Politist din Borsa care si-ar fi furat... propria masina
Started by ioana, Jun 02 2010 03:07 PM
8 replies to this topic
Posted 02 June 2010 - 03:07 PM
Un politist din Borsa este cautat de o echipa a IPJ Maramures pentru ca si-ar fi furat... propria masina. Acesta a plecat cu autoturismul proprietate personala in timpul unui control al vamesilor de la Sighet, care i-au luat masina la puricat si au gasit in aceasta 30 de de pachete de tigari de provenienta ucraineana. Oamenii legii au retinut autovehiculul pana la plata amenzii. Se pare insa ca subcomisarul de politie si-a luat masina cu el pentru ca lucratorii de la vama nu i-au retinut si cheile de la aceasta, asa cum prevede procedura in astfel de cazuri.
Posted 02 June 2010 - 03:37 PM
Ce procedură este aceea care prevede reținerea mașinii până ce contravenientul plătește amenda?
Apropo o persoană nu are cum să comită vreodată infracțiunea de furt dacă este proprietarul legal al bunului respectiv. Poate o infracțiune de sustragere de sub sechestru, dar în acest caz mă îndoiesc. În cazul prezentat e vorba mai degrabă de un abuz din partea celor ce i-au reținut mașina.
Apropo o persoană nu are cum să comită vreodată infracțiunea de furt dacă este proprietarul legal al bunului respectiv. Poate o infracțiune de sustragere de sub sechestru, dar în acest caz mă îndoiesc. În cazul prezentat e vorba mai degrabă de un abuz din partea celor ce i-au reținut mașina.
Posted 02 June 2010 - 04:14 PM
Domnisoara cu cine credeti ca vorbiti?
Sunt bune povestile de adormit copii insa avem si noi o varsta.
Sunt bune povestile de adormit copii insa avem si noi o varsta.
Posted 02 June 2010 - 04:59 PM
nu poti sa furi ce este al tau cu exceptia cazurilor cind cedezi posesia in baza unui contract
in plus, daca masina nu era sub sechestru avea tot dreptul sa o ia inapoi cind "vroiau muschii lui". nu exista prevedere legala care sa permita organelor sa retina o masina pina platesti amenda, nu suntem in Franta (acolo se poate
)
Edited by Administrator, 02 June 2010 - 05:04 PM.
Quote inutil.
Posted 02 June 2010 - 05:40 PM
Cataline, eu îmi permit sa te contrazic. Infractiunea de furt poate fi comisa si de proprietarul bunului daca in momentul sustragerii bunul se afla in posesia sau detentia legala a unei alte persoane.
Edited by lionn, 02 June 2010 - 05:41 PM.
Posted 02 June 2010 - 05:56 PM
Corect. Eu făceam referire strict numai la speța dată, nu am mai enumerat și alte posibile situații când bunul cuiva se află în legal posesia altcuiva.
Posted 10 June 2010 - 09:50 PM
Catalin, on 02 June 2010 - 05:56 PM, said:
Corect. Eu făceam referire strict numai la speța dată, nu am mai enumerat și alte posibile situații când bunul cuiva se află în legal posesia altcuiva.
Posted 10 June 2010 - 09:53 PM
Pai si toti judecatorii s-au tampit prin Sighet?
Posted 10 June 2010 - 10:06 PM
Domnul Elvis, ce rau sunteti. Si ca sa va urmez exemplul: Probabil asa s-au nascut.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users