Jump to content

12 replies to this topic

#1 GridLine

Incepator

• Juniors
  • 5 posts

Posted 26 September 2011 - 03:10 PM

Buna ziua,

Sunt din Buzau, dar in ultimul an am stat mai mult prin bucuresti. Domiciliul il am in Buzau. Permisul de conducere tot acolo, asa ca atunci cand am facut 24 de ani si a trebuit sa-mi schimb buletinul l-am facut tot acolo, ca sa evit sa schimb si alte alea... Mi-au spus sa ma duc in zece zile. Ceea ce am si facut, dupa fix 10... Nu era gata. Trec peste asta, desi vad ca prin Capitala sunt gata buletinele in 3-4 zile. Intamplarea a fost ca mi-a si trebuit buletinul zilele astea, dar trec SI PESTE ASTA, am dat copie dupa permis in loc... Intrebarea e urmatoarea: pot suna la Buzau sa intreb daca e sosit buletinul, evitand astfel drumul pe care nici timp, nici chef si nici rost nu-i prea vad a-l face? Sau e posibil sa se duca cineva sa intrebe, apoi sa ma anunte? Sa nu ma mai duc degeaba. Buletinele se tiparesc la Bucuresti? Daca pot suna, aveti un numar la care?

#2 Liviu

Incepator

• +Members
  • 5 posts

Posted 26 September 2011 - 04:34 PM

Buzău, Str. Bistriţei, nr.41, jud. Buzău, cod 120212 ; Telefon: 0238-727987 ; Fax: 0238-727694 ;
E-mail: djepbz@yahoo.com
Site: Evidenta populatiei Buzau

#3 GridLine

Incepator

• Juniors
  • 5 posts

Posted 29 September 2011 - 01:18 PM

merci mult.

#4 danpin

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 896 posts
  • Locationwww.buzaucity.ro

Posted 29 September 2011 - 04:52 PM

Sau 0238402014 si ceri la evidenta populatiei, dupa ora 08.30.

sa ne spui daca ai rezolvat

#5 Cerasela

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 863 posts
  • LocationBacau

Posted 29 November 2011 - 09:37 AM

Va rog frumos imi puteti spune daca trebuie sa mearga cu mine persoana care ma ia in spatiu pentru preschimbarea CI, tin sa precizez ca sunt din alt judet iar noua CI vreau sa o fac pe alt judet iar persoana care ma ia in spatiu este divortata, e vreo problema? Am incercat sa sun la biroul informatii publice si biroul evidenta populatiei dar nu imi raspunde nimeni pentru a ma lamuri.

#6 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,167 posts

Posted 29 November 2011 - 09:53 AM

Din ce stiu, declaratia de primire în spatiu trebuie sa fie data în fata lucratorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor sau a notarului public.

#7 Cerasela

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 863 posts
  • LocationBacau

Posted 29 November 2011 - 09:59 AM

Am inteles. Multumesc Marius.

#8 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,854 posts

Posted 29 November 2011 - 10:42 AM

cel mai ine te duci cu proprietarul personal sa dea declaratia in fata functionarului, ca te trezesti ca functionarul se crede mai destept decit un notar public si vrea stampila pe timbru si palarie pe cap.

#9 Cerasela

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 863 posts
  • LocationBacau

Posted 29 November 2011 - 10:50 AM

Asa o sa fac, o sa merg cu doamna respectiva, oricum cred ca o sa-mi iau o amenda ca trebuia sa il schimb pana azi. Multumesc de info maxu08

#10 drAGO5

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 458 posts

Posted 29 November 2011 - 06:14 PM

Ii spui si tu ca esti membra a forumului politisti.ro :ner: :ner: .Mai este o posibilitate : daca proprietarul spatiului nu se poate deplasa, declaratia de luare in spatiu se da in fata politistului de proximitate, care trebuie sa mearga la locuinta respectiva. :emo-yessir:

#11 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,168 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 29 November 2011 - 06:19 PM

Actele necesare in vederea luarii in spatiu sunt urmatoarele:
- acordul proprietarului -declaratie pe proprie raspundere ca te primeste in spatiu
- cererea tip de solicitare a stabilirii resedintei ( pe care o iei de la ghiseul SEIP);
- CI - ul solicitantului (adica al tau ,care va ramane cca 3 zile la ei in vederea lipirii pe spatele CI a abtibildului care atesta stabilirea resedintei);
- documentul cu care se face dovada adresei de resedinta, original si copie( adica actul de proprietate al imobilului );
- CI -ul gazduitorului ( adica al proprietarului imobilului );
- un timbru fiscal de 1 RON.

