Incadrarile din sursa externa in Politie
Posted 17 September 2010 - 07:48 PM
Posted 18 October 2010 - 12:37 PM
În concluzie, datorită denaturării prevederii legale privind angajările din sursă externă, care nu mai îndeplinește adevăratul rol pentru care a fost introdusă de legiuitor, a fost și încă sunt posibile apariția unor astfel de cazuri, ce întrețin un sistem clientelar, sunt o sursă ce generează corupție și deprofesionalizează această meserie.
Orice horticultor sau fotbalist, ce dispune de ceva relații sau unge vreun ștab, poate deveni polițist, poate avea o astfel de ascensiune și la fel de bine poate solicita ori accepta o șpagă, din moment ce însuși el a folosit o astfel de metodă pentru a deveni polițist.
Întrebarea care se pune acum este următoarea:
Mai este oportună menținerea în lege a unei astfel de prevederi, privind posibilitatea de a deveni polițist și prin angajare din sursă externă?
Posted 08 November 2010 - 11:22 AM
Dar pana la urma ar fi ok sa scoata incadrare din sursa externa . dar sa interzica si examenul din sursa interna pentru a deveni ofiteri numai prin academie sa poti sa avansezi agenti la gradul de subinspector . A si nu in ultimul rand cand ai indeplinit stagiu minim in grad si vrei sa fi avansat sa dai examen .
Ficare sursa de incadrare interna sau externa au avantaje si dezavantaje in romania nui problema cu metoda de incadrare ii cu moralitatea si la un si la alta sunt probleme.
Posted 09 November 2010 - 11:52 AM
Vezi ca sunt cei mai stricti cu privire la persoanele pe care le recruteaza. Iar dupa asta le trimit la scoala de politie. Ai priceput?
GSPI incearca sa citeti mai mult pe acest forum si sa gandesti atunci cand tastezi.
Pai daca nu agentii care au 15 ani de operativ sunt indreptatiti sa treaca in corpul ofiterilor atunci cine?
Jandarmii, granicerii, pompierii, gardienii publici, inginerii, agronomii, moasele comunale............baiatule trezeste-te la realitate.
Daca ai fi fost atent am vorbit despre excluderea exceptiilor si a derogarilor.
Trebuie ca regula sa fie respectata de toti care doresc sa devina politisti : adica sa faca o scoala de politie.
Vrei sa te faci jandarm urrmezi o scoala de jandarmerie, dar nu cu scopul de a devenii politist peste noapte. Valabil si in cazul granicerilor.
Parerea mea.
Edited by Elvis, 09 November 2010 - 11:55 AM.
Posted 09 November 2010 - 12:04 PM
Posted 09 November 2010 - 03:09 PM
Denumirea uni fucti nu conteaza daca iti place ce faci te simpti mandru daca iti zice domul OFITER ?
Daca mi-ar place ce fac nu mas supara sami zica soldat , fruntas , caporal , segent , agent , referent etc.
Hai sa vede ce sar intampla daca toti ar termina academia de politie cine ar avansa primi?
Sar ajunge ca acuma cu incadrarile din sursa externa sau cu avansarile unu stau 10 ani sa fie avansati alti in 3 ani sunt avansati pe ochi frumosi.
Noi suntem un popor latin si balcanic. La noi dupa ficare articol al legi trebuie scrisa sanctiunea si modul de interpretare al articolului
Posted 09 November 2010 - 03:30 PM
On: Nu sunt deranjata de cei care provin din sursa externa atata timp cat isi fac treaba si sunt de parere ca orice padure are uscaturile ei.
Posted 09 November 2010 - 03:57 PM
Iti spun eu din ce categorie face parte.
