Jump to content

Procedura de restituire a certificatului de inmatriculare

procedura restituire certificat inmatriculare certificatul de inmatriculare restituire certificat

• You cannot reply to this topic
4 replies to this topic

#1 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 08 November 2011 - 07:42 PM

Procedura de restituire a certificatului de inmatriculare retinut

Certificatul de inmatriculare se restituie doar proprietarului sau in lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procrura notariala la incetarea motivului pentru care documentul a fost retinut.
Pentru a reintra in posesia certificatului de inmatriculare retinut, titularul acestuia trebuie sa se prezinte la sediul Serviciului Politiei Rutiere sau dupa caz Brigazii Rutiere, la ghiseul de restituiri certificate, avand asupra sa urmatoarele documente :

Pentru persoane fizice:
  • buletinul sau cartea de identitate;
  • dovada de retinere a certificatului de inmatriculare original;
  • actul de identitate a delegatului original + copie;
  • actul din care rezulta incetarea motivului retinerii original + copie;
Pentru persoane juridice:
  • actul de identitate a delegatului original + copie;
  • dovada de retinere a certificatului de inmatriculare original;
  • actul din care rezulta incetarea motivului retinerii original + copie;
  • delegatie adresata Serviciului Politiei Rutiere sau dupa caz Brigazii Rutiere (original) din partea societatii detnatoare, a societatii de leasing sau a societatii utilizatoare (este necesara si o copie a contractului de leasing).
Placutele de inmatriculare retinute se restituie de catre Serviciul de Politie Rutiera a judetului pe raza caruia s-a constatat fapta sau dupa caz, Brigaza Rutiera - Bucuresti.

#2 oviapo

Incepator

• Juniors
  • 2 posts
  • Locationbotosani

Posted 24 February 2012 - 11:02 PM

ce se intampla in cazul in care am cumparat o masina care a avut certificatul retinut de catre politie pentru ca s-a depasit termenul legal in care masina trebuia inmatriculata, iar eu am pierdut acea dovada? ma intereseaza ce acte trebuie sa prezint la politie pentru eliberarea certificatului...

#3 25tess

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 53 posts

Posted 25 February 2012 - 10:15 AM

sa inteleg ca certificatul de inmatriculare a fost retinut de catre organele de politie deoarece transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra autoturismului nu s-a realizat in termenul legal de 30 de zile?

#4 oviapo

Incepator

• Juniors
  • 2 posts
  • Locationbotosani

Posted 25 February 2012 - 03:32 PM

da

Ideea e ca am luat legatura cu fostul proprietar pentru a perfecta actele si mi-a spus ca nu poate face nimic fara dovada de retinere a certificatului de inmatriculare. Avand in vedere ca s-a pierdut dovada, nu stiu exact care e procedura.

#5 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 25 February 2012 - 04:28 PM

View Postoviapo, on 25 February 2012 - 03:32 PM, said:

da
Avand in vedere ca s-a pierdut dovada, nu stiu exact care e procedura.

Ai nevoie de o declaratie notarială din care rezultă pierderea, furtul sau distrugerea dovezii inlocuitoare (dupa caz).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users