Jump to content

Inmatriculare in Romania a unui auto inmatriculat initial in Bulgaria

inmatriculare bulgaria auto procedura proprietar romania inregistrare transcriere

4 replies to this topic

#1 Marrs

Incepator

• Juniors
  • 2 posts

Posted 05 January 2012 - 11:48 AM

Salut,

Am si eu o intrebare, pentru care v-as fi mai mult decat recunoscator daca mi-ati putea raspunde.

De curand am cumparat o masina deja inmatriculata pe Bulgaria. Am primit toate actele masinii, inclusiv procura pentru a circula (dar care nu este pe numele meu). Problema este ca eu am cumparat-o de la un cetatean roman (oarecum o cunostiinta), dar care mi-a spus ca nu putem face act de vanzare-cumparare, pentru ca practic masina este inmatriculata pe Bulgaria.
Intrebarea mea este...eu daca vreau sa o inmatriculez pe Romania, cum trebuie sa procedez?

Multumesc mult, si sper sa imi trimiteti va rog un raspuns.

#2 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 05 January 2012 - 11:55 AM

Pentru a o înmatricula în România trebuie să iei legătura cu proprietarul maşinii, care este cel mai probabil un cetăţean bulgar sau o firmă din bulgaria.
Practic, nici tu şi nici cel de la care ai cumpărat maşina, nu sunteţi proprietari ai maşinii, ci doar aţi cumpărat dreptul de folosinţă.

#3 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 05 January 2012 - 01:17 PM

Exact, ai nevoie de un document care sa ateste dreptul tau de proprietate asupra autovehiculului.
Gasesti toate documentele necesare aici:
Inmatricularea unui autovehicul inmatriculat anterior in UE

#4 Marrs

Incepator

• Juniors
  • 2 posts

Posted 05 January 2012 - 04:22 PM

Multumesc pentru raspunsuri!
Am intrebat un prieten si spunea ca pot inmatricula masina in RO cu procura pe care o am si cu persoana din procura.
Sa completam foile de vanzare-cumparare la RAR (cica vreo 3 foi...una verde, rosie nu mai stiu exact) si ca nu este nevoie sa il caut pe proprietarul bulgar...
Aveti idee?

#5 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 05 January 2012 - 05:29 PM

Îţi trebuie să ai un contract de vânzare-cumpărare sau o factură între bulgar şi cel ce a adus maşina în ţară sau chiar între bulgar şi tine. Numai aşa poţi dovedi că eşti proprietarul maşinii.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users