Jump to content

Echipamentul de iarna OP

19 replies to this topic

#1 sorin1sipos

Junior

• +Members
  • Pip
  • 34 posts

Posted 25 October 2011 - 07:26 PM

Buna,
Fara sa ne dam seama doamna iarna se apropie cu pasi marunti spre noi..e a 6 iarna pe care o voi face pe drumuri!!
Sincer pana acum a trecut cum a trecut, acum vreau sa ma dotez f f bine sa nu mai rabd gram de frig!Mi-a fost destul!
In sensul asta am inceput sa ma documentez asupra pieselor de imbracaminte pe care vreau sa mi le achizitionez din mediul civil.Dupa cum bine stiti si voi hainele noastre sunt facute sa tina vara cald si iarna frig, pacat.
Vreau sa incep cu bocancii: in sensul asta mi-am comandat deja o pereche Mammut cu Gore-tex..pret in jur de 450 lei.
Urmeaza niste sosete din lana pe care le-am vazut in Decathlon, lenjerie de corp speciala pt sezonul rece si vreau sa inchei cu haina!Vrea neaparat sa nu mai port iarna asta cojocul acela greu..f greu.
Doresc sa imi fac o geaca din vatelina cu fas.
Stiu ca va fi o investitie destul de mare , dar o fac pt confortul meu, sa imi fie mie mai bine!
Voi cum va pregatiti de iarna?!!!

P.S. Oare de ce nu putem avea si noi o uniforma serioasa pentru toate sezoanele si trebuie mereu sa umblam cu improvizatii?

#2 greddy

Forumist

• Banned
  • 220 posts

Posted 25 October 2011 - 08:07 PM

Buna alegere Mammut. am si eu o pereche :)
Uniforma italienilor am inteles ca e facuta de Armani :D Uniforma noastra e specific romaneasca, si anume "cojoc" frate. totul e pe sistem cojoc. Nici macar estetic nu impresioneaza cu nimic...si din pacate pt noi sunt destui creatori de moda in Romania incat sa fie subiectii unui contract cu statul pentru o chestie utila si dc nu si estetica...macar de haina sa-ti fie drag sa o imbraci :P

#3 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,435 posts

Posted 25 October 2011 - 08:34 PM

Eu zic că nu ce scrie pe etichetă e important.

#4 melin

Incepator

• Juniors
  • 1 posts

Posted 25 October 2011 - 08:35 PM

Ai dreptate sorin1sipos ! Echipamentul de iarna nu ne protejeaza impotriva frigului plus ca mobilitatea noastra scade. De curand mi-am achizitionat (pentru timpul liber) din Carrefour o geaca din "fas" care purtata doar cu un tricou, ma protejeaza foarte bine, pretul ei fiind de..... 65RON. Din cate stiu, "cojocul" nostru are un pret de cateva sute de lei. :angry:

#5 greddy

Forumist

• Banned
  • 220 posts

Posted 25 October 2011 - 08:38 PM

nu e important, ziceam asa ca idee...avem si noi renumiti creatori care pot face treburi frumoase si utile sa ne aliniem la un standard european :) ce parere aveti despre vesta antiglont? folosita nu pt menirea ei antiglont ci pt lovituri cu tot felul de obiecte, cum am citit despre multi colegi injunghiati sau taiati de nenorociti...

#6 gmihai

Incepator

• +Member
  • 10 posts

Posted 25 October 2011 - 08:43 PM

Ti-as recomanda niste haine cu sistem de incalzire electric. De curand am aflat si eu despre ele. Putin cam scumpe dar eu zic ca merita investitia pe termen lung. Macar o vesta ar fi buna, care e ceva mai ieftina decat gecile, si niste branturi de bagat in incaltaminte (in jur de 200 euro ambele cred). Uite doua site-uri sa te documentezi daca esti interesat.

