Jump to content

Aici e carburantul dumneavoastra! Sau nu...

benzina motorina carburant M.A.I. iresposabilitate furt

9 replies to this topic

#1 Cristi

Investigator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 2,109 posts
  • LocationValcea

Posted 24 November 2011 - 11:35 PM

66 de tone de benzina si motorina au disparut din rezervoarele unor inspectorate de politie si pompieri. Unde s-a scurs atata combustibil din institutii, teoretic, bine pazite? Responsabilii dau din colt in colt, pentru ca n-au, nici o explicatie.

Dupa controlul facut de Ministerul de Interne, procurorii au inceput o ancheta. La finalul investigatiilor, ar trebui sa aflam daca atatea tone de carburant s-au evaporat sau au fost furate cu bidonul si cisterna, caz in care am vorbi despre un jaf la drumul mare.

Campioni la nereguli sunt cei de la Politia Judeteana Tulcea, care nu pot spune unde s-au evaporat 24 de tone de benzina si 8 de motorina. Cum vorbim de un inspectorat aflat pe malul Dunarii, combustibilul era depozitat pe o barja, in port.

O explicatie a incercat sa ne ofere patronul unei benzinarii pe barja, pentru barcile care circula pe apa: s-ar fi evaporat.

Greu de crezut ca 32 de tone de combustibil s-au volatilizat anul acesta. Nici procurorii nu au crezut, asa ca au inceput o ancheta.

Si la colegii de la Medias situatia este complicata. Au disparut 9 tone de motorina si una de benzina. Sefii Inspectoratului Judetean de Urgenta Sibiu au luat masuri. Dar nici ei n-au o explicatie pentru modul in care au disparut 10 tone de combustibil.

Lista disparitiilor misterioase e lunga, din pacate. Un control al Ministerului de Interne a stabilit ca la Tulcea, Sibiu, Arad si Brasov, politistii sau pompierii au pierdut in total 66 de tone de benzina si motorina.

In tot acest timp, masinile de patrulare si interventie nu au carburant. Chiar in ianuarie anul acesta, politistii se plangeau ca rezervoarele sunt aproape goale.

Aha...si la Valcea trebuie sa te rogi de astia de la auto cand vine vorba de benzina, se uita la tine de parca ti-ar face o favoare personala, am auzit ca sunt colegi care le duc tuica ca sa le dea niscai litri de benzina pentru masinile de patrulare, timp in care benzina si motorina se "volatilizeaza" ca prin minune prin cine stie ce...rezervoare, mai mari sau mai mici.

Sursa : stirileprotv.ro

Edited by Cristi, 24 November 2011 - 11:37 PM.

#2 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 25 November 2011 - 12:32 AM

Am urmărit azi acest subiect şi lucrurile nu stau deloc aşa.
E doar un exemplu dintre multitudinea de articole şi reportaje ce azi au umplut jurnalele de ştiri şi ziarele, dar care dezinformează şi induc în eroare cu complicitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor, reprezentat cu atâta ardoare de jandarmul ăla tâmp, ce azi nu mai ştia cum să intre în direct pe la toate emisiunile şi să povestească magnifica descoperire.
MAI-ul prin acest comunicat de presă referitor la combustibili nu a făcut nimic altceva decât să terfelească imaginea omenilor săi, din dorinţa de a face puţină imagine pentru "braNconier". Pentru că retarzii din minister, fiind preocupaţi în a pupa dosul lui Igaş, au urmărit prin acest comunicat de presă numai şi numai să puncteze puţin la imaginea pămpălăului, ce pozează într-un mare justiţiar ce face ordine.
În realitate, lucrurile nu s-au întâmplat deloc aşa şi ziariştii din dorinţa lor obsesivă privind ratingul au titrat peste tot cu litere de-o şchioapă nişte titluri de genul "poliţiştii fură combustibil". Iar din toate acele reportaje se lăsa impresia că orice poliţist fură combustibil din maşina de serviciu, când de fapt problemele nu stau deloc aşa. Am înţeles că pe la Arad, întrucât inspectoratul nu avea unde să depoziteze aceşti carburanţi i-au dat unei societăţi private care între timp a intrat în lichidare.
Păi ce treabă are poliţistul de rând cu astfel de probleme de management? Niciuna! Dar imaginea lui a fost azi terfelită pe toate canalele media.
Şi mesajul care rămâne este acela că poliţiştii sunt nişte hoţi, că se fură ca în codru, iar bravul ministru se chinuie să asigure combustibilii necesari ...
Aşa că astăzi, asta a făcut MAI-ul, a terfelit imaginea oamenilor săi, de dragul ministrului. Iar dacă va mai ieşi vreun sindicalist sau altcineva să spună că nu se asigură carburanţii necesari, le vor închide gura imediat datorită acestei manipulări oribile ce s-a practicat azi.

