In primul rand, ca mentalitate. Eu sunt de parere ca rigorile scolii iti calesc personalitatea intr- un mod in care cineva care nu a trecut prin ea nici nu poate visa. Nu poti face un lucru doar din povestirile altora. Crezi ca- ti poti repara masina daca un mecanic te-ar ghida prin tel? La fel cu scoala. Crezi ca stii ce e acolo, din povestirile colegilor si prietenilor ?
Am un prieten care si-a dorit foarte tare sa ajunga politist. Nu a luat nici un examen pe unde a incercat, si pana la urma a fost incadrat direct. E prietenul meu si nu- l vorbesc de rau, mai ales ca este un om apreciabil.
Insa, cel putin in primul an, imi punea intrebari pe care mi le puneau civilii pe strada despre chestii pe care ar fi trebuit sa le cunoasca. Are noroc ca serviciul unde lucreaza este axat doar pe o linie de munca,altfel ar fi fost codasul clasei, ca toti cei incadrati direct.
Spui ca cei care vin din scoala stiu doar ceva teorie, dar in rest sunt egali cu cei proveniti din civilie,pentru ca oricum practica e cea care conteaza.
Am o intrebare: Cat de des citesti pentru a-ti imbogati cunostintele, in afara de datile cand ai fost obligat(cursurile alea de 3 luni si alte asemenea activitati).
Cum zicea cineva mai devreme... cu ce ai invatat in scoala, cam cu aia ramai.
Un politist bun se formeaza in timp, da, asa am zis, dar un civil nu devine peste noapte politist, nici macar unul mediocru.
ps: sa nu te superi pe mine, suntem colegi si ti-as tine spatele la orice daca am fi impreuna. combatem ideile, nu oamenii.
Edited by Tyson, 29 March 2010 - 08:11 PM.

Reply to this topic