Cristi, on 14 January 2012 - 12:06 AM, said:
Am fost oprit degeaba de politie!
Posted 14 January 2012 - 01:08 AM
Posted 14 January 2012 - 11:05 AM
Posted 14 January 2012 - 12:42 PM
Posted 14 January 2012 - 04:03 PM
Niet cultura!!!! Inutilitatea existentei voastre si a postarilor este EPICA!!!
Va rugam sa ne scutiti de prezenta si umorul dvs.!
Imi cer scuze pt acest mesaj in numele politistilor care isi fac treaba si nu mai pot inghiti toate tampeniile acestor frustrati precum si in fata celor care intra pe acest forum sa primeasca un sfat, sunt capabili sa il primeasca, sa il inteleaga si sa il aprecieze! Restul:
Posted 28 January 2012 - 02:21 PM
Posted 10 February 2012 - 11:34 AM
Situatia a fost urmatoarea :
Am fost oprit pe DN1 (fac naveta zilnic Bucuresti-Ploiesti) pt. ca faza scurta dreapta nu functiona (bec ars).
Politistul m-a anuntat ca "legea imi permite sa remediez defectiunea pe loc", afara erau -15 gr.C si bineinteles ca nu aveam bec la mine.I-am comunicat acest lucru si am promis ca la urmatoarea oprire (la aprox. 15 km era zona comerciala cu toate supermarket-urile posibile, cu parcare iluminata, etc.).
Se pare ca politia romana a prins infractorul, am fost amendat cu 420 lei (210 lei in 48 de ore), 6 puncte (amenda sau penalizare sau amandoua numai el stie) si, prietenos din fire, m-a iertat sa nu imi ia talonul.
Amenda platita a doua zi reprezinta o mare parte din venitul meu.
Conform legii am fost amendat pt. "defectiuni majore la sistemul de iluminare"
Conform legii politistul "poate" sa ma amendeze.
Conform legii carutele si mopedele sunt interzise pe DN1.
Niste cunoscuti au fost opriti de acelasi echipaj la 5 min dupa mine pt. aceeasi infractiune si nu au fost amendati.
PV de contraventie este absolut indescifrabil.
Intrebari pentru politisti :
1.Cum definiti defectiunea majora ?
2.Daca defectiunea este majora (si se pare ca a fost) de ce am fost lasat sa plec ?
3.Puteam sa circul cu defectiuni majore pana la Paris ?Conform politistului se pare ca da.
4.Daca politistul "poate" sa ma amendeze sa inteleg ca acelasi politist "nu poate" sa ma amendeze ?
4.1. Cum pot dovedi dubla masura ?Sau cat costa ea ?(asta pentru a fi elegant)
5.Daca vad iarasi carute si mopede pe raza de actiune a lor cui pot trimite pozele si filmarile?Aici precizez ca de cand fac naveta pe acest drum am vazut o gramada de accidente datorate carutelor si mopedelor care trec pe langa ei ca pe langa statui.
6.Daca refuzam sa semnez PV ca fiind indescifrabil pana unde se poate prelungi acel "poate" ?
Precizez ca nu am facut contestatie la amenda, in acest caz as fi fost expus zilnic acelui "poate".
Daca cineva isi va pierde timpul sa imi raspunda ii multumesc.
Posted 10 February 2012 - 12:04 PM
Poliția nu a prins niciun infractor în acest caz, ci numai un contravenient. Este o diferență între cei doi termeni.
Și da, conform legii polițistul are dreptul să aprecieze gravitatea faptei și să aplice o sancțiune sau avertisment. Fapt pe care l-a și făcut, iar acest lucru este dovedit de faptul că nu ți-a mai reținut certificatul de înmatriculare, deși putea să o facă, punându-te pe niște drumuri inutile și bazându-se pe buna ta credință (deși aici s-a grăbit să te creadă că îți vei remedia defecțiunea la primul supermarket, din moment ce tu spui că ai fi putut merge până la Paris, trebuia să-ți fi reținut și certificatul de înmatriculare).
Nu are nicio relevanță grija ta față de capra altora, mă refer la cunoscuții sau mopedele/căruțele, etc ce au fost opriți și nu au primit amendă. Tocmai pt că nu înseamnă că nu au fost sancționați d.p.d.v. juridic. Cel mai probabil că au fost sancționați cu avertisment verbal, nu avem de unde să știm, ci doar ne dăm cu presupusul. Deci răspunsul este da, polițistul conform legii are dreptul să aprecieze gravitatea faptei și să aplice o sancțiune precuniară sau avertisment, care poate fi scris sau verbal.
Dacă vei filma mopede sau căruțe, acele imagini le poți păstra pentru colecția personală, pentru că dpdv juridic nu au nicio relevanță, decât poate să dovedească grija ta pentru capra vecinului.
