Jump to content

Totul despre legitimatia de serviciu si insigna de politist

76 replies to this topic

#21 Darryan

Junior Member

• +Members
  • Pip
  • 16 posts
  • LocationBucuresti

Posted 09 June 2010 - 09:44 PM

View Postcristiand20, on 25 May 2010 - 06:20 PM, said:

Cunoaşteţi firme care recondiţionează insigne de legitimare? A mea e cam deteriorată şi aş vrea să văd dacă se poate să o recondiţionaez. Că alta nouă pe criza asta nu primesc.

eu mi-am refacut-o la Monetaria Statului unde lucra sotia unui coleg.
Din pacate nu mai lucreaza acolo.

#22 cristiand20

Member

• +Members
  • PipPip
  • 142 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 11 June 2010 - 06:44 PM

View PostDarryan, on 09 June 2010 - 09:44 PM, said:

eu mi-am refacut-o la Monetaria Statului unde lucra sotia unui coleg.
Din pacate nu mai lucreaza acolo.

Posted Image
Până la urmă îmi fac una de asta şi gata. :ner:
Ca la poliţiştii americani şi o pun la centură să fie la vedere.

Edited by cristiand20, 11 June 2010 - 06:45 PM.

#23 mau65

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 15 June 2010 - 06:24 AM

Legat de ceea ce se spunea mai devreme despre politistii falsi, e cam aberant. Orice om care are spirit de observatie, isi da seama ca mai nou cam toti poltistii actionaeaza cu autospeciala din dotare, care sigur nu poate fi cumparata. Dealtfel, politistul are in dotare pe timpul serviciului pistol. Cred ca nu prea sunt tari in care politistul ion uniforma isi flutura legitimatia sa o vada toata lumea.Mai bine ni le-ar lega la gat sa le vada toti.S-au intalnit medici falsi, stomatologi falsi, care au lucrat cu sanatatea oamenilor si unii se cramponeaza doar de politistii falsi...

#24 Nightwolf

Member

• +Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • LocationBucuresti

Posted 16 June 2010 - 11:09 AM

View Postmau65, on 15 June 2010 - 06:24 AM, said:

Legat de ceea ce se spunea mai devreme despre politistii falsi, e cam aberant. Orice om care are spirit de observatie, isi da seama ca mai nou cam toti poltistii actionaeaza cu autospeciala din dotare, care sigur nu poate fi cumparata. Dealtfel, politistul are in dotare pe timpul serviciului pistol. Cred ca nu prea sunt tari in care politistul ion uniforma isi flutura legitimatia sa o vada toata lumea.Mai bine ni le-ar lega la gat sa le vada toti.S-au intalnit medici falsi, stomatologi falsi, care au lucrat cu sanatatea oamenilor si unii se cramponeaza doar de politistii falsi...

Ce treaba are pistolul in toata afacerea asta???

#25 Sony

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 323 posts

Posted 16 June 2010 - 02:24 PM

View Postmau65, on 15 June 2010 - 06:24 AM, said:

isi da seama ca mai nou cam toti poltistii actionaeaza cu autospeciala din dotare, care sigur nu poate fi cumparata.

N-as fii asa sigur ...
Posted Image

Masina apartine unui ONG, iar din verificarile unor jurnalisti, masina figureaza in bazade date a Politie ca autoturism, nicidecum ca autospeciala.

L.E. Desigur, se poate ca poza sa fie trucata, dupa cum s-a explicat pe un alt topic.

Edited by Sony, 16 June 2010 - 02:25 PM.

#26 Nightwolf

Member

• +Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • LocationBucuresti

Posted 17 June 2010 - 12:58 PM

Eu n-am vazut asa ceva in Bucuresti...

#27 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 17 June 2010 - 01:17 PM

Fotografia e prelucrata in Photoshop, vezi aici: Politia Animalelor

#28 um2010

Clona cRbL

• Banned
  • 127 posts

Posted 17 June 2010 - 05:59 PM

Fotografia e prelucrata in Photoshop, vezi aici: Politia Animalelor

Interesant ca intre cele trei poze ale masinii, dupa parerea mea luate in acelasi moment sunt diferente semnificative (nu mai scrie IGPPA si nici telefonul). Pozele sunt prea proaste pentru a fi analizate daca au fost sau nu prelucrate.

Cu telefon pe portiera
Fara telefon

Edited by um2010, 17 June 2010 - 06:05 PM.

#29 mau65

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 18 June 2010 - 12:43 PM

Oricum, cine prezinta actele de sofer unuia din masina de la politia animalelor, trebuie sa fie bou... Tot la nivel de stat e rahatul, pentru ca la infiintare nu s-a stabilit forma inscriptiilor, pentru a se evita confuziile.