http://www.benisport...-incalzire.html

http://www.motodelta.ro/gerbing.html

#7 cs777

Forumist

• +Member
  • PipPip
  • 62 posts
  • LocationRomania

Posted 25 October 2011 - 09:51 PM

Sunt interesante hainele acestea cu sitem de incalzire dar nu cred ca este nevoie la OP de chiar asa investitie, si sa fim seriosi sa mergi pe teren cu cablurile alea dupa tine....mai greu.O investitie mai conformabila ar fi:
bocanci 5.11
pantaloni, bluza termice
manusi tactice Blackhawk(din neopren preferabil asttfel incat sa poti folosi atat pixul dar si pistolul la nevoie)
- fiecare poate sa-si aleaga niveul de protectie impotrica frigului in functie de zona de patrulare
Aceste elemente ale imbracamintei le gasim pe majoritatea siturilor specifice, deci sunt usor de gasit.
PS: pantaloni si bluze termice cred ca sunt si la Decathlon.

Edited by cs777, 25 October 2011 - 09:55 PM.

#8 andreib

Forumist

• Banned
  • 101 posts

Posted 25 October 2011 - 10:31 PM

View Postsorin1sipos, on 25 October 2011 - 07:26 PM, said:

Buna,
Fara sa ne dam seama doamna iarna se apropie cu pasi marunti spre noi..e a 6 iarna pe care o voi face pe drumuri!!

si eu tot OP, dar la mine e cam a 8-a iarna in strada. nu vreau sa fiu rautacios sau sa insinuez ceva dar parca avem niste dispozitii care reglementeaza portul uniformei.
n-am gasit nicaieri specificatia ca poti purta asa ceva http://www.alpinexpe...images/logo.gif

nu de alta dar nu sunt prevazuti la tinuta si risti sa te alegi cu o sanctiune. vorbesc din experienta pentru ca intr-o vreme la noi a intrat moda de a purta vestita vesta tactica asemanatoare jandarmilor, ca sa nu mai purtam toate tampeniile pe centura si in plus sa ne fie noua confortabil mersul pe jos. ei bine dupa ce si-au luat vreo 5-6 colegi asa ceva si purtau la inceput doar noaptea, cand sa ma hotarasc sa-mi cumpar si eu una a inceput seful de birou cu vorba sa ne spuna ca sa nu mai purtam asa ceva. cine l-a bagat in seama. dupa 2 saptamani s-a lasat cu sanctiuni disciplinare.

acum vara era sa o musc iar pentru ca mi-am cumparat niste pantofi sport de la BIT, negrii ca sa fiu mai usor la mers, mai comod la picior si daca e sa alerg sa nu alunec cum o fac cu pantofii aia netezi in talpa de la minister. noroc ca prima data am scapat cu un AV verbal.

nu ma intelegeti gresit, si eu as purta orice altceva, cel putin in picioare, cat si altceva mai usor decat scurta aia de iarna de 10 kg, dar cum putem face asta legal?

#9 cs777

Forumist

• +Member
  • PipPip
  • 62 posts
  • LocationRomania

Posted 25 October 2011 - 10:47 PM

NU cred ca sunt asa tampiti sa reproseze faptul ca tiai luat iarna de ex in picioare bocancii acestia http://www.vipershop...iper-1-new.html [bineinteles ca nu iti ei culoarea kaki]
Restul articolelor nu sunt la vedere adica le imbraci pe sub haina aia cu blana de 10 kg sau daca tine asa bine caldura poti incerca si o geaca de piele cu blana. Fiecare poate incerca mai multe variante poate chiar un compet modular.
Legal cel putin nu se poate face nimic, riscam cum a spus andreib sa musti o sanctiune :wacko:

Edited by cs777, 25 October 2011 - 10:50 PM.

#10 andreib

Forumist

• Banned
  • 101 posts

Posted 25 October 2011 - 10:55 PM

tot pe vipershop eram si eu, sper ca nu se considera reclama avand in vedere ca 80% din politisti stiu de el.

ma uitam la asta : http://www.vipershop...e-speciale.html prefer sa port asa ceva si doar bluzonul cu maneci detasabile. daca bluza aia isi face treaba dupa cum e laudata e de ajuns una pe sub camasa,puloverul, geaca de la completu modular, si geaca cu maneci detasabile....si pot sa fie cate grade cu minus vor.

