Jump to content

Scoatere cazier din alta localitate decat cea de domiciliu...

5 replies to this topic

#1 SWAT

Junior

• Members
  • Pip
  • 16 posts
  • LocationDr. Tr. Severin

Posted 02 December 2011 - 03:14 PM

Buna ziua!

Va adresez o intrebare si astept si un raspuns clar si concis. Pot scoate cazierul judiciar din alta localitate sau trebuie sa merg in localitatea de domiciliu? Eu sunt din Tr. Severin si momentan lucrez in Craiova si nu am avut timp sa imi fac viza de flotant. Cazierul imi trebuie la serviciu. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

#2 Cerasela

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 864 posts
  • LocationBacau

Posted 02 December 2011 - 03:29 PM

Buna... aceeasi problema am avut-o si eu din pacate trebuie sa mergi la judetul de care apartii cel putin asta mi-au spus mie cei de la Bacau :(

#3 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,675 posts
  • LocationMangalia

Posted 02 December 2011 - 03:43 PM

sursa IGPR.ro

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar din România, persoanele fizice interesate pot depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la ghişeele subunităţilor de poliţie de la locul de naştere, domiciliu/ reşedinţă însoţită de:

• actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, permis de şedere, aflate în termen de valabilitate);

• timbru fiscal în valoare de 2 lei;

• chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei.

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita şi prin împuterniciţii acestora, conform procedurilor legale în vigoare, după cum urmează:

• în ţară, numai pe baza unei procuri autentificate de către un notar public;

• în străinătate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori de către un notar, cu respectarea cerinţelor legalizării actelor oficiale străine. Pentru statele care au aderat la Convenţia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient să fie aplicată apostila.

Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului.

În situaţia în care cererea se depune prin împuternicit, aceasta va fi însoţită de copia actului de identitate a solicitantului, copia actului de identitate a împuternicitului şi de procura autentificată în condiţiile legii, care se va depune la locul de domiciliu sau de reşedinţă al împuternicitului (care poate fi cetăţean român sau cetăţean străin cu reşedinţa în România):

• în original – dacă procura are ca obiect obţinerea certificatului de cazier judiciar;

• în copie - dacă procura are un obiect generic, ce presupune şi obţinerea certificatului de cazier judiciar.

Conform Legii 290/2004 privind cazierul judiciar

ART. 21

(1) Persoanele fizice care au un interes legitim pot obţine propriul certificat de cazier judiciar.

(2) Certificatul de cazier judiciar se eliberează persoanelor fizice în cel mult 10 zile de la data solicitării, în cazurile prevăzute la alin.(3), sau în cel mult 30 de zile de la data solicitării, în cazurile prevăzute la alin. (5), şi este valabil 6 luni de la data primirii.

(3) Cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, se depune personal la unitatea de poliţie de la locul de naştere ori de domiciliu sau, după caz, la orice unitate ori subunitate de poliţie conectată la Sistemul Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar.

(4) Pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar persoanelor fizice, instituţiile abilitate în acest domeniu vor percepe o taxă extrajudiciară, prin aplicarea unui timbru fiscal pe cererea respectivă.

(5) Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

(6) Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita şi prin împuterniciţii acestora, conform procedurilor legale în vigoare, după cum urmează:

a) în ţară, numai pe baza unei procuri autentificate de către un notar public;

b ) în străinătate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori de către un notar, cu respectarea cerinţelor legalizării actelor oficiale străine. Pentru statele care au aderat la Convenţia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient să fie aplicată apostila.

(7) Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului.

(8) Când certificatul de cazier judiciar este necesar pentru depunerea la dosarul de graţiere individuală, acesta poate fi solicitat de persoana condamnată, copii, apărătorul ori reprezentantul legal al acestuia, soţul persoanei condamnate, ascendenţii, fraţii ori surorile celui condamnat sau ai soţului acestuia.

(9) În vederea eliberării certificatului de cazier judiciar către persoanele prevăzute la alin. (8), cu excepţia persoanei condamnate, se vor solicita acestora prezentarea în original şi depunerea unei copii a documentelor ce fac dovada calităţii.

Edited by Dan, 02 December 2011 - 03:52 PM.

#4 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 02 December 2011 - 04:24 PM

Obtinerea certificatului de cazier judiciar

#5 MAXY

Incepator

• +Members
  • 7 posts
  • LocationBotosani

Posted 17 December 2011 - 11:53 AM

Certificatul de cazier judiciar il poti obtine imputernicind (procura notariala) un prieten domiciliat Craiova,sa ti-l obtina.El depune actele la ghiseu (procura,copie xerox la CI-ul tau,taxa de la trezorerie si timbrul fiscal si cererea pe numele tau)si i se elibereaza de acolo cazierul tau.
Deci nu trebuie sa te duci la judetul unde te-ai nascut sau unde ai domiciliul.
Poti obtine cazierul si la locul de domiciliul al unei persoane imputernicite de catre tine.

Edited by MAXY, 17 December 2011 - 11:55 AM.

#6 Kayne

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 692 posts
  • LocationBUH

Posted 17 December 2011 - 12:13 PM

fa totusi si un calcul de eficienta inainte.. procura notariala costa parca in jur de 100 lei...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users