Posted 16 September 2010 - 12:31 PM
blank am să-ți spun eu care e diferența dintre unul ca tine, provenit din sursă externă și unul provenit dintr-o școală de poliție.
Tu doar ai fugit de competiție, nu ai fost în stare să intri pe ușa din față și doar ai căutat soluții alternative ... tipic mentalității din ultimii ani, unde vezi doamne ... școala nu mai e importantă. Datorită acestei mentalități am ajuns în halul ăsta, în care suntem amestecați cu ministerul administrației, în care suntem conduși de persoane ce nu au fost niciodată polițiști, nu au pus mâna pe vreun hoț în viața lor ...
Aici nu discutăm pe exemple concrete, dar se pare că nu ai reușit să înțelegi acest lucru. Dar dacă am face-o, te asigur că voi cei din sursă externă veți fi tot timpul în dezavantaj, pentru că mai mult de 90% dintre cei proveniți din sursă externă sunt cei angajați pe baza pilelor, a relațiilor, a nepotismelor, a susținerii politice, etc. De aceea sfatul meu e să renunți la comparații și exemple ce nu au nicio relevanță. Știm cu toții care este realitatea.
În acest topic se discută despre prevederea legală ce a fost denaturată și nu mai îndeplinește adevăratul rol pentru care a fost introdusă de legiuitor. De asemenea discutăm despre oportunitatea menținerii unei astfel de prevederi, din moment ce datorită situației în care a ajuns societatea azi, ea folosește numai pentru a mulțumi sistemul clientelar, transformându-se într-un instrument ce generează și întreține corupția și acest sistem clientelar ce macină această instituție. Tot datorită acestei denaturări a prevederii legale respective, importanța acestei meserii a scăzut semnificativ, din moment ce conform celor ce gândesc ca tine, nu mai e nevoie de studii și selecție bazată pe competiție, pentru a deveni polițist, astfel că nu mai contează ce studii ai făcut, meseria de polițist o poate face oricine ... ceea ce nu e deloc adevărat, este total greșit, dăunător și injust.
Cum cel ce vrea să devină chirurg, trebuie să provină din facultatea de medicină, tot la fel și cel ce vrea să devină polițist trebuie să provină dintr-o școală de poliție. E vorba de un principiu aici.
PS: Nu știu de unde ai tras tu concluzia că polițiștii de frontieră nu au acces în secțiunea privată a polițiștilor. Dar pentru liniștea ta, trebuie să știi că din nou te înșeli amarnic.