#3 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 25 November 2011 - 06:20 AM

Corect!

#4 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,855 posts

Posted 25 November 2011 - 11:21 AM

asta vroiam si eu sa spun - ce treaba are gestionarul (probabil angajat civil sau venit din civilie) cu cel de pe strada care conduce masina? lumea va avea aceeasi imagine cu cei care furau motorina de pe tractoare si o vindeau la marginea drumului la 50% din pretul de pompa (aveam si eu acasa un butoi de 200 l de motorina astfel cumparata ptr o masina utilizata la constructii, asa ca stiu ce vorbesc :) ).
oricum, o ocazie perfecta sa se mai schimbe cite un sef de IPJ.

#5 cristian

Junior

• Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 25 November 2011 - 11:54 AM

corect!

#6 drAGO5

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 458 posts

Posted 25 November 2011 - 05:11 PM

ce treaba are gestionarul (probabil angajat civil sau venit din civilie) - ai zis bine maxu, probabil, pentru ca si ei sunt tot politisti cu grade, desi noi operativii nu le vedem rostul. Chiar trebuia sa fie personal contractual.Dar si cel care iti da echipamentul, izmenarul, tot politist isi zice, pentru ca are grade. :ner:

#7 Xtrem

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 123 posts
  • LocationDeva

Posted 25 November 2011 - 06:39 PM

Care angajat civil ordonatorul de credite este polițist iar gestionarul de asemenea.
Problema e însă la pompele de alimentare.
Speță
Polițistul intră în serviciu vieri seara la orele 21:00 ori 22:00 după caz, schimbul III, pe un autovehicul cu rezervorul plin.
Este trimis să soluționeze un accident grav de circulație soldat cu 2-3 victime.
Va parcurge minim 40-50 km. Unde?
La fața locului, la spital, la sediul poliției, la unitatea care efectuează verificarea tehnică, din nou la față locului ori la locul de depozitare a vehiculelor implicate în accident cu aparținătorii.
Sâmbătă același autovehicul la fel 30-40 km minim doar pentru intervenții la fel şi la schimbul II şi III, fără intervenții deosebite doar rutină.
Duminică la fel.
Antenţie însă circulația are sâmbăta și duminica acțiuni pe alcool, infracțiuni la regimul circulație, etc.
Se termină benzina rămâne sch. III de duminică cu 2-3 l.
Colegul de la rutieră alimentează cu 5 l din bani proprii autovehiculul de serviciu.
Lunar se adună
Când prinde momentul încearcă să-şi recupereze un minim din cea a cheltuit dar este surprins de camera video a staţiei peco care culmea funcţionează.
Ce avem aici?
Cine este vinovat pentru lipsa din gestiune ?
Ţin să precizez că foaia de parcurs nu a înregistrat consum peste limita admisă. Sunt situaţii în care autovehiculele de la rutieră sunt adevărate autovehicule ecologice au consum chiar de 2-3 %.

Edited by Xtrem, 25 November 2011 - 06:40 PM.

#8 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 27 November 2011 - 10:24 AM

RASPUNS la speta:
Nu mai baga bani din buzunar in masina de serviciu, altfel risti sa ajungi la puscarie.

#9 mary

Junior

• +Members
  • Pip
  • 15 posts

Posted 29 November 2011 - 04:37 PM

La noi la Tulcea ...ar lipsi ...32 tone combustibil. :(

#10 serhente Garcia

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 653 posts
  • Locationbucuresti

Posted 29 November 2011 - 05:17 PM

ma gindesc la cite tone de carne i-au urat toate cunostintele mele de la op care baga benzina "din buzunar" ca sa se miste masina in patrulare...

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users