Paul Popa, complicele lui Passaris, a participat la executarea subofiterului Sasa Disici
Dupa trei ani de la moartea subofiterului Sasa Disici, executat in timp ce urmarea un Mercedes 250 furat, surse confidentiale ne-au declarat ca Raul Opris a fost criminalul, desi e posibil ca si Paul Popa sa fi fost in masina din care s-a tras. Paul Popa este un bun prieten al temutului Passaris, impreuna cu care a dat mai multe lovituri in Romania si Grecia. Saptamana aceasta, la biserica din Curtea Politiei Timis, a avut loc comemorarea politistului. La ceremonie au participat, alaturi de rude, chestorul Dorel Andras, seful Politiei Timis si fostii colegi ai lui Sasa.
Somatia
In noaptea de 3 spre 4 martie 2001, subofiterul Sasa Disici a fost anuntat prin statie ca trebuie sa urmareasca o masina furata. Mercedesul, in care se aflau trei persoane, a trecut pe langa echipajul din care facea parte Sasa, dar a refuzat sa opreasca la semnalul lor. Disici a plecat singur in urmarirea masinii, pentru ca partenerul sau fusese trantit de autoturism intr-un sant de pe marginea drumului, a coborat si i-a somat pe infractori. Sasa Disici a fost doborat de sase gloante care i-au ciuruit pieptul, mainile si picioarele.
Arsenalul suspectului
La scurt timp dupa moartea lui Disici, politistii si procurorii au aflat cine l-a omorat pe politist. Serviciile speciale au inceput interceptarea convorbirilor lui Raul Octavian Opris, unul dintre prietenii lui Kostas Passaris. Presupusul ucigas al politistului s-a sinucis, dupa ce a cazut intr-o ambuscada organizata de trupele speciale ale politiei. Conducerea IJP Timis a confirmat faptul ca pistolul cu care s-a sinucis Opris este acelasi cu care a fost rapus Disici, dar, la timpul respectiv, nu se putea spune cu certitudine ca el este autorul crimei. Ceilalti doi suspecti nu au fost prinsi. Langa sinucigas s-a gasit un adevarat arsenal de munitie si mecanisme de spart masini.
Dosarul s-a intors la criminalisti
Putin mai tarziu, colonelul (pe atunci) Dumitru Sorescu a anuntat fara prea multe comentarii ca Paul Popa este suspect in cazul asasinarii lui Sasa Disici, dar acesta n-a fost retinut. Mai mult, ministrul de interne Ioan Rus, prezent la funeraliile lui Sasa, a promis ca se va intoarce sa raporteze “Misiune indeplinita”, lucru neinfaptuit deocamdata.
Ieri, reporterii nostri au incercat sa afle de la procurorii timisoreni daca ancheta in cazul mortii lui Disici este continuata sau dosarul a fost clasat. Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timis, Mariana Boieru, la data de 24 martie 2003, “Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a dispus incetarea urmaririi penale pentru infractiunile de omor deosebit de grav, furt calificat, nerespectarea regimului munitiilor si talharie calificata, fata de Raul Opris, pentru ca a murit. Totodata s-a dispus si disjungerea cercetarilor fata de autori necunoscuti pentru infractiunea de nedenuntare a unor infractiuni, intocmindu-se un alt dosar, de cautare a autorilor, (numarul 1184/2003) care se afla la Politia Timis si este supravegheat de procurorul sef Ion Brasoveanu de la Sectia de Urmarire Penala”.
http://www.curieruln...lui+Sasa+Disici Politia Timis luata la puricat
La doar cateva zile de la demiterea comandantului Politiei Timis, Dorel Andras, a sefului Politiei rutiere, Stancu Filip si a sefului SIPI, Vasile Staicu, au sosit la Timisoara 40 de inspectori ai Corpului de control ai Ministrului de Interne.
[...]
Dosarul "Sasa Disici"
Dosarul "Sasa Disici", politistul ucis in misiune in noaptea de 3 spre 4 martie 2001, a ramas in evidenta Politiei Timis cu autor necunoscut. Este, cronologic vorbind, primul din seria celor zece crime comise in ultimii patru ani in legatura cu care opinia publica n-a fost corect informata. In ziua in care se implineau patru ani de la asasinarea lui Sasa Disici, chestorul Dorel Andras, pe atunci inca seful politiei timisene, declara presei locale ca nu mai are ce discuta despre Disici. Slavco Disici, tatal lui Sasa, colegul sau, Ioan Mateescu, cu care Sasa era in misiune in acea noapte, dar si unul dintre martorii oculari din Ianova care au asistat la crima, sustin ca persoane foarte influente au avut interes ca uciderea lui Disici sa ramana un mister. S-a avansat ideea ca e vorba de un singur autor, martorii insa vorbesc despre trei. Explicatia Politiei este demna de Divertis: din cauza socului, martorii au avut halucinatii si au vazut trei barbati in loc de unul ! "Am dat peste 20 de declaratii la Politie si de fiecare data am spus ce am vazut: trei barbati. Ei voiau sa le spun altceva. Mi-au zis ca ei stiu ca a fost o singura persoana si ca eu mint. Ei ar fi vrut ca totul sa se ascunda repede. Si sa declar eu ca unul a fost criminalul, barbatul care s-a impuscat", a spus un martor din Ianova citat de "Timpolis", ziar local care a facut investigatii pe caz.
Unicul cazut a fost Raul Opris, un hot de masini care a fost incercuit de politisti in centrul Timisoarei la zece zile de la uciderea lui Disici. "Singurul om care putea declara ceva, Opris, a fost haituit jumatate de oras, dupa care, cica si-ar fi zburat creierii ca sa nu fie prins. Nici unul dintre colegii fiului meu nu crede ca s-a sinucis. Sunt toti politisti si stiu multe", conchide Slavco Disici.
Ce s-a intamplat cu agentul-sef Ioan Mateescu, coleg si martor, sugereaza natura tenebroasa a cazului. Mateescu a fost avansat imediat in grad la exceptional, ca si Disici "post-mortem", iar dupa trei ani, a fost dat afara din Politie pentru "divulgarea de secrete de serviciu" din dosare ale serviciului de Investigatii Criminale, desi el era agent de circulatie. "Cineva cu o putere foarte mare, persoane influente de la Bucuresti, au fost implicate in acest caz... Criminalii sunt liberi. Cine a castigat? Politistii sau infractorii?", se intreaba amar fostul agent rutier Mateescu.
[...]
http://www.9am.ro/st...la-puricat.html
Edited by ben, 09 September 2011 - 01:47 AM.