Cateva informatii interesante gasite pe adevarul.ro:
Emilian Prodan (fost Ioan-Grigore Prodan), trimis în judecată în două dosare de corupţie, autointitulat comisar general al organizaţiei Comisariatul pentru Societatea Civilă, şi-a făcut propria poliţie - „Poliţia Animalelor"
Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor a fost înfiinţat la nivelul Comisariatului pentru Societatea Civilă, prin sentinţa civilă nr. 27/4 noiembrie 2009, pronunţată de Tribunalul Bucureşti
Comisariatul pentru Societatea Civilă a încercat să înregistreze la OSIM mai multe mărci, dar toate cererile au fost refuzate:
- Inspectoratul General Pentru Protecţia Animalelor - Poliţia Comisariatul pentru Societatea Civilă,
- Inspectoratul General Pentru Protecţia Animalelor - Poliţia Animalelor,
- Poliţia Naţională pentru Protecţia Animalelor.
Totuşi, la 4 mai 2010, marca „Poliţia Animalelor" a fost înregistrată la OSIM, iar la 26 iulie 2010 au fost înregistrate însemnele de pe autovehiculele de serviciu.
Emilian Prodan Şeful Poliţiei Animalelor
Emilian Prodan, fost Grigore-Ioan Prodan, a fost trimis în judecată în două dosare de corupţie, fiind acuzat de trei infracţiuni de trafic de influenţă.
În primul dosar, Prodan a fost trimis în judecată alături de mai mulţi interlopi, printre care vrăjitoarele Sidonia şi Andreea Lider. El a fost acuzat că a pretins 45.000 de euro şi un autoturism de lux de la rudele vrăjitoarei Sidonia pentru a interveni pe lângă magistraţi bucureşteni şi pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a două persoane arestate preventiv.
În cel de-al doilea dosar penal, finalizat în septembrie 2010, Emilian Prodan este acuzat că ar fi primit 60.000 de euro şi mai multe bunuri de la primăriţa comunei Gorgota, Veronica Ioniţă, cercetată de DNA pentru abuz în serviciu, pentru a interveni la procurorul care o ancheta. În timpul anchetelor, Emilian Prodan a făcut demersuri pentru a-şi schimba vechiul nume, de Grigore-Ioan Prodan.
Anunţul de schimbare al numelui a apărut în Monitorul Oficial din mai 2010. Prodan a explicat că schimbarea numelui nu are nicio legătură cu procesele sale, după modelul Dinel (Staicu) Nuţu. „
Mi-am schimbat numele întrucât am fost numit cavaler al ordinului de Malta. Acesta este numele meu în cadrul ordinului. Existau confuzii cu numele meu, în cadrul Ordinului Suveran al Sf. Ioan al Ierusalimului şi am vrut să le elimin, astfel mi-am luat şi eu, în actele oficiale, acest nume", a explicat Emilian Prodan.
[indent]Cred ca omul ar trebui internat pentru a primi ajutor de specialitate. Numai in Romania se putea intampla asa ceva, un sarlatan sa-si creeze propria politie.

[/indent]