Jump to content

Cainii gălăgoși

• You cannot reply to this topic
5 replies to this topic

#1 geony

Junior

• Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationBucuresti

Posted 04 January 2012 - 02:15 PM

Locuiesc în sectorul 2, în zona Agricultori.
Curtea mea se învecinează pe aproape toată lungimea ei cu altă curte unde aste un caine de aproximativ 5 ani, dar care nu deranzază excesiv.
De un timp au intrat în chirie în curtea vecină(cred că fără forme legale)
Acest grup de persoane a adus un al doilea câine pe care-l tine inghesuit într-o magazie, chiar langă gardul comun.
Acest câine latră toată noaptea în disperare nu știu după ce (pisici, zgomote, etc) așa încât eu și familia mea nu ne putem odihni mai deloc, lătratul lui auzindu-se mai tare la mine decât la stăpânii lui.
Menționez că eu n-am câine, nici alt animal și nu deranjez sub nici o formă vecinii.
Întrebarea mea este:
Unde să mă adresez pentru rezolvarea problemei ?
Există în prezent legislație care să protejeze cetățeanul de zgomotele produse de animalele(câinii) vecinilor ?
Cum să procedez astfel încât să nu intru în conflict cu chiriașii vecinului(care sunt cam dubioși, nu pot da mai multe detalii)
Există și alte soluții mai practice pentru rezolvarea situașiei(aparatură ultrasunete) care să dea rezultate ?

Edited by geony, 04 January 2012 - 02:16 PM.

#2 serhente Garcia

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 653 posts
  • Locationbucuresti

Posted 04 January 2012 - 03:24 PM

http://www.politiaco...id=19&Itemid=45

ei se ocupa cu asa ceva, serviciul de ecarisaj si/sau protectia animalelor fiind in "curtea" pimariei de sector.

constata contraventii si aplica sanctiuni, potrivit competentei, pentru nerespectarea legislatiei privind regimul de detinere a cainilor periculosi sau agresivi, a celei privind programul de gestionare a cainilor fara stapan si a celei privind protectia animalelor si sesizeaza serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan despre existenta acestor caini si acorda sprijin personalului specializat in capturarea si transportul acestora la adapost;

http://www.politialo...id=26&Itemid=22

Edited by serhente Garcia, 04 January 2012 - 03:26 PM.

#3 geony

Junior

• Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationBucuresti

Posted 04 January 2012 - 04:19 PM

serhente Garcia

Situația descrisa de mine nu se refera la cainii fara stapân. Este vorba de un câine aflat într-o proprietate privată, nu în spațiul public.O să încerc să trimt o astfel de sesizare totuși. Mulțumesc.
După câte știam eu poliția locală avea competențe în spațiul public(parcuri, stadioane, parcări de reședință etc), mai puțin în cel privat.
Aștept și alte sugestii și păreri.

#4 drAGO5

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 458 posts

Posted 04 January 2012 - 05:59 PM

"25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;" constituie sanctiune contraventionala prev.de Legea nr.61/1991 rep.si se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei.Se aplica si proprietarului cainelui care prin latrat permanent tulbura linistea publica a locuitorilor din zona.Si in proiectul de modificare a Legiinr.61/1991 se prevede expres ca prin zgomot se retine si latratul cainelui.Iar potrivit Codului Civil, vinovat de producerea prejudiciului cauzat de animale este proprietarul acestuia.
"Art. 1.375. - Proprietarul unui animal sau cel care se serveste de el răspunde,independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a
scăpat de sub paza sa."

#5 serhente Garcia

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 653 posts
  • Locationbucuresti

Posted 04 January 2012 - 06:04 PM

Este vorba de un câine aflat într-o proprietate privată, nu în spațiul public.

crede-ma ca nu vorbesc timpenii, inchipuie-ti cum face un husky plictisit, intr-un hol de 2x2 m, SUB TINE, la bloc... en fin, merci pt bila rosie ;)

#6 geony

Junior

• Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationBucuresti

Posted 05 January 2012 - 10:13 AM

serhente Garcia

Scuze, dacă vorbiți din experiență, și a-ți rezolvat cu poliția comunitară, încerc și eu să rezolv cu ei.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users