problema la mine e ca nu am probleme cu caldura la corp cu uniforma actuala, in schimb mor cand afara sunt vreo 5 grade in scadere si ma ia frig la genunchi. orice am incercat prima data ma ia frig la genunchi. oare pentru problema asta ce gasesc? pe langa izmene mesada pantalon

#11 cs777

Forumist

• +Member
  • PipPip
  • 62 posts
  • LocationRomania

Posted 25 October 2011 - 11:03 PM

Pai ceri mai des sprijin din partea patrulei auto spciale de pe sectorul tau....alta solutie nu prea gasesc :naughty:

#12 sorin1sipos

Junior

• +Members
  • Pip
  • 34 posts

Posted 26 October 2011 - 04:59 AM

Referitor la bocancii aceia mammut..acestia pot fi si de culoare neagra, nu doar cael maro din poza.
Iar despre geaca din fas, am sa o fac exact la fel cu cea de toamna, doar ca va fi mai groasa si din alt material.O sa imi fie putin mai greu sa gasesc material de culoarea aceea care se afla in partea superioara(o fi verde..albastru???).
Cu siguranta un om normal (sef normal) va incerca sa isi protejeze oamenii pt ca acestia sa nu se imbolnaveasca si sa intre in concediu medical , riscand in caz contrar sa nu mai aiba suficienti oameni.

View Postcs777, on 25 October 2011 - 09:51 PM, said:

Sunt interesante hainele acestea cu sitem de incalzire dar nu cred ca este nevoie la OP de chiar asa investitie, si sa fim seriosi sa mergi pe teren cu cablurile alea dupa tine....mai greu.O investitie mai conformabila ar fi:
bocanci 5.11
pantaloni, bluza termice
manusi tactice Blackhawk(din neopren preferabil asttfel incat sa poti folosi atat pixul dar si pistolul la nevoie)
- fiecare poate sa-si aleaga niveul de protectie impotrica frigului in functie de zona de patrulare
Aceste elemente ale imbracamintei le gasim pe majoritatea siturilor specifice, deci sunt usor de gasit.
PS: pantaloni si bluze termice cred ca sunt si la Decathlon.
unde pot gasi si eu bocanci de genul asta??
am dat un search pe google si oferta e foarte subtire

#13 bozo

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 745 posts
  • LocationBucuresti

Posted 26 October 2011 - 01:33 PM

cumpara bocanci de la viper. Sunt rezistenti, au talpa cu brant metalic, sunt comozi, sunt usori, si cel mai important nu sunt scumpi. Eu folosesc de cativa ani bocanci de la ei si sunt foarte multumit.

#14 CITADELA

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPip
  • 463 posts

Posted 29 October 2011 - 09:32 AM

@greddy, uniforma carabinierilor italieni se croieste la Caracal/OLT, unde exista o "armata" de fabrici de textile, conduse majoritatea de italieni... si ca o picanterie, tot acolo se face si echipamentul de la AC Milan...

Sincer, ma surprinde idea ca trebuie sa avem o scurta/geaca vatuita si un guler de astrahan ca sa trecem iarna. Cred ca au trecut vremurile cand purtam mantaua de 10kg si cisme... Avem nevoie de mobilitate, nu sa fim ca niste statui comuniste!

Uitati-va la alpinisti sau oamenii de munte, care folosesc imbracamintea "in straturi" (sau cum se zice in popor, sa te imbraci ca o varza). Primul nivel este format din "izmene", insa de inalta tehnologie de izolare termica (nu cele de pe vremuri, chinezesti, hi,hi) - complet format din bluza si pantaloni, mulate pe corp. Probabil ca aici trebuie investit cel mai mult, pt ca cu cat sunt mai bune, cu atat mai putine "straturi" de haine mai trebuie sa pui pe tine.

