Noutati legislative
Posted 28 July 2011 - 01:20 PM
Posted 28 July 2011 - 01:46 PM
Nici Anders Behring Breivik, atacatorul din Norvegia, nu si-a procurat si nu detinea armle respective legal.
Posted 28 July 2011 - 02:23 PM
Posted 14 August 2011 - 06:01 PM
ben, on 28 July 2011 - 01:49 AM, said:
Din cate am citit eu cele de paintball intra in categoria E si nu sunt supuse autorizarii / notificarii.
Ce ma nedumereste este faptul ca in categoria :arme albe: au ramas doar cutitele. Restul box, bastoane etc au fost sterse si nu le-am regasit in alta incadrare. Gresesc eu?!?
Posted 15 March 2012 - 10:40 PM
LEGEA nr. 25 din 9 martie 2012 privind modificarea şi completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie
http://idrept.ro/Emb...16-982b006a27d1
Posted 25 March 2012 - 10:50 AM
Posted 26 March 2012 - 07:24 PM
(utila pentru cei care aplica la unele posturi scoase la concurs de Europol dar si pentru cei interesati de cooperarea judiciara internationala respectiv de relatii politienesti europene )
sursa : juridice.ro din 26 mart.2012
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 185 din data de 22 martie 2012 a fost publicata Legea nr. 55/2012 privind cooperarea Romaniei cu Oficiul European de Politie (Europol).
Legea stabileste regimul juridic aplicabil activitatii de cooperare dintre autoritatile publice romane si Europol.
Oficiul European de Politie (Europol), infiintat prin Decizia 2009/371/JAI a Consiliului din 6 aprilie 2009, gestioneaza informatii din domeniul fenomenului infractional. Obiectivul sau este acela de a imbunatati eficacitatea si cooperarea autoritatilor competente din statele membre in ceea ce priveste prevenirea si combaterea formelor grave de terorism si criminalitate internationala, respectand in acelasi timp drepturile omului.
Inspectorul general al Inspectoratului General al Politiei Romane este desemnat ca reprezentant al Romaniei in cadrul Consiliului de administratie al Europol, iar seful Centrului de cooperare politieneasca internationala ca supleant al acestuia.
Autoritatile publice romane detaseaza experti nationali la Europol, in conditiile legislatiei in vigoare.
De asemenea, actul normativ desemneaza Unitatea Nationala Europol ca punct unic de legatura cu Europol.
Autoritatile romane competente pot coopera direct cu Europol numai in situatii deosebite, determinate de necesitatea asigurarii rapiditatii schimbului de date si informatii sau a pastrarii confidentialitatii actiunilor desfasurate. Orice comunicare directa cu Europol se desfasoara cu informarea in prealabil a Unitatii Nationale Europol.
Actul normativ aduce precizari detaliate cu privire la canalele de cooperare cu Europol, modul in care se realizeaza schimbul de informatii, reguli privind prelucrarea datelor in cadrul cooperarii cu Europol.
=========================================================================================
In alta ordine de idei ,util pentru pescari, iata si Ordinul privind prohibitia pescuitului in anul 2012, detaliat pe intervale de timp, pe zone geografice dar si pe specii de pesti, publicat in Monitorul Oficial nr.188 din 22 martie 2012 .
Ministerul Mediului si Padurilor
1016. Ordin privind prohibitia pescuitului in anul 2012
Sursa : preluare juridice.ro din 26 martie 2012
Posted 29 March 2012 - 01:14 PM
adrian75, on 25 March 2012 - 10:50 AM, said:
LEGE nr. 54 din 19 martie 2012 privind desfasurarea activitatilor de picnic, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 201 din 27 martie 2012
Posted 30 March 2012 - 08:00 AM
Posted 02 April 2012 - 11:52 AM
Posted 03 April 2012 - 07:42 PM
Cazuri in care nu este necesara notificarea prelucrarii datelor cu caracter personal
articol preluat de pe juridice.ro din 3 aprilie 2012
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 216 din data de 2 aprilie 2012 a fost publicata Deciziapresedintelui Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal nr. 23/2012privind stabilirea cazurilor in care nu este necesara notificarea prelucrarii unor date cu caracter personal.