Edited by Elvis, 29 November 2011 - 06:21 PM.

#12 drAGO5

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 458 posts

Posted 29 November 2011 - 06:28 PM

Elvis, Cerasela nu vrea viza de resedinta ci schimbarea actului de identitate cu stabilirea domiciliului la alta adresa decat cea inscrisa in prezent in actul de identitate. Viza de resedinta nu mai este obligatorie, se aplica mentiunea in actul deidentitate doar la cerere si legislatia nu prevede nici sanctiune contraventionala pentru lipsa acesteia. :good:
Art. 14. - (1) Actul de identitate se elibereaza de catre serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de la locul de domiciliu sau resedinta a persoanei fizice, pe baza cererii scrise a acesteia sau, in cazul persoanei fizice puse sub interdictie, a reprezentantului sau legal.
(2) Minorul depune cererea pentru eliberarea actului de identitate, insotit de unul dintre parinti sau, dupa caz, de reprezentantul sau legal, de persoana desemnata din cadrul centrului specializat aflat sub autoritatea serviciului public de asistenta sociala sau de persoana careia i-a fost incredintat in plasament.
(3) Cererea pentru eliberarea actului de identitate reprezinta formularul-tip pe care cetatenii romani il completeaza pentru obtinerea unui act de identitate si care contine informatiile cu caracter personal stabilite de lege pentru constituirea si actualizarea R.N.E.P.
(4) Cererea pentru eliberarea actului de identitate se semneaza in prezenta lucratorului serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor si trebuie sa fie insotita de documentele care fac, potrivit legii, dovada numelui de familie si a prenumelui, a datei de nastere, a starii civile, a cetatenieiromane, a adresei de domiciliu si, dupa caz, a adresei de resedinta.
(5) In cazul pierderii, furtului, distrugerii sau al deteriorarii actelor de identitate, solicitantii vor prezenta un alt document oficial, cu fotografie de data recenta, pentru certificarea identitatii. Pentru persoana care nu detine astfel de documente ori in situatia in care se constata diferente intre fizionomia solicitantului si documentele prezentate sau informatiile din R.N.E.P., se solicita verificarea identitatii de catre structura teritoriala a politiei.
(6) In situatia cetatenilor romani care au domiciliul in Romania si se afla temporar in strainatate, eliberarea cartii de identitate se poate face prin intermediul altei persoane, pe baza de procura speciala, autentificata la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei din tara respectiva.
(7) Cetatenii romani aflati in strainatate pot depune cererea pentru eliberarea primului act de identitate impreuna cu documentele prevazute de lege la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale Romaniei din statul respectiv.
........................................................................................................................................................................................................................................................

Art. 28. - (1) Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre urmatoarele documente:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
B) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si B); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol.
(2) Serviciul public comunitar de evidenta a persoanei pe raza caruia se afla ultimul domiciliu inscris in actul de identitate al solicitantului este obligat sa comunice la cererea cetatenilor romani, in termen de doua zile lucratoare, datele referitoare la domiciliile avute in Romania de catre persoana respectiva si orice mentiune privind starea civila, aflate in evidenta acestuia, incepand cu data de 1 ianuarie 2000.
(3) Pentru datele mentionate la alin. (2), referitoare la perioada anterioara anului 2000, termenul de comunicare este de maximum 20 de zile.
Art. 29. - Declaratia de primire in spatiu a gazduitorului poate fi data in fata lucratorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, a politistului de siguranta publica, a notarului public ori a functionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al Romaniei.

Edited by drAGO5, 29 November 2011 - 06:37 PM.

#13 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,168 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 29 November 2011 - 06:41 PM

Am inteles Dragos, vrea sa-si schimbe CI si are domiciliul in alt judet.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users