Jump to content

O plangere impotriva mea la parchet. Pot invoca legitima aparare?

plangere penala dosar penal legitima aparare autoaparare certificat medico legal lovituri talharie retrage plangerea

• You cannot reply to this topic
33 replies to this topic

#21 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,855 posts

Posted 25 November 2011 - 04:54 PM

tu nu trebuie sa dovedesti nimic, este sarcina politiei. de aceea se numeste prezumtia de nevinovatie.
nu este suficient sa spuna ca a avut un telefon si ca l-ai luat, trebuie sa dovedeasca ca telefonul nr serie..... a fost al lui si ca tu ai luat acelasi telef nr serie ..... imi imaginez ca nu mai are factura de la telefon ca sa doveasca macar ca l-a avut macar.

eu cred ca l-a scapat pe jos si l-a pierdut si acum vrea sa obtina de la tine banii pe telefon. simplu, nu? :naughty:

Edited by maxu08, 25 November 2011 - 04:55 PM.

#22 bibian

Junior

• Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 25 November 2011 - 04:58 PM

dar ce se poate intampla la 14-16 zile de ingrijiri medicale?ce daune ma poate pune legea sa-i platesc?

#23 drAGO5

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 458 posts

Posted 25 November 2011 - 05:01 PM

bibian, priveste lucrurile cu seriozitate. In practica judiciara, la un numar mai mare de 12 zile ingrijiri medicale se propune trimiterea in judecata. Un coleg a patit-o dupa 23 ani de politie, pentru o cearta cu un vecin si un certificat medico-legal cam cu acelasi numar de zile. Dupa un proces de 3-4 ani cu epuizarea tuturor cailoir de atac, colegul nostru a primit 2 ani cu suspendare. Hotararea a fost adusa la cunostinta IPJ tot de victima si avand in vedere ca a fost condamnat definitiv pentru o fapta cu intentie i-a fost desfacut contractul de munca. A facut si memoriu la ministru dar nu a mai putut face nimic. Propunerea mea : daca vrei sa iti pastrezi locul de munca, impaca-te cu persoana respectiva. Mai bine ii dai acum 2-4 salarii decat sa fi dat afara si sa te alegi si cu cazier. Atentie la negociere, observ ca avocatul lui joaca dur.Talharia , chiar daca exista, poate fi exclusa din declaratiile partilor, daca va doriti acest lucru. Succes.

#24 bibian

Junior

• Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 25 November 2011 - 05:12 PM

se pare ca are un avocat care joca dur sa i dau 4 salarii inseamna sa i dau 60 mil si plus o amenda pe care o s-o primesc pt tulburarea ordinii publice sau mai rau sa se autosesizeze organele de politie...oricum situatia este destul de grava la cum il cunosc eu pe el o sa fie cam greu sa cadem de comun acord

#25 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,855 posts

Posted 25 November 2011 - 05:25 PM

stii cum se spune - trebuie sa stai capra ca sa-ti rezolvi problema altfel va fi mai rau ptr tine si tot viitorul asa cum l-ai prevazut va fi redus la 0 (zero) daca vei avea cazier (inteleg ca esti in MAI). pune in balanta - 60 mil azi sau un viitor in afara meseriei actuale. alegerea este a ta.

scuze ptr minorii si doamnele care acceseaza forumul, am vrut doar sa fiu clar in exprimare :)

#26 bibian

Junior

• Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 25 November 2011 - 05:35 PM

sunt subofiter la pompieri:( banii nu ar fi o problema treaba este sa accepte

#27 drAGO5

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 458 posts

Posted 25 November 2011 - 05:43 PM

Cauta persoana potrivita pentru a discuta cu persoana in cauza, dar nici nu trebuie sa arati ca esti disperat si dispus sa faci orice. Trebuie sa fii tu constient ca esti vinovat, dar fii abil.

#28 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 25 November 2011 - 05:51 PM

Foarte corect şi bun sfatul lui Dragoş. :good:

Pentru a avea succes, ar fi bine dacă ai reuşi să iei legătura cu un cunoscut de-al său, în care să aibă încredere sau pe care să nu-l poată refuza ori pentru care să aibă un respect deosebit. Cu o astfel de persoană de partea ta, şansele vor creşte foarte mult.
De asemenea e foarte important nici să nu te perceapă ca fiind disperat. Pentru că va exploata la maxim acest lucru.

#29 bibian

Junior

• Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 25 November 2011 - 09:23 PM

pfff as putea vb cu o ruda de alui dar credeti-ma ca e disperat omu sa ma vada "jos"

#30 bibian

Junior

• Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 26 November 2011 - 10:03 PM

daca el ramane fara martori ce sanse mai are?sau are decat un martor care a fost in stare de ebrietate mai rau decat a fost el mai conteaza spusele acelui martor?

#31 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 26 November 2011 - 10:22 PM

Sigur că contează, numai că greutatea celor spuse de el nu va mai fi atât de mare. Chiar şi dacă va rămâne fără martori, tot poate face dovada că a fost agresat, prin acel certificat medico-legal.

#32 bibian

Junior

• Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 26 November 2011 - 10:38 PM

dar prezenta martorilor invocati de el este obligatorie?daca acei martori invocati de el nu vor sa devina martorii lui o sa fie obligati sa se prezinte pt declaratii?

#33 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 26 November 2011 - 10:59 PM

De obicei e contraindicat să indici nişte martori ce nu sunt dispuşi să o facă de bunăvoie. E foarte posibil să te dezavantajze declaraţiile lor, mai ales dacă avem în vedere spiritul civic al românului şi înclinaţia către neimplicare ce a devenit deja o a doua natură în ţara asta. Deci nu trebuie să-ţi faci griji că dacă vor ajunge să fie audiaţi, îi va munstra conştiinţa şi vor declara adevărul şi tot ceea ce ştiu. Întradevăr, există şi probabilitatea să poată fi determinaţi să declare ce ştiu în legătură cu incidentul respectiv.

#34 bibian

Junior

• Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 26 November 2011 - 11:11 PM

martorii de care spun sunt martorii invocati de el.doi dintre martorii lui mi-au spus ca el le-a acordat o suma de bani pentru a deveni martorii lui

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users