Jump to content

Uniforma obligatorie pentru toti elevii din clasele I - VIII

uniforma obligatorie scoli elevi lege senatori

19 replies to this topic

#1 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,167 posts

Posted 19 September 2011 - 02:29 PM

Senatorii au respins de curand o propunere legislativa care prevedea introducerea obligatorie a uniformei pentru toti elevii din clasele I – VIII.
Proiectul de lege va merge, insa, la Camera Deputatilor, care este forul decizional.
Propunerea a fost initiata de deputatul PDL, Cezar Preda, si prevedea obligativitatea purtarii uniformei scolare pentru toti elevii din clasele I – VIII dupa un tipar unic.
Voi ce parere aveti?

#2 StefanC

Junior

• +Member
  • Pip
  • 49 posts
  • LocationBotosani

Posted 19 September 2011 - 02:44 PM

Am văzut mai demult un articol pe tema asta. Au fost nişte interviuri cu unele mame care freacă menta toată ziua prin mall şi cheltuie banii soţilor (obţinuţi prin diferite mijloace), care se plângeau când a apărut ideea reintroducerii uniformelor, cu privire la faptul că ele dau nu ştiu câte mii de euro pe ţinutele copiilor şi că nu ar fi corect să poarte o banală uniformă.
Mie mi se pare o idee bună reintroducerea uniformelor, însă nu după un tipar unic. În ţările civilizate e o mândrie să porţi uniforma unei şcoli. Creează o rivalitate care duce de cele mai multe ori spre progres.

#3 VladM

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 356 posts
  • LocationConstanta

Posted 19 September 2011 - 02:49 PM

Ma mir cum de nu s-au gandit pana si la kilturi pentru noi, astora de liceu.

#4 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,435 posts

Posted 19 September 2011 - 02:58 PM

Usor, usor, romanii incep sa realizeze ca nu tot ce era inainte de '89, e nociv, comunist si trebuia neaparat schimbat.
Vremurile ne demonstreaza ca democratia si libertatea a fost prost intelease de romani, iar acesta este un exemplu de palma puternica peste moalele capului, a acelor fosti si vehementi activisti de partid de pe vremuri, ce imediat dupa revolutie s-au transformat in niste inflacarati contestatari ai comunismului, sustinand neconditionat orice schimbare, doar de dragul de a mai puncta la capitolul "imaginii anticomuniste".
Parerea mea este ca a fost o mare greseala renuntarea la uniformele scolare.

#5 Kayne

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 691 posts
  • LocationBUH

Posted 19 September 2011 - 03:33 PM

eu sunt absolut de acord cu reintroducerea uniformelor scolare. personalizarea de la scoala la scoala nu mi se pare o idee rea. de exemplu la scoala de langa blocul unde locuiesc, cei de acolo au introdus cu acordul parintilor un fel de uniforma personalizata si nu am vazut pe nimeni facand crize din cauza asta.

#6 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,854 posts

Posted 19 September 2011 - 03:34 PM

unifirma este buna, elimina diferentele dintre copii mai ales la nivel de clase I-VIII. este f nasol sa vezi cum copilul tau invidiaza imbracamintea altuia si tu nu poti sa-i cumperi ceva asemanator ca nu ai banii celuilalt.
in plus, eliminam preocuparea lor fata de toale si toalete si poate mai baga ceva carte ca si asa este tara plina de someri fara BAC.

respingerea legii nu impiedica liceele sa introduca uniformele daca parintii doresc. daca as fi director intr-un un liceu bun, cautat de absolventi (cum exista in fiecare oras) as baga uniforma ca o modalitate a-mi arata mindria ca fac parte din respectivul liceu. si exemplul s-ar putea prelua de alte licee si tot asa. nu este nevoie de lege.

#7 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,167 posts

Posted 19 September 2011 - 03:43 PM

In prezent copii sunt mai preocupati de aspectul si pretul hainelor, al accesoriilor si alte tampenii in detrimentul studiului. Asta e parerea mea.
S-a ajuns in situatia in care elevii silitori si cei cu rezultate bune nu mai sunt apreciati de colegii lor, in schimb sunt apreciati derbedeii, cei care chiulesc, se bat, raspund obraznic profesorului, etc.
Introducerea uniformei ar fi un pas spre normalitate.

#8 anamaria1292

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 405 posts
  • LocationCampulung,Arges

Posted 19 September 2011 - 03:50 PM

Este o idee buna,numai sa se tina de ea.Eu pe clasa a 9a am avut uniforma si era una personalizata,chiar foarte draguta doar ca a disparut foarte repede.Nu stiu daca am purtat-o un semestru intreg.Oricum daca ar fi mai colorate si mai pline de viata,fara sa lase impresia ca mergem la inmormantare nu cred ca elevii ar avea ceva impotriva,ba din contra.

#9 Joy

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 93 posts
  • LocationBucharest- Romania

Posted 19 September 2011 - 05:10 PM

Intradevar una din cele mai grave greseli a fost renuntarea la uniforma,intrucat in zilele noastre preocuparea pt fashion este mai presus decat preocuparea de a invatat/de a fi instruit.

Ideea este ca ar trebui introdusa (nu prin lege) asa cum a spus si maxu08 din initiativa directorului scolii/liceului respectiv,ca motiv de mandrie ca acei elevi fac parte dintr-o scoala de elita.
Modelele si culorile uniformelor ar putea fi alese in cadrul unui concurs.

