@Strajerul
Va grabiti in acuzatii nefondate... Folositi cuvinte tari... Pentru documentare nu mai folositi doar postarile de pe forum, ci trebuie sa va documentati cu actele normative in vigoare sau ordine MAI, etc...
Totusi astept puncte de vedere ori chiar intrebari pertinente si constructive...
Mai jos o sa incerc sa va conving ca nu aveti dreptate:
I.-Legislatie:
Conform HGR nr. 1305 din 20 noiembrie 2002 - privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Corpului Naţional al Poliţiştilor se prevede:
- art. 33 “Congresul naţional al Corpului exercită următoarele atribuţii:
...
d) stabileşte tariful de înscriere şi nivelul cotizaţiei lunare a membrilor;
...”
- art. 34 “(1) Consiliul naţional al Corpului este organul central de conducere al Corpului în perioada dintre două congrese...”
- art. 35 “(2) Hotărârile Consiliului naţional al Corpului sunt obligatorii pentru consiliile departamentelor, pentru consiliile teritoriale şi pentru membrii săi”.
II.- Raspuns:
Conform Hotararii Congesului I din 2004, prin Hot.Consiliului national nr. 28/2004 la art.2 s-a prevazut ca nivelul cotizatiei lunare este de 50.000 lei (ROL – la acea data), urmand a se propune majorarea acesteia in functie de necesitati si de procentul de inflatie...” iar la art. 3 a stabilit ca “sumele incasate drept cotizatii se repartizeaza procentual astfel: 54%- organizatia teritoriala, 3% organizatia departamentala si 43% BEC”. Prin art 4 s-a stipulat ca “ Celelalte sume colectate la nivelul organizatiilor teritoriale se retin integral de acestea”.
Prin Hot.Consiliului national nr. 54/2006, art s-a aprobat majorarea cotizatiei la 8 lei RON.
La Congresul al II lea al CNP din septembrie 2008 nivelul cotizatiei a ramas tot la 8 lei/membru CNP iar art. 4 care stipuleaza ca “ Celelalte sume colectate la nivelul organizatiilor teritoriale se retin integral de acestea” a ramas in vigoare.
III.- Concluzie:
Pentru cele cateva CT-uri, care incaseaza cotizatia de 10 lei, asa cum am mai postat, nu s-a incalcat nici o dispozitie legala, sumele se inregistreaza in contabilitate si sunt folosite pentru membrii CNP conform principiilor (in special al mutualitatii) din Regulament, asa cum prevede ART. 2 “(2) Corpul este constituit şi îşi exercită atribuţiile în scopul promovării intereselor profesionale, sociale, culturale şi sportive ale membrilor săi, prevăzute de legislaţia în domeniu, precum şi al apărării drepturilor legitime ale acestora”.
Apropo, stiti ca CT al IPJ DOLJ a sustinut modernizarea si dotarea unui poligon de tragere, ori Sali de sport la unele judete,etc.
Mai multe aflati si de pe site-ul www.cnpromania.ro
IV. EXTRASE:
Mai jos atasez doua extrase, privind o parte din cheltuieli
„Corpul a acordat la cerere sau din oficiu, ajutoare pentru poliţiştii şi/sau membrii de familie ai acestora, aflaţi în dificultate materială sau financiară, ori pentru vătămarea corporală gravă a poliţistului aflat în timpul serviciului şi în cazurile de îmbolnăvire gravă a poliţistului şi membrilor familiei acestuia (soţ, soţie, copii), conform Normelor Metodologice, în cuantum de până la 5.000 lei, precum şi pentru cheltuieli de înmormântare – câte 1000 lei, în cazul decesului poliţistului sau a unui membru de familie şi 500 lei în cazul decesului părinţilor poliţistului. De la înfiinţare şi până în prezent, Corpul a acordat astfel de ajutoare unui număr de peste 5017 poliţişti, în valoare totală de 3,4 milioane lei...”
„ Din analiza cheltuielilor înregistrate în anul 2009, numai la nivelul Biroului Executiv Central al CNP rezultă că ne-am încadrat în cheltuielile prevăzute în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2009, care a fost aprobat de Consiliul Naţional al CNP.