Concluzia este că deși ai primit o sancțiune în mod corect, întrucât ai recunoscut că exista aceea defecțiune la mașina ta, iar polițistul a dat dovadă de înțelegere, ești tributarul unei mentalități tipice românești, datorită căreia încerci să găsești niște motive pe care să le folosești ca scuze sau circumstanțe atenuante, dar care nu au nicio legătură cu problema ta. Asta dacă nu cumva din cauză că circulă mopede/căruțe sau datorită faptului că alții nu au primit aceeași sancțiune, tu în mod intenționat nu ți-ai verificat și reparat defecțiunea la sistemul de iluminare. Sau dorești ca abia după ce nu vor mai exista alte abateri din partea celorlalți participanți la trafic, să fii și tu oprit și sanționat?
Șă fim serioși.
Posted 10 February 2012 - 12:41 PM
Si treaba cu defectiune majora am citit-o in lege a doua zi .
Toate puse cap la cap (bec ars, amenda, neamendarea altora, internetul, flacara violet , etc.) au intrat in compunerea care v-am prezentat-o.
Posted 10 February 2012 - 01:08 PM
Te-ai gândit că există posibilitatea ca scrisul ăla indescifrabil să se datoreze și faptului că afară erau -15 gr.C, iar polițistul ăla avea mâinile înghețate/degerate? Sau ăștia nu au voie să înghețe?
Posted 10 February 2012 - 01:31 PM
Lasand la o parte indolenta dovedita in timp, asa cum v-am spus pe acest drum vad de ani de zile carute si mopede si nimeni nu ma poate convinge ca acei oameni sunt asa de multi incat politia nu reuseste sa stopeze fenomenul, totusi nu mi se pare normal ca o defectiune sa fie considerata majora si in acelasi timp masina sa poata circula mai departe.Atunci care e diferenta intre major si minor?
Nu am cunostinte mari in domeniul juridic dar care mai este rolul legilor si al politistilor (aici ma refer la cei de la circulatie) ?
Pai legea spune ca politistul poate sa faca una, alta dar nu e obligat.Pe de alta parte e lasat sa judece gravitatea faptei dupa niste reguli doar de el stiute.Dupa ce judeca el?Ca legea nu il ajuta in acest caz .Legea practic in acest caz ii spune ceva de genul "fa nene ce consideri tu ".Si el a considerat 2 lucruri :
1.Eu trebuie sa fiu amendat
2.Cei din urma mea NU.
Fapta era aceeasi, lipsa faza scurta dreapta.
Pentru ca nu vreau sa jignesc pe cineva nu am scris clar motivul pentru care unii au scapat dar pp ca il intelegeti cu totii.
Dar au scapat LEGAL, asta ma deranjeaza.
Si bineinteles ca sunt interesat de capra vecinului atunci cand imi mananca fanul.Nu doresc nimanui sa ii apara din 2 in 3 km cate 2-3-5 carute cu lemne si asta PE UN DRUM NATIONAL.
Daca politia e mai interesanta de becul meu dreapta decat de carute, mopede, deszapezire atunci inseamna ca traiesc pe alta lume.
Un avertisment si o verificare a datelor cred ca erau suficiente, dar n-ai ce-i face, "legea mi-a dat dreptul " sa remediez defectiunea noaptea, la -15 gr.C, n-am remediat-o, lipsa bec=210 lei.
Nu fac parte din persoanele care se victimizeaza in fata autoritatilor dar nici nu vreau sa accept unele lucruri ca fiind normale .
Si acum realizez ca nici nu prea am ce contesta, ca politistul a apreciat ceva ca fiind major.
Cine il poate contrazice?
... am uitat sa spun, politistul a completat PV in masina proprie si a deschis geamul cat sa imi arate ce a scris.
Mai pe scurt : El in masina - aprox. 20gr.C
Eu 10 min afara - aprox. -15gr.C (si un vant taios)
De semnat am semnat bagand mana prin geamul deschis in masina lui dar asta nu are nici o importanta.
Repet : nu ma consider o victima dar pur si simplu nu e corect si nici normal.
Putea sa fie si invers situatia (eu in masina si el afara) ca tot incorect si anormal mi se pare.
Posted 10 February 2012 - 01:45 PM
Posted 10 February 2012 - 01:56 PM
deci, recunoasteti nestingherit ca ati incalcat legea, dati si detalii si ne convingeti ca e asa, si dupa aia......aveti asa brusc, o revelatie si realizati in sinea voastra ca sunteti victimele politistilor, care au ajuns, dupa parerea voastra, sa nu mai aiba niciun drept in exercitarea atributiilor de serviciu si sa nu mai fie sub nicio forma in masura sa aprecieze gravitatea unei fapte pentu a lua o decizie in consecinta....
cum dreaq sa nu te enervezi si sa nu-ti sara toti dracii cand vezi specimene d-astea !? abia astept sa incep sa lucrez si chiar imi doresc sa am parte de multi "d-astia", cel putin la inceputul carierei...poate "impreuna reusim sa schimbam un pic mentalitatea"
Numa' bine !
