Jump to content

Incetarea raporturilor de munca prin demisie

6 replies to this topic

#1 nasinvers

Incepator

• Juniors
  • 2 posts

Posted 07 October 2011 - 12:52 PM

Salut! Numele meu este Ionut si sunt politist de 14 luni...stiu, nu e mult deloc si deja ma bate gandu serios sa plec din minister. Am absolvit Academia de Politie din Bucuresti in 2010...oricum...mai multe aspecte care mi-au displacut pana acum (nu le mentionez ca sunt destul de usor de intuit) ma determina sa iau aceasta decizie. Nu vreau sa deranjez, sau sa supar pe cineva prin aceasta hotarare care o iau. Am zis ca un moment bun ar fi anul acesta, atat timp cat mai este in vigoare acel o.u.g. 54 din 2011. Ceea ce ma intereseaza pe mine foarte mult este procedura de incetare a raporturilor de munca prin demisie si cam cat timp dureaza din momentul in care eu imi inaintez respectiva hartie si pana cand sunt efectiv "dat afara".
Daca acest topic mai era deja deschis pe undeva, imi cer scuze, dar nu am gasit...

#2 pernutealex

Junior

• +Members
  • Pip
  • 21 posts

Posted 07 October 2011 - 12:57 PM

7 zile, maxim!

#3 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,435 posts

Posted 07 October 2011 - 01:07 PM

Poate mai găseşti informaţii care să-ţi folosească şi prin aceste topic-uri:
Probleme - Imi depun demisia
Colegi care si au dat demisia
lichidarea
Afecteaza descoperirea de card aprobarea demisiei?

#4 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,167 posts

Posted 07 October 2011 - 01:10 PM

Daca iti dai demisia, nu te mai poti reincadra niciodata, iar procedura privind aprobarea acesteia, e foarte simpla si se petrece foarte rapid. In cateva zile, maxim o saptamana ai terminat cu totul (completarea si semnaturile necesare pe fisa de lichidare).
In cazul incetarii raporturilor de serviciu la cerere, acest lucru poate dura, intrucat necesita aprobarea conducatorului unitatii de politie, dar poti revenii in sistem, cu toate ca nu sunt obligati sa te reincadreze. Si acest lucru ramane la aprecierea conducatorului unitatii de politie.
Numai in cazul suspendarii raporturilor de serviciu au obligatia sa te primeasca inapoi dupa trecerea perioadei solicitate, dar acesta modalitate nu se aproba decat in cazuri cu totul si cu toul exceptionale ce au la baza motive temeinice.

Numai bine!

#5 nasinvers

Incepator

• Juniors
  • 2 posts

Posted 07 October 2011 - 05:09 PM

Am inteles...macar nu dureaza mult...ce sa zic, multumesc de raspunsuri!!

#6 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,435 posts

Posted 07 October 2011 - 05:25 PM

Nu te grăbi. Încearcă varianta încetării raporturilor de serviciu la cerere.
Nu poţi şti niciodată ce îţi oferă viaţa şi poate revii la sentimente mai bune ... nu strică să ai o uşă deschisă în cazul în care doreşti să te întorci.

#7 TOM

Incepator

• Juniors
  • 4 posts

Posted 01 November 2011 - 08:34 PM

In cazul demisiei, Academia de Politie actioneaza in judecata politistul demisionar pentru recuperarea cuantumului total al cheltuielilor necesare scolarizarii acestuia (cazare, echipament, etc.)
Care este acest cuantum in cazul politistilor care au urmat cursurile Academiei la 3 ani de zile - Ordine si Siguranta Publica? Dar in cazul in care inainteaza demisia dupa 2 ani de activitate neintrerupta??
Exista vreo posibilitate pentru exonerarea de aceste cheltuieli pe calea actiunii in instanta??

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users