Uniforma obligatorie pentru toti elevii din clasele I - VIII
Posted 19 September 2011 - 02:29 PM
Proiectul de lege va merge, insa, la Camera Deputatilor, care este forul decizional.
Propunerea a fost initiata de deputatul PDL, Cezar Preda, si prevedea obligativitatea purtarii uniformei scolare pentru toti elevii din clasele I – VIII dupa un tipar unic.
Voi ce parere aveti?
Posted 19 September 2011 - 02:44 PM
Mie mi se pare o idee bună reintroducerea uniformelor, însă nu după un tipar unic. În ţările civilizate e o mândrie să porţi uniforma unei şcoli. Creează o rivalitate care duce de cele mai multe ori spre progres.
Posted 19 September 2011 - 02:58 PM
Vremurile ne demonstreaza ca democratia si libertatea a fost prost intelease de romani, iar acesta este un exemplu de palma puternica peste moalele capului, a acelor fosti si vehementi activisti de partid de pe vremuri, ce imediat dupa revolutie s-au transformat in niste inflacarati contestatari ai comunismului, sustinand neconditionat orice schimbare, doar de dragul de a mai puncta la capitolul "imaginii anticomuniste".
Parerea mea este ca a fost o mare greseala renuntarea la uniformele scolare.
Posted 19 September 2011 - 03:33 PM
Posted 19 September 2011 - 03:34 PM
in plus, eliminam preocuparea lor fata de toale si toalete si poate mai baga ceva carte ca si asa este tara plina de someri fara BAC.
respingerea legii nu impiedica liceele sa introduca uniformele daca parintii doresc. daca as fi director intr-un un liceu bun, cautat de absolventi (cum exista in fiecare oras) as baga uniforma ca o modalitate a-mi arata mindria ca fac parte din respectivul liceu. si exemplul s-ar putea prelua de alte licee si tot asa. nu este nevoie de lege.
Posted 19 September 2011 - 03:43 PM
S-a ajuns in situatia in care elevii silitori si cei cu rezultate bune nu mai sunt apreciati de colegii lor, in schimb sunt apreciati derbedeii, cei care chiulesc, se bat, raspund obraznic profesorului, etc.
Introducerea uniformei ar fi un pas spre normalitate.
Posted 19 September 2011 - 03:50 PM
Posted 19 September 2011 - 05:10 PM
Ideea este ca ar trebui introdusa (nu prin lege) asa cum a spus si maxu08 din initiativa directorului scolii/liceului respectiv,ca motiv de mandrie ca acei elevi fac parte dintr-o scoala de elita.
Modelele si culorile uniformelor ar putea fi alese in cadrul unui concurs.
Este foarte bine sa ai o uniforma la scoala (chiar daca ar insemna jeansi si o bluza/camasa/tricou) ,iar in viata particulara alta imbracaminte.
Reintroducerea uniformei ar insemna exact ceea ce a spus Marius -un pas spre normalitate si as completa si scutirea elevilor cu mai putine posibilitati financiare de traume.
Posted 19 September 2011 - 05:17 PM
Posted 19 September 2011 - 06:06 PM
Edited by cipri83, 19 September 2011 - 06:06 PM.
Posted 19 September 2011 - 06:30 PM
Posted 19 September 2011 - 06:45 PM
http://www.radiozu.r...sa-uniforma-179
du'baaaaaiiiiiii
Edited by serhente Garcia, 19 September 2011 - 06:46 PM.
Posted 19 September 2011 - 06:59 PM
fiind considerat "cel mai amplu proiect de sprijinire a educatiei din Romania."
http://observator.a1...nvat_44828.html
Posted 19 September 2011 - 07:11 PM
serhente Garcia, on 19 September 2011 - 06:45 PM, said:
Off-topic
Eu am serioase indoieli in ceea ce priveste veridicitatea farselor. Cu alte cuvinte, mi se par facaturi, regizari, mai ales in cazul de fata. E prea falsa in accent cucoana, prea exagereaza cu tonul si mai ales cum incearca ea sa puna accentul pe faptul ca al ei copil are iPhone si haine de mii de euro, ca ea e o doamna, etc, etc.
E prea exagerata.
Edited by ben, 19 September 2011 - 07:13 PM.
Posted 20 September 2011 - 02:25 PM
Marius, on 19 September 2011 - 03:43 PM, said:
S-a ajuns in situatia in care elevii silitori si cei cu rezultate bune nu mai sunt apreciati de colegii lor, in schimb sunt apreciati derbedeii, cei care chiulesc, se bat, raspund obraznic profesorului, etc.
Introducerea uniformei ar fi un pas spre normalitate.
Da.
însă și până acum a fost obligatorie in unele școli.
Orice s-ar întâmpla, uniforma nu va fi purtată de toată lumea, poate să se facă orice lege, nu va fi respectată.
Edited by Soap, 20 September 2011 - 02:26 PM.
Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users