Posted 10 February 2012 - 02:03 PM
În trafic polițistul se întâlnește cu fel și fel de situații, pentru care trebuie individualizată sancțiunea chiar dacă fapta în sine este aceeași. Și ca să înțelegi la ce mă refer am să-ți dau un exemplu. Chiar dacă la două mașini nu le funcționează unul dintre faruri, situațiile celor doi cond. auto pot fi diferite. Pentru că nu pot fi puși pe același palier un conducător ce nu încearcă să remedieze defecțiunea pentru că afară este frig și unul care s-a îngrijit și are un bec de rezervă, iar pe deasupra mai reușește să remedieze defecțiunea. Și putem să continuăm cu astfel de exemple, cum ar fi cazul în care un șoț își duce soția ce e gata să nască la spital, etc, etc. Sunt cazuri și cazuri. La fel, starea materială și atitudinea contează și polițistul le poate lua în considerare, la fel cum poate ține cont și de intenția sau nepăsarea față de regulile de circulație a unora sau pur și simplu imposibilitatea ori circumstanțele atenuante în cazul altora. El nu trebuie să aplice o sancțiune ca un robot. Lucru care s-a întâmplat și în cazul tău, din moment ce nu ți-a reținut certificatul de înmatriculare, iar acum nu ești la RAR cu mașina pentru verficări, în vederea recuperării lui.
În primul rând, doar îți dai cu presupusul atunci când spui că mopedele sau căruțele nu sunt sancționate. NU ai de unde să știi câte astfel de sancțiuni a aplicat acel polițist, ci doar bănuiești că nu ar fi făcut-o.
În al doilea rând, restricțiile de acest gen ar trebui dublate de existența unor drumuri care să le permită și amărâților ălora să se deplaseze. Pentru că și ei sunt tot cetățeni români și au dreptul la liberă circulație. Dacă ar avea bani ca tine, probabil că și-ar lua o mașină și nu ar mai circula cu o căruță la -15 grC. Dar cel mai probabil starea lor materială nu le permite. Ar trebui împușcați sau omorâți cu pietre într-o piața publică? Nu, legea nu spune acest lucru, ci doar că trebuie sancționați cu o amendă, chiar dacă ”îți mănăncă din fânul tău”.
Repet, dacă nu îți funcționa farul din partea dreaptă, noaptea pe un drum pe care mai circulă și niște inconștienți cu mopede sau căruțe, iar tu deși erai conștient de acest lucru, dar ai continuat să circuli așa, nu dovedește decât că ai primit total meritat acea sancțiune. Iar speculațiile pe care le faci la adresa corectitudinii sau cinstei acelui polițist nu fac decât să dovedească o mentalitate deloc sănătoasă. Din nou, doar îți dai cu presupusul.
Nu tu ești cel care trebuie să stabilească sancțiunea, ci polițistul, și întradevăr trăiești într-o altă lume, cea relatată de către televiziunile tabloid, dacă ai impresia că poliția are atribuții de deszăpezire.
Posted 10 February 2012 - 02:08 PM
Teoplopeni, on 10 February 2012 - 01:31 PM, said:
Daca politia e mai interesanta de becul meu dreapta decat de carute, mopede, .................
.....................
Uneori am sentimentul ca soferii trebuie sa mai urmareasca filmele didactice din vremuri de mult apuse, filme realizate de studiourile cinematogarfice ale Ministerului de Interne si Ministerului Apararii Nationale, filme din care reiesea inclusiv importanta utilizarii ambelor faruri in loc de unul (pe dreapta sau pe stanga).
Ca sa concluzionez:
- daca aveai becul de pe stanga ars, participantii ce circulau pe sensul opus de mers, ar fi avut senzatia ca tu te deplasezi cu un moped sau motocicleta si foarte probabil, daca situatia le-ar fi impus-o, s-ar fi angajat intr-o depasire, realizand prea tarziu ca ceea ce ei au considerat a fi un banal moped/motocicleta, era defapt un autoturism care ocupa toata banda de deplasare (pe care ar fi vrut sa treaca pentru efectuarea manevrei de depasire);
- lipsa becului pe partea dreapta (fapt constatat de agentul politiei rutiere) probabil ca ti-a si ingreunat identificarea exact a mijloacelor pe care le reclami:carute si mopede.
Fara suparare...
Posted 10 February 2012 - 05:39 PM
Pe scurt... intrebarile tale sunt destul de penibile... puteai sa te preocupi de carute si de accidentele astea imaginare (intamplator pe zona mea se afla si DN1 si nu imi aduc aminte de vreunul recent in aceste circumstante.... ) inainte sa te opreasca politistul. Omul si-a facut treaba:
1. Te-a oprit la -15 grade
2. Ti-a oferit posibilitea legala sa schimbi becul (pt care ghici ce: ar fi stat si el cu tine la -15 grade desi nu avea nici o vina, dar deh... comodul de tine mai repede tasteaza din dormitor decat sa schimbe un bec)
3. Ti-a aratat ingaduinta pt ca nu ti-a retinut ci-ul iar tu ii raspunzi cu obraznicia asta tipic si exclusiv romaneasca : ^puteam sa merg pana la Paris^
Dar du-te prietene la Paris si lasa aerele astea ca nu suntem impresionati.
GRESESTI - PLATESTI
(ah, si in legatura cu sugestiile tale voalate cu privire la diverse ^costuri^... nu ti se pare ca te substitui cam multor institutii cu opiniile astea originale ca zapada in ianuarie???... )
Posted 10 February 2012 - 07:43 PM
Pentru deontologii de mai sus cei care se cred a tot știutori, profesori, pedagogi, etc. am câteva întrebări:
1. Cum identifici în trafic un autovehicul furat
2.Cum elimini din trafic conducătorii auto care nu dețin permise de conducere sau se află sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor interzise
3.Cum verifici starea tehnică a unui vehicul
Iată câteva aspecte care sunt deosebit de grave, generatoare de situații deloc de neglijat și care nu pot fi descoperite la timp, adică combătută cauza fără a fi efectuat un control în trafic prin sondaj în mod intuitiv și selectiv ținând cont de datele generale deținute.
Oprind în trafic un conducător auto doar dacă a săvârșit o faptă înseamnă să combați efectul și nu cauza.
Toți ne dorim să nu fim amendați dar nimeni nu încearcă să înțeleagă faptul că nu va primi o amendă dacă este în regulă.
Nu este un abuz dacă cineva își face datoria.
Avertismentul și atenționarea nu sunt moduri eficiente de eliminarea a indisciplinaților din trafic.
Posted 10 February 2012 - 08:36 PM
Teoplopeni, on 10 February 2012 - 01:31 PM, said:
Mai pe scurt : El in masina - aprox. 20gr.C
Eu 10 min afara - aprox. -15gr.C (si un vant taios)
De semnat am semnat bagand mana prin geamul deschis in masina lui dar asta nu are nici o importanta.
Repet : nu ma consider o victima dar pur si simplu nu e corect si nici normal.
Putea sa fie si invers situatia (eu in masina si el afara) ca tot incorect si anormal mi se pare.
Posted 15 February 2012 - 04:07 PM
Stiu sigur ce s-a intamplat, cu sume, cupiuri , etc., asa cum v-am spus in spatele meu au fost opriti niste cunoscuti de-ai mei .
Si nu incercati sa amplificati sau, cum zicea unul, sa denumiti "specimene" niste persoane care doar intreaba si se intreaba cum draq e posibil legal ca 2 persoane sa fie sanctionate diferit pt. aceeasi greseala sau contraventie, lasand la o parte alte aspecte.
Si asa cum v-am spus nu conteaza ca e frig, vant, zapada sau alte dracarii, asa a fost situatia si tot asa am povestit-o.Daca tot comentati macar comentati la obiect.
O alta problema a mea era daca ma pot apara impotriva acestei situatii .
Celelalte comentarii ale mele nu au avut scopul de a irita politia ci doar de a vedea daca este posibila o inlaturare a pericolelor de pe sosea (DN1 - asta o cunosc, despre asta vorbesc).Daca voua vi se pare normala situatia atunci avem o mare problema (daca nu cunoasteti situatia nu va mai pronuntati).
M-am mai interesat, pana de curand becul ars pe dreapta nici macar nu era pedepsit, asa de grava e problema.
Unul zicea pe aici ceva de"penibil", ia sa dea 200 lei incoace ca ii sta cureaua stramb la pantaloni sa vezi cum se inverseaza situatia.
Ideea e ca facand o naveta destul de mare trebuie sa fiu pregatit sa fac fata multor probleme de acest gen, ma gandeam ca devin ceva mai priceput in ale legislatiei.
Vad ca va tot legati de -15 gr.C si alte prostii, lasati-o draq de treaba, v-am intrebat ceva si s-a ajuns la tot felul de dracarii, pana la urma da-o draq de sosea, acum am vreo 5 becuri de schimb la mine , deja ma simt in siguranta.
Poate maine imi sare o piatra in far.
Cred ca trebuie sa mai imi iau un servici.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users