Jump to content

Politia Rutiera va fi dotata cu aparate radar de ultima generatie

54 replies to this topic

#21 iulius

Registered User

• Juniors
  • 2 posts

Posted 15 February 2010 - 09:14 PM

View PostCatalin, on 13 February 2010 - 06:41 PM, said:

Dar si eu confirm, pentru ca personal am citit pe antena aparatului radar si acolo pe eticheta scrie K-band. ;)
Iar cu prima ocazie am sa fac o fotografie la aceea eticheta.

confirm si eu banda K......azi am vazut pe viu unul "la treaba", detectorul (un cobra 9300) a tipat in banda K

#22 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 16 February 2010 - 10:32 AM

Am facut cateva fotografii la eticheta aflata pe antena noilor aparate radar. Nu sunt prea reusite, sunt facute de afara, prin parbrizul masinii, dar totusi se observa mentiunea "BEE III Radar Antenna K Band".

Posted Image Posted Image

Posted Image

#23 dan13

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 38 posts

Posted 16 February 2010 - 08:05 PM

M-am convins,se vede destul de clar.Multumesc.

#24 Administrator

Administrator

• Administrators
  • PipPipPip
  • 373 posts

Posted 24 February 2010 - 03:17 PM

E bine sa corectam informatia eronata din primul post cu privire la numarul total al acestor autospeciale dotate cu aparate radar.

Vor fi livrate in total 449 de autospeciale Dacia Logan MCV 1,5 dci, dotate cu sistem video radar mobil pentru monitorizarea traficului rutier, toate avand garantie extinsa la 3 ani.
Preţul unui autovehicul, cu TVA inclus, este de 44,173.75 lei, iar valoarea totală pe autospecială (auto şi echipamente) este de 142,964.89 lei (aprox. 33.000 euro).

PS: E bine ca macar noi aici sa stim cum stau lucrurile in realitate si sa nu dezinformam. ;)

#25 Rookie

Member

• Banned
  • 417 posts

Posted 26 February 2010 - 10:37 PM

E adevarat ce balmajesc circulistii, ca nu o sa mai poata sa inchida ochii?
O sa ne arda astia de acum de o sa ne sara fulgii, ah? :unsure:

#26 copjob

Member

• Banned
  • 110 posts

Posted 27 February 2010 - 10:14 PM

View PostRookie, on 26 February 2010 - 10:37 PM, said:

E adevarat ce balmajesc circulistii, ca nu o sa mai poata sa inchida ochii?
O sa ne arda astia de acum de o sa ne sara fulgii, ah? :unsure:

De abia au fost puse în mişcare aceste maşini şi încă nu se ştie ce şi cum, dar sunt absolut sigur că se va găsi o modalitate de a ..."închide ochii"... sau, măcar de a "privi în altă parte"... ;)

#27 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 27 February 2010 - 10:24 PM

Avertismentul e prevazut de lege. :D

#28 dan13

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 38 posts

Posted 28 February 2010 - 08:23 AM

In timp se va afla adevarul si despre aceste aparate radar asa cum s-a aflat si despre cele care au activat pana acum.Trebuie sa avem rabdare si ochii cat cepele. :blink:

#29 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 28 February 2010 - 10:11 PM

View PostCatalin, on 10 February 2010 - 09:43 PM, said:

Aceasta facilitate este patentata de acest producator si nu este nimic altceva decat un mod de functionare foarte asemanator cu acel mult dezbatut "instant-on" ce a fost introdus de catre fabricant prin constructie in functiile aparatului. Si modelele vechi puteau face acest lucru, dar nu aveau un dispozitiv special conceput pentru asta, ceea ce a dat ocazia tuturor necunoscatorilor sa spuna ca masuratorile nu se efectuau corect, ceea ce e total fals. Acum se pare ca producatorii o pun "by default", sau cine stie, o fi fost o conditie in caietul de sarcini. :lol:

View PostCatalin, on 17 February 2010 - 02:13 PM, said:

Oricum nu cred ca e dracul asa de negru pe cat pare, de detectat eu personal cred ca o va face orice detector cu banda K.

Dupa cum anticipam cu ceva vreme in urma, aceste noi radare nu sunt ceva extraordinar sau iesit din comun. Facilitatea introdusa de producator este arhicunoscutul si supradezbatutul "instant-on". Aparatul filmeaza si numai la comanda emite unde, masurand instantaneu viteza, lucru pe care il faceau inainte si vechile radare, numai ca nefiind o optiune data de producatorul aparatului, nu a fost omologata.

#30 Rookie

Member

• Banned
  • 417 posts

Posted 28 February 2010 - 10:31 PM

Inregistreaza tot timpul dupa care softul "opreste pe hard" numai perioada setata (inainte si dupa apasarea butonului). Nici smecheria asta nu e ceva foarte greu de realizat dpdv "tehnic". Asa ca nu prea mai e nimic asa "revolutionar" la aceste noi radare.

#31 SkyTiger

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 41 posts
  • LocationBucharest

Posted 28 February 2010 - 11:38 PM

Si inca o completare: erau Loganurile Break la intrarea in Brasov, doua bucati, dar toata lumea stia de ele si se mergea ca la inmormantare , deoarece toti care veneau dinspre Brasov dadeau faruri :lol: Deci, pana la urma, strategia de a anunta peste tot "radarele minune in Loganurile Break" se va intoarce impotriva circulistilor, acum toata lumea deja stie ca daca e Logan Break e radar ;) Nu era mai eficient sa taca din gura si sa dea amenzi ? :rolleyes:

Edited by SkyTiger, 28 February 2010 - 11:39 PM.

