Jump to content

Incadrarile din sursa externa in Politie

163 replies to this topic

#141 Daniel

Member

• +Members
  • PipPip
  • 215 posts

Posted 17 September 2010 - 07:48 PM

Blank am intrat abia astazi pe aici sa vad ce se mai scrie si am vazut in postul tau o remarca referitoare la mine . Pe la inceputul topicului eu mi-am spus parerea despre esenta discutiei . Nu mai revin si inca o data ramin la parerea mea . Apoi trebuie sa stii ca , asa cum spun ceilalti sunt destule persoane care au acces unde tu crezi ca nu se poate . Dar daca aiurezi, sper nici sa nu ai acces vreodata . Forumul nu este un spatiu de cearta . Aici intradevar poti sa vezi puncte de vedere diferite dar jigniri grosolane si aberatii continuate , nu este cazul sa fie permise si nici nu o sa vezi asa ceva . ;) Ca idee eu lucrez cu vreo sase fosti colegi de ai tai de fisie si stiu cu ce anume va ocupati voi pe acolo si ce intimplari ciudate se pot ivi pe o tura de serviciu si de asemenea si cit se mergea pe jos pina sa apara ceva masini . Am auzit si ce inseamna vara si ce inseamna iarna pe granita . Si sa stii ca , am ajuns la concluzia ca , au fost destul de chinuiti . Dar intre ce cred eu si ce sustii tu este o marja de eroare deosebita din partea ta . In ce priveste sistemul ai dreptate , el se regaseste peste tot . Atit la munca cit si in timpul liber dar , nu uita ca tu ai ales meseria asta si stiai ca poti sa fii chemat mai des la munca decit civilii sau pentru verificarea operativitatii tale . Sa nu spui ca asta se intimpla zilnic ca , nu te crede nimeni . Bafta in continuare pe granita ! :emo-yessir:

#142 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 18 October 2010 - 12:37 PM

Am ezitat în privința topicului unde se pretează a fi postat cazul publicat azi în Evenimentul Zilei, dar cred că aici e cel mai potrivit loc, pentru că articolul tratează în esența lui, ascensiunea fulminantă a unui fotbalist și horticultor în Poliția Română, dincolo de faptele de care este acuzat în prezent și pentru care încă nu poate fi considerat vinovat, în virtutea principiului privind prezumția de nevinovăție, dar care totuși aduc grave deservicii categoriei noastre profesionale.

Spoiler

În concluzie, datorită denaturării prevederii legale privind angajările din sursă externă, care nu mai îndeplinește adevăratul rol pentru care a fost introdusă de legiuitor, a fost și încă sunt posibile apariția unor astfel de cazuri, ce întrețin un sistem clientelar, sunt o sursă ce generează corupție și deprofesionalizează această meserie.
Orice horticultor sau fotbalist, ce dispune de ceva relații sau unge vreun ștab, poate deveni polițist, poate avea o astfel de ascensiune și la fel de bine poate solicita ori accepta o șpagă, din moment ce însuși el a folosit o astfel de metodă pentru a deveni polițist.
Întrebarea care se pune acum este următoarea:

Mai este oportună menținerea în lege a unei astfel de prevederi, privind posibilitatea de a deveni polițist și prin angajare din sursă externă?

#143 GSPI

Banned

• Banned
  • 22 posts

Posted 08 November 2010 - 11:22 AM

Am cautat pe internet si am gasit ca in mai multe tari se fac incadrari din sursa externa cum ar fi canada , usa, australia etc. nu noi am invetat incadrarile din sursa externa.
Dar pana la urma ar fi ok sa scoata incadrare din sursa externa . dar sa interzica si examenul din sursa interna pentru a deveni ofiteri numai prin academie sa poti sa avansezi agenti la gradul de subinspector . A si nu in ultimul rand cand ai indeplinit stagiu minim in grad si vrei sa fi avansat sa dai examen .

Ficare sursa de incadrare interna sau externa au avantaje si dezavantaje in romania nui problema cu metoda de incadrare ii cu moralitatea si la un si la alta sunt probleme.

#144 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,774 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 09 November 2010 - 11:52 AM

USA ,Australia,Canada? In aceste tari toti sunt ofiteri de politie.
Vezi ca sunt cei mai stricti cu privire la persoanele pe care le recruteaza. Iar dupa asta le trimit la scoala de politie. Ai priceput?
GSPI incearca sa citeti mai mult pe acest forum si sa gandesti atunci cand tastezi.
Pai daca nu agentii care au 15 ani de operativ sunt indreptatiti sa treaca in corpul ofiterilor atunci cine?
Jandarmii, granicerii, pompierii, gardienii publici, inginerii, agronomii, moasele comunale............baiatule trezeste-te la realitate.
Daca ai fi fost atent am vorbit despre excluderea exceptiilor si a derogarilor.
Trebuie ca regula sa fie respectata de toti care doresc sa devina politisti : adica sa faca o scoala de politie.
Vrei sa te faci jandarm urrmezi o scoala de jandarmerie, dar nu cu scopul de a devenii politist peste noapte. Valabil si in cazul granicerilor.
Parerea mea. :emo-yessir:

Edited by Elvis, 09 November 2010 - 11:55 AM.

