Cum pot recupera o parte din taxa de prima inmatriculare platita in 2008?
Started by Marinescu, Dec 19 2011 08:29 AM
5 replies to this topic
Posted 19 December 2011 - 08:29 AM
Stiti cumva care este procedura/ pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a putea sa-mi recuperez banii? Carei institutii sa ma adresez? Va multumesc
Posted 19 December 2011 - 08:39 AM
Vezi aici: Pasii legali care trebuie urmati pentru a recupera in instanta suma platita pe taxa de inmatriculare
Posted 19 December 2011 - 08:42 AM
multumesc mult...poti sterge topic-ul ....am cautat insa pe forum dar se pare ca nu suficient inainte de a posta
Posted 19 December 2011 - 08:45 AM
Pentru returnarea taxei de primă înmatriculare trebuie să faci o cerere la Direcţia de Finanţe Publice, iar în cazul refuzului, te poti adresa instanţei.
Iată actele necesare:
- Cererea de restituire a taxei
- Copie de pe chitanţa de plată a taxei;
- Original şi copie de pe cartea de identitate a autovehiculului eliberată de RAR - copia va fi certificată cu menţiunea "conform cu originalul";
- Original şi copie de pe certificatul de înmatriculare a autovehiculului eliberat de Serviciul Înmatriculari din cadrul Instituţiei Prefectului;
- Un document din care să rezulte data primei înmatriculari a autovehiculului în străinătate; copie de pe cartea de identitate a persoanei;
- Declaraţie pe proprie răspundere cu rulajul mediu anual la data înmatriculării în România, exprimat în kilometri;
- Expertiza tehnică efectuată de RAR privind deprecierea autovehiculului rulat.
Iată actele necesare:
- Cererea de restituire a taxei
- Copie de pe chitanţa de plată a taxei;
- Original şi copie de pe cartea de identitate a autovehiculului eliberată de RAR - copia va fi certificată cu menţiunea "conform cu originalul";
- Original şi copie de pe certificatul de înmatriculare a autovehiculului eliberat de Serviciul Înmatriculari din cadrul Instituţiei Prefectului;
- Un document din care să rezulte data primei înmatriculari a autovehiculului în străinătate; copie de pe cartea de identitate a persoanei;
- Declaraţie pe proprie răspundere cu rulajul mediu anual la data înmatriculării în România, exprimat în kilometri;
- Expertiza tehnică efectuată de RAR privind deprecierea autovehiculului rulat.
Edited by cipri83, 19 December 2011 - 08:45 AM.
Posted 19 December 2011 - 08:58 AM
in cazul in care nu mai gasesc chitanta cu care am achitat taxa? ce e de facut?
Posted 20 December 2011 - 09:44 AM
Mergi la înmatriculări şi solicită o copie după chitanţa ce se află la dosar.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users