Jump to contentPhoto

Masinile inmatriculate in strainatate

numere straine bulgaria anglia placute inmatriculare circulatie drept

 • Acest topic este închis Acest topic este închis
230 răspunsuri în acest subiect

#41 Dra3Q

Dra3Q

  Începator

 • Junior
 • 14 postări
 • LocaţieAici

Scris 19 octombrie 2010 - 18:51

Imi cer scuze Marius era pentru bordergabor. Discutam cu tine pe forum fara sa imi dau seama ca a intrat si el in discutie:P :ner:
 • 0

#42 Iskander

Iskander

  Începator

 • Junior
 • 3 postări

Scris 05 februarie 2011 - 16:15

O intrebare.. Avand in vedere ca fapta de a conduce un autovehicul inregistrat in alt stat fara a poseda asigurare tip carte verde este incriminata in legea 136 ca si contraventie, nu este incriminare dubla ca si contraventie conform 136 si ca infractiune conform 195 ? Sau se refera doar la autoturismele inregistrate intr-un stat ue, desi nu vad ce legatura ar putea avea ?
 • 0

#43 Marius

Marius

  1*

 • +Moderator
 • 9.366 postări

Scris 05 februarie 2011 - 17:54

Art.112 din OUG 195/2002 republicata
(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
[...]
s) vehiculul nu este asigurat de răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, conform legii;
[...]
(2) În situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.b), c), e), g), k), o), p), r) şi s), la reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează conducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, iar în cazurile prevăzute la alin.(1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t) u), v) şi x), o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile.
(3) În situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.b), o), p), r) şi s), odată cu reţinerea certificatului de înmatriculare, poliţistul rutier retrage şi numerele de înmatriculare sau de înregistrare.


Art.85. alin. 4 din OUG 195/2002 republicata
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Eu apreciez ca un autovehicul nu mai are dreptul de a circula in Romania, abia dupa ce a fost sanctionat si i s-a aplicat sanctiunea complementara de retinere a certificatului de inmatriculare impreuna cu numerele de inmatriculare.


 • 0

#44 coosstti

coosstti

  Devotat

 • +Membru*
 • 631 postări
 • LocaţieBrasov

Scris 05 februarie 2011 - 18:09

Nu-i adevarat, art.84, alin.4 din O.U.G. 195.2002 se aplica raportat la art. 82, alin.2 din OUG 195/2002, pt auto inmatriculate in strainatate.
 • 0

#45 Iskander

Iskander

  Începator

 • Junior
 • 3 postări

Scris 05 februarie 2011 - 18:16

Prin acest text de lege este incriminata fapta ca si contraventie.
"Art. 64. - Incalcarea de catre persoanele fizice sau juridice a obligatiei de asigurare prevazute la art. 48 si 56 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000.000 lei la 20.000.000 lei si cu retinerea certificatului de inmatriculare a vehiculului, pana la prezentarea documentului privind incheierea asigurarii.
Constatarea si aplicarea acestora se fac de catre personalul Politiei. "

"Art. 56. - Persoanele care folosesc pe teritoriul Romaniei vehicule inmatriculate/inregistrate in strainatate si neasigurate in strainatate, potrivit art. 48 alin. 2, sau a caror asigurare expira pe durata sederii in Romania datoreaza prime de asigurare conform prevederilor legale.
Personalul politiei de frontiera nu va verifica documentele de asigurare pentru vehiculele inmatriculate/inregistrate in statele membre ale Uniunii Europene, pentru acestea numerele de inmatriculare fiind garantia asigurarii.
La intrarea sau iesirea din tara, personalul politiei de frontiera de la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat a Romaniei va controla documentele de asigurare si va solicita proprietarului, imputernicitului acestuia sau conducatorului vehiculului inmatriculat/inregistrat in state terte dovada platii primei de asigurare datorate. Persoanele neasigurate sau persoanele care la control nu pot face dovada asigurarii ori a platii acesteia vor fi obligate sa incheie asigurarea de raspundere civila pentru pagube produse prin accidente de vehicule si sa achite prima de asigurare la entitatile desemnate in acest sens de catre asiguratorii care au dreptul sa practice asigurarea obligatorie conform art. 5 alin. 1.
Vehiculele inmatriculate/inregistrate in state terte care intra pe teritoriul Romaniei de pe teritoriul altui stat membru al Uniunii Europene nu vor fi supuse controlului privind documentele de asigurare, acest control putand fi efectuat numai prin sondaj."

Cum stabilesti daca e contraventie sau infractiune conform 195?

Modificat de Iskander, 05 februarie 2011 - 18:17.

 • 0

#46 Marius

Marius

  1*

 • +Moderator
 • 9.366 postări

Scris 05 februarie 2011 - 19:12

Nu-i adevarat, art.84, alin.4 din O.U.G. 195.2002 se aplica raportat la art. 82, alin.2 din OUG 195/2002, pt auto inmatriculate in strainatate.

