • LocationCraiova

Posted 23 January 2012 - 09:59 PM

View PostMTK, on 23 January 2012 - 01:48 PM, said:

OG.38/2003 s-a abrogat odata cu aparitia Legii salarizarii unitare. adica din 2010...

Te rog sa-mi spui si mie pe ce te bazezi cand spui ca s-a abrogat ?

Eu ma refeream la Legea 285 din 28 decembrie 2010 aceasta privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice si nu este abrogata este de fapt o completare la OG 38/2003, actualizata în 2009, unde intereseaza în mod deosebit art.16, alin.1, lit. b, care prevede:
(1) Orele prestate peste durata normala a timpului de lucru de politistii incadrati in functii de inalti functionari publici, functionari publici de conducere si functionari publici de executie se vor plati cu un spor din salariul de baza, dupa cum urmeaza:
(B mic) 100% din salariul de baza pentru orele urmatoare. Cu un spor de 100% se platesc si orele lucrate in zilele de repaus saptamanal sau in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza.

Daca nu inseamna ca ma insel eu si imi cer scuze pentru dezinformare.

View Posthougy, on 23 January 2012 - 12:39 PM, said:

Dar a castigat careva..?

Tocmai de asta am intrebat daca are cineva cunostinta despre Hotararea Definitiva si Irevocabila (Decizia) nr. 329 din 10.03.2011 a Curtii de Apel Bucuresti, care din cate am inteles obliga MAI la plata muncii suplimentare efectuata peste durata normala a timpului de lucru si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, pentru perioada 2008 ~ 2010.
Eu nu am decat un pasaj din aceasta dispozitie pe care cu voie de la mine il reproduc mai jos:

”Politistii care efectueaza orele de lucru in intervalul sambetelor, duminicilor si zilelor in care potrivit legii nu se lucreaza nu li se mai acorda sporul de 100% asa cum prevede art 16, alin.1, lit. b din OG 38/2003, actualizata in 2009, ci timp liber corespunzator. Prin timp liber corespunzator, pentru respectarea penalitatii instituite de legiuitor pentru angajator pentru faptul ca dispune de timpul angajatului in acest interval, Curtea de Apel București, prin decizia nr. 329 din 10.03.2011, admite obligativitatea angajatorului de a plăti acest spor de 100% până în anul 2010 iar ulterior prin prevederile art. 9 din Legea 285/2010 se acordă timp liber, în afara celui săptămânal, pentru orele efectuate în intervalul sâmbetelor, duminicilor și zilelor în care potrivit legii nu se lucrează.”

Edited by MuadDib, 23 January 2012 - 10:10 PM.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users