Si priviti placuta cu numarul de inmatriculare. E tipica MAI ????

Si totusi, cineva le permite masinilor unui ONG sa functioneze cu girofaruri instalate ilegal.Oare cine ???

#30 dunelu

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,853 posts
  • LocationBacau

Posted 20 June 2010 - 06:59 PM

Pai daca fotografia e prelucrata in Photoshop inseamna ca masina nu exista in realitate. 

#31 skymedic

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 24 June 2010 - 07:47 AM

Imi face imoresia ca legitimatiile politiei Romane sint cam usor de falsificat. Ar trebui sa fie din plastic integral, cu 3M security film, holograma si magneic strip...

#32 cristiand20

Member

• +Members
  • PipPip
  • 142 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 24 June 2010 - 06:26 PM

View Postskymedic, on 24 June 2010 - 07:47 AM, said:

Imi face imoresia ca legitimatiile politiei Romane sint cam usor de falsificat. Ar trebui sa fie din plastic integral, cu 3M security film, holograma si magneic strip...

Aşa ceva au poliţiştii din Grecia. Am văzut un specimen.
Dar să revenim la ale nostre. Se pot recondiţiona insignele pe undeva?
Am văzut mai sus, că un coleg a rezolvat la Monetăria Statului. Mai ştie cineva locuri/preţuri?

#33 Ispy

Member

• +Members
  • PipPip
  • 86 posts
  • LocationBuzau

Posted 15 July 2010 - 10:24 AM

View Postcopjob, on 19 February 2010 - 11:42 PM, said:

Ce inseamna fiecare dintre X-urile de pe verso, care arata nivelul de acces?
Adica.. unde poti intra cu un X, unde cu 2 de X si asa mai departe pana la cei care au 5 de X?

...e vorba de nr. de legitimatii pe care le-ai avut (ai avansat in grad sau au expirat sau le-ai pierdut sau deteriorat si a trebuit sa le schimbi)

#34 milica70

Registered User

• Juniors
  • 5 posts

Posted 15 July 2010 - 03:26 PM

View PostIspy, on 15 July 2010 - 10:24 AM, said:

...e vorba de nr. de legitimatii pe care le-ai avut (ai avansat in grad sau au expirat sau le-ai pierdut sau deteriorat si a trebuit sa le schimbi)

Multumesc pentru promtitudine in primul rand .
Este vorba de insicne personalizate ,, cu numele ,, din detal am pierdut-o
La S.R.U. fac numai la comanda de peste 40 buc. si dureaza de circa un an de zile , dar nu stiu cand vi si m-am saturat sa spun la toti
ce s-a intamplat , pentru cele cu nr. nu de la legitimatie se face ancheta administrativa si este facuta numai la trezoreria statului.
deci am fost indrumat sa ma descurc,, cum se spune la noi ,, in aceasta meserie ..
Multumesc ptr. intelegere. :hmmmt:

#35 um2010

Clona cRbL

• Banned
  • 127 posts

Posted 15 July 2010 - 07:04 PM

Nu are nici o legatura!

Este vorba de acces! Din cate stiu eu...si poate gresesc, Acces general este clar, 4X este sediul central MAI, 3X IGPR, 2X IPJ, 1X sediu...dar cel mai bine ne lamureste cineva de la personal ca doar ei le dau! Dar ce e sigur, nu are nici o legatura cu cate legitimatii ai avut!!!!

#36 Miadry

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts
  • LocationBraila, Romania

Posted 15 July 2010 - 07:11 PM

Din cate stiu eu X-urile acelea au treaba cu nivelul de acces nu cu legitimatiile pierdute.

#37 avam

Member

• +Members
  • PipPipPip
  • 352 posts

Posted 15 July 2010 - 09:02 PM

Felicitări Miadry! . X de pe verso indică nivelul de acces în instituţiile M.A.I. . Vezi tu un "civil" ai ştiut pe când unii poliţişti habar nu au ce poartă în buzunar drept documente de legitimare în legătură cu serviciu. Nu critic dar sunt trist când văd câtă lipsă de preocupare pentru munca de poliţie este astăzi, deh, lipsă de informaţie, carenţe în pregătirea profesională s.a. . Legitimaţia deteriorată îşi pierde valabilitatea, cine este curios să o taie în partea vidată într-un colţ şi să vadă ce se întămplă după ceva timp. Dacă vrem să numărăm foile din plăcintă mai bine nu mai mâncăm plăcintă, de falsificat se falsifică, bilete de bancă, testamente, file CEC s.a.. Cei interesaţi şi avizi de informaţie intră pe NET şi află totul despre configuraţia legitimaţiei de poliţist. Cine nu, poate să fie uşor victima unei tîlhării comisă prin metoda "MARADONA". Nu mai tremură contribuabilul când un civil se dă la el şi se recomandă poliţist, şi dacă are cea mai mică suspiciune simplu 112 şi apare echipajul cu poliţiştii în uniformă şi pistoale la vedere, ocazie cu care se clarifică şi situaţia. Mai ţine la cetăţenii străini.Cât despre maşini de poliţie clonate doar pentru filmări sau hold up. Cel care îşi desfăşoară serviciul în perimetrul lui zi de zi ştie sau ar trebui să ştie tot ce mişcă pe acolo. Nu de alta dar e chestie de concurenţă neloială. :ner:

#38 cristiand20

Member

• +Members
  • PipPip
  • 142 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 16 July 2010 - 05:29 PM

View Postmilica70, on 15 July 2010 - 03:26 PM, said:

Multumesc pentru promtitudine in primul rand .
Este vorba de insicne personalizate ,, cu numele ,, din detal am pierdut-o
La S.R.U. fac numai la comanda de peste 40 buc. si dureaza de circa un an de zile , dar nu stiu cand vi si m-am saturat sa spun la toti
ce s-a intamplat , pentru cele cu nr. nu de la legitimatie se face ancheta administrativa si este facuta numai la trezoreria statului.
deci am fost indrumat sa ma descurc,, cum se spune la noi ,, in aceasta meserie ..
Multumesc ptr. intelegere. :hmmmt:

Încearcă aici www.roarmy-shop.ro/.../ecuson_nominal_auriu.jpg

#39 skipper

Registered User

• Juniors
  • 12 posts

Posted 21 July 2010 - 11:18 AM

View Postskymedic, on 24 June 2010 - 07:47 AM, said:

Salutari
E primul meu post aici... pina acum doar am citit.
Am vazut legitimatii de toate felurile... si din multe tari si multe domenii de activitate si securitate.
Depinde ce e de protejat... credeti-ma .... ORICE legitimatie se poate falsifica... si aproape orice lucru facut de un om, il poate face si altul. Aceasta este o discutie foarte lunga... si pentru cine ar fi interesat, foarte constructiva.
Ca sa nu ne mai fie frica de politisti falsi ar trebui lucrat la imaginea politistului in societatea civila si constientizarea societatii civile (inclusiv a taranului din vf dealului) de importanta, prestanta politistului si implicarea acestuia in comunitati mai mici unde sa fie cunoscut,...si normal niste norme de aplicare si executie a anumitor "controale".

In plus ce credeti ca ar face un fals politist? Ar intra in Minister sau in alte institutii si ar sustrage documente sau alte cine stie ce informatii... sau arme.. :) ... sa fim seriosi... ar face gainarii. Si astea cite 10, 20 de infractiuni pina e prins? Dar daca pentru acest lucru, de falsa identitate, s-ar schimba incadrarea pedepsei si faptasii s-ar pomenii cu inchisoare pe 25 de ani... ar mai risca? Eu cred ca nu... Cu alte cuvinte ar trebui sa se lucreze la ceea ce facem.... prevenire... :D

stima si respect
Skipper

#40 avam

Member

• +Members
  • PipPipPip
  • 352 posts

Posted 21 July 2010 - 02:34 PM

stima si respect
Skipper
[/quote]
Ai spart gheaţa pe o caniculă de 38 grade în aer şi 28 în Marea Neagră. Felicitări!, curaj în continuare. Merge chestia cu prevenirea cu o singură condiţie, imperativă, pe care ai relatat-o mai sus: Pedepse exemplare, directe pe loc fără nic un fel de atenuante. Chiar dacă sunt acuzat de radicalism eu zic mai bine să fiu acuzat de pragmatism, ca în Sparta. În Germania toţi sunt arieni din cauza amenzilor mari şi le plăteşti sigur. Nu te iartă nici Dumnezeu!. Urinează undeva ca şi caz de forţă majoră pe o autostradă în Anglia, ( nu te mai poţi abţine până la o staţie de servicii), nu te reclamă nimeni savurezi momentul, sesizează cineva prin apel poliţia... Vai mie prieteneşte iei 250 până la 800 &. Cine nu crede să încerce. Poţi alerga nud la 5 dimineaţa prin parc, treci chiar pe lângă "Boby", (ofiţer de siguranţă publică ce poartă cascheta specifică de la care îi vine şi numele), scoate codul de normative dintr-un fel de porthart, citeşte şi afirmă" nu este prevăzut dacă nu este reclamat", reclamă cineva, arestat pe loc". pot confirma colegii care au fost după 1989 la schimb experienţă în Anglia că ce am postat nu sunt bancuri. La revedere pe forum. Sunt pentru pedepse aspre!. Greşec= plătesc; nu greşesc?nu plătesc. Simplu!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users