Jump to content

Se mai munceste in Politia Romana? Exemple din activitatile zilnice ale politistilor.

171 replies to this topic

#41 Octavian

Member

• Members
  • PipPip
  • 203 posts

Posted 24 July 2010 - 02:14 PM

Poliţiştii din Bacău au confiscat peste 2.200.000 de ţigarete, 720.000 de lei şi 23.000 de euro.

Şapte persoane suspectate de apartenenţă la o grupare specializată în contrabanda cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina au fost reţinuţe în Bacău. La percheziţii, polițiștii au identificat şi ridicat peste 2.200.000 de ţigarete, 720.000 de lei şi 23.000 de euro.
Prejudiciul total cauzat statului este de 1.129.516 lei, reprezentând suma cu care suspecţii s-au sustras de la plata taxelor datorate statului.
Acţiunea s-a desfășurat pe raza a trei judeţe pentru destructurarea unei grupări infracţionale care se ocupa cu introducerea şi comercializarea în ţară a ţigaretelor provenite din Republica Moldova şi Ucraina, s-au efectuat zece percheziţii în Bacău, Suceava şi Iaşi, la locuinţele membrilor grupării.

Cele șapte persoane au fost reţinute pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni, complicitate la contrabandă, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

sursa: Flux de ştiri al M.A.I

#42 Miadry

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts
  • LocationBraila, Romania

Posted 26 July 2010 - 06:59 PM

Actiune de prevenire a accidentelor cauzate de neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentar

Neacordarea priorităţii participanţilor la trafic este principala cauză generatoare de accidente rutiere, în municipiul Braila. In acest sens, luni 26 iulie, lucratori din cadrul Serviciului Rutier, impreuna cu lucratori de la Politia Municipiului au actionat pe soselele din oras in scopul de a preveni indisciplina soferilor care incalca prevederile legale referitoare la acordarea priorităţii de trecere a pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător.
Politistii braileni au fost prezenti pe strada pentru a-i avertiza pe soferi cu privire la urmarile grave ce le poate avea neacordarea prioritatii de trecere a pietonilor angajati in traversare prin locurile marcate. Acestia au actionat folosind mijloacele de supraveghere a traficului si masurare a vitezei de deplasare si au luat masurile legale impotriva conducatorilor auto care au incalcat normele rutiere.
Actiunea va continua si marti, 27 iulie, cand poliţişti de la Serviciul Rutier vor acţiona, împreună cu lucrători de la poliţiile oraşeneşti şi posturile de poliţie comunale, pe drumurile din judeţ unde cele mai multe dintre accidente s-au produs din cauza nerespectării regimului legal de viteză

SURSA: Mega TV Braila - Galati

#43 maxu08

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,622 posts

Posted 26 July 2010 - 08:31 PM

View PostMiadry, on 26 July 2010 - 06:59 PM, said:

Actiune de prevenire a accidentelor cauzate de neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentar

Neacordarea priorităţii participanţilor la trafic este principala cauză generatoare de accidente rutiere, în municipiul Braila.

eu credeam ca este viteza asa cum se afirma ori de cite ori Dinita apare pe ecranele TV, insa poate ca aceste "cauze principale" sunt mai multe si se schimba de la o zi la alta in functie de tema zilei. A doua chestie - cum se face avertizarea soferilor prin sanctionarea lor? ori ii sanctionezi ori ii avertizezi. Sau in Braila se avertizeaza prin ridicarea permisului?

un sofer nemultumit de cele 12 ore Bucuresti - Arad facute cu stricat respectare legii rutiere :) Altfel faceam doar 8.

#44 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 26 July 2010 - 09:09 PM

Conform legii sancțiunea contravențională este o măsură de prevenire a accidentelor.
Iar viteza este o principala cauză generatoare de accidente pe drumurile din afara localităților. Dacă s-ar face o statistică numai la mine în cartier, probabil că principala cauză generatoare de accidente ar putea fi alta. Nu e greșit formulat, dar probabil că la nivel național Diniță are dreptate.