De menţionat că cheltuielile cu protecţia socială în anul 2009 au fost în total de 543.115,00 lei din care numai cele acordate de Biroul Executiv Central al CNP, la cele 346 persoane au fost de 387.000 lei, respectiv:
- Ajutor deces poliţişti sau părinţi poliţişti = 185, în sumă de 97.000 lei;
- Ajutor medical poliţişti sau copii = 105, în sumă de 195.970 lei;
- Sprijin financiar = 58, în sumă de 92.030 lei.
Cheltuielile efectuate au avut la bază documente justificative aprobate de comisiile de specialitate, trezorierul general şi preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor, în calitate de ordonator terţiar de credite.
De menţionat că, în urma analizei cheltuielilor înregistrate în 5 luni 2010, numai la nivelul Biroului Executiv Central al CNP rezultă că ne-am încadrat în cheltuielile prevăzute în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2010, iar cheltuielile cu protecţia socială în 5 luni 2010 acordate numai de Biroul Executiv Central al CNP, la cele 114 persoane a fost în total de 84.300,00 lei , respectiv:
- Ajutor deces poliţişti sau părinţi poliţişti = 63, în sumă de 35.000,00 lei;
- Ajutor medical poliţişti sau copii = 30, în sumă de 33.100,00 lei;
- Sprijin financiar = 21, în sumă de 16.200,00 lei.
De asemenea, veniturile şi cheltuielile au fost realizate şi respectiv efectuate în concordanţă cu prevederile legislaţiei în vigoare şi a prevederilor stabilite prin „Normele metodologice privind perfecţionarea pregătirii profesionale şi acordarea de ajutoare din fondurile CNP”.
Obligaţiile către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, bugetul asigurărilor sociale de sănătate au fost achitate la zi, inclusiv raportările către instituţiile abilitate au fost întocmite şi depuse în termenul legal...”
V.- Referitor la celelalte aspecte din postare puteti consulta si ultimele postari de pe site-ul nostru.
UNITAS PER VERITATEM!
Ce este si ce rol are Corpul National al Politistilor - CNP ?
Started by gaby, Mar 21 2010 09:10 PM
65 replies to this topic
Posted 18 June 2010 - 10:46 AM
Posted 26 September 2010 - 04:10 PM
stelistman, on 06 June 2010 - 08:07 PM, said:
Si eu sunt membru CNP dar incep sa-mi pierd increderea in ei.Dl.Dobrescu a fost de curand la Vrancea si s-a laudat ca el a lucrat acolo iar la un moment dat a afirmat mandru ca a fost coleg cu unii iesiti intre timp la pensie, din pacate fosti militieni nedemni de respect.Propasta inspiratie a avut pt.ca au inceput sa plece politistii din sala.
Esti suparat degeaba pe d-l Dobrescu pt ca el nu a lucrat niciodata la Vrancea poate cel care a declarat ca a lucrat la Vrancea este scms Marin Ionel. D-l Dobrescu a lucrat 21 de ani la Scoala de agenti Campina. Poate ca multi dintre voi l-ati avut profesor.
Posted 27 September 2010 - 09:11 PM
Dle Radu m-ati dat gata cu ierarhia legislatiei pentru conducerea CNP. Va bateti cu propriile citate:
Conform HGR nr. 1305 din 20 noiembrie 2002 - privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Corpului Naţional al Poliţiştilor se prevede:
- art. 33 “Congresul naţional al Corpului exercită următoarele atribuţii: d) stabileşte tariful de înscriere şi nivelul cotizaţiei lunare a membrilor. ”
Apoi :
"Conform Hotararii Congesului I din 2004, prin Hot.Consiliului national nr. 28/2004 la art.2 s-a prevazut ca nivelul cotizatiei lunare este de 50.000 lei (ROL – la acea data), urmand a se propune majorarea acesteia in functie de necesitati si de procentul de inflatie...” Prin art 4 s-a stipulat ca “ Celelalte sume colectate la nivelul organizatiilor teritoriale se retin integral de acestea”.
Prin Hot.Consiliului national nr. 54/2006, art s-a aprobat majorarea cotizatiei la 8 lei RON.
La Congresul al II lea al CNP din septembrie 2008 nivelul cotizatiei a ramas tot la 8 lei/membru CNP iar art. 4 care stipuleaza ca “ Celelalte sume colectate la nivelul organizatiilor teritoriale se retin integral de acestea” a ramas in vigoare.
