Jump to content

Despre benzile pentru biciclisti

5 replies to this topic

#1 Insanity66

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 08 December 2011 - 04:28 PM

Daca sunt lovit pe trotuar de un biciclist, in timp ce ma aflu pe banda pentru biciclete, a cui e vina?
Ca unele sunt puse atat de tampit incat este imposibil sa nu intri si pe ele cand mergi pe trotuar.

#2 Cristi

Investigator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 2,109 posts
  • LocationValcea

Posted 08 December 2011 - 08:00 PM

Pai banda de biciclisti e pe trotuar?!

#3 Insanity66

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 08 December 2011 - 08:19 PM

Da, nu sunt culoarele acelea facute pe trotuar? De exemplu pe langa facultatea de MEdicina Veterinara?

#4 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 09 December 2011 - 07:38 PM

Acum cat de tare esti lovit :) In definitia accidentului scrie ca trebuie sa se afle cel putin un vehicul in miscare. Deci daca vei fi transportat la spital, biciclistul va fi cercetat pentru vatamare corporala din culpa. Daca biciclistul se afla pe pista pentru biciclete contraventional nu raspunde.
Da si la noi in oras sunt pe trotuar, din lipsa de spatiu pe carosabil.

#5 Insanity66

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 09 December 2011 - 10:42 PM

Este nasol daca nu raspunde contraventional pentru ca este imposibil sa nu te intersectezi cu banda pentru biciclete cand circuli prin unele zone, iar eu nu prea sunt obisnuit sa ma uit pe trotuar dupa vehicole aflate in miscare,
Iar multi dintre ei merg pe contrasens (cred, nu de aceea sunt sageti indicatoare pe aceste benzi?).

#6 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 10 December 2011 - 10:37 AM

Sagetile sunt doar de orientare, nicaieri in lege nu scrie ca trebuie neaparat sa le si urmeze, lacune legislative ca dealtfel multe altele.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users