Inca nu m-am decis ce facultate si ce cariera sa urmez si as dori sa primesc cateva sugestii in legatura cu ATM'ul. M-am gandit sa merg spre MAI sau MApN. ce parere aveti? spre care ramura sa merg? se merita?
In cazul in care ma hotarasc sa nu urmez o astfel de cariera militara, ma gandeam ca as putea opta pentru politehnica, facultatea de electronica.
Astept rasunsuri pertinente sa ma ajute sa iau decizia cea buna!
Academia Tehnica Militara
Started by liviu23, Jan 13 2012 11:32 PM
8 replies to this topic
Posted 13 January 2012 - 11:32 PM
Posted 13 January 2012 - 11:42 PM
Asta tu trebuie sa stii unde vrei sa mergi. Depinde ce te atrage. In ziua de azi e dificil sa fii bugetar,aici nu ma refer numai la partea financiara
Posted 13 January 2012 - 11:51 PM
Problema e ca nu stii ce-ti rezerva viitorul...nu sunt decis...azi vreau armata maine civilie...sunt avantaje si dezavantaje...
Multumesc pentru raspuns! Mai astept si alte pareri!
Multumesc pentru raspuns! Mai astept si alte pareri!
Posted 14 January 2012 - 12:13 AM
Îndreaptă-te către domeniul care îţi place cel mai mult. Numai aşa vei putea trece mai uşor peste gunoiul şi mizeriile pe care le găseşti în absolut toate domeniile.
Posted 14 January 2012 - 08:38 AM
Liviu, aceeasi problema am avut-o si eu, dar s-a simplificat foarte rapid pentru ca sunt doua paralele pe care mergem; respectiv eu si matematica.
Adica... daca simti atragere spre astfel de domeniu(militar) e foarte bine. Insa trebuie sa reflectezi asupra faptului ca a fi militar implica multe responsablitati din partea ta, in primul rand.
Armata te modeleaza, iti construieste un alt comportament, pentru ca vei descoperi o cu totul alta lume acolo... iti ofera un salariu decent, insa trebuie sa simti ca vrei asta, tu si numai tu.
Depinde ce vrei sa faci in M.A.I; spre ce doresti sa te indrepti (politie, politie de frontiera, I.S.U, jandarmerie).
Sfatul meu e sa reflectezi si sa te documentezi singur. Unele observatii din partea celorlati pot fii mai mult decat influientabile, fie ele, in bine sau in rau.
Nu uita faptul ca ai un juramant de dat in fata statului si in "fata ta". Ehh... juramatul e cuvantul tau de onoare, ca vei respecta regulamentele militare si-ti vei ajuta tara in orice conditii, in orice imprejurari; un juramant care e inutil pentru unii care intra sau sunt in sistem deja, pentru ca daca romanu' ar fi fii fost drept si fara o foame acerba dupa bani, fara un individualism extins dincolo de granitele posibilului... probabil ca ar fi fost altfel.
Nu uita, renuntand la statutul de civil(a fi militar... politist, pompier, jandarm), inseamna a te afla in slujba statului, acest fapt, implicand multe "rezistente" fizice si... psihice, mai ales. Cei cu experienta ti-o pot confirma.
Mult noroc... si nu uita ca alegerea trebuie facuta de tine.
Adica... daca simti atragere spre astfel de domeniu(militar) e foarte bine. Insa trebuie sa reflectezi asupra faptului ca a fi militar implica multe responsablitati din partea ta, in primul rand.
Armata te modeleaza, iti construieste un alt comportament, pentru ca vei descoperi o cu totul alta lume acolo... iti ofera un salariu decent, insa trebuie sa simti ca vrei asta, tu si numai tu.
Depinde ce vrei sa faci in M.A.I; spre ce doresti sa te indrepti (politie, politie de frontiera, I.S.U, jandarmerie).
Sfatul meu e sa reflectezi si sa te documentezi singur. Unele observatii din partea celorlati pot fii mai mult decat influientabile, fie ele, in bine sau in rau.
Nu uita faptul ca ai un juramant de dat in fata statului si in "fata ta". Ehh... juramatul e cuvantul tau de onoare, ca vei respecta regulamentele militare si-ti vei ajuta tara in orice conditii, in orice imprejurari; un juramant care e inutil pentru unii care intra sau sunt in sistem deja, pentru ca daca romanu' ar fi fii fost drept si fara o foame acerba dupa bani, fara un individualism extins dincolo de granitele posibilului... probabil ca ar fi fost altfel.
Nu uita, renuntand la statutul de civil(a fi militar... politist, pompier, jandarm), inseamna a te afla in slujba statului, acest fapt, implicand multe "rezistente" fizice si... psihice, mai ales. Cei cu experienta ti-o pot confirma.
Mult noroc... si nu uita ca alegerea trebuie facuta de tine.
Edited by VladM, 14 January 2012 - 08:41 AM.
Posted 14 January 2012 - 09:08 AM
liviu23 cu tot respectul, aici este un site al poliţiştilor, nu al militarilor, jandarmilor sau al altor categorii profesionale. Dacă vrei sfaturi în vederea urmării unei cariere de poliţist cred că vei găsi destule păreri pertinente. Sper să nu te supere acest sfat, dar părerea mea este că e inutil să postăm sfaturi despre domenii din care nu avem cunoştinţă sau avem prea puţină, gen cariera militară.
Posted 14 January 2012 - 10:43 AM
o mica obseratie, m.a.i. nu detine o facultate/academie care sa pregateasca personal tehnic asa cum face academia militara, ci isi pregareste necesarul de cadre IN atm, exista locuri "speciale", extrem de putine.
Posted 14 January 2012 - 11:19 AM
Eu pentru că mai mult de jumătate din cariera de poliţist am fost militar, cu acceptul oficiale Serhente Garcia, fac o micuţă completare: acolo se intră mult mai greu decât la notari publici. Trebuie să ai, pe cineva.., acela să te ia de subsori şi să te arunce în sus şi să mai şi strige:"copăcel pilosule!". Nu sunt clase şi doar un nr. restrâns, nu în fiecare an ci periodic, în funcţie de "necesar". Cam atât.
!Gracias por acordó señor Serhente Garcia!
!Gracias por acordó señor Serhente Garcia!
Posted 14 January 2012 - 11:54 AM
Nu sunt clase şi doar un nr. restrâns, nu în fiecare an ci periodic, în funcţie de "necesar". Cam atât.
exista locuri "speciale", extrem de putine.
cam acelas lucru, dar spus mai pe larg si MUUULT mai explicit
exista locuri "speciale", extrem de putine.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users