Jump to content

CSAT a aprobat reconfigurarea sistemului de ordine publica

csat reorganizare reconfigurare sistem ordine publica transfer administratia locala

422 replies to this topic

#41 arcan

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,098 posts
  • LocationWild West

Posted 27 September 2011 - 09:11 AM

Asta este gestul reprezentativ si sin equa non din Politia Locala:

Posted Image

#42 Sacalul

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 55 posts

Posted 27 September 2011 - 09:12 AM

Vedeti avatarul meu? asa vom ajunge toti politistii comunitari dupa un an de primarie......chiar nu avem sange in noi deloc,asa ne-am preacurvit toti ca nu mai stim ca sfarsitul nostru profesional este mai aproape decat credem iar dupa asta si viata noastra sociala si familiala distrusa.....Ne meritam soarta pentru ca suntem o casta de oameni care nu are nimic in comun cu menirea POLITISTULUI.!!!!.....

#43 simona86

Forumist

• +Member
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 27 September 2011 - 09:50 AM

toata lumea se plange, dar nimeni nu face nimic, de frica sa nu cumva sa supere sefii ...drept dovada incercarile de mitinguri care au avut loc pana acum... atata timp cat niciun politist nu ia atitudine in fata acestor masuri care deranjeaza atat de mult, vor continua sa-si bata joc cat vor vrea, iar personalul, supus cum ii sta in caracter, va executa fara comentarii....

atata timp cat nu va exista o actiune in forta, nu ce s-a intamplat pana acum, eu zic ca nu ar trebui sa ne mai plangem...

#44 greddy

Forumist

• Banned
  • 220 posts

Posted 27 September 2011 - 10:07 AM

asa e si va fi pt ca stim cu totii ca atunci cand cineva deschide "ciocul", este tras imediat in jos. cel mai trist e ca se face totul prin promulgare de legi, ordine, dispozitii si in general actiuni cu acoperire legala. Au facut din legi un mijloc de manipulare si de vointa a unui grup restrans. Stiu sigur ca: nu vreau sa fiu politist local, pe haina mea de elev scria POLITIA ROMANA, vreau sa lucrez respectand specificul meseriei, nu vreau sa fiu confundat cu toti comunitarii. Am terminat o scoala de politie nu un curs de gardieni publici si vreau o cariera de politist.
Cerintele mele pot avea un ton copilaresc, dar mi s-a dus toata mandria ce o aveam pentru meseria asta...dupa ce ca stam acasa 6 luni fara nici un leu, acum iesim comunitari????? ar suna mai bine "prelucrator prin aschiere"
Ar merita nu caschete aruncate, ci bastoane! sa vada ce inseamna forta si capacitatea POLITIEI ROMANE.

#45 Ben

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 540 posts

Posted 27 September 2011 - 10:30 AM

Nu-i nimic, platiti in continuare cotizatiile, ca sindicatele lupta pt voi.

#46 ora86

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 159 posts

Posted 27 September 2011 - 11:07 AM

Preluat de pe site-ul Prolex,celelalte sindicate(Snppc,Snap,Cnp) nici o reactie pana acum :slapb: :emo-box:
Pro Lex va consulta membrii de sindicat in legatura actul normativ prin care se aproba transferul de atributii si responsabilitati de la Politia Romana la Politia Locala.
Daca legislatia nu se modifica, se vor pierde urmatoarele drepturi:
- norma de hrana (cu mici exceptii, in functie de hotararile consiliilor locale),
- grupa de munca,
- sporul de grad,
- incadrarea in clasa de salarizare a politistilor,
- incadrarea in clasa de salarizare corespunzatoare agentilor cu studii superioare,
- compensatia pentru chirie,
- asigurarea pentru viata, sanatate si bunuri.
Avand in vedere Statutul si structura Pro Lex, membrii de sindicat din structurile de ordine publica si circulatie rutiere isi vor pastra calitatea de membrii de sindicat si in situatia mutarii catre Politia Locala.