#32 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 28 February 2010 - 11:56 PM

Nu cred!
Ce te face sa crezi ca se urmareste aplicarea a cat mai multor amenzi?
Daca se dorea acest lucru, masinile nu mai erau inscriptionate.
Achizitia acestor modele de radare a urmarit doar descurajarea vitezomanilor, nimic altceva.

#33 SkyTiger

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 41 posts
  • LocationBucharest

Posted 01 March 2010 - 12:03 AM

Si eu sunt de acord ca vitezomanii trebuie pedepsiti, si in acest fel se va reduce si numarul de accidente, insa nu numai viteza face victime, azi pe DN1 o duba era sa se rastoarne si sa intre in mine, incercand sa evite un crater in asfalt !

Apropo de radare revolutionare, uitati aici cateva exemple de radare cu adevarat deosebite:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Edited by SkyTiger, 01 March 2010 - 12:03 AM.

#34 Tudor

Member

• Members
  • PipPip
  • 95 posts

Posted 01 March 2010 - 12:14 AM

Asa este,sunt foarte avansate tyger,dar romanul cand le vede...le ia acasa!
Sau ai uitat cand a aparut la ProTv,cand s-au instalat "revolutionarele" radare fixe,unele aveau un tomberon de gunoi de plastic pus pe el,unele vopsite cu spay cu vopsea neagra s.a.

#35 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 01 March 2010 - 08:56 PM

Revenind la subiectul topicului, asta este repartizarea aparatelor radar in judete:

• Bucuresti si Ilfov - 18
  • Cluj - 14
  • Constanta - 14
  • Iasi - 14
  • Brasov - 14
  • Arad - 12
  • Timis - 12
  • Neamt - 12
  • Bihor - 12
  • Bacau - 12
  • Mures - 12
  • Sibiu - 12
  • Arges - 12
  • Ialomita - 12
  • Dambovita - 12
  • Dolj - 12
  • Prahova - 12
  • Valcea - 12
  • Vrancea - 12
  • Olt - 10
  • Suceava - 10
  • Alba - 10
  • Braila - 10
  • Buzau - 10
  • Galati - 10
  • Hunedoara - 10
  • Vaslui - 10
  • Maramures - 10
  • Gorj - 8
  • Satu Mare - 8
  • Mehedinti - 8
  • Covasna - 8
  • Harghita - 8
  • Salaj - 8
  • Caras - 8
  • Bistrita - 8
  • Botosani - 8
  • Calarasi - 8
  • Teleorman - 8
  • Tulcea - 8
  • Giurgiu - 6

#36 Administrator

Administrator

• Administrators
  • PipPipPip
  • 373 posts

Posted 04 March 2010 - 07:26 PM

Am mutat toate postarile ce faceau referire la modalitati de detectare al noilor radare intr-un topic nou Detectarea noilor radare ale politiei rutiere - sunt sau nu detectabile noile radare?
Am rugamintea la dvs. sa continuati discutiile ce tin de acest subiect in noul topic, iar aici sa ramana un topic in care sa strangem informatii doar despre noile aparatele radar.
Multumesc pentru intelegere!

#37 Tyson

Member

• +Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 17 March 2010 - 01:02 AM

View PostTudor, on 01 March 2010 - 12:14 AM, said:

Asa este,sunt foarte avansate tyger,dar romanul cand le vede...le ia acasa!
Sau ai uitat cand a aparut la ProTv,cand s-au instalat "revolutionarele" radare fixe,unele aveau un tomberon de gunoi de plastic pus pe el,unele vopsite cu spay cu vopsea neagra s.a.

Tudor, sa stii ca nu numai romanii fura sau au comportamen necivilizat. Numai ca asa ne place noua sa ne denigram singuri. Sau, ar mai fi posibilitatea ca fiecare tara, in "intimitatea" ei, atunci cand sunt numai "de ai lor", face acelasi lucru, si anumite sa fie dura cu ea insasi. Probabil ca asa zic si englezii despre ei, cu siguranta stiu ca si americanii se auto-invinovatesc pentru cum se comporta etc.
Revenind la ce voiam sa spun, uite dovada ca nu numai noi suntem necivilizati in trafic, sau ca acoperim camerele fixe ( apropo, camere fixe exista peste tot in lume, numai la noi este imposibil, cum la fel peste tot in lume exista sanctionare contraventionala in lipsa, fara aducerea la cunostinta a contravenientului, numai la noi nu. In Grecia, Italia, Spania, Anglia, SUA, daca parchezi aiurea, gasesti amenda in geam. La noi e imposibil).
N.B. Pentru cine nu vrea sa urmareasca tot videoclipul, pe la minutul 3:20 - radare fixe in Taiwan si ce fac taiwanezii in consecinta, iar la inceput, cateva cuvinte despre cum se comporta englezii in trafic.

Edited by Tyson, 17 March 2010 - 01:07 AM.

#38 Tudor

Member

• Members
  • PipPip
  • 95 posts

Posted 17 March 2010 - 05:22 PM

Tyson nu am zis ca numai romanii au astfel de comportament,doar am scos in evidenta faptul asta si , este o zicala :"Padure fara uscaciuni nu exista!"!Mare dreptate!

#39 Horia

Member

• +Members
  • PipPip
  • 149 posts

Posted 03 April 2010 - 05:14 PM

Care sunt limitele de temperatura in care poate functiona noul radar?

#40 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 03 April 2010 - 05:21 PM

Temperatura ambientala de lucru este intre -200C pana la +600C :emo-yessir:

Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users