GSPI, e un comunitar ce are mari deficiente in privinta redactarii unui text in lb. romana (toate posturile sale sunt o mizerie d.p.d.v. gramatical) si caruia ii place sa se bage in seama. In plus face spam pe internet pentru forumul sau, un forum al comunitarilor, o copie adaptata a site-ului Politisti.ro
GSPI
Incearca macar sa dai dovada de putina mandrie si bun simt, astfel incat sa nu mai poluezi topicurile acestui forum cu asemenea posturi. Din cate se vede esti pe langa subiect, iar discutiile depasesc capacitatile tale de intelegere.
Multumesc.
Posted 09 November 2010 - 08:45 PM
GSPI, on 09 November 2010 - 03:09 PM, said:
Pai in tarile despre care tocmai vorbeai asa se intampla, toti politistii fac Academia de politie ,dupa care au o perioada pe care o lucreaza obligatoriu pe strada si avanseaza (detectiv, sergent, locotenent ,capitan) prin examen.
Acolo in USA nu merge cu pile, adica te angajeaza direct locotenent sau detectiv.
Sunt niste pasi pe care trebuie sa ii urmeze toata lumea.
Si iti mai spun un secret :.....................scolile noastre de politie la ei se numesc academii.
Posted 10 November 2010 - 03:06 PM
GSPI, on 09 November 2010 - 03:09 PM, said:
Denumirea uni fucti nu conteaza daca iti place ce faci te simpti mandru daca iti zice domul OFITER ?
Daca mi-ar place ce fac nu mas supara sami zica soldat , fruntas , caporal , segent , agent , referent etc.
Hai sa vede ce sar intampla daca toti ar termina academia de politie cine ar avansa primi?
Sar ajunge ca acuma cu incadrarile din sursa externa sau cu avansarile unu stau 10 ani sa fie avansati alti in 3 ani sunt avansati pe ochi frumosi.
Noi suntem un popor latin si balcanic. La noi dupa ficare articol al legi trebuie scrisa sanctiunea si modul de interpretare al articolului
Am rezistat si eu cat am putut....GSPI....Nu stiu ce esti si cu ce te ocupi...dar iata mai jos cum ar fi trebuit sa arate mesajul tau, CORECT dpdv gramatical ( sper doar ca nu esti politist, din spirit de breasla).
Agenti care vor sa devina ofiteri sa nu poata trece in randul ofiterilor printr-un examen . Sa fie obligati sa faca academia .
Denumirea unei functii nu conteaza daca iti place ce faci te simti mandru daca iti zice domul OFITER ?
Daca mi-ar place ce fac nu m-as supara sa-mi zica soldat , fruntas , caporal , segent , agent , referent etc.
Hai sa vedem ce s-ar intampla daca toti ar termina academia de politie cine ar avansa primii?
S-ar ajunge ca acuma cu incadrarile din sursa externa sau cu avansarile unii stau 10 ani sa fie avansati alti in 3 ani sunt avansati pe ochi frumosi.
Noi suntem un popor latin si balcanic. La noi dupa fiecare articol al legii trebuie scrisa sanctiunea si modul de interpretare a articolului.
Posted 10 November 2010 - 05:42 PM
Posted 23 November 2010 - 10:03 PM
Posted 12 December 2010 - 04:24 PM
Posted 12 December 2010 - 04:30 PM
Iar daca pe alte site-uri sunteti obisnuit ca administratorii sa fie un fel de inchizitori ,aici nu se intampla.
Ar trebuii sa ii iubim pe cei care vor sa sara gardul in curtea politiei fara a face o scoala sau academia de politie?
Adica o minima specializare pentru profesia pe care vor sa o aleaga.
Posted 14 December 2010 - 10:38 PM
Posted 14 December 2010 - 11:14 PM
Ai vrut neaparat sa dovedesti ca nu ai habar despre acest domeniu si iti place doar "sa te dai rotund". Probabil te consideri mai interesant.
Asta cu NUP-urile e o gogomanie scoasa de voi, cei care nu aveti nicio legatura cu cercetarea penala si vorbiti doar din auzite.
Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Reply to this topic