Attached Files

#47 simona86

Forumist

• +Member
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 27 September 2011 - 11:23 AM

ar merita, dar nu vor primi nici macar un protest...si stii de ce? "lasitate" e cuvantul. ne meritam soarta!daca noi nu luptam pentru noi, cu siguranta nu o vor face sindicatele sa televiziunile, pentru ca fiecare isi vede interesul, mai putin cei care vor avea in cele din urma de suferit, pentru k lasitatea si teama ne caracterizeaza pe toti

#48 cip68rush

Incepator

• Juniors
  • 3 posts

Posted 27 September 2011 - 12:04 PM

S-ar putea ca in situatia in care nu sunt modificate prevederile legislative actuale , trecerea O.P. si P.R. la Politia Locala sa insemne pierderea unor drepturi legale cum ar fi : grupa de munca(conditii speciale), norma de hrana , compensatie chirie, salariul de grad profesional, coeficientii de salarizare din legea 284/2010( asa mici cum sunt dar mai mari ca cei similari de la politia locala), varsta de pensionare, asigurari de viata, bunuri, sanatate ,etc...

#49 greddy

Forumist

• Banned
  • 220 posts

Posted 27 September 2011 - 12:07 PM

au ei grija si de asta :good: sunt perseverenti... O lege mica, o asumare de raspundere si treaba e "oabla"

Edited by greddy, 27 September 2011 - 12:08 PM.

#50 nicu

Forumist

• +Member
  • PipPip
  • 54 posts
  • LocationSibiu

Posted 27 September 2011 - 12:23 PM

nu pot sa cred asa ceva! anul trecut prin ianuarie cand am inceput eu sa ma pregatesc pentru scoala de politie totul era roz.... la numai un an jumate aflu ca fac o scoala de agenti de politie pentru a fi coleg cu un carunt burtos cu 4 clase de la politia locala...

#51 Ben

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 540 posts

Posted 27 September 2011 - 12:27 PM

View Postora86, on 27 September 2011 - 11:07 AM, said:

Avand in vedere Statutul si structura Pro Lex, membrii de sindicat din structurile de ordine publica si circulatie rutiere isi vor pastra calitatea de membrii de sindicat si in situatia mutarii catre Politia Locala.

Pai e logic faptul ca nu si-o pierd din moment ce Pro Lex reprezinta si comunitarii :doh: si doar n-or fi prosti sa piarda niste cotizatii consistente. Deci, tot in aceeasi ograda vor fi. Pt Pro Lex nu se schimba nimic.
Cum sa ai incredere si sa faci parte dintr-un sindicat care apara comunitarii?

PS Pun pariu ca schimbarea se va face pana in alegerile de la anul, deci undeva prin primavara se va finaliza tot.

Edited by ben, 27 September 2011 - 12:28 PM.

#52 greddy

Forumist

• Banned
  • 220 posts

Posted 27 September 2011 - 12:33 PM

sa speram ca reactioneaza sindicatele pt ca altfel, stimati colegi din operativ, doar voi puteti schimba ceva! noi cei din scoli v-am urma daca nu am sta 6 luni degeaba cu statut de elev....Doar voi mai puteti forta tara sa ne ofere ceea ce e logic si moral !

#53 teolucian63

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 294 posts
  • LocationBucuresti-sector 4

