Seif sau dulap pentru arma - alegere, costuri, recomandari
Posted 22 October 2011 - 09:20 AM
Posted 22 October 2011 - 10:16 AM
Posted 22 October 2011 - 12:44 PM
Posted 22 October 2011 - 04:02 PM
Posted 24 October 2011 - 07:07 PM
Posted 24 October 2011 - 07:09 PM
Posted 24 October 2011 - 07:59 PM
Posted 10 November 2011 - 07:37 PM
Va prezint si eu o situatie si sper sa ma ajutati cu un raspuns: posed legal o arma neletala cu gloante de cauciuc dinaintea modificarii legii armelor si munitiei. In momentul achizitionarii armei am cumparat si un seif (cu doua spatii de depozitare - pistol si munitie - si doua chei, dar fara gauri de prindere din fabrica) pentru ca desi la momentul respectiv nu era obligatoriu, mi se parea elementar sa nu aiba acces oricine la respectiva arma. I-am dat doua gauri in diagonala si am ancorat seif-ul in gresie intr-un loc destul de greu accesibil.
Intrebare (sper sa nu fie stupida): in cazul unui control arma este considerata suficient de bine asigurata? Intreb pentru ca nu imi dau seama exact cum se fac aceste verificari.
Va multumesc!
Posted 10 November 2011 - 07:43 PM
Posted 10 November 2011 - 07:47 PM
Posted 14 November 2011 - 08:21 PM
Posted 15 November 2011 - 05:00 PM
SECŢIUNEA a 3-a
Condiţiile păstrării şi asigurării securităţii armelor letale şi a muniţiilor
ART. 14
(1) Titularul dreptului de deţinere sau, după caz, de port şi folosire, este obligat să păstreze armele şi muniţiile letale la domiciliul sau la reşedinţa menţionată în permisul de armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, care sunt asigurate cu cel puţin două sisteme de închidere independente, cu cheie sau cifru, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate.
(2) Dulapurile sau, după caz, casetele prevăzute la alin. (1) trebuie să fie prevăzute cu compartimente diferite care să fie asigurate fiecare cu câte un sistem de închidere, pentru păstrarea muniţiei separat de arme. Armele letale, cu excepţia celor cu destinaţia apărare şi pază, se păstrează neâncărcate cu muniţie şi asigurate cu dispozitive de blocare a trăgaciului.
(3) În cazul unui număr mai mare de 15 arme letale, deţinătorul are obligaţia de a asigura la adresa prevăzută un spaţiu special amenajat pentru depozitare, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (2), dotat cu sisteme electronice de alarmare, avizate de organele de poliţie şi conectate la dispeceratele de alarmare şi intervenţie specializate.
ART. 15
Muniţia destinată armelor letale se păstrează numai în dulapuri metalice, în casete sau, după caz, în compartimente separate faţă de cele în care se păstrează armele pentru care este destinată, cu următoarele excepţii:
a) în cazul armelor de apărare şi pază, poate fi păstrată împreună cu acestea o cantitate de cel mult 12 cartuşe destinate unei singure arme;
b ) în cazul armelor de vânătoare sau de tir, precum şi în cazul armelor de colecţie, poate fi păstrată împreună cu o singură armă dintre acestea o cantitate de cel mult 10 cartuşe cu proiectil şi 50 de cartuşe fără proiectil.
Posted 16 November 2011 - 07:54 PM
Posted 15 March 2012 - 01:33 PM
Posted 15 March 2012 - 01:45 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users