#145 jeffo

Member

• +Member
  • PipPipPip
  • 352 posts

Posted 09 November 2010 - 12:04 PM

@GSPI: te contrazici putin, apoi cum vine sa nu dai examen la avansarea in corpul ofiterilor insa sa dai examen pentru fiecare grad ?! Parerea mea e ca cel mai sanatos mod ca un agent sa ajunga ofiter este prin Academie la FR si sa scoata in fiecare an cel putin 70 de locuri. Anul trecut au fost 14 politisti pe 1 loc, iar ultima nota a fost la fel cu ultima de la "ZI" avand in vedere ca este destul de dificil sa acumulezi atata materie in timp ce mai si muncesti.

#146 GSPI

Banned

• Banned
  • 22 posts

Posted 09 November 2010 - 03:09 PM

Agenti care vor sa devina ofiteri sa nu poata trece in randul ofiterilor printrun examen . Sa fie obligati sa faca academia .
Denumirea uni fucti nu conteaza daca iti place ce faci te simpti mandru daca iti zice domul OFITER ?
Daca mi-ar place ce fac nu mas supara sami zica soldat , fruntas , caporal , segent , agent , referent etc.
Hai sa vede ce sar intampla daca toti ar termina academia de politie cine ar avansa primi?
Sar ajunge ca acuma cu incadrarile din sursa externa sau cu avansarile unu stau 10 ani sa fie avansati alti in 3 ani sunt avansati pe ochi frumosi.
Noi suntem un popor latin si balcanic. La noi dupa ficare articol al legi trebuie scrisa sanctiunea si modul de interpretare al articolului

#147 bestkyky

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPip
  • 475 posts
  • Locationsomewhere in MH

Posted 09 November 2010 - 03:30 PM

GISPI, nu stiu din ce categrie faci parte, nu stiu nici macar daca esti politist, dar te rog din suflet sa nu mai insulti in halul acesta gramatica limbii romane, te implor!!! :(
On: Nu sunt deranjata de cei care provin din sursa externa atata timp cat isi fac treaba si sunt de parere ca orice padure are uscaturile ei.

#148 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 09 November 2010 - 03:57 PM

bestkyky
Iti spun eu din ce categorie face parte. :clip:
GSPI, e un comunitar ce are mari deficiente in privinta redactarii unui text in lb. romana (toate posturile sale sunt o mizerie d.p.d.v. gramatical) si caruia ii place sa se bage in seama. In plus face spam pe internet pentru forumul sau, un forum al comunitarilor, o copie adaptata a site-ului Politisti.ro

GSPI
Incearca macar sa dai dovada de putina mandrie si bun simt, astfel incat sa nu mai poluezi topicurile acestui forum cu asemenea posturi. Din cate se vede esti pe langa subiect, iar discutiile depasesc capacitatile tale de intelegere.
Multumesc.

#149 Eduard

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,008 posts

Posted 09 November 2010 - 05:41 PM

Ce aveti cu baiatul daca a avut lipsa tasta " - " de pe tastatura :ner: ! Rai mai sunteti !

Edited by Eduard, 09 November 2010 - 05:42 PM.

#150 jeffo

Member

• +Member
  • PipPipPip
  • 352 posts

Posted 09 November 2010 - 05:52 PM

De-ar fi numai asta...

Edited by bestkyky, 10 November 2010 - 03:48 PM.
Nu se impunea citarea postului anterior!

#151 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,774 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 09 November 2010 - 08:45 PM

View PostGSPI, on 09 November 2010 - 03:09 PM, said:

Agenti care vor sa devina ofiteri sa nu poata trece in randul ofiterilor printrun examen . Sa fie obligati sa faca academia .

Pai in tarile despre care tocmai vorbeai asa se intampla, toti politistii fac Academia de politie ,dupa care au o perioada pe care o lucreaza obligatoriu pe strada si avanseaza (detectiv, sergent, locotenent ,capitan) prin examen.
Acolo in USA nu merge cu pile, adica te angajeaza direct locotenent sau detectiv.
Sunt niste pasi pe care trebuie sa ii urmeze toata lumea.
Si iti mai spun un secret :.....................scolile noastre de politie la ei se numesc academii. :ner:

#152 gabin30

Member

• +Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • LocationWORLD

Posted 10 November 2010 - 03:06 PM

View PostGSPI, on 09 November 2010 - 03:09 PM, said:

Denumirea uni fucti nu conteaza daca iti place ce faci te simpti mandru daca iti zice domul OFITER ?
Daca mi-ar place ce fac nu mas supara sami zica soldat , fruntas , caporal , segent , agent , referent etc.
Hai sa vede ce sar intampla daca toti ar termina academia de politie cine ar avansa primi?
Sar ajunge ca acuma cu incadrarile din sursa externa sau cu avansarile unu stau 10 ani sa fie avansati alti in 3 ani sunt avansati pe ochi frumosi.
Noi suntem un popor latin si balcanic. La noi dupa ficare articol al legi trebuie scrisa sanctiunea si modul de interpretare al articolului

Am rezistat si eu cat am putut....GSPI....Nu stiu ce esti si cu ce te ocupi...dar iata mai jos cum ar fi trebuit sa arate mesajul tau, CORECT dpdv gramatical ( sper doar ca nu esti politist, din spirit de breasla).