Posted 27 September 2011 - 01:11 PM

*
POPULAR

"CSAT a aprobat concepţia de reconfigurare a sistemului de ordine publică prin transferul de personal şi responsabilităţi în coordonarea administraţiei locale. În acest context, Guvernul României va adopta legislaţia necesară pentru transferul de responsabilităţi în domeniile ordinii publice şi circulaţiei rutiere de la Poliţia Naţională către Poliţia Locală pentru a creşte astfel eficienţa acţiunilor de pe teren."
Deci pana la urma s-a adeverit si zvonul asta...oare cat isi vor mai bate joc de Romania guvernantii astia? Rad cu un ochi si plang cu celalalt...rad, deoarece am iesit din sistem si am scapat de "norocul" de a fi coleg cu impostorii, plang, fiindca aceasta casta pe care o formeaza POLITIA, se duce de pe apa Sambetei si ma doare...mi-am petrecut 21 de ani facand cea mai frumoasa meserie...grea, dar frumoasa...aceea de POLITIST, cu bune si cu rele, insa 2010 si 2011 au fost cei mai rai ani din toate punctele de vedere...
As vrea sa spun ceva pt a va sustine, insa nu-mi gasesc cuvintele, parca nu mai au nici un rost...
Cand am descoperit acest forum, m-am bucurat din tot sufletul ca raman aproape de voi, colegii mei, m-am bucurat si am plans alaturi de voi, dar asta e prea mult..am sperat sa fie doar un zvon aruncat asa sa destabilizeze, dar pana la urma s-a adeverit...
De fiecare data ma trec fiori de indignare, cand vad locali, mai ales acum dupa ce am iesit, in schimb ma linisteam cand vedeam colegii mei in teren...fiul meu ma intreaba de fiecare data cand vede o patrula de politie, auto sau pedestra- Tati, sunt colegii tai? Si eu raspund: Da tati, sunt colegii mei, nu-i cunosc pe toti, insa ei toti sunt colegii mei, dupa care baiatul meu, parca merge mai drept, mai mandru...

#54 Ben

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 540 posts

Posted 27 September 2011 - 01:35 PM

View Postora86, on 27 September 2011 - 11:07 AM, said:

Preluat de pe site-ul Prolex,celelalte sindicate(Snppc,Snap,Cnp) nici o reactie pana acum :slapb:
Nici Pro Lex-ul nu a avut nici o reactie pana acum la decizia CSAT-ului pt ca daca ma uit eu mai bine, raspunsul ministerului catre sindicat este la o adresa trimisa pe 05.08. 2011 .
Deci, e in legatura cu proiectul, n-are nicio legatura cu ce s-a intamplat ieri si ca deja s-a decis punerea lui in practica.
Ma si miram sa raspunda ministerul imediat a doua zi, intr-un timp atat de scurt.

#55 cristian

Junior

• Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 27 September 2011 - 01:41 PM

Stie cineva cand intra in vigoare?

#56 ora86

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 159 posts

Posted 27 September 2011 - 01:46 PM

Ben, Nu te supara pe mine dar ce am luat de pe site-ul lor este raspuns la comunicatul de presa ,poti sa te uiti si tu pe site-ul lor si o sa vezi prima data comunicatul de presa dat de Departamentul de Comunicare Publica si dupa ce au scris cei de la Prolex :beer:

Sindicatele stiau ce urmeaza sa se intample din luna august si au tacut ,asta am inteles eu din adresa MAI :emo-box:
Nu sunt membru al acelui sindicat ,sunt membru la alte sindicate care ne apara de nu mai pot :slapb:

Edited by ora86, 27 September 2011 - 01:51 PM.

#57 adys26

Junior

• +Members
  • Pip
  • 25 posts

Posted 27 September 2011 - 04:58 PM

Propun ca in perioada imediat urmatoare toti politistii sa se retraga de la tote sindicatele ca oricum platim cotizatia doar pentru a le fi lor bine ,rusine sindicatelor care nu au facut alt ceva de cat sa latre pe la unele televiziuni,macar sa fi avut curajul sa ne fi spus despre aces lucru ,rusineeeeeeeeeeeee.

#58 georgedi

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • Locationbucuresti

Posted 27 September 2011 - 05:02 PM

sunt total de acord , eu oricum chiar ma gandeam de ceva timp sa fac acest lucru.

#59 StefanC

Junior

• +Member
  • Pip
  • 49 posts
  • LocationBotosani

Posted 27 September 2011 - 05:05 PM

S-a gândit cineva la o petiţie comună către Parlamentul European? Până la urmă este un abuz din partea primarilor (sau cine o fi în spate) şi o neimplicare din partea sindicatelor şi iluştrilor conducători de la minister şi igpr.

#60 georgedi

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • Locationbucuresti

Posted 27 September 2011 - 05:16 PM

in germania, olanda, franta, etc, si-ar fi permis sa faca cu politia ce au facut primarii sau cine dracu a luat hotararea asta la noi????? auzi tu, sa distrugi in halul asta, o institutie cu o vechime si prestigiu si sa-i iei din oameni si atributii si sa i le dai unui mare NIMIC. RUSINE!!!

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users