#45 Miadry

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts

Posted 26 July 2010 - 09:13 PM

View Postmaxu08, on 26 July 2010 - 08:31 PM, said:

eu credeam ca este viteza asa cum se afirma ori de cite ori Dinita apare pe ecranele TV, insa poate ca aceste "cauze principale" sunt mai multe si se schimba de la o zi la alta in functie de tema zilei. A doua chestie - cum se face avertizarea soferilor prin sanctionarea lor? ori ii sanctionezi ori ii avertizezi. Sau in Braila se avertizeaza prin ridicarea permisului?

un sofer nemultumit de cele 12 ore Bucuresti - Arad facute cu stricat respectare legii rutiere :) Altfel faceam doar 8.

Este vorba despre municipiul Braila, nu despre Romania.
De unde ai scos-o pe asta cu "in Braila se avertizeaza prin ridicarea permisului". Eu nu am spus (scris) asa ceva in stire.
Ai vreo problema cu Politia din Braila?

Edited by Miadry, 26 July 2010 - 09:22 PM.

#46 maxu08

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,622 posts

Posted 27 July 2010 - 12:27 AM

stirea era despre Braila. N-am nimic cu nici o politie, altfel nu as fi pe forum.

#47 radusandu

Reprezentant CNP

• +Official
  • PipPipPip
  • 480 posts
  • LocationBucuresti

Posted 27 July 2010 - 04:20 PM

Da se mai munceste totusi in Politia Romana... Un articol interesant la:
http://www.optimalme...le-de-vise/2439

#48 maxu08

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,622 posts

Posted 27 July 2010 - 04:46 PM

este un articol f bun despre 2 politisti de la rutiera, unul din Constanta si unul din Tulcea, in ziarul Adevarul de astazi. Ar trebui promovati public asemenea exemple de profesionisti mult mai des.

#49 Rusy

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 727 posts

Posted 27 July 2010 - 05:11 PM

View Postmaxu08, on 27 July 2010 - 04:46 PM, said:

este un articol f bun despre 2 politisti de la rutiera, unul din Constanta si unul din Tulcea, in ziarul Adevarul de astazi. Ar trebui promovati public asemenea exemple de profesionisti mult mai des.

Un link , ceva.

#50 maxu08

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,622 posts

Posted 27 July 2010 - 06:04 PM

am citit in varianta tiparita. o sa caut si pe net si postez linkul

PS: am gasit si linkul: http://www.adevarul...._305370105.html

Edited by maxu08, 27 July 2010 - 06:11 PM.

#51 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 28 July 2010 - 12:33 PM

23 – 24 iulie a.c., aproape 1.400 de poliţişti au acţionat la nivelul judeţelor Dolj, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu şi Ilfov, pentru prevenirea activităţilor infracţionale.
Peste 85 de infracţiuni şi peste 70 de suspecţi prinşi, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog au documentat şi probat activitatea infracţională a unei grupări specializate în traficul de heroină, ce acţiona în Sectoarele 5 şi 6 din municipiul Bucureşti.

#52 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 29 July 2010 - 04:29 PM

Trei persoane din Constanţa sunt suspectate că au obligat mai multe minore să se prostitueze

Ieri, 28 iulie a.c., poliţişti au surprins în flagrant două minore de 14, respectiv 15 ani, în timp ce au racolat un client pentru a întreţine raporturi sexuale cu acesta.
Concomitent cu acţiunea de prindere în flagrant, au fost efectuate două percheziţii în Constanţa şi una în Bucureşti.
Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că cele două minore practicau prostituţia în beneficiul a doi soţi, iar o altă persoană a plasat pentru practicarea prostituţiei o altă minoră, căreia îi racola clienţi prin intermediul unui anunţ matrimonial postat pe internet.
Pe numele suspecţilor au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 ore, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, iar în cursul zilei de astăzi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

#53 Miadry

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts

Posted 29 July 2010 - 07:10 PM

Explicati-mi si mie, va rog, care-i treaba cu pudra portocalie?