Agenti care vor sa devina ofiteri sa nu poata trece in randul ofiterilor printr-un examen . Sa fie obligati sa faca academia .
Denumirea unei functii nu conteaza daca iti place ce faci te simti mandru daca iti zice domul OFITER ?
Daca mi-ar place ce fac nu m-as supara sa-mi zica soldat , fruntas , caporal , segent , agent , referent etc.
Hai sa vedem ce s-ar intampla daca toti ar termina academia de politie cine ar avansa primii?
S-ar ajunge ca acuma cu incadrarile din sursa externa sau cu avansarile unii stau 10 ani sa fie avansati alti in 3 ani sunt avansati pe ochi frumosi.
Noi suntem un popor latin si balcanic. La noi dupa fiecare articol al legii trebuie scrisa sanctiunea si modul de interpretare a articolului.

:hmmmt:

#153 Cristi

anterior: Kmcoio

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,885 posts
  • LocationValcea

Posted 10 November 2010 - 05:42 PM

Gabin30, am impresia ca te-ai obosit degeaba...degeaba ii arati forma corecta, daca el nu stie de ce se scrie asa si nu ca el...nu poti suplini anii de scoala...GSPI...invata sa scrii corect gramatical, in caz contrar, incearca sa nu mai poluezi acest forum cu limba ta romana accidentata grav, intrucat, cu fiecare postare, ne convingi din ce in ce mai mult de gradul de elevatie al inteligentei tale.Posted Image

#154 vox

Member

• +Members
  • PipPip
  • 162 posts
  • LocationRomania

Posted 23 November 2010 - 10:03 PM

Expunere de 10 ptr. Elvis..fara periute...revad clar si limpede acele trepte pe care le-am parcurs si eu in decursul timpului...si inca visez ca lucrurile se vor indrepta pentru viitorul celor ce vin in urma noastra...Sa ne tina Dumnezeu uniti in limpezimea gandurilor si putere de judecata sanatoasa... :slapb:

#155 prosecutor

Clona lawyer27

• Banned
  • 3 posts

Posted 12 December 2010 - 04:24 PM

Domnule Marius,in primul rand faceti o remarca jignitoare nedemna de un ofiter profesionist;in al doilea rand ma faceti sa cred ca sunteti agent,iar in al treilea rand si nu in ultimul cred ca rautatile astea nu isi au rostul;scuzati-mi ingerinta pe site-ul d-voastra dar cand am citit asa o rautate nu am putut ramane pasiv;cred ca nu trebuie sa uram civilii pentru simplul fapt ca nu au urmat o scoala militara unde "beneficiau" de anumite restrictii;la fel ca si D-voastra poate si alti ofiteri au absolvit Academia dar asemenea jigniri nu am intalnit pe nici un site neprofesionist,este trist ca inca se vorbeste asa la ora actuala,cu toate ca resursele contemporane ar fi trebuit sa ne creeze o alta imagine demna de UE...STIMA SI RESPECT

#156 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,774 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 12 December 2010 - 04:30 PM

Domnule prosecutor ,daca nu ati observat ,aici stati de vorba cu politisti pe un site al politistilor.
Iar daca pe alte site-uri sunteti obisnuit ca administratorii sa fie un fel de inchizitori ,aici nu se intampla.
Ar trebuii sa ii iubim pe cei care vor sa sara gardul in curtea politiei fara a face o scoala sau academia de politie?
Adica o minima specializare pentru profesia pe care vor sa o aleaga.

#157 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 12 December 2010 - 05:35 PM

Domnule prosecutor în primul, al doilea ... și chiar al treilea rând, miroși de la o poștă a comunitar. :ner:

#158 Eduard

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,008 posts

Posted 12 December 2010 - 07:04 PM

Nu miroase.........PUTE !!! ............de la o posta ! da rau de tot !!! :blink:

Edited by Eduard, 12 December 2010 - 07:05 PM.

#159 prosecutor

Clona lawyer27

• Banned
  • 3 posts

Posted 14 December 2010 - 10:38 PM

nu intru in polemica cu voi...doar v-am spus ca sunteti un pic cam invidiosi si se vede ca nu abordati problemele esentiale in lupta cu infractionalitatea...cat despre comunitari...nu sunteti departe de ei...stati linistiti...singurul sfat...incercati sa nu va mai contraziceti in declaratii si pe urma sa va plangeti de procurori ca dau NUP ;)

#160 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 14 December 2010 - 11:14 PM

prosecutor
Ai vrut neaparat sa dovedesti ca nu ai habar despre acest domeniu si iti place doar "sa te dai rotund". Probabil te consideri mai interesant. :doh:
Asta cu NUP-urile e o gogomanie scoasa de voi, cei care nu aveti nicio legatura cu cercetarea penala si vorbiti doar din auzite.

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users