Prin Decizia ANSPDCP s-a stabilit ca notificarea prelucrarii datelor cu caracter personal nu este necesara in urmatoarele cazuri:
- cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata de persoanele fizice sau de entitatile private care desfasoara o activitate independenta, autorizata in baza unei legi speciale, in scopul indeplinirii atributiilor lor legale;
- cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata in scopul gestionarii bazei de date detinute de Arhivele Nationale;
- cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata in scopul imprumuturilor de carti, opere cinematografice, artistice, alte opere audiovizuale, precum si de reproduceri ale acestora de catre entitatile de drept public si privat;
- cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata de autoritatea judecatoreasca in scopul indeplinirii atributiilor sale legale, altele decat cele prevazute la art. 2 alin. (5) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
- cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata de autoritatile administratiei publice locale, precum si de autoritatile administratiei publice de la nivel judetean si al municipiului Bucuresti, in scopul indeplinirii atributiilor lor legale;
- cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata in scopul intermedierii tranzactiilor imobiliare;
- cand prelucrarea datelor cu caracter personal referitoare la propriii membri este efectuata de partidele politice, cu conditia ca datele sa nu fie dezvaluite unor terti fara consimtamantul persoanei vizate.
Comentariu propriu : Asadar notificarea prelucrarii datelor cu caracter personal nu mai este necesara in cazul activitatii legale efectuate de profesii liberale ( avocat, medic, notar, executor judec. etc. ) ,pentru operatiuni in baza de date de la Arhivele Nationale, cand imprumuti carti la biblioteci sau cum erau mai demult casete video , pentru primarie cand are legatura cu atributiile legale, de ex. tabele pentru distributia ajutoarelor UE sau guvernamentale,evidente din cadrul unor agentii imobiliare sau evidente ale partidelor politice cu membri ori tabele de sustinere candidati, tabele cu date personale privind diverse cereri sau solicitarea de referndumuri, etc.
Edited by LORD, 03 April 2012 - 07:44 PM.
Posted 03 April 2012 - 08:53 PM
Posted 19 April 2012 - 10:24 PM
Toate acestea sunt prevazute in Legea nr. 63 din 17 aprilie 2012 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.258/19.04.2012 , aveti si linkul intregii legi : 63. Lege pentru modificarea si completarea Codului penal al Romaniei si a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal
Edited by LORD, 19 April 2012 - 10:26 PM.
Posted 08 May 2012 - 08:06 AM
Posted 08 May 2012 - 08:59 AM
tichetul - mi se pare OK, il au si altii si cred ca functioneaza dar tocmai existenta lui face inutila imprecriptibilitatea.
complete specializate - nu se justifica ptr ca nu exista atite dosare incit sa blochezi citiva judecatori ptr aceste dosare. mai ales in aceste vremuri cind primesc termene de judecata la 60 de zile ptr chestiuni simple de genul validarilor popririlor. o pregatire a judecatorilor da, dar nu complete specializate. in plus, nu au reusit sa finalizeze tribunalele de minori si cele comerciale, prevazute de lege de ani buni insa nu au dat si finantare. vrajeli spuse fara sa gindeasca la chesitunile practice. CSM este rupt de realitate de multa vreme, desi membrii sai vin din teren.
Posted 08 May 2012 - 09:13 AM
Despre tichetul ăla, mi se pare o prostie - ne legăm la cap fără să ne doară din dorința de a fi mai catolici decât Papa, în loc să adoptăm măsuri serioase și dure care să fie și eficiente, cum ar fi confiscarea mașinii de exemplu.
Posted 08 May 2012 - 09:17 AM
Posted 08 May 2012 - 10:00 AM
una este sa-i faci o specializare cu privire la partea tehnica a problemei si alta este sa-l implici in favoarea uneia dintre parti. si eu as vrea sa il duc la puscarie pe jude vreo 29 de zile si apoi sa-l vad daca mai da vreunul mandat de arestare preventiva dupa ureche, doar ptr ca procurorul nu are chef sa stringa probe si prefera sa forteze o recunoastere sau "un 16".
Posted 08 May 2012 - 10:06 AM
Nu e nimic rău în a mai lua contact cu realitățile. Îl va face să ia niște decizii în cunoștiință de cauză și nu în urma studiului unor hârtii ce niciodată nu vor reflecta întocmai realitatea din stradă sau pușcărie. Atitudinea, sfidarea sau durerea nu se pot aprecia în urma studiului unor hârtii. Iar în felul acesta vom avea parte de niște decizii mai aproape de realitate.
Și nu mi se pare nimic incorect în ceea ce spun, el poate fi acolo un observator destul de obiectiv.
Posted 08 May 2012 - 05:43 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users