Este foarte bine sa ai o uniforma la scoala (chiar daca ar insemna jeansi si o bluza/camasa/tricou) ,iar in viata particulara alta imbracaminte.

Reintroducerea uniformei ar insemna exact ceea ce a spus Marius -un pas spre normalitate si as completa si scutirea elevilor cu mai putine posibilitati financiare de traume.

#10 lightwarrior

Junior

• +Members
  • Pip
  • 47 posts
  • LocationOlt

Posted 19 September 2011 - 05:17 PM

Nu UNIFORMA ar trebui (re)introdusa...ci disciplina...eu nu sunt de acord cu uniforma...obligativitatate la tinuta decenta ,DA, dar nu uniforma...la colegiu...poate un sacou...o geaca subtire...da...o uniforma completa, iarna-primavara...2 randuri din fiecare...costa...pe praful asta...se simte rau...basca bani de meditatii...ca fara nu merge,daca ai pretentii...e greu de suportat...

#11 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,435 posts

Posted 19 September 2011 - 05:19 PM

Directorii sunt trecatori si de multe ori ajung in acele functii, nu datorita capacitatilor lor intelectuale, ci a slugarniciei fata de politicieni. De aceea eu cred ca ar fi mai bine ca o astfel de masura sa fie reglementata prin lege.

#12 Cerasela

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 863 posts
  • LocationBacau

Posted 19 September 2011 - 05:50 PM

Parerea mea este ca ar trebui reintroduse uniformele nu numai la I-IV, ci si la liceu dar sa se pastreze limita decentei la fuste in cazul fetelor si mai putin make-up pentru ca nu este necesar la scoala de asa ceva ;)

#13 cipri83

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 607 posts
  • Locationromania

Posted 19 September 2011 - 06:06 PM

Adevarul ca in ziua de azi tinerii scolari se gandesc 80 la suta la ce vor purta a doua zi la scoala,ce tel. mobil sa-si cumpere si altele,si doar 20 la suta invatat.De aceea s-a ajuns la ce rezultate au avut la bac anul asta!

Edited by cipri83, 19 September 2011 - 06:06 PM.

#14 DannyBAD

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 205 posts
  • LocationBucuresti

Posted 19 September 2011 - 06:30 PM

La liceul Jean Monnet din Bucuresti am observat la elevi ca purtau ori un tricou alb sau albastru ori un pulover/cardigan de culoare albastru inchis sau deschis cu stema scolii foarte misto si ma gandeam de ce cand am fost si eu elev nu aveam macar un pulover de genul....apropo mi-am adus aminte ca in clasele I - IV purtam uniforma formata din sacou, pantaloni de stofa si camasa ^_^

#15 serhente Garcia

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 653 posts
  • Locationbucuresti

Posted 19 September 2011 - 06:45 PM

ascultati (sau reascultati) si enervati-va :ner:

http://www.radiozu.r...sa-uniforma-179

du'baaaaaiiiiiii

Edited by serhente Garcia, 19 September 2011 - 06:46 PM.

#16 Cerasela

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 863 posts
  • LocationBacau

Posted 19 September 2011 - 06:59 PM

Pentru copii care nu au parte de sprijinul parintilor si a statului cei de la antena 1 au demarat campania: " Lasati-ma sa invat".
fiind considerat "cel mai amplu proiect de sprijinire a educatiei din Romania."
http://observator.a1...nvat_44828.html

:(

#17 Ben

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 540 posts

Posted 19 September 2011 - 07:11 PM

View Postserhente Garcia, on 19 September 2011 - 06:45 PM, said:

ascultati (sau reascultati) si enervati-va :ner:

http://www.radiozu.r...sa-uniforma-179

du'baaaaaiiiiiii

Off-topic
Eu am serioase indoieli in ceea ce priveste veridicitatea farselor. Cu alte cuvinte, mi se par facaturi, regizari, mai ales in cazul de fata. E prea falsa in accent cucoana, prea exagereaza cu tonul si mai ales cum incearca ea sa puna accentul pe faptul ca al ei copil are iPhone si haine de mii de euro, ca ea e o doamna, etc, etc.
E prea exagerata.

Edited by ben, 19 September 2011 - 07:13 PM.

#18 vox

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationRomania

Posted 19 September 2011 - 07:36 PM

Am sentimentul ca reintroducerea uniformelor scolare nu este decat un sondaj de opinie pe segmentul mame si tati ce au odrasle in scoli corespondent viitoarelor alegeri din 2012. De ce acum?? :hmmmt:

#19 Kayne

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 691 posts
  • LocationBUH

Posted 19 September 2011 - 07:50 PM

reintroducerea uniformelor ca obligativitate este subiect de discutii de cel putin 10 ani

#20 Soap

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • LocationAround

Posted 20 September 2011 - 02:25 PM

View PostMarius, on 19 September 2011 - 03:43 PM, said:

In prezent copii sunt mai preocupati de aspectul si pretul hainelor, al accesoriilor si alte tampenii in detrimentul studiului. Asta e parerea mea.
S-a ajuns in situatia in care elevii silitori si cei cu rezultate bune nu mai sunt apreciati de colegii lor, in schimb sunt apreciati derbedeii, cei care chiulesc, se bat, raspund obraznic profesorului, etc.
Introducerea uniformei ar fi un pas spre normalitate.

Da.

însă și până acum a fost obligatorie in unele școli.

Orice s-ar întâmpla, uniforma nu va fi purtată de toată lumea, poate să se facă orice lege, nu va fi respectată.

Edited by Soap, 20 September 2011 - 02:26 PM.

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users