Poti sa explici? Cum dovedesti ca nu are dreptul de a circula pe teritoriul Romaniei?
 • 0

#47 CITADELA

CITADELA

  Moderator

 • +Moderator
 • 1.171 postări

Scris 05 februarie 2011 - 23:31

Dragii mei,

Vad ca s-au vehiculat in posturile anterioare tot felul de variante "semi-oficiale" de a verifica daca un autovehicul inmatriculat in alt stat se mai afla inca in evidentele oficiale, are ITP, RCA etc...

Sunt de acord cu aceste sugestii, doar cu titlu informativ, valoarea probatorie fiind egala cu cifra "0". Poate merge ulciorul la apa de multe ori, dar cand ajunge dosarul pe mana unui avocat destept, lucrurile se schimba.

Pentru acei dintre dvs. care nu sunt la curent cu procedura standard de cooperare cu autoritatile politienesti ale altor state, va informez ca acest gen de solicitari, relationate regimului rutier, dar nu numai, se fac in baza OUG 103/2006prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala (CCPI) din IGPR.

CCPI, in calitate de autoritate nationala in domeniu, are parghiile necesare (INTERPOL, EUROPOL, SIRENE, Centrul SECI, reteaua atasatilor de interne/ofiterilor de legatura etc) pentru a face acest gen de verificari, intr-un timp foarte scurt, uneori, in cateva ore.

Va recomand, sa incercati acest lucru, cererea de asistenta fiind adresata direct catre IGPR - CCPI. O sa aveti o surpriza placuta, va garantez. Echipa de acolo este formata din politisti tineri, cu chef de munca, si cu o viziune foarte occidentala, in comparatie cu alte structuri. Iar in cazul in care seful dvs. va pune bete in roate (din necunoastere), va rog sa-i prezentati cadrul legislativ invocat mai sus.

Modificat de CITADELA, 05 februarie 2011 - 23:32.

 • 2

#48 coosstti

coosstti

  Devotat

 • +Membru*
 • 631 postări
 • LocaţieBrasov

Scris 06 februarie 2011 - 14:45

Citez, art. 82 (2) Autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state pot trece frontiera de stat si pot circula pe drumurile publice din Romania, daca indeplinesc conditiile tehnice prevazute in Conventia asupra circulatiei rutiere, incheiata la Viena la 8 noiembrie 1968 si ratificata de Romania prin Decretul nr. 318/1980 , dar numai pe perioada cat sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.

In consecinta ( si vorbesc din experienta), cele citate de Iskander din L 136/ 1995 ma intereseaza mai putin ca nu sunt de la frontiera si nu trebuie sa determin ce suma datoreaza sau ce polita de asigurare trebuie sa-si faca la iesirea din tara. Dupa cum am scris si mai sus, incadrarea juridica este art.84, al.4 rap. la art. 82, al.2 din OUG 195 adica daca nu ai carte verde nu ai dreptul de a circula in Romania.
Am la activ cateva zeci de masini descoperite fara asig. obligatorie tip carte verde (aici incluzand asig expirate precum si asigurari false), cu o diversitate la statele emitente (Italia, Germania, Austria, Canada, Polonia, Anglia, Spania). Toate dosarele s-au terminat sau urmeaza sa se termine cu RTUP. Sunt familiarizat cu cooperarea internationala si pot afirma ca cei de la Interpol-CCPI se misca destul de greu dar in schimb cei de la punctele de contact "percuteaza'' foarte bine.

Modificat de coosstti, 06 februarie 2011 - 14:54.

 • 0

#49 Marius

Marius

  1*

 • +Moderator
 • 9.366 postări

Scris 06 februarie 2011 - 17:44

Nu stiu cu ce procuror lucrezi tu, dar cred ca e necesar si util sa stie si dumnealui, ca autovehiculele inmatriculate in strainatete pot fi asigurate si in Romania, prin plata politei de raspundere civila obligatorie la oricare din societatile de asigurare romanesti.
Art. 82 nu spune ca nu are dreptul sa circule in Romania, ci precizeaza conditiile privind circulatia vehiculelor, altfel si pentru lipsa inspectiei tehnice periodice trebuie sa-i faci dosar de cercetare penala. ;)
De exemplu:

Art.7. - Orice vehicul care circulă pe drumurile publice trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizarea conform destinaţiei.
[...]
Art.10. - (1) Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat, precum şi a celor neasigurate pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.


precizeaza conditiile privind circulatia vehiculelor si este absurd ca pentru aceeasi fapta, conducatorul unui autovehicul inmatriculat in Romania sa fie sanctionat contraventional, iar daca autovehiculul este inmatriculat in strainatate sa primeasca o sanctiune penala.
 • 0

#50 coosstti

coosstti

  Devotat

 • +Membru*
 • 631 postări
 • LocaţieBrasov

Scris 06 februarie 2011 - 18:16

Eu nu lucrez cu niciun procuror. Doar fac actele premergatoare chiar si adresele catre CCPI si punctele de contact, dar daca vrei mai multe detalii putem stabili pe privat ce si cum si ai sa vezi ca nu mint. Indiferent de procurorul la care a ajuns un dosar, nu a infirmat inceperea U.P.-ul. Parerea ta in interpretarea legilor e parerea ta iar eu cu practica! Respect!