#54 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 29 July 2010 - 07:34 PM

Înaintea unui astfel de flagrant, banii pe care urmează să-i dea denunțătorul sunt marcați cu o pudră specială ce rămâne pe mâini dacă pui mâna pe acei bani. În acest mod se dovedește că respectivul a luat banii de la denunțător.

#55 maxu08

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,622 posts

Posted 29 July 2010 - 07:46 PM

teoretic la asta se foloseste insa nu este obligatorie.
am vazut arestari ptr luare de mita doar ptr ca i-au gasit banii pusi intr-un dosar aflat pe biroul sau sau aruncati de catre denuntator in cosul de gunoi, fara ca invinuitul sa fi stiut de acei bani :naughty:
este un caz de acest gen cu un fostg eneral al Armatei Romane. A facut 4 luni de arest preventiv apoi a fost achitat de catre ICCJ - insa reputatia distrusa nu ii poate fi reparata de catre nici un "profesionist" din DNA.

#56 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 29 July 2010 - 08:27 PM

Tu vezi numai nevinovați peste tot. Probabil că e defect profesional, dar nu trebuie să fii așa credul cu clienții tăi.
Poate că spăgarul era versat și l-a pus să-i bage banii în dosarul de pe birou, asta nu înseamnă că nu e vinovat dacă nu are pudră pe lăbuțe. E doar un mijloc de probă, dar nu e obligatoriu.

#57 Miadry

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts

Posted 29 July 2010 - 08:32 PM

@Cata: Innocent until proven guilty, nu-i asa?
Stii ca avocatii sustin nevinovatia clientului pana in ultimul moment. Asta le e meseria.

P.S. Mersi pentru lamuriri. :)

#58 Tyson

Member

• +Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 30 July 2010 - 08:32 AM

Actiuni ale Politiei in municipiul Craiova

Actiune desfasurata pe durata week- end- ului.
Politistii au oprit autovehicule in trafic si au actionat in barurile si cluburile din muncipiul Craiova pentru prevenirea scandalurilor si a faptelor savarsite cu violenta.

#59 maxu08

Devoted Member

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,622 posts

Posted 30 July 2010 - 02:07 PM

View PostMiadry, on 29 July 2010 - 08:32 PM, said:

@Cata: Innocent until proven guilty, nu-i asa?
Stii ca avocatii sustin nevinovatia clientului pana in ultimul moment. Asta le e meseria.

partial corect in sensul ca nu sustin nevinovatia clientului meu decit daca personal sunt convins de ea, altfel as minti in fata instantei spunind ca este nevinovat, ceea ce nu este etic si imi pot pierde licenta de practica. daca clientul meu este vinovat si eu stiu asta sigur ceea ce fac este sa aduc la lumina "reasonable doubt" adica sa conving instanta ca statul nu a reusit sa faca dovada deplina privind vinovatia clientului si in consecinta sa il achite.

#60 Administrator

Administrator

• Administrators
  • PipPipPip
  • 373 posts

Posted 31 July 2010 - 04:28 PM

Grupare infracţională specializată în contrabanda cu ţigări destructurată.

• 50 de percheziţii simultane în București şi cinci judeţe, Suceava, Botoşani, Constanţa, Covasna şi Neamţ.
  • 513.660 de ţigarete
  • 11 autoturisme
  • 240.695 de lei şi 2.150 de euro
  • trei pistoale cu gaze
  • 123 de telefoane mobile şi 109 cartele SIM
  • o cameră video cu termoviziune.
  • 14 persoane reţinute, iar faţă de 11, până în prezent, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Acestea sunt rezultatele unei ample acțiuni la care au participat aproximativ 200 de poliţişti de la structurile de poliţie judiciară, ordine publică, rutieră, criminalistică şi luptători de intervenţie rapidă, 25 poliţişti de frontieră.
Până în prezent, faţă de liderul grupării, precum şi faţă de alte 10 persoane magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users