Apoi incepi cu uniforma (camasa, pantaloni, etc) si nu se vede nimic. Gasiti asa ceva la Decathlon sau la magazinele de alpinism din Mag. Unirea (banuiesc ca si in provincie exista magazine similare) ori, in cel mai rau caz, pe internet. Pt cei care au foduri mai mari, le recomand echipamentul termic de la Blackhawk, Underarmor sau 5.11 Tactical.
Daca acest strat termic este solid (practic toata caldura corpului este mentinuta, fara piederi, iar transpiratia este lasata sa treaca spre exterior), nu mai aveti nevoie decat de camasa, bluzon/scurta si in cazuri extreme, o geaca.
Din proprie experienta, va spun ca intr-o iarna umblam in "camasa" la temperaturi de 0 C si colegii mei imi spuneau ca sunt nebun si ca o sa fac pneumonie, pana au aflat care era secretul.
Cat despre bocanci, piata este plina, unii agreati de MAI, cum ar fi cei de la Viper. Asa ca daca vreun sef face figuri ca nu porti "gumele" date de gospodarul unitatii, se poate justifica ca sunt omologati.

Cat despre geaca sau polar GORE-TEX (adevarate, nu glumele pe care le avem in dotare), astept sa se lumineze cineva de la IGPR si sa introduca la uniforma aceste piese. Am vazut zilele trecute echipamentul unor Jandarmi Montani si am ramas uimit sa vad ce calitate si confort au...no comment!

Edited by CITADELA, 29 October 2011 - 09:33 AM.

#15 politia112

Incepator

• Juniors
  • 1 posts

Posted 06 November 2011 - 11:13 AM

din cate am auzit....chiar am vazut discutii la ei pe forum....echipamentul UnderArmour Tactical a fost special conceput pentru "law enforcement" , respectiv persoanele care lucreaza mult in frig( politisti, militari etc) ...si au fost special concepute pentru a nu fi nevoie de 5 straturi de haine. din pacate cel mai apropiat magazin UnderArmour este in Ungaria. Dar nu cred ca au varianta tactical. O alta varianta ar fi comanda pe site...dar aici se poate gresi foarte usor cu marimea. Intr-o alta ordine de idei...intentionez sa imi achizitionez si eu cel putin o bluza termica si o pereche de manusi tehnologie coldgear de la tactical. Sper sa nu regret.

#16 CITADELA

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPip
  • 463 posts

Posted 06 November 2011 - 11:15 PM

Am folosit/folosesc echipamente UnderArmour si sunt multumit. Pretul este pe masura, dar imi place sa am "scula" potrivita. Cauta pe ebay si o sa gasesti fara probleme, chiar cu livrare in RO. Cu privire la masuri, sa ai in vedere ca talia americana este cu una mai mica decat in UE, adica eu port in mod obisnuit L, dar imi comand din SUA talia M. Nu uita ca in general bluzele de la ei sunt "cu muschi", adica mulate pe corp. Daca nu esti genul de persoana care sa poarte astfel de tricouri, poate nu strica sa-ti iei o masura mai mare. Daca ai pe cineva care pleaca prin strainatate, poate iti ia de acolo. Nu am incercat in HU, dar nu strica sa le bagi un email si poate iti trimit prin posta cu plata prin card.

Edited by CITADELA, 06 November 2011 - 11:15 PM.

#17 botanistul

Junior

• +Member
  • Pip
  • 16 posts

Posted 07 November 2011 - 07:21 AM

si eu vreau sa imi cumpar tot UnderArmour. Mi-a lasat impresia ca sunt in top 3. Iar aici in domeniul acesta nu te poti zgarci. Ma gandeam la o pereche de manusi si o maleta tactical. Multumesc de informatii :P

#18 botanistul

Junior

• +Member
  • Pip
  • 16 posts

Posted 10 November 2011 - 10:34 PM

Legat de UnderArmour....intra la apa produsele tactical? sau sa imi iau marimea corespunzatoare?

#19 CITADELA

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPip
  • 463 posts

Posted 19 November 2011 - 09:54 AM

Scuze pt intarziere. Nu, nu intra la apa, materialul fiind complet sintetic.
Si trebuie sa te uiti la stilul de croiala: muscle mapping (adica tricou cu muschi) si loose fit (lejer)

#20 botanistul

Junior

• +Member
  • Pip
  • 16 posts

Posted 21 November 2011 - 08:36 PM

ma gandeam la compression. oricum multumesc de raspuns. Am discutat cu cei de la UA, ei recomandand pentru persoanele ca noi produsul Base Crew 3.0 spunand ca este unul dintre cele mai "calduroase" produse din gama lor.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users