Modificat de coosstti, 06 februarie 2011 - 18:17.

 • 0

#51 Marius

Marius

  1*

 • +Moderator
 • 9.366 postări

Scris 06 februarie 2011 - 18:21

coosstti, nu am facut nicio referire ca ce ai spus tu nu ar fi adevarat, departe gandul acesta de mine, iar daca asa am lasat impresia, sincer imi cer scuze.
Eu am facut referire ca toata aceasta treaba depinde de procuror, pt ca pana la urma, el dispune in cauzele penale.
 • 0

#52 aling

aling

  Începator

 • Junior
 • 6 postări

Scris 03 martie 2011 - 21:14

Ce faceti daca opriti in trafic o masina cu nr de SUA?
 • 0

#53 maxu08

maxu08

  Senior

 • Utilizator
 • PipPipPipPipPip
 • 2.691 postări

Scris 04 martie 2011 - 10:50

cite masini cu nr de SUA gasesti in Romania? :)
 • 0

#54 coosstti

coosstti

  Devotat

 • +Membru*
 • 631 postări
 • LocaţieBrasov

Scris 07 martie 2011 - 17:57

Sunt cateva. Le verifici documentele pe care ti le prezinta la control si cam atat!
 • 0

#55 maxu08

maxu08

  Senior

 • Utilizator
 • PipPipPipPipPip
 • 2.691 postări

Scris 07 martie 2011 - 18:44

sau il bagi la beci pina vine confirmarea scrisa din SUA :)
 • 0

#56 cosmin86

cosmin86

  Forumist

 • Utilizator
 • PipPip
 • 104 postări

Scris 09 martie 2011 - 21:28

coosstti din curiozitate profesionala te intreb:
daca gasesti un auto inmatriculat intr-un stat UE si ai suspiciuni ca asiguarerea obligatorie ar fi falsa unde soliciti sau cum (catre ce structura te adresezi) sa-ti faca verificarile pentru a stabili daca documentul este sau nu, fals??
dar pt auto non UE (ex. rusia) cum procedezi?
 • 0

#57 coosstti

coosstti

  Devotat

 • +Membru*
 • 631 postări
 • LocaţieBrasov

Scris 10 martie 2011 - 09:24

Pt absolut toate tarile, solicitarile se fac catre BAAR (BIROUL ASIGURĂTORILOR DE AUTOVEHICULE DIN ROMÂNIA). SI nu in ultimul rand cere o expertiza criminalistica. :emo-yessir:
 • 0

#58 Marius

Marius

  1*

 • +Moderator
 • 9.366 postări

Scris 05 aprilie 2011 - 11:03

Vigneta speciala pentru masinile inmatriculate in alte localitati cat si in strainatate, ce parcheaza pe locurile publice - O noua taxa introdusa de Primaria Craiova

Primaria Craiova incaseaza in acest moment taxe pe parcare doar de la contribuabilii care au masinile inmatriculate in Banie. Ceilalti parcheaza in voie pe unde apuca, fara sa aiba vreo obligatie fata de bugetul local.

Contribuabilii craioveni au taxa de parcare inclusa in impozitul pe masina. Ceilalti soferi care pacheaza in oras vor fi nevoiti insa sa isi cumpere vignete de la orice chiosc de ziare. Cuantumul taxei variaza intre 1 si 40 de lei, in functie de numarul de zile in care este folosita parcarea.

Decizia a fost aprobata deja de Consiliul local si urmeaza sa inte in vigoare de la 1 mai.
 • 0

#59 25tess

25tess

  Senior

 • +Membru*
 • 1.470 postări

Scris 07 aprilie 2011 - 13:39

caut un coleg care sa ma ajute cu informatii privind controlul itp si rca la auto inmatriculate in strainatate rog scrieti mi pe adresa de mess

Modificat de 25tess, 07 aprilie 2011 - 13:41.

 • 1

#60 coosstti

coosstti

  Devotat

 • +Membru*
 • 631 postări
 • LocaţieBrasov

Scris 08 aprilie 2011 - 15:55

Scrie-mi tu ce vrei sa afli!
 • 0

Etichetate cu unul sau mai multe cuvinte cheie: numere straine, bulgaria, anglia, placute inmatriculare, circulatie, drept

0 utilizatori vizualizează acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi