Salut,
Am si eu o intrebare, pentru care v-as fi mai mult decat recunoscator daca mi-ati putea raspunde.
De curand am cumparat o masina deja inmatriculata pe Bulgaria. Am primit toate actele masinii, inclusiv procura pentru a circula (dar care nu este pe numele meu). Problema este ca eu am cumparat-o de la un cetatean roman (oarecum o cunostiinta), dar care mi-a spus ca nu putem face act de vanzare-cumparare, pentru ca practic masina este inmatriculata pe Bulgaria.
Intrebarea mea este...eu daca vreau sa o inmatriculez pe Romania, cum trebuie sa procedez?
Multumesc mult, si sper sa imi trimiteti va rog un raspuns.
Inmatriculare in Romania a unui auto inmatriculat initial in Bulgaria
Started by Marrs, Jan 05 2012 11:48 AM
inmatriculare bulgaria auto procedura proprietar romania inregistrare transcriere
4 replies to this topic
Posted 05 January 2012 - 11:48 AM
Posted 05 January 2012 - 11:55 AM
Pentru a o înmatricula în România trebuie să iei legătura cu proprietarul maşinii, care este cel mai probabil un cetăţean bulgar sau o firmă din bulgaria.
Practic, nici tu şi nici cel de la care ai cumpărat maşina, nu sunteţi proprietari ai maşinii, ci doar aţi cumpărat dreptul de folosinţă.
Practic, nici tu şi nici cel de la care ai cumpărat maşina, nu sunteţi proprietari ai maşinii, ci doar aţi cumpărat dreptul de folosinţă.
Posted 05 January 2012 - 01:17 PM
Exact, ai nevoie de un document care sa ateste dreptul tau de proprietate asupra autovehiculului.
Gasesti toate documentele necesare aici:
Inmatricularea unui autovehicul inmatriculat anterior in UE
Gasesti toate documentele necesare aici:
Inmatricularea unui autovehicul inmatriculat anterior in UE
Posted 05 January 2012 - 04:22 PM
Multumesc pentru raspunsuri!
Am intrebat un prieten si spunea ca pot inmatricula masina in RO cu procura pe care o am si cu persoana din procura.
Sa completam foile de vanzare-cumparare la RAR (cica vreo 3 foi...una verde, rosie nu mai stiu exact) si ca nu este nevoie sa il caut pe proprietarul bulgar...
Aveti idee?
Am intrebat un prieten si spunea ca pot inmatricula masina in RO cu procura pe care o am si cu persoana din procura.
Sa completam foile de vanzare-cumparare la RAR (cica vreo 3 foi...una verde, rosie nu mai stiu exact) si ca nu este nevoie sa il caut pe proprietarul bulgar...
Aveti idee?
Posted 05 January 2012 - 05:29 PM
Îţi trebuie să ai un contract de vânzare-cumpărare sau o factură între bulgar şi cel ce a adus maşina în ţară sau chiar între bulgar şi tine. Numai aşa poţi dovedi că eşti proprietarul maşinii.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users