Deci legea, HG stabileste ca stabilirea cotizatiei este atributul Congresului, iar o hotarare a CN modifica | anuleaza HG!!! Si de unde apare iar ca art. 4 de la hotararea CN din 2006, ilegala, ramane in vigoare in hot. Congresului II? Si cum este ca "Conform Hot. Congresului I, prin hot. CN nr. 28|2004..." M-ati ametit ca sa va acoperiti golaniile. Ma asteptam la un raspuns de un rand, cu art. din HG si hot. C II, dar o dati prin balarii rau de tot ca sa-mi spuneti ca ati facut altceva decat dreptul si politie pana la gradul de comisar sef si sa ajungeti tocmai sa controlati finantele Corpului... Jenant
- art. 33 “Congresul naţional al Corpului exercită următoarele atribuţii: d) stabileşte tariful de înscriere şi nivelul cotizaţiei lunare a membrilor. ”
Apoi :
"Conform Hotararii Congesului I din 2004, prin Hot.Consiliului national nr. 28/2004 la art.2 s-a prevazut ca nivelul cotizatiei lunare este de 50.000 lei (ROL – la acea data), urmand a se propune majorarea acesteia in functie de necesitati si de procentul de inflatie...” Prin art 4 s-a stipulat ca “ Celelalte sume colectate la nivelul organizatiilor teritoriale se retin integral de acestea”.
Deci legea, HG stabileste ca stabilirea cotizatiei este atributul Congresului, iar o hotarare a CN modifica | anuleaza HG!!! Si de unde apare iar ca art. 4 de la hotararea CN din 2006, ilegala, ramane in vigoare in hot. Congresului II? Si cum este ca "Conform Hot. Congresului I, prin hot. CN nr. 28|2004..." M-ati ametit ca sa va acoperiti golaniile. Ma asteptam la un raspuns de un rand, cu art. din HG si hot. C II, dar o dati prin balarii rau de tot ca sa-mi spuneti ca ati facut altceva decat dreptul si politie pana la gradul de comisar sef si sa ajungeti tocmai sa controlati finantele Corpului... Jenant
Posted 27 September 2010 - 09:30 PM
razvratitul01, nu te inteleg de ce scrii cu atata rautate?
E mult mai elegant si corect sa combati ideea, fara a te lega de persoana care a expus-o.
Zic si eu, nu dau cu parul, iar daca am deranjat cu postul acesta, imi cer scuze.
E mult mai elegant si corect sa combati ideea, fara a te lega de persoana care a expus-o.
Zic si eu, nu dau cu parul, iar daca am deranjat cu postul acesta, imi cer scuze.
Posted 28 September 2010 - 06:24 PM
@razvratitul01.
Chiar esti razvratit?
De ce? Te rog citeste cu atentie ce am postt, iar pentru cultura, ta, eu am scris corect, dar tu n-ai inteles...
- art. 34 “(1) Consiliul naţional al Corpului este organul central de conducere al Corpului în perioada dintre două congrese...”
- art. 35 “(2) Hotărârile Consiliului naţional al Corpului sunt obligatorii pentru consiliile departamentelor, pentru consiliile teritoriale şi pentru membrii săi”.
Deci, hotararea Consiliului National este obligatorie. Nu stiu la ce "golanii" te referi, dar la Corp numai prin alegeri ajungi, iar la Aparatul Central, numai in baza unei candidaturi, daca indeplinesti unele criterii de competenta si bineinteles, daca te aleg delegatii la Congres.
APROPO, citeste CV-ul meu si mai discutam.
Numai bine!
Chiar esti razvratit?
De ce? Te rog citeste cu atentie ce am postt, iar pentru cultura, ta, eu am scris corect, dar tu n-ai inteles...
Deci, hotararea Consiliului National este obligatorie. Nu stiu la ce "golanii" te referi, dar la Corp numai prin alegeri ajungi, iar la Aparatul Central, numai in baza unei candidaturi, daca indeplinesti unele criterii de competenta si bineinteles, daca te aleg delegatii la Congres.
APROPO, citeste CV-ul meu si mai discutam.
Numai bine!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users